Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Joda visszatér

0 bejegyzést írt és 717 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Békében akarunk élni! Olyan világban, amelyben a problémákat nem erőszakkal próbálják megoldani, hanem közös erőfeszítéssel. Ahol a nehézségek láttán megoldást keresnek, nem pedig bűnbakokat.(...) így együtt már hangosabbak vagyunk a gyűlölet minden szavánál…..
A Joda visszatér 2020.08.24 12:34:11
A Joda visszatér 2022.09.30 13:57:03
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
A Joda visszatér 2021.11.06 11:27:27
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

GDP arányosan hogy alakult, mert ugye ez a lényeges mutató.
A Joda visszatér 2021.11.06 11:33:54
@Magyaur: Mert ugye Lengyelországra nem pont úgy tekintenek, mint ránk.

magyarnarancs.hu/publicisztika/elmulatjak-243193

"A lengyel kormány a Jog és Igazságosság párt (PiS) 2015-ös hatalomra kerülése óta hadban áll az Európai Unióval. A viszály egyik oka: a lengyel bíróságok függetlensége ellen intézett kormányzati támadás."
A Joda visszatér 2021.11.06 12:30:45
@Andy73:

Persze, ha majd tavasszal a 2021-es évre vonatkozó magyar-román GDP/capita összehasonlítás az utóbbira nézve lesz kedvezőtlen, nem sokat fogsz olvasni róla a baloldali médiában.:D
Hogy rohan az idő! A legutóbbi összefoglaló óta immár kettő év is eltelt, így kedvenc sorozatom újabb része megérkezik. Ideje számot vetni, hogy mi történt külföldön és mi NEM történik itthon.Kattints az első, a második, a harmadik és a negyedik részhez! Az immár szokásos táblázat, ami tökéletesen…..
A Joda visszatér 2021.11.05 19:42:22
@gomboc r2r:

Nyilván, de ne állítsuk be úgy, hogy a 4-es metro-t Tarlós készen kapta. Sok dolga volt vele , míg készen lett, és ugye Demszkyék sem kapkodták el az építését 2002 után. Mellesleg sztem értelmesebben is el lehetett volna költeni az erre elment százmilliárdokat másra.

"Demszky alatt még rengeteg minden"

20 év alatt. A 4-essel pedig '90 óta kampányolt, és évekig egy kapavágás nem történt. Ennyit Demszkyről és a 4-es metróról.

" Ennyit Tarlósról és a 3-as metróról."

De legalább elkezdte. És az északi szakasszal el is készült Az életveszély meg nyilván kampányduma volt (mint Gery meg a légkondi), ha valóban életveszélyes lett volna, leállítják.

"Attól, hogy a 30 éves buszok eltűntek, nem jelenti azt, hogy csak modern buszok közlekednek. "

Nagyon ritkán látok mást. Pedig hát-legyünk őszinték-a főváros egyik legcsóróbb környékén élek.

Ezenkívül nagyon sok dologról elfeledkezel. Számos megújult közterületről( II. JP tér, Nyugati tér Vörösmarty tér, Ferenciek tere stb.), épületről(Vigadó, Zeneakadémia Mátyás templom stb.), P+R parkolók sokasága, Futár utastájékoztató rendszer, 100 km bicikli út, és napestig sorolhatnám.
A Joda visszatér 2021.11.05 20:17:02
@vajdasagi:

A BKV elérhetőség és járatsűrűség tekintetében mindig is nagyon jó volt. Az utóbbi időben pedig a járműpark is igen sokat fejlődött.
Az első ajtózás 2010 utáni bevezetése is sokat javított az utaskomforton...
A Joda visszatér 2021.11.06 12:27:23
@gomboc r2r:

Ha jól számolok, '98-ban Demszky már 8 éve kampányolt a 4-es metró ígéretével. Miért nem kezdtek neki mondjuk '94-ben? Akár az orosz államadósság terhére is megvalósítható lett volna sok minden de nem. A miértet mindenki sejti...

"De, készen kapta. Ha egy majom ül be a székbe, akkor is elkészült volna. Semmit nem kellett csinálniuk ahhoz, hogy elkészüljön."

Egyrészt , ha így gondolod, akkor ugyanezt kell gondolnod a 3-as metró déli szakaszának felújításáról is.
Másrészt:
profit7.hu/hirek/vegre-kesz-a-4-es-metro

"A metrót 2006-ban kezdték el építeni, de már a fúró pajzsok is 126 hetes csúszással értek célba, vagyis a beruházás átadási határideje folyamatosan csúszott, a költségek pedig emelkedtek, eredetileg már 2011-ben át kellett volna adni a metrót. A 16 szerződés felmondása viszont olyan kártérítési pereket vont volna maga után, ami csődbe vitte volna a fővárost, ezért a beruházás leállításának nem volt alternatívája – fogalmazott a Tarlós István főpolgármester. Így aztán tárgyalásokat kezdtek az érintettekkel és ezeknek köszönhető, hogy az immár az új városvezetés által kitűzött mostani átadási határidőt tartani tudták – fogalmazott Tarlós István."

Az is egy érdekes kérdés lenne még, hogy ki fizette a cehet.

"A beruházás 2004-ben kapott finanszírozást. "

Mire vártak két évig?

"Te most komolyan azt hiszed, hogy 1990 és 2010 között nem épült se bicikliút, se parkoló se más?"

Demszky ideje alatt nagyon kevés P+R parkoló épült,. Ebben Tarlós mesze megelőzi.
Ami a bicikliutakat illeti a jelenlegi 187 km-ből 100km Tarlós idején épült, pedig csak 9 évig volt főpolgármester.
Demszky idején milyen középület, közterület újult meg? Mert Tarlós időszakából rengeteg ilyen példát lehet hozni.
Aztán ott vannak a financiális kérdések. Milyen kasszát hagyott maga mögött Tarlós? E tekintetben sincs oka szégyenkezni.

"
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
A Joda visszatér 2021.11.02 19:00:33
@¿Qué tapas hay?: Lehet, nem tudom, de a fenti cikkből az derül ki, hogy nyugaton nevezték el így. Talán a nyugati hírszerzés egy orosz származású embere.
A Joda visszatér 2021.11.02 19:03:30
@¿Qué tapas hay?: A második fázis során keletkező erőteljes neutronsugárzás(nagy energiájú neutronok) miatt kezd el bomlani, és a röbbanóerő igen jelentős hányadát tudja adni.
A Joda visszatér 2021.11.03 18:30:47
@¿Qué tapas hay?: Igaz, egy H-bomba harmadik fázisában az U-238 atommagok hasadása az adekvát kifejezés.
Dobrev mégsincs Márki-Zay alatt? Egy hosszabb videós bemutatót tett közzé a Telex Márki-Zay Péter utcai kampányáról.Ebben a mozgóképes-hangos riportban a hódmezővásárhelyi politikus, ezúttal mint a kormányváltásra készülő pártok és mozgalmak előválasztásán elindult miniszterelnök-jelölt…..
A Joda visszatér 2021.09.07 20:59:20
@otunde: Vagyis nem lopnak el mindent, ahogy hamisan állítottad. Köszönöm a beismerést Matyi.:) Látod, ilyen kulturáltan kellene viselkedned más blogokon is.;)
A Joda visszatér 2021.09.07 20:59:59
@chrisred: Dehogynem volt. Gyengébben kötődő fideszes szavazókat otthonmaradásra bírt, illetve bizonytalanokat az ellenzék melletti szavazásra bírt.
A Joda visszatér 2021.09.07 22:19:00
@Pierr Kardán:

Hát azért rögtön nem, de az biztos, hogyha nyerne is a jelenlegi ellenzék, akkor egy nagyon instabil, és szerény kormánytöbbség jönne létre. Hamar előjönnének a konfliktusok, és akár a Jobbik, akár az LMP elgondolkodhat azon, hogy inkább kiszáll és a Fidesszel áll össze.
Szeret nagyokat álmodni Orbán Viktor, de sokszor rémálmok válnak ezekből. Ilyen volt a Budapestre tervezett olimpia ügye, és nagy valószínűséggel ilyen lesz a kínai Fudan Egyetem fővárosi kalandja. A kormányfő nagyon nem szereti, ha bárkik is beleszólnak a döntéseibe, de azt különösen nehezen…..
A Joda visszatér 2021.09.05 11:01:55
@BiG74 Bodri: Miért a balfék bagázs mit csinált? Bármit elkezdtek, befuccsolt. Ékes példa erre a kormányzati negyed ötlete a Nyugatinál. Viszont legalább egy tervezőirodát sikerült padlóra küldeni vele. Semmi értelmes dolgot nem tudtak összehozni nyolc éves ámokfutásuk alatt.
A Joda visszatér 2021.09.05 11:33:31
@otunde:

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/koronavirus-halalozas-tobblethalalozas-statisztika-ksh-modszertan-nemzetkozi-osszehasonlitas

"Magyarországon mindenkit a Covid áldozataként tartanak nyilván, aki a klasszikus tüneteket mutatja, vagy akinek a szervezetében a betegsége alatt vagy korábban kimutatták a koronavírust. A kormányszóvivőt idézve ez akár olyan extrém esetekhez is vezethet, hogy egy autóbalesetben elhunyt koronavírusos ember is bekerül a statisztikába (ugyanez a helyzet például Kanadában is). Ugyanígy felkerült egy időre a hivatalos elhunytlistába egy nyolc hónapos kisbaba is, aki valójában meningococcus fertőzés okozta vérmérgezésben hunyt el, de nála is igazolták a koronavírust."

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Magyarország mellett ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk SZŰKEBBEN ÉRTELMEZIK a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."
A Joda visszatér 2021.09.05 14:02:45
@otunde:

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/koronavirus-halalozas-tobblethalalozas-statisztika-ksh-modszertan-nemzetkozi-osszehasonlitas

"Magyarországon mindenkit a Covid áldozataként tartanak nyilván, aki a klasszikus tüneteket mutatja, vagy akinek a szervezetében a betegsége alatt vagy korábban kimutatták a koronavírust. A kormányszóvivőt idézve ez akár olyan extrém esetekhez is vezethet, hogy egy autóbalesetben elhunyt koronavírusos ember is bekerül a statisztikába (ugyanez a helyzet például Kanadában is). Ugyanígy felkerült egy időre a hivatalos elhunytlistába egy nyolc hónapos kisbaba is, aki valójában meningococcus fertőzés okozta vérmérgezésben hunyt el, de nála is igazolták a koronavírust."

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Magyarország mellett ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk SZŰKEBBEN ÉRTELMEZIK a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."
A meggyengült ellátási lánc miatt több kedvenc csapolt sör eltűnt a brit pubok kínálatából...
A Joda visszatér 2021.09.03 16:46:35
@Frady Endre: Miért, Jézus keresztény volt?
A Joda visszatér 2021.09.03 20:36:20
@AdmiralRobert: Ráadásul jelenleg az iszlámban a medinai iszlám dominál, amely sokkal radikálisabb és türelmetlenebb, mint a mekkai vonal.
A ny-európai muszlim fiatalok körében pedig egyre népszerűbb a szalafizmus, a szunnita iszlám szélsőséges formája.
A Joda visszatér 2021.09.04 15:22:30
@Frady Endre: Sztem ez a vallás Pálig egy zsidó szekta volt.
    Terjedelmes közleményben mondott köszönetet a Nagy Szent István Napi Szuperterjesztő Esemény alkalmából a Kovid Operatív Főtörzsparancsnokság. “Hisszük, hogy a nemzeti értékeket vallva, a mai kor eszközeivel felvértezve az előttünk tornyosuló kérdésekre választ tudunk adni. Prioritásnak…..
A Joda visszatér 2021.09.02 18:46:16
@chrisred:

Épp hogy nem. A többlethalálozási adatok mutatják a különböző módszertanú covidhalálozási statisztikák összevetésének értelmetlenségét, és ellentmondásosságát. Persze ez utóbbi önmagában is nyilvánvaló.
A Joda visszatér 2021.09.03 09:37:45
@chrisred:

Ostoba közhely. Egyszerűen tény, hogy itthon, hogyha valaki meghalt a pandémia idején, és bármilyen módon covid érintett volt, akár hónapokkal korábbi fertőzés kapcsán, amiből felgyógyult, akár a halál után mutatta ki a patológia, bekerült a covid halálozási statisztikákba. Semmilyen módon nem vizsgálták, hogy összefüggésben állt e a halállal. Míg a világ sok más országában ez nagyon nem így volt. Különösen például a szlovákoknál nem.
A brutális eltérések a hazai és más országok többlethalálozásai tekintetében csak erre rímelnek. és az is beszédes, hogy Magyarországon 2021 első negyedévében 5424-gyel többen haltak meg a 2015-2019-es évek első negyedévének halálozási átlagához képest, ehhez képest Magyarországon 2021 első negyedévében 11738 regisztrált covid halálozás volt. No comment...
A Joda visszatér 2021.09.03 16:22:41
@chrisred:

telex.hu/koronavirus/2021/04/22/koronavirus-halalozas-tobblethalalozas-statisztika-ksh-modszertan-nemzetkozi-osszehasonlitas

"Magyarországon mindenkit a Covid áldozataként tartanak nyilván, aki a klasszikus tüneteket mutatja, vagy akinek a szervezetében a betegsége alatt vagy korábban kimutatták a koronavírust. A kormányszóvivőt idézve ez akár olyan extrém esetekhez is vezethet, hogy egy autóbalesetben elhunyt koronavírusos ember is bekerül a statisztikába (ugyanez a helyzet például Kanadában is). Ugyanígy felkerült egy időre a hivatalos elhunytlistába egy nyolc hónapos kisbaba is, aki valójában meningococcus fertőzés okozta vérmérgezésben hunyt el, de nála is igazolták a koronavírust."

"Más országok ezzel szemben kizárólag pozitív laboratóriumi teszthez kötik a Covid-halálesetek nyilvántartását. Magyarország mellett ilyen például Ausztria, Olaszország, Hollandia, Spanyolország vagy az Egyesült Királyság. E két nagy csoporton belül is lehetnek azonban eltérések a módszertanokban. Ciprus, Görögország, Románia vagy Szerbia például úgy definiálja a koronavírusos halálesetet, hogy az klinikailag valószínűsíthető legyen, és laboratóriumban is megerősített. A magyar kormány képviselői többször utaltak Szlovákiára, ahol nálunk SZŰKEBBEN ÉRTELMEZIK a covidos eseteket. Azok kerülnek be a halottstatisztikákba, akiknél a boncolás kimutatta, hogy a Covid okozta a halálesetet, például azért, mert összeomlott az illető légzése a fertőzés miatt. Szlovákia így is 9. a Covid-halálozási világranglistán."
Az orbáni propaganda a tömegtársadalmakban jól bevált, de hazugságokon alapuló manipulációs sémákat követi. Az orbánista hangulat-gerjesztőknek kiindulópontja, hogy nem létezik „objektív igazság”, sőt már maga a részrehajlástól való tartózkodás is (lásd a „politikai korrektség”-gel szembeni…..
A Joda visszatér 2021.09.02 17:43:16
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Talán bizonyos mutatókat is figyelembe vehetnéd esetleg az összehasonlításnál, amelyek miatt a Financial Times Európa legsebezhetőbb gazdaságának nevezte a magyart 2006 közepén.
Aztán így kapta el az országot a válság. Ebben a balliberált ámokfutás következtében előállt sérülékeny állapotban.
A Joda visszatér 2021.09.02 22:11:52
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Te azt próbálod sugallni, hogy most is szar, akkor is szar volt, holott ég és föld a különbség. Ma semelyik komoly gazdasági lap nem nevezné Európa legsebezhetőbb gazdaságának a magyart. Minden mutatóban sokkal jobb a mostani gazdasági helyzet, mint a 2008-as válság előtti.

"Azt mondtam, hogy Matolcsy is bírálta a gazdaságpolitikát több cikkében"

Lehet, de soha nem mondaná azt, hogy ne lenne sokkal -sokkal jobba helyzet., mint a kétezres évek közepén, és ne lenne sokkal ütésállóbb a magyar gazdaság.Eleve inkább egy globális jelenségről beszélt.

"Azt mondtam, hogy a hiány egyre magasabb. Nem, nem a gdp arányos."

Hol nem? A pandémia időszakában vagyunk. (Egyébként a GDP arányos államadósság is nőtt.)

És a mostani növekedésünk várakozáson felüli:

www.portfolio.hu/gazdasag/20210901/itt-a-magyar-gdp-adat-kiderult-mitol-robbant-fel-a-magyar-gazdasag-498644

"Összességében a második negyedév folyamatai alapján az látszik, hogy a magyar gazdaság kifejezetten erős teljesítményt mutat. A GDP növekedése ebben az időszakban meghaladta az eurózóna átlagos teljesítményét is. A koronavírus-válság előtti időszakban a magyar gazdaság növekedése gyorsabb volt az eurózónáénál, amit a járvány megtört (elveszett a növekedési előny). Most viszont 4%-ponttal gyorsabban nőtt a magyar gazdaság, mint az euróöveztet."
Ma a média bűnbakokat keres, de 20 éve segített végrehajtani a katasztrofális intervenciót Mindenkit okolnak az afgán katasztrófa miatt, kivéve azokat, akik elkezdték a háborút. Igen, Joe Biden elcseszte, mert ilyen kaotikus gyorsasággal vonult ki. Igen, Boris Johnson és Dominic Raab kudarcot…..
A Joda visszatér 2021.08.31 09:33:09
@ez is egy vélemény:

Mondjuk akár azért is hagyhatták ott, hogy erősítsék a tálibokat az ISIS-szel szemben, illetve Iránnal szemben.
Tudják, hogy ők egyhamar nem mennek vissza.
A Joda visszatér 2021.08.31 10:43:16
@pincébezuhanási tudományok doktora:

Ki ez a melák, aki lezuhan?
Combat Gear Blog Digitális Katona 2021.08.28 12:00:00
A Joda visszatér 2021.08.29 14:53:24
@Visceroid:

Ahelyett, hogy fegyverekre költenénk, inkább befogadhatnánk százezer afgán migránst. Ők a jövő zálogai, ugye.
A Joda visszatér 2021.08.29 17:29:48
@Örömhernyó: Agysebészek, informatikusok mind, tehát jöhetnek.
A Joda visszatér 2021.08.30 09:13:17
@Örömhernyó:

"Ahogy a Római Birodalmat belakták a barbárok"

Ez így túlzás. A különböző germán törzsek számbelileg nem kerültek túlsúlyba az általuk meghódított római területeken a birodalom végnapjaiban.
A frankok pl. igencsak kisebbségben voltak az általuk megszerzett Galliában, viszont jól szervezett katonai erőként működtek.
Tekerés közben VEKEngés 2021.08.27 10:55:35
Szomorú nap ez a mai. Mostanra datálható ugyanis, hogy a VEKE nevű, a múltban kifejezetten hasznos és színvonalas civil szervezet végleg elhagyta a civil szférát, és beállt a CÖF jellegű fidesz propagandaintézmények sorába. Leszögezem, a pénzügyi háttérről nem tudok semmit, csak sejtésem van,…..
A Joda visszatér 2021.08.29 17:41:58
Már verik a tamtamot a 25. alkotmánykiegészítésnek, mert az afgán kudarc fényében az elnök alkalmatlannak és elveszettnek tűnik  Joe Biden kapálódzik. A szóbeli és fizikális csetlés-botlások után Kabul eleste nem az utolsó csepp, hanem az utolsó hektoliter volt a pohárban.  Az elnök, miután…..
A Joda visszatér 2021.08.28 17:51:03
@kárárámaispj: Egyébként a pénz motiválta elsődlegesen. A szemtanúk kivégzésével csak a későbbi elfogását akarta megnehezíteni. Majdnem sikerült neki..
A Joda visszatér 2021.08.29 10:26:35
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Trump nem csak arról állapodott meg a tálibokkal, hogy a kivonulásért cserébe megegyezés után nem támadnak amerikai érdekeltségeket, illetve harcolnak az ISIS ellen?
A Joda visszatér 2021.08.29 10:42:20
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De a rendőrség szolgáltatta a "bizonyítékokat" nem?
Nagy nyomás alatt álltak a közvélemény részéről, valakit találni kellett.
Az IPCC riasztó jelentése után minél erősebben merül fel ez a kérdés: mit hagyunk a következő nemzedéknek? Milyen erkölcsi felelősség terhel bennünket? Nekünk még szerencsénk van, mert még a Földön élhetünk, de elmondhatják-e ezt a jövő generációi? Hans Jonas német filozófus dolgozta ki még…..
Ha nagyon sommásan kéne megfogalmaznom, akkor azt mondanám, hogy a Moné Bistro ételei nem görcsösek. Bővebben szólva: laza, könnyű kezű, nem zavarba ejtő, nem zsúfolt, de leginkább nyugodt, magabiztos konyha.. A savhasználatról érdemes néhány szót szólni, hiszen annyiszor előkerül az…..
A Joda visszatér 2021.08.28 09:59:02
Az utóbbi pár évtizedben is jól látható változások történtek az íratlan etikai normáink terén. Egy száz évvel ezelőtti paraszti társadalomhoz inkább ne is viszonyítsunk, mert annyira más életmód volt, a maihoz képest teljesen más követelményekkel. Húsz-harminc éves távlatban viszont az életmódunk…..
A Joda visszatér 2021.08.27 17:19:59
@A Joda visszatér: Lúdas..
A Joda visszatér 2021.08.27 18:47:18
@BiG74 Bodri: Feltettek nekem egy kérdést, én meg válaszoltam. Miért kell játszani a retardáltat?
A Joda visszatér 2021.08.27 19:54:11
@BiG74 Bodri: Te úgy szóltál hozzá először, mintha én, kis naiv önszorgalomból közkinccsé akarnám tenni a rövidítés értelmezését, amit pedig mindenki ismer.

"Azta k...a, rá nem jöttem volna!"

Én ezt ironizálásként értelmeztem. Ha nem annak szántad, akkor bocs..
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
Orbán Viktor a szabadságát töltötte az utóbbi napokban, legalábbis erre lehetett következtetni abból, hogy a Facebook-oldalára kiposztolta aktuális olvasmányait. A miniszterelnök igyekszik tehát minden pillanatot kihasználni arra, hogy továbbképezze magát, felkészüljön a jövő kihívásaira. Szüksége…..
A Joda visszatér 2021.08.25 20:43:20
@atomic power 1986DucaDuca:

Ceausescunak sikerült.:)
A Joda visszatér 2021.08.25 22:41:26
A Joda visszatér 2021.08.26 15:02:16
@MAXVAL bircaman közirtó:

"3 negatív szó:
nincs
semmi
baj."
Az Airbnb (NASDAQ: ABNB) vezérigazgatója a mai nap folyamán egy Twitter üzenetben bejelentette, hogy cége 20.000 afgán menekültnek biztosít ingyenes lakhatást.  "Az afgán menekültek kimentése és letelepítése az Egyesült Államokban és máshol, korunk egyik legnagyobb humanitárius kihívása és…..
A Joda visszatér 2021.08.25 20:41:17
Fékezhetetlen gitárikon, akinek 70 évesen az jelent felszabadító érzést, ha fiatalokkal oszthatja meg a színpadot. Állítja, a reflektorfény nem az ő terepe, de a gitárt korántsem akasztotta szögre, több órát gyakorol ma is. A csongrádi Tisza Presszóban a Tisza Jam Session keretein belül lépett fel…..
Adott volt egy rendszer, amelyet elvben húsz éve arra készítettek fel, hogy ellen tudjon állni a demokratikus visszarendeződésnek. Mégis pillanatok alatt omlott össze, amikor a rendszert fenntartó erők kivonultak...
A Joda visszatér 2021.08.24 16:47:20
@karoly_1: Ez kispofám mindenféle magyarázkodásodat lenullázza:

Magyarországon 2021 első negyedévében 5424-gyel többen haltak meg a 2015-2019-es évek első negyedévének halálozási átlagához képest.
Magyarországon 2021 első negyedévében 11738 regisztrált covid halálozás volt.

Ezt hogy a kurv.nyádba fogod kimagyarázni Matyesz?
A Joda visszatér 2021.08.24 19:40:29
@karoly_1:

Magyarországon 2021 első negyedévében 5424-gyel többen haltak meg a 2015-2019-es évek első negyedévének halálozási átlagához képest.
Magyarországon 2021 első negyedévében 11738 regisztrált covid halálozás volt.

Ezt hogy a kurv.nyádba fogod kimagyarázni Matyesz?
A Joda visszatér 2021.08.24 20:05:45
@karoly_1:

Magyarországon 2021 első negyedévében 5424-gyel többen haltak meg a 2015-2019-es évek első negyedévének halálozási átlagához képest.
Magyarországon 2021 első negyedévében 11738 regisztrált covid halálozás volt.

Ezt hogy a kurv.nyádba fogod kimagyarázni Matyesz?
Annyiféleképpen lehet ünnepelni a vezetés élményét. Nincs számomra ennél nagyobb boldogság...Mindenkinek kellenek olyan pillanatok, amik agyradírként funkcionálva ürítik a felgyülemlett stresszt a napi mókuskerékből. Van, aki horgászik, van aki kirándul, teniszezik, bringázik, vagy bármi egyéb…..
A Joda visszatér 2021.08.23 20:37:21
Az amerikai csapatkivonás kapcsán a hírekben folyamatosan szereplő Afganisztán etnikai szempontból sajátos képet mutat, ugyanis a legkevésbé sem tekinthető homogén országnak. Olyan, hogy "afgán nép" igazából nincs is, helyette pastuk, hazarák, tadzsikok, üzbégek, türkmének és kirgizek (illetve egyéb…..
A Joda visszatér 2021.08.23 18:24:58
fáymiklós Fuss, Tenkes, fuss 2021.08.23 07:45:26
Erre ébredtem, fogalmam sincs, miért, hogy És akkor jött a Tenkes kapitánya. Valamiért úgy emlékeztem, hogy a Hungaroton kevés dicsőséget szerzett igazgatója, Ella Péter volt az előadó, de tévedtem, a testvére énekelt, Ella Miklós. De azért az ember elgondolkodik, hogy is van ezekkel a…..
A Joda visszatér 2021.08.23 17:01:47
Szinte naponta jelennek meg újabb és újabb tudományos jelentések, kutatások vagy épp felhívások, amelyek a globális klímaváltozásra hívják fel a figyelmet. A tudósok szerint az utolsó előtti pillanatban vagyunk, hogy még tehessünk valamit azért, hogy klímánk ne váljon a bolygó nagy részén…..
A Joda visszatér 2021.08.20 11:22:28
@evilwolf: Így van. A CO2-nem pedig nem sok köze van a jelenlegi melegedési időszakhoz:

magyarnarancs.hu/tudomany/nem-a-szenlobbi-ugynoke-78989

"A lényeg, hogy a ma használatos üvegház-modell alapvető fizikai meghatározottságokról nem ad számot. A légkör hosszúhullámú sugárzási szerkezetét - amely az üvegházhatást meghatározza - globális skálájú energetikai kényszerek vezérlik. Szakszerűen szólva, a légkör hosszúhullámú átlátszósága, opacitása, infravörös optikai mélysége - amelyek valamennyien a köznapian üvegházhatásnak, avagy "hőcsapda-hatásnak" nevezett jelenség szakmai mérőszámai - a földi rendszerben egy hosszú távú, stacionárius, elméletileg is levezethető konstans érték körül ingadozik, melyet nem lehet a légkör üvegházhatású gázainak hozzáadásával vagy kivonásával szabadon változtatni. Miskolczi levezette ezt a konstanst, és megmutatta, hogy a földi légkör tényleges üvegházhatása valóban egyenlő ezzel. A projektemben sikerült igazolni mind az elméleti levezetést, mind pedig - független adatbázisokon - a valós adatokkal való egyezést. A konklúzió hétköznapian szólva: a jelenlegi globális felmelegedés NEM ÜVEGHÁZ MELEGEDÉS."
A Joda visszatér 2021.08.20 18:52:43
@midnight coder: Nagy a hallgatás körülötte, ami árulkodó. A klímahisztérikusok inkább elhallgatják, minthogy vitába szálljanak az állításaival.
De ettől függetlenül is érdekes, hogy a II. vh. utáni évtizedekben annak ellenére, hogy jelentősen nőtt a CO2 kibocsátás, a földi átlaghőmérséklet mégis csökkent, A '70-es években az újságcikkek fél éves telekkel, és befagyott kikötőkkel riogattak az ezredfordulóra.
A Joda visszatér 2021.08.21 11:01:29
Kissé vájt fülűbbeknek egy kis összefoglaló:

klimaszkeptikusok.hu/wp-content/uploads/2018/06/Miskolczi-2018-Energetika-1.pdf

"Cikkünkben a légköri üvegházhatás fogalmát kíséreljük meg
fizikai tartalommal megtölteni, segítséget nyújtva azon kutatók-
nak, mérnököknek és energetikai szakembereknek, akik a su-
gárzásátvitel fizikájának részleteit kevésbé ismerik. Bemutatjuk
továbbá, hogy a sok évtizedes globális rádiószondás mérések
alapján az üvegházhatás a szén-dioxid-tartalomtól független,
speciális, csak a földi klímára jellemző állandó. Az olyan eltúl-
zott és komolytalan kijelentések, hogy „légköri szén-dioxid nélkül
nem lenne üvegházhatás” [2], pontosan az üvegházhatás elméleti
megalapozottságának a hiányából fakadnak."