Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egeszsegugy

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sinol a hazai piacon az első capsaicint és kizárólag természetes anyagokat tartalmazó, orrspray formátumú fejfájáscsillapító készítmény, amely 4-5 millió, valamilyen fejfájással küzdő ember fájdalmait enyhítheti percek alatt. A fejfájás Magyarországon népbetegség!…..
Tünetei bár hasonlóak, mégis két jól elkülöníthető oka van: az agyinfarktus, melynek hátterében az agyat ellátó ér elzáródása áll (80%-a) valamint az agyvérzés, ami az agyat ellátó ér megrepedésének következménye (20%-a). Az agyvérzésnek fő oka a magas vérnyomás…..
A GE és az Intel 250 millió dollárt fektet be az új piaci lehetőségek kiaknázására A két cég az önálló életvitelt és a krónikus betegségek kezelését lehetővé tevő innovatív technológiák fejlesztésében és forgalmazásában kíván együttműködni…..
A Magyar Stroke Társaság április elsejétől országos kampányt indít, ezzel is felhívni a társadalom figyelmét a Stroke veszélyére, az időablak fontosságára. Ugyanakkor szeretné megismertetni a lakosságot a szélütés tüneteivel.A mai napon a Magyar Stroke Társaság Budapesten a…..
Megalkotója, a Nobel Biocare fogászati pótlásokat gyártó cég önálló leányvállalatot alapított Magyarországon, hogy elterjessze a jövő fogászati technológiáját.A világ legrégibb múltra visszatekintő fogászati implantátum gyártója, a svéd Nobel Biocare, a '60-as évek…..
Az Európában március 7-én bemutatott új technológia segíti a kórházakat abban, hogy megbirkózhassanak azzal a kihívással, amelyet a különösen túlsúlyos páciensek vizsgálata jelent A túlsúlyos betegek növekvő aránya ösztönözte annak az új eszköznek a kifejlesztését,…..
A világ első számú keresőmotorját fejlesztő amerikai Google cég újabb szolgáltatással rukkolt elő, ezúttal az egészségügy területén. A szolgáltatást használó magánszemélyek megadhatják biztonságos módon az egészségügyi adataikat hozzátartozóiknak, orvosaiknak. Ez az…..
A béltraktus olyan rendellenességei, mint a Crohn-betegség, a kolitis (vastagbélgyulladás) és a végbélrák egyre gyakoribbak – különösen a nyugati világban. A Crohn-betegség és a kolitis gyógyszerekkel – nevezetesen szteroidokkalkezelhető, de e gyógyszerek közül a…..
 ElectroSomatoGram - Holisztikus szemléletű, természetgyógyászattal foglalkozó orvosoknál egyre gyakrabban találkozhatunk egy első pillantásra misztikusnak és utópisztikusnak tűnő vizsgálati módszerrel az elektroszomatogrammal, vagy röviden ESG-vel.Az ESG készülék testünk…..
A savtalanítás napjainkban egyre divatosabb téma. Az interneten számos beszámoló olvasható olyan betegekről, akik lúgosító étrenddel, étrendkiegészítőkkel több évtizedes betegeskedés után hirtelen meggyógyultak és elhagyták a gyógyszereiket. Könyvekben és weboldalakon…..
Mára a megbízhatóan és pontosan dolgozó automata vérnyomásmérők bárki számára elérhető árba kerültek, így semmi akadálya, hogy a vérnyomásunkat saját magunk ellenőrizzük nyugodt otthoni körülmények között.Nem szükséges rendszeresen látogatnunk a rendelőt, vagy az…..
Az EKG berendezések nem egyszerű számadatokat szolgáltatnak, mint egy vércukor vagy vérnyomásmérő készülék, hanem bonyolult görbéket a szív működéséről.Mivel a görbék kiértékelését csak szakember (orvos) tudja elvégezni, ezért otthoni önellenőrzésre használható EKG…..
Az új mozgásérzékelővel ellátott gyakorlóeszköz javítja a szélütéses (stroke) betegek rehabilitációját A mozgásérzékelő technológiát széles körben használják a szórakozást szolgáló hollywoodi filmek és a számítógépes játékok készítésénél, de most a…..
A Világ Egészségügyi Szervezet (WHO - World Health Organisation) felmérése szerint a szív-, érrendszeri megbetegedések az összes megbetegedések 55 százalékában felelősek a nők, és 43 százalékban a férfiak halálesetében Európában, ami lényegesen magasabb, mint az összes…..
Évente másfél millió ember hal meg influenzában. Az influenzavírus minden évben mutálódik többé-kevésbé, ezért kell minden ősszel új oltóanyaggal előállniuk a szakembereknek.Egy nagyobb változás esetén valószínű, hogy világszerte járvány tör ki, hiszen a legtöbb ember…..
Egészségügy Influenza 2008.11.08 08:16:00
Az influenza nem más, mint a légutak megbetegedése influenza vírusnak köszönhetően,de a kísérő tünetek az egész testet érintik. Az influenzát vírusok okozzák, megkülönböztetünk influenza "A"-t, "B"-t és "C"-t. A vírusok képesek a genetikai…..
Az influenza minden évben ilyenkor központi téma a nyilvánosság előtt. A szakemberek már régen egy nagyobb járvánnyal számolnak, ezért ajánlott a veszélyeztetetteknek októberben, vagy novemberben beoltatni magukat.Ők elsősorban idősebb emberek, illetve azok, akik bizonyos…..
A természetes ásványvíz az emberi szervezetet ellátja a szükséges nyomelemekkel és ásványi anyagokkal. De nem mindenkinek ugyanaz a megfelelő.Mindenki ismeri, a legtöbben szeretik és alig van aki le szeretne mondani róla: a természetes ásványvízről. Csak Magyarországon az elmúlt…..
Olyan mértékben elterjedt a feldolgozott ételekben az aroma, hogy az ízlelésünk teljesen eltompult. Már a gyerekek is elveszítik lassan a túlaromatizált termékeknek köszönhetően a természetes ízlelésüket. A végén jobban ízlik egy bonbonszerű eperjoghurt természetes…..
Eredmények 500 személy evési szokásaink vizsgálatakor. Amerikai kutatók erre a következtetésre jutottak 500 személy evési szokásaink vizsgálatakor. Aki dühös, inkább a húshoz vonzódik és a szomorúságot inkább édességgel „kezeljük”. Magányosok előnyben…..
A Burn-out szindróma, ha az embert a munkája teljesen kizsigereli.Érzelmi kimerültség: frusztráció, félelem a következő munkanaptól, az ember úgy érzi, hogy túlvállalta magát. Távolságtartás: elhatárolódó, személytelen, cinikus beállítottság a kliensekkel, vevőkkel,…..
Köhögés és nátha esetén az orvosok sokszor antibiotikumot írnak fel, amely hosszú távon káros lehet. Köhögés és nátha esetén az orvosok sokszor antibiotikumot írnak fel, amely hosszú távon káros lehet. Tulajdonképpen az antibiotikum áldásos hatása nem kétséges, ha…..
Egészségügy Egészségügy! 2006.12.25 23:33:00
Örök téma, és most is aktuális!Rövidesen itt a 2007-es év nagy változásokkal, új dolgokkal az egészségügyben és azon kívül is. Sokan csóválják a fejüket, sokan üdvözlik a változásokat, de nagyon kevesen vannak, akik közömbösek a témával kapcsolatban...