Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gandahalf

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben szóvolt a sereg szervezéséről, felépítéséről, következzen most a felszerelésének ismertetése. Erre akkoriban nem létezett központi megoldás (ellenpélda ismét csak az állami fegyverműhelyekkel rendelkező Bizánc). A magyar mesteremberek természetesen bárminek az elkészítésébe…..
Gandahalf 2020.05.05 13:40:10
@cavalry: Érdekes a fordított logika és van benn rengeteg igazság. De elsősorban a hiányosságokat én infrastrukturális hiányosságokból következtetném.Abban is van igazság ,hogy az agyelszívás folyamatos. Viszont rengetegen maradtunk még itt ,akik nem érzik selejtnek magukat :) . Mivel alapvetően egy alacsonyabb fejlettségű régióból mindig könnyebb nagyobb fejlődést elérni és lehetőségeket kihasználni egy folyamatosan változó környezetben majd a történelem eldönti. A magyarság ,mint massza is folyamatosan változóban van. Ne legyünk ennyire negatívak próbáljuk meglátni a lehetőséget kicsiny kis hazánkban és azt kihasználni .Negatívnak lenni mindig nehéz tenni valamit még nehezebb.... :)
Gandahalf 2020.05.06 13:23:37
@cavalry: Ez szintén csalóka összehasonlítás és a globális piac sajátosságait veszed alapul.Bizonyos kapacitásszint fölött értelmetlen egyes piacokat mennyiségi árúval teríteni és a beruházási tőke nem realizálódik.Ettől függetlenül vannak jól működő -innovatív cégek MO-n ... igaz azok nem szerepelnek a hírekben.Elsősorban strukturális hibának tartom azt ,hogy jogászok vezetik az országot. A többségüknek fogalma nincs a reálgazdasághoz. Még egy észrevétel ,volt egy világkrízis és még tart a hetekben is. Rengeteg kint élő magyar tántorgott haza hirtelen mikor ellenségessé vált a külföldi környezet . Ennek nálunk évszázados hagyományai vannak.Lehet az a 30-s évek Lyonja a 90-s évek Münchenje vagy a 2020 -s évek Londonja,Skóciája egy része az embereknek valahogy mindig hazatántorog.Még egy dolgot kell elfelejtettünk a progresszív ,lassú ,de folyamatos stratégikus építkezés.A jelenlegi kormányzat ezt szeretné.... csak teljesen rossz alapokon indult el és nem a reálgazdaságot támogatja.Szóval lehetőség az mindig van csak meg kell találni.Sőt jelenlegi környezetünkben az egyetlen kitörési pont a gazdasági fejlődés és fellendülés általi megmaradás. Ezt újra meg kell tanulni....