Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PraktikusOtthon

80 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ehető karácsonyi dekorációk készítése nagyon szórakoztató és kreatív tevékenység. Egyik legfontosabb előnye, hogy nem igényel nagy sütési tudományt, mindössze egy kis felkészülés kell hozzá. Mutatom, hogyan készíthettek otthon ehető karácsonyi dekorációkat! Az évnek ennek az időszaka az ünnepi…..
A kuglóf az egyik legmegúszósabb sütemény, amit az ünnepi asztalra tehetsz. Kevert tésztája miatt gyorsan össze lehet álltani, a nem mindennapi sütőforma miatt pedig látványos desszertet süthetsz belőle. Ez a kuglóf nemcsak kevert tésztája, de hozzávalólistája miatt is különleges: tojás nélkül…..
Ezzel az írásommal azoknak szeretnék segíteni, akik még gondolkodnak a karácsonyi ajándékok beszerzésén. Hasznosat, tetszetős és hosszú távra szóló ajándékot adni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Csak egy kis kreativitás kell hozzá. Hajszárító A hajszárító tinédzser lányok, anyukák,…..
Alig négy hét van hátra karácsonyig, szóval most már szinte biztosan mindenki azon töri a fejét, hogy mit vegyen a szeretteinek. Mutatom, mire érdemes odafigyelni a gondtalan karácsonyi ajándék vásárlás érdekében! Én meglehetősen gyakran vásárolok online és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ez a…..
Szerintem nem vagyok azzal egyedül, hogy a szürke, borongós őszi estéken már sokkal nehezebben tudok kikelni az ágyból. Délután pedig néha úgy érzem, hogy nem bírom ki az esti alvásig, kedvem lenne szunyókálni egyet. Ilyenkor jól jön egy-két élénkítő hatású, ínycsiklandó kávéköltemény. De azt…..
A nyárias időjárás még lehetővé teszi, hogy egy kis ideig grillezhessünk a szabadban. Ezúttal a disznóhús szerelmeseinek szeretnék kedveskedni néhány tanáccsal, hogyan hozhatják ki a maximumot az elkészítendő hússzeletekből. Vannak, akik tartanak a sertéshús grillezésétől, holott a tévhitekkel…..
A nyár vége tökéletes időszak arra, hogy eltegyük a hidegebb hónapokra kedvenc gyümölcseinket. Persze nem akármilyen formában. Az aszalás a legjobb megoldás ahhoz, hogy megőrizzék a bennük lévő vitaminokat és hasznos tápanyagokat. Következzen néhány tipp a sikeres aszaláshoz! Többféle tartósítás…..
Én azok közé tartozom, akik nem azért kezdtek el lekvárt főzni, mert annyira érdekelte őket a téma, hanem azért, mert imádon a szilvát. Annyira megszerettem, hogy ma már nekem ez minden évben rituálé. Gyerekkoromban szinte minden második szilva kukacos volt. Mindig kiszedtük őket és jót nevettünk…..
Augusztus 20-a számomra nemcsak az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is egyben. Ilyenkor mindig szeretem meglepni a szeretteimet egy friss, ropogós kenyérrel, amelyet akár magában is szívesen elfogyaszt az ember. Én az idei évben egy zabpelyhes, teljes kiőrlésű kenyérrel szeretném egy…..
A fog- és szájápolásnak soha sincs igazi szezonja. Az év 365 napján érdemes figyelmet fordítani rá. Tény azonban, hogy nyáron talán egy kicsivel jobban szem előtt vannak a fogaink a társasági események miatt. A szájzuhannyal valódi szintet léphetünk a szájápolásban, mondom is miért. Én sokáig ezt…..
Végre megérkezett a nyár és ezzel együtt eljött a kerti partik ideje. Most következő posztomban egy komplett grill menü összeállításával szeretnék azoknak a segítségére lenni, akik a konyha helyett szívesebben választják nyáron a kertet, vagy az erkélyt a sütögetésre. Egy elektromos kontakt…..
Bizonyára minden otthonban, legyen szó lakásról, vagy családi házról, vannak nehezen elérhető helyek. Természetesen minden élettérben más-más akadályokkal kell szembesülni porszívózáskor, de azért most megpróbálok pár hasznos tanácsot adni annak érdekében, hogy ne fogjon ki rajtad a tavaszi…..
Az új év első hónapjai nemcsak a tervezésre, hanem a lakás rendberakására és a dolgok rendszerezésére is kiváló időszak. Az embert ilyenkor a szokásosnál kevesebb teendő várja otthon, hiszen nincs egyetlen egy piros betűs ünnep sem ebben a hónapban. Lássuk, hogyan tehetjük rendbe a lakást gyorsan és…..
A szilveszter akkor is az éjfélig tartó falatozásról szól, ha otthon, vagy egy buliban tölti az ember. De ez így van rendjén, mivel ilyenkor mindenki szeret sokáig fennmaradni, ezért kell az energia. Összeszedtem három könnyen elkészíthető finomságot az év utolsó estéjére! Tegnap bemondta a…..
A neten rengetegféle borleves recept kering. Kétség nem fér hozzá, az emberek szeretik, a vendégek pedig egyenesen odáig vannak érte. Nincs tehát semmi, ami a borleves ellen szólna. Desszert vagy előétel? Ezt a legnehezebb eldönteni, egy dolog biztos, ennek karácsonykor van a szezonja! Amikor…..
Az ünnepi szezonban egymást érik a találkozók. Céges vacsorák, baráti beszélgetések és találkák rég nem látott rokonokkal. Mit tehetünk, ha egy kicsit különlegesebb frizurát szeretnénk magunknak készíteni ezekre az alkalmakra? Következzen néhány szépségápolási ötlet! Hajvasalóval az egyenes…..
Az elmúlt hetekben „alacsonyan szálltak” a Black Friday akciók. Nem tagadom, én is vásároltam, elég könnyen és simán ment. De arra gondoltam körbejárom egy kicsit a témát, hogy mi van akkor, ha a karácsonyi ajándékvásárlás nem ennyire felhőtlenül alakul? Szerintem az idei évben mindenki jobban…..
A francia krémes közkedvelt sütinek számít idehaza. A cukrászdákban az árak viszont annyira felmentek, hogy lassan már jobban megéri otthon elkészíteni. De amúgy is, ha odahaza csináljuk, több marad belőle. Következzen egy isteni francia krémes receptje! Szögezzük le már rögtön az elején, nem…..
  Imádom az őszt, a hangulatát, a színeit, az illatát. Megvan neked is az az érzés, amikor este kinyitod az ablakot és megcsap a hideg illata? Sokszor csak nyitva hagyom az erkélyajtót és betakarózva szívom magamba a friss őszi levegőt. Ilyenkor rám tör valami eszméletlen sóvárgás a teák iránt. A…..
Ha valaki szereti a sütőtököt, akkor szinte minden formában, akár levesként, akár kisütve, akár pedig süteménybe sütve is az asztalra tudja varázsolni az őszi időszakban. Utóbbi ráadásul nagyon könnyű, még komolyabb tapasztalat sem kell hozzá. Mutatom, hogyan süthetsz fenséges sütőtökös sütit! Te…..
Augusztus 20-án nemcsak a magyar államalapítást, hanem az új búzából sütött kenyeret is ünnepeljünk. Én ilyenkor mindig szoktam csinálni otthon valamilyen finom kenyeret, ami egy kicsit akkor is közelebb hozza az ünnep körüli napok hangulatát, ha éppen nem tudok kimenni az állami ünnepségekre. Idén…..
Szerintem az utóbbi időben mindenki árgus szemekkel nézi, hogyan tud kicsit faragni a kiadásain. Sokan ilyenkor nagy dolgokra gondolnak, például tömegközlekedéssel járnak autó helyett, vagy biciklivel busz helyett. Bár ez is jó irány, de szerintem még egyes otthoni szokások megváltoztatásával is…..
A nyár nagy előnye, hogy ilyenkor rengeteg, nem csak üvegházas, hanem szabad ég alatt termesztett gyümölcs áll rendelkezésre. Érdemes tehát kihasználni ezeket a hónapokat és szabad teret kell engedni a fantáziának, hogy a lehető legízletesebb smoothie-kat készíthessük el magunknak, vagy a…..
A tonic-os eszpresszó az utóbbi években jött divatba. A benne lévő koffein élénkít, a kávéhoz adott kesernyés üdítő pedig frissítő hatással van a szervezetünkre. Néhány jégkockával megbolondítva pedig igazi hűsítő koktél varázsolható belőle. Következzen az eszpresszó tonic receptje! Aki szereti…..
Lassan végéhez közeledik az eper szezonja, már csak néhány helyen lehet kapni még igazi hazai epret. Ha valaki legalább annyira szereti az ízét, mint én, akkor érdemes lekvárként eltenni néhány üveggel belőle, hogy később a hidegebb hónapokban is kiélvezhessük minden zamatát. Ehhez mutatok most egy…..