Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NEManya

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NEManya blog Lány létedre 2021.05.03 20:06:55
Akartam egyszer már erről hosszabban értekezni, aztán valahogy elmaradt, de megint elkapott a gépszíj, úgyhogy uccu. Olvasgatom egy népszerű, magyar írónő könyveit (szándékosan nem írok nevet, mert ez nem egy lejárató kampány) és alapvetően nem én vagyok a célcsoport, azonban tíz-tizenöt évvel…..
Rutin meg az évek, szokták mondani. A macskáknak ugyanúgy lehet ezerféle, „semmiből jövő” egészségügyi problémájuk, mint nekünk. Ahogy pedig mi sem tudunk minden esetben azonnal orvoshoz rohanni, de igyekszünk lehetőségeinkhez mérten javítani a tüneteken, úgy érdemes nekik is segíteni mondjuk egy…..
A mai napot ilyen nevetősre terveztem, de hát az élet nem kívánságműsor és szembejött egy cikk, amit elolvastam, aztán sajnos belenéztem a hozzászólásokba. „Beperelte Takashi 6ix9ine-t a lány, akiről 13 évesen szexuális jellegű felvételeket készítettek egy házibuliban.” – ez a cikk címe. „Az eset…..
- Apa… - Tessék, fiam! - Most leszek hetedikes. Elég idős vagyok egy kiskutyához? - Ha be tudod tartani, amikről korábban beszéltünk, lehet róla szó. Etetés, sétáltatás, játék, tudod. - Tudom. Csak mert… tudnék egy helyet, ahol vannak kiskutyák. - Hol? - A Tibi mondta, hogy az egyik ismerősétől…..
Voltam ma fodrásznál, találtam itt egy jó kis, orosz tulajdonban lévő szalont. Yulia nagyon profi, gyorsan és könnyen rám hangolódott, megértette, mit is szeretnék, megbeszélés után pedig nagyon precízen, körültekintően kivitelezte a dolgot. Az ára is baráti volt, ami nekem mindig csak egy esetleges…..
NEManya blog Csinos kis kalapok 2020.08.06 21:40:14
Jane korán érkezett, ahogy minden reggel, hogy előkészítse a boltot az első vásárlók érkezéséig. Hűvös, de napos reggel volt, blúza fölé csak egy kendőt öltött vállára, amit most a fogasra terített. Hullámos, gesztenyebarna haját a tarkójára kontyolta, ahogy az divatos volt az ő korában lévő, éppen…..
Gondolkoztam egy jelenségen, amit többször észrevettem már olyan posztok alatt, amiben túlsúlyról, hízásról (vagy épp fogyásról) volt szó. Ide kicsit hadd szúrjam be, hogy amióta Angliában élek, elkezdtem úgy érezni, mintha a tudatom egy hatalmas ház lenne, rengeteg ablakkal, amiken eddig csukva…..
Az idős asszony levette a teának forralt vizet a tűzhelyről, virágos bögrékbe töltötte, huncut mosollyal rám nézett és megkérdezte:- Kérsz bele bort?Gyerek voltam, alig múltam tíz éves, izgalmas cinkosságot éreztem a dologban, habár tudtam, az öregek gyakran isszák fehérborral a fekete teát,…..
Gyermekkorom egyik legnagyobb élményeként hagyott lenyomatot bennem az édesanyám barátnőjénél eltöltött vendégeskedés. Szüleim félve hagytak ott a kedves házaspárnál arra a néhány napra, addig nem nagyon töltöttem időt nélkülük sehol sem, elvégre még a negyedik életévem se kerekedett ki. Nyaralásom…..
NEManya 2020.06.16 00:50:27
@Első mohikán: Köszönöm a hozzászólást, mindig úgy örülök, ha tudok olyat mesélni, ami valakiben ilyen kellemes érzéseket kelt. A vidék jellegzetes zamata nagyon hiányzik most a nagyvárosban élve, de terveink között szerepel majd vidéken megállapodni, valami kedves, kicsiny településen. Nem tudok elszakadni tőle.
A következő beszélgetőpartneremmel egy olyan témát hoztunk, ami nemtől és kortól függetlenül bárkit érinthet, sőt, úgy gondolom egy Magyarországon igen gyakori problémát vettünk górcső alá. A hosszú és őszinte interjút adó hölgy anonimitását kérte arra hivatkozva, hogy a történet nemcsak róla szól,…..
Néha eszembe jut, mi lenne vajon Csipivel, ha anno máshoz kerül. Milyen élete lenne, milyen szokásai, milyen gazdija, mi lenne az ő közös szeretetnyelvük. Aztán mindig végtelenül hálás vagyok az életnek, hogy valamilyen csoda folytán éppen akkor és éppen úgy a mi házunkban lelt otthonra, hogy a…..
Nagyon boldoggá tesz, hogy azt látom az utóbbi időben: friss cicagazdik tanácsokat kérnek. Ha lassú ütemben is, de növekszik a felelős állattartók száma. Úgy döntöttem, összeszedek ide egy „kezdőcsomagot” olyan gazdiknak, akiknek most lesz az első cicájuk, vagy most lesz először benti cicájuk. 1:…..
NEManya blog El kell engedni 2020.06.03 19:04:54
Kicsivel több, mint egy éve vesztettem el Vilmát. Azóta is gyakran gondolok rá, szüntelen a lelkiismeret-furdalás, amitől míg élek, nem fogok szabadulni: miért nem hoztam ki őt is magammal? Miért nem hoztam ki és vittem el a csodálatos dokinkhoz, három havonta, ahogy azt egy idős cicával kell? Miért…..
Az előző poszt kapcsán, amit ITT találsz, szeretném megköszönni az intelligens, értelmes hozzászólásokat azoknak, akiktől ilyen érkezett! Ezeket olvasva látom, hogy talán még nincs veszve minden. Viszont amiről most írni szeretnék, az a maradékról szól. Első körben – bár számítottam rá –…..
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
Macskatartáson gondolkodsz, vagy már cicagazdi vagy? Akárhogy is, a következő sorok Neked szólnak. Vagy azért, hogy segítsenek mérlegelni, akarod-e ezt egyáltalán, vagy egyszerűen csak rájössz, hogy ezt neked bezzeg senki sem mondta, mielőtt hazavitted azt a bundás kis seggfejet. 1: Fel tudsz kelni…..
 Amikor megfogant bennem a gondolat, hogy interjút készítsek átlagos emberekkel az ő mindennapi, vagy kevésbé mindennapi életükről, az volt a célom, hogy a végeredmény érdekes olvasnivaló legyen másoknak, akár kicsit elmerengjünk, vagy esetleg segítségül legyen abban, amikor nekünk kell…..
NEManya 2020.06.01 16:37:26
@Ildikó T. Sipos: Nagyon szépen köszönjük! Alapvetően Balázs írta le a válaszait, hogy ne kelljen másfél órányi hangfelvételt átszőrözni, én csak szerkesztettem. :)