Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jolmegmondoember

79 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tulajdonképpen, ennek a bejegyzésnek az indoklása, benne van magában a tartalomban. Hozzáfűznivaló csak annyi, hogy pl. a Rádiós Baráti  Kör (RBK) azért alakult 3 éve, mert egyszerre, kb 30 ember gondolta úgy, hogy elég volt kondásuram szabályaiból, állandó, erőszakos észosztásából, hogy ki, mikor,…..
Nem a levegőbe beszélek, amikor azt állítom, (sok mással együtt)  hogy galambszar, 2 forintért, az anyját is megrakná a ravatalon. Manapság, egy szép állapotú, tisztességesen leszervizelt President Grant rádió, 30.000 huf a használpiacon. Ehhez képest... És kicsit ránagyítva: (egy leharcolt,…..
Galambszar továbbra sem bír magával.  Ami nekem csak jó, mert anyagot ad a következő bejegyzéseimhez.  Nagyon gyenge mentésekkel próbál operálni, miközben fogalma sincs sokmindenről velem kapcsolatban. Első példa: A helyesírása továbbra is rettenetes, de ezen túl tudom magam tenni.  Be vagyok…..
3 napja, az index fórumon, bátorkodtam megjegyezni, hogy olyan érzésem van, hogy galamb postjait nem törlik, de aki azokhoz hozzászól és nem tetszését fejezi ki, azokat kigyomlálják az adminok.  Galambgyerek már több nicknéven is futott, több email címmel is regisztrált. Most épp "hírfogós" néven…..
Ezt most csak úgy itthagyom: (részlet a wikipédiából) "A szociopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja), szégyent vagy…..
A pontycentrikus horgásztársadalmunk nagy részének kardinális kérdés a pontytelepítés. Ehhez időzítik szabadságukat, szabadidejüket úgy tervezik, hogy ha megkezdődik a telepítés azonnal rohammal foglalják el a megfelelő horgászhelyeket. Laikusok számára írom le, hogy ilyenkor 10-20 perc alatt meg…..
Ugye mint régebben megírtam, kondásurunk, "önkényesen kijelölte" a 27385mhz-et, mint "klubhívó frekvenia". Azt a frekit, ahol Endre barátunk (isten nyugosztalja az öreget!) 10 éve rádiózott, napi szinten többször is, hiszen rokkantnyugdíjas volt, más dolga sem volt, mintegy ez volt az egyetlen…..
Megint sikerült kondásurunknak magára haragítania valakit, akitől arrogánsan számon kérte, hogy miért nem azonosítja magát hívójellel. Mindezt a közép 38-on, egy szabad CB frekvencián, ahol mindenki úgy jelentkezik be, ahogy akar, vagy amilyen kedve van.  De az elnö"kúr"nak ez kevés, majd ő…..
jolmegmondoember 2023.11.02 20:36:16
@Satya21: Tőled is megkérdezem... Mennyit olvastál el ebből a blogból?
jolmegmondoember 2023.12.31 16:27:31
@Satya21: Újfent azt javasolnám, hogy vedd a fáradtságot, nen sajnáld az időt (amennyiben valóban érdekel ennek a blognak a miértje) és az elejétől kezdve olvasd végig, ugyans pont az elején olvashatsz olyat is, ahol dicsérem a klubbot és az életrehozását, illetve a magyar rádiózásban betöltött szerepét. Sokszor leírtam, mondtam már, hogy nekem, nem a klubbal van, volt bajom, hanem abból csak egyetlen (talán kettő) emberrel, aki véletlenül a vezetője. Az ő moralitása, hátbaszúrkodása, (nem csak felém, hanem még vagy 20 ember felé) ) következetlensége és diktatórizmusa vezetett oda, ahol most tartunk. És mivel bárhol, ahol szóvátettem a nemtetszésemet, azonnal cenzúrázva lett, így nekiálltam ennek a blognak, ahol én vagyok a cenzor, szabadon leírhatom a véleményemet. Te csak azt látod, hogy nekem, valakivel, valamivel bajom van és sértődöttségemben, ontom a szart valakire. Ebben is van némi igazság, de egy valami nagyon nagyon fontos...!!! SOSEM ÁLLÍTOTTAM, VAGY ÍRTAM LE VALÓTLANSÁGOT, szemben a szóbanforgó emberrel, aki ha kell, olyan dolgot is állít rólam másoknak, amit maga sem hisz el, de valahogy el kell, hogy áztasson mások előtt, ezért kreál valami ostobaságot a lejáratásomra. Tehát engedtessék meg nekem, én is véleméynezzek és ha szükséges, megvédjem a mundér becsületét! Más nem vette a fáradtságot hogy írjon egy ilyen blogot, (ahol ha nem is mutatják magukat, de sok ember vélemyénye, tapasztalása van leírva az én stílusomban talán helyettük is) én megtettem. Neked is boldog új évet!
A napokban, elérhető volt a 2RBK221 es állomás, hétköznap nevén, "Brooklyn-i Sanyi". Ugye ő nem véletlenül nem HA-s, hanem RBK-s. Ő is szimplán rájött, hogy van kondásuram hülyeségein és szabályain túl is rádiós élet.  Mindezek ellenére, ha ráhívnak, , korrekten, hívójellel válaszol.…..
Belebotlottam egy cikkbe, ami a buta emberek, egyértelműen leképezhető  tulajdonságait gyűjtötte össze. Köztük volt ez is: "A korlátolt emberek sokszor nem képesek felismerni a manipuláció különféle formáit, és sajnos szinte minden alkalommal bedőlnek a manipulátoroknak és a demagógiának is. Ők…..
Sanyi barátunk, előkerült Brooklyn-ból. Ez nem nagy dolog, szokott ilyet, aránylag sűrűn. Namármost... Kondásuram állítása szerint, "üldözte őt" Sanyi, ezért ráhívott.  ...és akkor egy apró megjegyzés:    Nem az amcsi állomások szokták "üldözni" a magyar állomásokat, hanem fordítva. Még akkor…..
Frekvencián innen és túl ??? 2023.08.20 16:19:01
Vajon ki logolt rosszul? (...mintegy magával kibaszva) Javíthatod, de ez a képernyő fotó már itt marad. Már azért is, hogy lássák, hogy nem vagy feddhetetlen. Egyre jobban nem, csak próbálod mindig megmagyarázni a nyálas stílusoddal. Van aki bekajálja, van aki nem. Ez utóbbi tábor, erősen bővülő…..
Mit írjak? Jóindulat? Poén? Segítőkészség?  Nem tudja miről van szó? Egyik sem.  Szimplán beleállunk a kérdezőbe, de értékelhető segítséget nem tudunk adni.  Tanár úr!!!  Így okattál az egyetemen is? Mert akkor sok hülye került ki a kezed alól. ..
Kondásuram! Még mindig ott tartunk, hogy szerinted  a "megkeseredett, alkoholista, depressziós banda"  (Acsi szavaival élve) miatt nem tudsz rádiózni? Te tényleg azt gondolod azzal a kurva nagy eszeddel, hogy nekünk ez a szórakozásunk? Biztos fáj ez neked, de nálad, sokkal intelligensebb emberek…..
Kaptam egy levelet valakitől, akivel még sohasem találkoztam, sohasem beszéltem, nem is tudom hogy ki ő, mindössze olvasta a blogot és úgy gondolta, hogy megossza velem ezt a kis leírást.  (Kizárólag a neve lett megváltoztatva, minden mást úgy látsz, ahogy ő leírta.)   "Silviusszal valamikor 2004…..
Bár azt mondtam, hogy senkinek a kommentjét nem fogom törölni, most mégis megtettem. Nem a tartalma, hanem a stílusa miatt. Egyszer szóltam Proxima Centauri-nak, (akiről  már akkor is tudtam, hogy ki ő, bármennyire is inkognítóba akart maradni) hogy moderálja magát, mert a következőnél…..
2022-ben, Gödöllőn, volt egy találkozó, ahova 648-as Feri csak azért ment föl, mert szeretett volna tisztázni kondásurammal néhány észrevételt. (akkortájt már kettejük között is feszült volt a viszony) Mivel kondásuram a családjával volt, így Feri nem akart ott nagy ciriburit, így mindössze…..
jolmegmondoember 2023.05.01 17:30:42
@juhasztamas1977: "Inkább arról írogass, hogy a DX frekvenciákon, nemzetközi hívófrekiken is folyamatosan trécseltek, múltkor magam hallottalak Érdről téged is, ahogy megbeszélitek sok 100 wattal QRM-et okozva, hogy ki nem hallja az ott eszement nagy forgalmat lebonyolító DX állomást. Csak 3x szólt rátok, hogy ne csináljátok.

Namost vagy mellédumálsz, vagy nem tudod, hogy ki vagyok.
Több sebből vérzik a megállapításod.
1. Nagyon ritkán szoktam 555-ön beszélgetni és sosem akkor, amikor terjedés van, illetve elhívom onnan a partnert máshova. (jóllehet, nem te vagy az, aki ezt tőlem számon kérhetné, de ha mégis, akkor miért nem szóltál bele ott és akkor? Miért itt próbálkozol így utólag? )
1. Mivel évek óta nem beszélünk a "főnököddel" (akinek egy kicsit kijjebb is húzhatnád a seggéből a nyelvedet, mert ez már perverz amit művelsz. Mintha fizetnénak azért neked, hogy védd) így rám, biztos hogy nem szól, szólt.
3. Egy hete kaptam vissza a végfokomat, előtte közel 2 évig nem volt, tehát én, nem csinálhattam neked qrm-et a rádió 100 wattjával.
4. Nem tudom honnan veszed az információdat, de Feri teljesítménye, meg sem közelíti az általad vélelmezett 1kW-ot. Gondolom, lövésed sincs arról, hogy mi minden kell ahhoz, hogy valaki, ekkora teljesítménnyel tudjon rádiózni. ( Nem mellesleg, ő meg is tehetné, hiszen hívójeles amatőr)
6. Vádaskodsz, hogy én csalással vádolok valakit. Én nem vádoltam, csak szimlán leírtam amit láttam. Talán olvasd el mégegyszer figyelmesen az egészet, legfőképp a cikk címének második részét!
Mindenki azt gondol és lát bele, amit akar. Te is, én is, más is.
Ott vannak a fotók a logokról. Ebbe nincs manipuláció. Feketén fehéren látszik. Te úgy gondolod hogy véletlen, én úgy gondolom, hogy nem. Elég csak logikusan gondolkodni, még ha nehezedre esik is, hogy esetleg igazam is lehet. Minden magyart beírtak, csak őt nem. És nem egy operátor, hanem mindjárt kettő. Mindenki hibázhat, mindenki hallhat félre, csak van aki beismeri és van aki foggal körömmel ragaszkodik az igazáhogy még úgy is, hogy esetleg belül tudja, hogy vétett, de az egója nem engedi meg, hogy csorba essen rajta. Én is írtam be kezdő koromban egy rakás rossz logot. Aztán szóltak, hogy nem velem beszélt, vagy félrehallottam. Én nem csináltam belőle lelkiismereti gondot. Kitöröltem és kész. Semmivel sem lettem sem kevesebb, sem több tőle. Ez intelligencia kérdése.
UI: Csak egy ötlet! Levelezd le a két operátorral, hogy valóban volt-e összeköttetése a gazdáddal és ha visszaigazolják, akkor ezt töltsd föl ide és én azonnal visszavonom az egészet és nyilvánosan elnézést kérek. Na? Áll az alku? Mert addig csak egy erősen részrehajló véleményt olvsunk tőled.
jolmegmondoember 2023.05.04 18:00:57
@juhasztamas1977:
Azt hiszem, hogy ez az utolsó írásom feléd, mert azt látom, hogy valóban nem olvastad végig ezt a blogot az elejétől a végéig, tehát csak a partvonalról szólogatsz be, részleteket kiragadva, miközben az előzményekről vajmi keveset tudsz. (mert ha elolvastad volna, akkor talán értenéd a végkifejletet is. Ha pedig így sem érted, akkor nálad van a baj)
Ahogy arról sem tudsz ezek szerint, hogy volt idő, amikor a piedesztálra emeltek engem a klubban végzett munkámért. Aztán történtek változások, ahol valakinek a hibájára próbáltam fölhívni a figyelmet, de ahelyett, hogy az javítva lett volna, én lettem kikiáltva beszólósnak. (megintcsak mondom: ha olvastad volna elejétől a végéig a blogot, tudnád miről beszélek) Szóval ez nem úgy kezdődött, hogy kitaláltam, hogy beleállok és beleálltam. Oka volt.
Becsületesség? Ha mindenki "csak" annyira korrekt és becsületes lenne a világon mint én, akkor vidám élet lenne. Soha, senkit nem basztam át és nem húztam le, sőt... A találkozókon, amikor én főztem a kaját, többször, bukóval jöttem ki a végére, de soha nem reklamáltam senkinél. Vállaltam, csináltam. Minden évben többször is. Mert belefér. (mondhatnám úgy is, hogy kikérem magamnak ezt a jelzőt részedről, de tulajdonképpen pont nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam. Ettől én sem több, sem kevesebb nem leszek)
Az az ember, aki miattam nem rádiózik, az meg is érdemli, nem mellesleg, ez csak duma. Ezt csak a seriffed kezdte el hinteni és ti bekajáltátok. Ezt is.
Korodnál fogva sem (mert én tudom ki vagy) ismerheted a magyar CB rádiós térsadalom nagy részét, tehát nem nyilatkozhatsz a nevükben, hogy rólam, mi a véleményük. Az, hogy néhányan nem szeretnek engem, az még messze van a "társadalomtól".
Csak egy apró példa: pont a hétvégén, vidéken jártam és több állomással beszélgettem mobilból. Mindegyiknek volt HA-s hívója, de egyik sem avval jelentkezett be )pedig én a sajátommal hívtam)és mindegyik azt mondta, hogy 2-3 éve, elegük lett a szabályokból, amik csak úgy teremnek egyik napról a másikra, úgyhogy köszönik, már nem büszkék a HA-ra és visszatértek a régi, klasszikus CB rádiózáshoz. Ezek olyan emberek voltak, akikkel most beszéltem életemben először és csak rádión, tehát esélyem sem volt soha befolyásolni bármelyiket is.

"Ahogy az élet más területein, ebben a rádiós közösségben is, te egy vállalhatatlanul buta, rosszindulatú, műveletlen, ciki fazon vagy"

Te már csak tudod, hogy az élet más területein mit, miért és hogy teszek, vagy értem el. Nagy látnok csávó lehetsz.

" A 32-esek jelentős része is ezt mondja rólad a hátad mögött"

Még a végén azt is tudni véled, hogy mekkora a lábam mérete. Mondom én, hogy nagy látnok lehetsz.
Röhögtök? De azért csak nekiállsz itt irogatni, ahelyett, hogy röhögnél.
A linkedre pedig "error"-t dob.
jolmegmondoember 2023.05.16 18:18:56
A "jó pár post elolvasása" nem egyenlő a teljes sztorival. Ha te is csak bele bele olvasol, akkor sosem fogsz tiszta képet kapni az egészről.
Igen. Meg lettem sértve, nem is kicsit. És igen, leírtam ami a szivemet nyomta, nyomja. Mert mindenhol cenzúrázva lett a véleményem. Itt én vagyok a cenzor és senki nem törölhet ki rajtam kívül semmit. (de én sem töröltem még semmit)
Nem kell velem egyetérteni. Én mindössze leírtam, leírom a történetet úgy, ahogy történt. Ha ezt valaki úgy érzi, hogy bunkóság, akkor lelke rajta. Ha valaki nem lát túl azon a körön amit látni akar, avval nem tudok mit kezdeni.
Sokaknak elmondtam már, de neked is leírom... Számodra, ez csak egy történet, aminek jó eséllyel nem ismered az előzményeit, (hiszen nem olvastad végig a blogot és nem beszéltél velem, vagy bármelyik érintettel) éppen ezért úgy gondolod, hogy túlreagálom. Tudod milyen ez? Mint amikor valaki lehúz neked egy irgalmatlan nagy pofont amitől fölordítasz a fájdalomtól. Én mindezt csak látom, aztán közlöm veled, hogy szerintem nem volt olyan nagy, hogy üvöltened kellene. Érted? Te kaptad, de én akarom neked elmagyarázni, hogy az neked mennyire fájhatott. Na így akarjátok nekem elmagyarázni, hogy mennyire fájhatott nekem ez az egész. Fogalmatok sincs a kulisszák mögötti eseményekről, legföljebb annyi, amit itt leírtam. De pl soha sem látta senki azokat az email-eket, amiket kondásuram nekem, vagy a feleségemnek írt. Meglepődnél, ha olvasnád. Neked is ökölbe szorulna a kezed a stílustól és a vádaskodásaitól. Szerinted miért nem mert soha leülni velem, hogy átbeszéljük ezt az egészet? Mert lehet, hogy sarokba lett volna szorítva de nagyon és ezt nem fogja soha bevállalni a tagság előtt. (erről is írtam korábban)
Hát nagyvonalakban ennyi.
325-ön, az egyik kezdő rádiós, boldogan újságolja az imént, hogy beszélt egy Afrikai, magyar, mobil állomással 365-ön, aki épp kiszállt tankolni, de tekerjek oda, mert mindjárt újra kocsiban lesz. Sejtettem, hogy 005 Attiról van szó, így odatekertem és ráhívtam. Rögtön vissza is jött, klasszul,…..
Frekvencián innen és túl A bika 2023.03.01 17:31:19
Sokan kérdezik tőlem, hogy miért nem engedem már el ezt az egészet.  Talán a csillagjegyem ad némi magyarázatot erre, még ha jómagam, hiszek is a horoszkópokban, meg nem is, de inkább nem. Tehát a csillagjegyem jellemzője:  A Bika, ha nem is könnyedén, de néha, a legindokoltabb esetben képes a…..
Olvasgatás közben, belebotlottam a pszichopata definíciójába. Nem másolom be az egészet, csak egy részét, de ez is elég sokatmondó.  Mindenkinek meghagyom a lehetőséget, hogy azt gondoljon bele, amit (akit) akar. (...ide egy kacsintós smile kellene hogy kerüljön) A pszichopata álarca   "Első…..
Mindössze néhány napos a történet, de az alapok, tavaly év végére nyúlnak vissza. Történt, hogy a 648-as kismalac facebook csoportbeli tagságát, tavaly év vége felé megszüntették. (kivágták, mint macskát szarni)  A miértjét most nem taglalnám, ez legyen az ő és kondásuram csörtéje! Viszont…..
Frekvencián innen és túl Zacsi! 2022.12.27 16:30:38
Zacsikám! Szóval ezt elegánsan, evvel a mondattal kell lereagálni, hogy "azonnal rábasztad a telefont, vagy beszélgettél vele"??? Ugye tudod miről beszélek? A szemembe jópofizol, de ha nem látom, (legalábbis te azt hiszed) akkor ilyen stílust engedsz meg magadnak? Teszed ezt úgy, hogy azt sem…..
Tegnap, (2022. Dec. 25) valaki, kitelepült. 3-4 helyre is. Na nem egyszerre, hanem egyik pontról ment a másikra.  Ez így dícséretreméltó és megsüvegelendő, de... Vajon szabályos az, hogy vannak olyan ellenállomások, amiket mind a három, négy helyről belogolt?  Hiszen a saját hívójele nem…..
Hetek óta jönnek az információk, hogy ezt, vagy azt, kirúgták a csoportból. (úgy en block minden, a klubbal kapcsolatos helyről) És voltak, akik ezt nem várták meg, hanem kiléptek maguktól. Tették ezt azért, mert ugyanúgy, ahogy én, évekkel ezelőtt, most ők is ráébredtek, hogy ott szép lehetsz, de…..
jolmegmondoember 2022.10.27 19:58:10
@CB400: Ferikém!
Itt szó nincs arról, hogy "szembe" akar menni bármelyik klub is a HA-val.
Egyszerűen csak vannak, akik nem tudnak már azonosulni az ottani elvárásokkal, szabályokkal, korlátokkal és inkább egy másik lehetőséget keresnek, de maradnának valamiféle tömörülésben.
Ha az RC mellett voksol valaki, abban komoly segítséget tudok nyújtani, de én is szivesen látnék egy magyar RC csapatot, a francia elnök pedig kifejezetten örülne ennek. Majd ha van rá igény és megfelelő létszám, akkor nekifutunk.
Frekvencián innen és túl Acsi 2022.09.01 09:43:17
Történt, hogy 648 Feri, ( is ) összerúgta a port kondásurunkkal és Acsival, ezért kapott 30 nap felfüggesztést a faszbúk csoportban. a 30 nap, náluk, (indoklás nélkül) 45 nap lett, amit Feri még benyelt. Letelt a priusz, Feri beírt egy teljesen hétköznapi kérdést. Tiszajenőn volt egy rádiós…..