Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jézusazútésazigazságis

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában a tantételek kiigazításának a magyarázata, hogy a Szent Szellem arra indítja a vezetőtestületet. Ha így van(/lenne), akkor nincs más lehetőség, mint a kiigazítás. De van itt egy 40 éves magyarázat is, ami "úgymond" kiigazítja a kiigazítások magyarázatát. Őrtorony 1982. 08. 01. 9.bek. 17.…..
Jézusazútésazigazságis 2022.11.02 17:51:07
@Kétkedő84: bocsi, kicsit off-topic, de a fenti megjegyzésedről jutott eszembe:
Ha valóban szinte havonta van kiigazítás,

nem volt mostanában kiigazítás a kiközösítettekkel és/vagy az elkülönültekkel kapcsolatban?

Családom JT tagjai hirtelen és érthetetlen módon egyszercsak normálisak lettek. Eddig semmi kontakt, se telefon, se együttevés, se találkozás, se köszönés, most meg újra minden. Még a külföldön élők és az egymástól független JT családtagjaim is normálisak lettek.
Sajnos nem merem tőlük megkérdezni mi történt, nehogy újból lehúzzák a rólót....
Jézusazútésazigazságis 2022.11.08 17:01:22
@Kétkedő84:
Szia! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Eddig is próbáltak visszacsalogatni, de az ellenkező stratégiával.
Kb 10 éve ezt mondta nekem az édesanyám: "Rájöttünk, hogy azért nem jöttök vissza, mert mi nem tartjuk be Jehova parancsát, és szóba állunk Veletek. Úgyhogy mostantól ..." a többit már tudod. :)
Viszont egy ismerősöm megfigyelte, hogy mostanában egyre pozitívabb üzenetek vannak az irodalmak címlapján és az irodalom állvány tetején.
Pl.: régen: Ítélet, Isten elpusztítja ...., Armageddoni csata ... stb.

Most meg:
Örök élet, Új világ, Paradicsom, szeretet stb.

Lehetséges, hogy történt valami paradigmaváltás a Vezető Testületben?
Ha igen, lehet, hogy az "üzenetek" megváltozásának is ugyanez lehet az oka, mint amit én az ex-ekkel kapcsolatban látok?
"Uram, hova mehetnénk" - kérdezték Jézust a tanítványai egykoron, és ma is felmerül sok Tanúban a kérdés, hogy ha az Őrtorony téved, akkor vajon hol van az "igazság". Nem kétséges, hogy ez a gondolatmenet, és a bibliavers maga, egy ún. gondolatmegállító klisé, ami egy elmekontroll módszer, ugyanis…..