Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Góczi Réka

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Létrehoztuk Interjú rovatunkat is, amelynek első vendége Kiss Tamara lesz.  Tami egy szárnyait bontogató "kezdő" - a szó nem pejoratív értelmében véve - írópalánta, akinek első regénye, a Gyerekek a sötétben tavaly, 2020 januárjában jelent meg. A vele készült beszélgetésemet hamarosan…..
Végree! Októberben megjelent Sarah Pearse regénye, A szanatórium, amit a Sunday Times és New York Times bestsellernek is számít egyben. A történet (habár még nem sikerült a végére érnem) totálisan lebilincselő, szinte lehetetlen abba hagyni az olvasást. Az író ezt főképp a kicsit sem elcsépelt…..
Vendégírókat keres A könyveslány blog, irodalmi, könyves témában. Legyen az saját alkotás, egy kritika, vagy esetleg egy beharangozó, nálunk jó helyen lesz a cikked! Az oldalamat már facebook-on is elérheted, ahol még több minőségi tartalmat találsz. Amennyiben téged is érdekel a blogolás, és…..
A könyves lány Krimi kisokos 2021.07.17 21:34:58
Habár már tényleg az őrületig tudom fokozni a krimi / bűnügyi műfaj iránti megszállottságomat, mostanában tényleg túlviszem MINDEN határon  ..
Újra kvízzel érkeztem nektek (egy kis szünet után), méghozzá a legkedvesebb könyvemből, a Harry Potterből! Töltsétek, és válaszoljatok helyesen       Itt pedig korábbi írásomat olvashatjátok a Harry Potter több évtizede létező sikeréről    ..
Újra itt van a heti irodalmi kvíz!   Töltsétek ki, és tanuljatok. Vagy ellenőrizzétek le tudásotokat. ;)    ..
ITT AZ ELSŐ IRODALMI KVÍZ!    Mindenkinek ajánljuk, akik odáig vannak a regényekért, na meg persze a kvíz kérdésekért! ;)  ..
Igen, jól látod, hogy ma bizony A kis herceggel fogok foglalkozni, mint felülmúlhatatlan irodalmi alkotással.  Ritkaságnak számít, hogy egy felnőtt gyerekkönyvet vegyen a kezébe, vagy éppen egy mesét. Na de akkor mit is csinálunk most?   Már a rövid kis bevezetőben is láthatjuk, hogy…..
Te sem tudod mit olvashatnál a közeljövőben? Vágysz valami újdonságra?   Ebben az esetben a legjobb helyen jársz, ugyanis az alábbi bejegyzésben mutatok neked pár olyan könyvet, ami garantáltan a 2020-as év legnagyobb durranása lesz. Általában a kiadóktól mindig csurran-cseppen pár infó a…..
Te is ódzkodsz egy kicsit a drámáktól?   Még mindig a Bánk bán, Az ember tragédiája és a hasonló "szörnyűségek" végigszenvedése jelenti számodra a dráma fogalmát?   Olvasd el Molnár Ferenc Liliomját és nem fogsz többet kételkedni abban, hogy tényleg képes felérni egy dráma egy nagybetűs…..
Ma egy elég rendhagyó témáról írok, szóval aki: - lerágott csontnak tartja a drogos írókat - elhiszi az irodalomórán tanult életrajzokat - soha nem fogta meg egy Kosztolányi regény, vagy vers ...nyugodtan lapozzon tovább a következő cikkre! Szóval!..
Kortárs ponyva Új vers 2020.05.18 05:51:42
ORWELL-TANGÓ Választalanságok idegesítő, őrjítő magánya sokszor meggyötör. Botladozó, gaz-sötétben két csillagnak szükséges fényt gyújtania szerencsétlen Sziszifuszi lényemnek, hogy e ne essek, mikor magamra maradtan rovom spirálköreit labirintusi időknek. Bölcs, arrogáns tanácsokat volt időm…..
Góczi Réka 2020.05.20 13:01:15
A május végének közeledtével, szinte már fél lábbal a nyárban állva még mindig szürke felhőkbe borul egy-egy napra az égbolt.  Ilyenkor a legjobb, ha leveszünk egy könyvet a polcról!   Egy meleg teával a kézben bekuckózni a fotelba, és meg is van az egész napos program.  Főleg olyan könyveket…..
Több jelzés is érkezett tőletek a Facebook oldaldoboz és a hozzá kapcsolódó exitpopup működésével kapcsolatban. Többen is azt tapasztaltátok, hogy az oldal betöltődést követően nem jelenik meg a Facebook page-tek tartalma az oldaldobozban. Válaszul mindig azt az információt adtuk nektek, hogy valami…..
A Harry Potter kötetek a világ legeladottabb könyvek között vannak, ez köztudott. Személy szerint egy nyár sem kellett ahhoz, hogy végigolvassam mind a 7 kötetet. Persze a filmekből is tartok maratonokat, nagyjából fél évente.    Na de mi a siker titka?   Ritka, hogy olyan írónőről beszélhetünk,…..
  Tényleg hülyének kell lennünk a boldogsághoz? Jogosan teszi fel a kérdést Daniel Keyes bestsellere    A regényre csak pár napja bukkantam rá a könyvespolcon a már-már molylepte részlegen. Hogy miért nem volt évekig előszedve? Talán mert már senki nem akar olvasni egy olyan férfiról, aki még…..