Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lirio

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
Lirio 2010.10.27 14:28:44
És nyugodjon bele az emberfia, ha jogtalanul bánnak vele és ne is akarjon ellene tenni? Még véletlenül se találjon olyan szervet, amelyik a pártját fogja és segít neki elérni, hogy az őt megillető bánásmódban részesüljön? Szokjon hozzá a tehetetlenség érzetéhez már az egyetemen, mert később sem lesz neki jobb úgysem?

Be kellene inkább látni, hogy a negatív tapasztalatok emberek miatt vannak és nem a HÖK létezése miatt. Minden szerveződésben vannak pozitív és negatív szereplők!
Soha nem mentesültem vizsga vagy határidő alól, soha nem voltam pozitívan megkülönböztetve, sőt adott esetben titkolni kellett, hogy érdekképviselő vagyok, mert a tanárok szemében ez nem mindig jó dolog, hogy szembe merünk szállni az ő elképzeléseikkel.
Ösztöndíjat és szociális támogatást éppen ugyanúgy számítottak nálunk is, mint minden más hallgatónál.

Vajon mindannyian csak sodródtatok a néha kellemetlen egyetemi szabályok és szabálytalanságok között? Soha egyikőtök sem kapott segítséget? Egyikőtök sem volt pl. educatio kiállításon vagy egyetemi rendezvényen, gólyatáborban, kedvezményes kiránduláson? Ezeket nem a professzorok, intézet és intézményvezetők szervezik! Egy-egy konferencián nem a tanárok veszik meg az asztalra rakott pogácsát és takarítanak a résztvevők után.

A HÖKös munka tény, hogy rengeteg öröm forrása, de azért, mert egy baráti társaság alakul ki sok esetben és a barátaival az ember jobb esetben jól érzi magát. Rengeteg munkával is jár ez.
És csak sajnálni tudom, hogy ilyen sokan nem értik meg azt -ami nálunk az egyetemen az elsők között hangzik el-, hogy minden egyetemi polgár a HÖK tagja. Választó és választható. És amennyiben megválasztják, lesz belőle tisztségviselő.
Lirio 2010.10.27 15:57:52
@the_joker123:
csak gratulálni tudok hozzá... értesz az emberek szavainak kiforgatásához!
Egyik karnak sem vagyok tagja, és mégis életre szóló barátokra tettem szert a hökös munkám alatt. Ezek a szerveződések adott esetben jelenthetik, hogy van tag, aki mindkét helyen megjelenik, de nem 100%os a lefedettség.
Mellesleg meg az ország rengeteg (sőt túl sok) felsőoktatási intézményének regeteg karja közül sikerült kiemelni kettőt... Komoly arány!

És ha már itt tartunk, akkor az oktatási rendszert kellene átalakítani!... Elhiszem, hogy sokan szeretnének egyetemre járni és diplomát szerezni, de 20 év múlva ki fog autót szerelni vagy víz-gáz szerelést vállalni? A munkanélküli egyetemisták mellé csak termeljük a munkanélküli egyetemistákat. És ez minden intézményre jellemző!
Szakmát kellene tanítani, elérni, hogy értéke legyen egy szakmának és csökkenteni az egyetemek számát. Boldog-boldogtalan egyetemista lehet... és itt a baj!...
Teganp reggel hazamentek a szüleim ezért korán fel kellett kelni elbúcsúzni. Terészetesen utána olyan jól elbasztam az időm, hogy csak na. Mivel az önkormányzat szerdánk csak fél1ig van nyitva úgy gondoltam ráér az ma is. Annával megbeszéltük, hogy fél3kor találkozunk és…..
Ez+Az Első nap 2010.03.01 21:49:21
Tegnap este nagy nehezen megérkeztünk Kölnbe vagyis Hürth-Efferenbe. Az első éjszakát egy a kolihoz közeli kis panzióban töltöttük az ősökkel ma pedig átköltöztettek engem a koliba. Otthon nem volt nagy dráma de azért egy picit pityeregtem amikor indultunk. Na szóval a lényeg ma…..
Bigyóblog Pin Art óra 2008.11.25 17:43:00
Sokunknak volt olyan játéka (a nevére persze nem emlékszem), melyben tűből ki lehetett alakítani különböző ábrákat, vagy akár az arcunkat, ha odanyomtuk a vékony fémrudakhoz. Ez az óra is ezt veszi alapul. 70 dollárért.Via BB Gadgets..
Lirio 2008.11.25 22:52:57