Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sasitomi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs életem Nem győri ETO 2010.08.06 18:15:30
Emlékszünk még az angoltalanított Chelsea-re, vagy később az Arsenalra? Nem csak az angolok, de még sok külföldi is felhördült, mikor a nagymúltú brit egyesületeknél nem került hazai játékos a kezdőbe. Azóta évek teltek el, és már nem is annyira szokatlan az ilyesmi. Az Inter…..
Pár évvel ezelőtt még komoly súlya volt annak, ha nehézsúlyú bajnokot avattak. Az emberek felállva tapsolták, a boksz pedig a sportágak gyöngyszemének számított és óriási pénzek forogtak benne. A hanyatlás 2003-ban kezdődött, Lennox Lewis visszavonulása után. "Kifogytunk…..
sasitomi 2010.07.30 02:56:48
Ross Greenburg a nehézsúlyú ökölvívásról, és csak arról nyilatkozott, amikor negatív szavakkal illette a sportágat. Pár hete kerek-perec megmondta, hogy nem kérnek az ukrán testvérpárból.

A blog írója nem kifejezetten tájékozott a témában.

Idén is már több TOP10-es bevételt hozott profi ökölvívó mérkőzést rendeztek. Olyan közvetítésekről beszélünk (pl. Mayweather - Mosley), ami után 50-80 millió dollárt osztottak szét a produkcióból részesedők között.

Szóval változás nincs, csak az HBO nem kér a jelenlegi nehézsúlyból. Ennyi.

David Haye-t egyáltalán nem érinti a kérdés, mert ő eddig sem bokszolt Amerikában. Ross Greenburg egyébként azt nyilatkozta, hogy közvetítik az ukránok meccseit, amint az HBO számára elfogadható ellenféllel küzdenek. Két nevet említett ekkor Ross Greenburg: Tomasz Adamek (lengyel, korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok), valamint David Haye.

Egyébként Joe Calzaghe sem fog semmilyen változást érezni. Már csak azért is, mert lassan 2 éve, hogy visszavonult.

"Ali idejében még a puszta brutalitásról..." Pont Ali-t belekeverni egy ilyen mondatba? Őt, aki inkább volt a boksz művésze, mint egy brutális alak? Egyébként Tyson az, akiről a brutalitás jut eszembe...

Amerikában lecsúszott a boksz színvonala? Hétvégén jön a Juan Manuel Marquez - Juan Diaz mérkőzés, szeptemberben a Pacquiao-Margarito, várom már Gamboa, Dawson és a többiek meccsét... és talán az év végén talán lesz Pacquiao-Mayweather is, ahol a két bokszoló 50-50 millió (dollárt) is megkaphat.

Amerikának nem kéne a boksz? Dehogynem, a jó ökölvívás! A Klitschko testvérekkel mi a baj "odaát"? Két dolog lehetséges: 1. nem csinálnak jó bokszot (a hatékony nem ugyanaz, mint a jó!), 2. nincsenek amerikai kihívók (ez viszont tény).
sasitomi 2010.07.30 02:59:30
@efes: Don King ma már nem akkora tényező, mint korábban. Ő a nehézsúlyú ökölvívás nagy varázslója volt, ami vele együtt hanyatlott.
Piroslap Pofánvertek egy nácit! 2010.03.15 22:24:00
A Mandiner blog nem mindennapi fogása az alábbi videó. Bár a Piroslap is kint volt a Jobbik rendezvényén, de ők ügyesebbek voltak. Végre. Végre, valaki pofán vert egy nagypofájú nácit. Az enyhén fasisztoid fószer az Andrássy út sarkáról üvöltötte, hogy zsidó gyere át a…..
sasitomi 2010.03.16 13:34:41
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
sasitomi 2010.03.13 14:25:26
Érdekes, hogy milyen aktívak az LMP-s internetes aktivisták.

Néhány dolgot azonban figyelmen kívül hagytatok: első átnézésre sem volt meg a 750 érvényes ajánlószelvény, csak 740, vagyis a jelölt nem indulhat.

Másrészt. Miért szállt volna rá a Jobbik az LMP-re, ha az LMP egy bal-liberális párt, amelyre minden leadott szavazat a Jobbik közvetlen választási ellenfelétől venne el voksokat?

Véleményem szerint a Jobbiknak az az érdeke, hogy legyen az LMP-nek országos listája, és országosan 5 százalék körüli, de az alatti eredményt érjenek el. Majdnem hasonló a helyzet az MDF-fel.

Ami biztos: az LMP-nek az adott körzetben nincs elég érvényes ajánlata. De azt, hogy szándékos választási csalást követtek-e, az csak később, a rendőrségi vizsgálat lezárultával derülhet ki.

A Jobbik volt az, amelyik kiharcolta, hogy az ajánlószelvényekkel ne lehessen annyira manipulálni.

A ferencvárosi időközi választás a példa arra, hogy milyen nagy számban voltak visszaélések. Akkor több párt lebukott. Még egy halott is ajánlott valakit, ami azért valljuk be, vicces. A rendőrség a gyanús ajánlószelvényeken szereplő állampolgárokat is megkérdezte, és sok olyan eset volt, hogy egy másik pártnak adta oda a kopogtatót, amelyik továbbpasszolta.

Hogy a Jobbik lett volna az, amelyik lebuktatta az LMP-t, nem tudom. Magában a közleményben is az olvasható, hogy a helyi választási bizottság közösen találta érvénytelennek a szelvényeket, vagyis a többi pártdelegált szerint is érvénytelen az LMP kopogtatóinak egy bizonyos része.

Elolvasva a hozzászólásokat igen vegyes érzéseim vannak. Több embernek nem a csalással van gondja, hanem, hogy miért piszkálják az LMP-t. Szerintem teljesen mindegy, hogy ki buktatott le kit, a csalás az csalás, és az ellen fel kell lépni.

Nyilvánvaló volt, hogy a kis pártoknak nehéz 750 kopogtatót összegyűjteni. Ugyanakkor egy parlamentbe jutásra esélyes pártnak kell lennie annyi támogatójának, hogy átlag 40 000 (van ahol 50 000) választópolgártól össze tudja szedni a kellő ajánlást. Akinek ez nem sikerül kellő energia ráfordítással, tisztességes úton, akkor ez a párt úgysem lépi át a küszöböt.

Minden tiszteletem az összes aktivistának az LMP-sek közül, akik hisznek abban, amit csinálnak, és tudom, hogy ezt kell csinálniuk, így kell kommunikálniuk, de vérmes esélyeik nem lehetnek, ha ilyen nehezen megy a kopogtatók gyűjtése.
sasitomi 2010.03.14 05:18:47
@kékestető: Marhaság, a jobbik 1 delegálttal rendelkezik, míg egy döntéshez többség kell. Nem szabad csalni, ennyi... az meg teljesen jogos, hogy a csalásokat le akarják leplezni.

Az teljesen normális az eddigi tapasztalatok szerint, h a szelvények 2-4 százalékával baj van. (Olvashatatlan vagy téves személyi szám, az egyéni vk összekeverése Budapesten a kerületekkel, stb)

Ezeket a pártdelegáltak és civil bizottsági tagok eddig is árgus szemmel nézték.

Most viszont két nap alatt az LMP kétszer is 20 % körüli selejtarányt produkált. Ilyen nincs. Provokáció? Ugyan! Az LMP-nek lassan jöttek a cetlik. Valahogy produkálni akarták a kétségbeesett képviselőjelöltek a 750 db-ot, és ez lett a vége...
Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van…..
sasitomi 2010.03.12 20:53:11
@érdeklődő: nem tudom, hogy nagy-e a tömeg, de hogy vannak, az tény. (pl. én)
sasitomi 2010.03.12 21:02:48
@Ordnassac: ahogy látszik, ez egy jobbikos hivatalos közlemény, ami már máshol is megjelent, mielőtt a kuruc-ra felkerült.

Okfejtéseddel azért nem értek egyet, mert ugyebár ott volt a ferencvárosi időközi választás, ahol szintén a jobbik leplezett le több indulni szándékozó pártot/jelöltet.

Máshonnan megközelítve: szerinted szó nélkül hagyni kéne, hogy a Lehet Más a Politika választási csalással indulhasson bárhol is?

A cikkből kiderül az is, hogy legalább az egyik szelvény valahonnan el lett lopva (böriveszély), s az valahogy az LMP-hez került (vették, vagy ők lopták?), aztán szépen kitöltötték (ez is böri)... szépen állunk.

Még jó, hogy az idei szelvényeket nem lehet fénymásolni.

Más, kérdés: ti mit gondoltok, a Fidesz hány kopogtatót kapott úgy, hogy a KDNP nem volt ráírva, s később került rá? Csak kérdés...!
Hiába kéri az előfizető, hogy ne kerüljön bele a telefonszáma semmilyen kereskedelmi adatbázisba, a T-csoport ezt úgy értelmezi, hogy az általa megbízott telefonos kellemtlenkedőknek azért odaadhatja, állítja Gergely. Gratulálunk, ez igazi népszerűségnövelő üzletpolitika,…..