Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitralon20

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Pitralon20 2021.04.23 20:23:18
@lexrex:
"Ilyen alternatíva jelenleg a kutyapárt, meg a Mi Hazánk. Simán be fognak jutni a parlamentbe."
Ha a mai Jobbik reformnaci part, akkor a Mi Hazank meg annal is rosszab, reformnyilasok sopredeke. A nemzetvezetoi rangra ahitozo Toroczkai gyerek sem dolgozott meg eleteben, megelhetesi politikus, mint a tobbi szarlada. Elottem, mint igazi proletar elott az olyan nem ember, aki meg nem izzadt meg a betevo falatert minimum 5 evet eleteben, az az nem vegzett fizikai munkat a megelheteseert.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek Mexikoban! :)
Sziasztok! Gondolkodtunk róla, legyen-e poszt a témáról. De már a csapból is ez folyik, mindenhol erről olvasni. Mi újat írhatnánk még? Ezért poszt helyett csak egy beszélgetős oldalt hozunk létre. Úgy néz ki még eltart ez az állapot egy ideig, így egyszerűbb, ha egy helyen lehet beszélgetni…..
Pitralon20 2021.04.22 16:46:16
@God Harald:
" Na, eheti teszt is negatív:) Kellemesnek nem mondhatnám:( "
---
Na, az ilyen es hasonlo hozzaszolasoknak koszonhetoen en is qurvara fostam a teszttol. Mexikoi utazasomhoz a KLM eloirta a 72 oras PCR tesztet. Anelkul nem lehet felszallni a Budapest-Amszterdam jaratra. (Mexikoba nem kotelezo a covid teszt). Legtobb helyen idopontot kell kerni (csak meghatarozott helyeken vegzett tesztet fogadnak el, Heves megyeben csak egy ilyen hely van, a Hatvan-i korhaz) es rovid tavra nem adnak idopontot, tehat ket nappal elore. Szukult a kor, hivom a tobbi tesztelo helyet, ahol adtak volna rovid tavra idopontot, de azoknal meg a teszt eredmenyere 4-5 napot kell varni, tehat ezek is kiestek, (baccak meg az annyukat!) Vegul is egy kedves no hang ajanlott egy "titkos" helyet, ahol nem kell varni idopontra, keszpenzt is elfognak es az eredmenyt 24-36 oran belul emilben kikuldik. Raadasul angol nyelven, ha kell, amiert majd mindegyik tesztelo hely kulon penzt ker. Megnyugodtam, elmentem a megadott cimre, ahol harom, feherbe beoltozott rendkivul csinos holgy fogadott. Vagy ket kocsi allt az udvaron - kocsiban erkezoknek ki sem szallni a teszthez - igy hamar, 5 percen belul ram kerult a sor, a szukseges nyomtatvany kitoltese utan. Fostam am nagyon, lemerevedtem, amikor az egyik holgy felnyomta az orromba a tesztelo palcikat. Ram is szolt, hogy nyugodjak meg, nem fog fajni, meg csak kellemetlen sem lesz a muvelet. Es igaza volt, eszre sem vettem, amikor az orrombol majd a torkombol vette le a mintat. Mondtam is neki utana, hogy milyen horror sztrorikat hallottam a mintavetellel kapcsolatban. Mondta, hogy ott a mintavetelezok barbar allatok voltak, direkt okozhattak fajdalmat a paciensnek, bosszubol esetleg, ki tudja. Masnap megerkezett a teszt eredmenye, negativ lett, utazhattam masnap reggel, az az apr. 16-an a kora reggeli geppel Amszterdamba. A gep tomve volt, az utasok fele magyarorszagi zarandoklatbol hazatero haszid izraelita volt. Amszterdamban volt 3 oram a Mexico City gep indulasaig, de a 72 oras negativ PCR teszttel nem lehet elhagyni a tranzitot, szuksegeltetik hozza egy 24 oras antibody gyorsteszt is, raadasul meg olyannal is csak a hivatalos uton levok lephetnek be Hollandia teruletere, turistak nem. Nesze neked bagozas - gondoltam magamban. De a Jo Isten megint megsegitett, egy repteri alkalmazott ajanlott egy "titkos" kijaratot, ahol elhagyhattam a repter teruletet ellenorzes nelkul es elszivhattam nehany cigit a mexikoi gep indulasaig. Visszafele volt ellenorzes, de mivel magyar unios utlevellel is rendelkezem, nem volt semmi gond. A mexikoi gepen is sokan voltunk, de csak minden masodik ulesre adtak helyjegyet, igy kenyelmes volt a tobb, mint 10 oras utazas, vegig aludtam az utat. Az utasok legtobbje - mint en is, europai "covid menekult" volt: hollandok, olaszok, lengyelek, oroszok, stb.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek Mexikoban and Peace! :)
     Bizonyára nem könnyű tízmillió embert rávenni arra, hogy maradjon otthon a seggén és ne mászkáljon, ha nem muszáj. De még egy laikus is szembesülhet sűrűn a ténnyel, hogy mi van elrontva a járványkezelésben.  -- Az egyetlen mentség annyi, hogy  a világban régen volt már ekkora járvány, így…..
Pitralon20 2021.04.22 10:25:30
@Diorella Queen:
"Érdekelne a dolog, de nem tudni mennyibe fáj arrafelé egy 2- 2, 5 cm -es kő? Fehér Buffalo kéne szép fekete erezettel."
Peldaul az Etsy-n lehet mindenfele meretu feher buffalo turkizt venni, csak be kell irni a keresobe, hogy "white turquoise slab".
www.etsy.com/market/white_turquoise_slab
Vagy az eBuy-en.
www.ebay.com/
Van nyers is, csiszolt is. Es temeszetesen az aruk is postakoltseggel.
Peace! :)
Pitralon20 2021.04.22 11:12:28
@Diorella Queen:
"Mit akartál Kanadába"
Hogy mit akartam Kanadaban? Peldaul felmenni Yukonba aranyat mosni. :) Csak megsugom, hogy ott me'g olyan is foglalhat teruletet es moshat aranyat, aki nem kanadai allampolgar. :)
Plusz lenne egy csomo elintezni valo dolgom, nyugdijugyek, hazassagi es valasi papir beszerzese (ezek nelkul nem kaptam magyar szemelyi igazolvanyt, TAJ kartyat, csak utlevelet), ott van a kocsim is, el kellene adnom, kiramolni a raktaramat es a fontosabb dolgokat, szerszamokat hazakuldeni.
Es termeszetesen hianyoznak az ottani melegvizu forrasok, furdok, a Sziklas hegyseg, a termeszet, a csavargasok, a Csendes ocean, stb. Haverjaim mar alig vannak ott, legtobbje hazakoltozott mar evek ota.
Sok minden kot azert meg Kanadahoz (elvegre 36 evet huztam le ott) annak ellenere, hogy utalom a liberalfasiszta kormanyukat, de a konzervativjaikat es a szocdemjeiket (NDP) is.
Masfel eve mentem haza, az akkori terveim szerint par honapra, de a covid bebacott, Magyarorszagon ragadtam. Nem volt rossz azert otthon lenni, de a vege fele kezdett a hocipom tele lenni a csaladdal es a csaladnak is velem. Es a furdok is zarva vannak november ota. Meguntam, elindultam, mindegy hova, csak el, valahova. Igy kotottem ki Mexikoban. Ismerem es szeretem ezt az orszagot. Van sok haverom itt is, most is peldaul egy kedves kis mexikoi lanynal lakom, jo haverom, o is lakott nalunk Calgaryban. De az oceannal is vannak haverjaim, ott is el tudok dekkolni egy ideig. Meg a lakber is alacsony, me'g Mexico Cityben es az oceannal is, kis falukrol, varosokrol nem is beszelve, toredeke a magyarorszagi araknak. Az emberek kedvesek, segitokeszek. Kanadai kisnyugdijaskent is (csak 5 evem van, amit hivatalosan dolgoztam, ami utan kapok nyugdijat) kiralykent elhetek itt. 6 honapig lehet itt lenni, utana el kell hagyni az orszagot 1-2 napra es megint kezdodik a 6 honap. A tomegkozlekes is olcso, kaja, gyumolcsok szinten. Es termeszetesen a cigi is feleannyiba kerul, mint otthon.
Az idojaras meg tokeletes, allandoan meleg van. Mi mas kell me'g egy magamfajta ven csavargonak? :)
Peace!
Pitralon20 2021.04.22 12:20:30
@Diorella Queen:
"Ott mindig szar az időjárás, hideg van és az emberevő űrlények is oda mennek . Ráadásul tele van medvével."
Hogy ez mekkora tevedes! Az atlagember ezt tudja Kanadarol, koszonve a TV-nek es a tomegmedianak.
Elosszor is Kanada egy kibacott nagy orszag, talan meg annal is nagyobb.:) Egy europainak, kulonosen egy magyarnak elkepzelhetetlenek a meretei, az ottani tavolsagok. Volt, amikor fiatalabb koromban atugrottam kavezni a haverjaimhoz Calgarybol Vancouverbe kocsival es masnap jottem is vissza. Az ut oda-vissza tobb, mint 2000 km!
Igaz, vannak huvosebb reszek, ahol a -40C termeszetes es vannak reszek, ahol nyaron a +40C mindennapos es havat is csak 5-10 evente latnak. Ez egy felsivatagos terulet, a mexikoi Sonora sivatag idaig huzodik fel. Ez az Okanagen to volgye Brit Kolumbiaban. Tele szoloskertekkel, gyumolcsosokkel, meg a magyar TV es lecso paprikat is tomegevel termesztik itt. Termeszetesen a csorgokigyo es a skorpio is elofordul ezen a tobb, mint 100 km hosszu videken. 1988-ban dolgoztam itt par honapot egy mezokovedi szarmazasu 56-os kertesznel es hajnal 1-kor mentunk haza a haverommal a kocsmabol es akkor lattam, a kinti homero +42C fokot mutatott! Hajnali 1-kor!!
Es van olyan resze is, ahol telen ho helyett az eso esik - mit esik, omlik! - napokon at, egyfolytaban, szunet nelkul, a Napot is csak hebe - hoba lehet latni. Ez Vancouver es a Nyugati parvidek, az esoerdok hazaja. A fenyok ugy nonek ott, mint Magyarorszagon a bolondgomba. :) Lattam 100 m magas es 1000 eves fenyoket is arrafele, mar amiket meghagytak disznek az erdorablok.:(
Es van olyan resze is, ahol telen egyik nap -35C hideg van, a masik nap pedig +20C, a Chinook nevu tengeri szelnek koszonhetoen, ami a Sziklas hegyseg egyes reszein erezheto, leginkabb Calgary es kornyeken. Es ez a meleg szel havonta 1x - 2x meg szokott jelenni es eltart 2-4 napig, megszakitva a telet. De vannak olyan reszek, kulonosen a Prerin, ahol a homero higanyszala telen tobb, mint 100 napig nem megy 0C fok fole. Olyan hideg van, hogy ki kell nyitni a hutoszekreny ajtajat, hogy felmelegedjen kicsit a konyha. :)
Ennyit a kanadai idojarasrol. :)
Peace! :)
Geiger Google nem a barátod 2021.02.12 11:23:19
Régóta tudjuk és látjuk, hogy a tech óriások mint a Google és Facebook durván beavatkoznak a globális "kultúrharcba", a politikába, a balliberális propaganda terjesztésébe. Ma mégis meglepődtem a Google üdvözlőképernyőjén, és azon, amit a keresési eredményekben kaptam. Ma van a kínai holdújév, vége…..
Pitralon20 2021.02.18 06:19:25
@Untermensch4:
" Legviccesebb a második volt mikor mondta ("cserépléc-törés sípcsonttal" -hangon) hogy "Meg kell kérdeznem újra... nem akarják a láthatást részletesebben szabályozni? Amikor kijöttünk beleborzongtunk hogy miket művelhetnek a bíróságon mások válásnál... :("
Ez nem is volt olyan vicces, komolyabb dolog van az ilyen megnyilvanulas mogott, amit a fejlett Nyugaton, kulonosen az angolszasz orszagokban muveszi tokelyre vittek. Hivatalos neve is van: :"divorce industry". :)
---
Falusi marxista parasztok egyesuljetek!
indafoto.hu/cascabel/image/26424137-4cd3d24e/789459
Pitralon20 2021.02.20 05:24:24
@tarsadalom:
"Ha meg Pitralon20 marxistának gondolja magát, csak megsugom neki ..."
Nem kell sugdolozni, nem vagyok nagyothallo, raadasul ki nem allhatom a sugdolozo embereket! :)
"ezt a femináci családjogi mizériát pont a marxistáknak köszönhetjök. Mert ők osztják fel az embereket tettesekre-áldozatokra, és a nőket áldozatcsoportba sorolták."
Ne tessek mar mondani! Oszt hol irta le ezeket az eretnek dolgokat az a mumus Marx bacsi? Tudna erre a temara vonatkozo muvel, idezettel szolgalni Marx elvtarstol? Segitokeszseget elore is koszonom.
Mivel hogy ilyen joindulattal probal felvilagositani egy buta parasztot, en is elarulok egy titkot: kepzelje, tobbek kozott a Covid 19 virust is a marxistaknak koszonhetjuk! Hogy honnan tudom? Hat onnan, hogy bemondta az internet is.
Komolyabbra forditva a szot, nem gondolom magam marxistanak, hanem magamenak vallom a marxista gondolatok nagy reszet, antikapitalista vagyok es a vilag legmoslekabb dolganak tartom az ember ember altal valo kizsakmanyolasat! A termeszet gatlastalan kizsakmanyolasarol nem is beszelve. Raadasul ezt nem is szegyenlem, sot, buszke vagyok ra. Amen!
Elvtarsi udvozlettel: Pitralon
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
Időnként azért előfordul az, hogy a kormány nem hazudik. Például, amikor azt mondták, hogy egészségügyi vészhelyzet van. Nem hazudtak egyáltalán, mert hogy tényleg az volt, és azóta is olyan érzésem van, mint ha az lenne. Mert hogy ugyan úgy nehezen lehet hozzájutni az orvosi ellátsához, mint…..
Pitralon20 2021.02.19 14:13:47
Ha csak egy kicsit is olvasottabak lennenek ifjabb honfitarsaink tudnak, hogy hova kellene fordulni a nyuggerproblema megoldasahoz:
Az okori gorog civilizaco koraban letezett egy varos - ill. szigetallam, 60 km-re delkeletre Athentol, Kea (mas nyelveken Ceos, Keos, Tzia), aminek sajatsagos torvenyei voltak es ezek kozul a legismertebb a „Keion to Nomimon” volt, miszerint minden 60 evesnel idosebb polgaranak ongyilkossagot kellett elkovetnie. Ez ugy tortent, hogy polgartarsai jelenleteben egy unnepi rituale utan ki kellett innia a bürök (mandragora vagy konium, angolul hemlock) fozetebol keszult merget. Ily modon biztositottak a fiatalabb korosztaly elelmiszerellatasat egy olyan tarsadalomban, amiben foldrajzi helyzetenel fogva - jo eghajlat - es az egeszseges eletmod kovetkezteben jo esely volt a hosszu eletre. Ezt a torvenyt megoriztek egeszen a Kr. U. 3. szazadig. A legenda szerint a bürök, amit Szokratesznak is ki kellett innia, szinten Kea - bol szarmazott. A sziget amugy a egyik leghiresebb okori gorog kolto, Szimonidesz szulohelye is.
De megoldas lehetne az is, hogy nyuggereiket gettokba zarnak amit csak sarga rongyra rajzolt ket keresztbetett gorbebottal ellatott felvarroval hagyhatnanak el. Ezt a megoldast azt hiszem majd mindenki ismeri es a folytatasat is. :(
Kozben ifju titanjaink gondolkozhatnanak azon, hogy nekik is az lesz a sorsuk ha elernek majd egy bizonyos eletkort.
Szep uj vilag!
Szerintem egy tarsadalom emberseget tobbek kozott arrol lehet megismerni, hogy banik legfiatalabb es legidosebb polgaraival.
---
Videki marxista parasztok egyesuljetek! :)
Pitralon20 2021.02.19 20:02:06
@Neytiri1:
"mint még dolgozó, de leendő nyugdíjas engedd meg, hogy máshogy lássam."
Lasd ki vagyok, megengedem. :)
---
"Ahhoz, hogy én eljussak a nyugdíjas koromig, dolgoznom kell, pénzt keresni, és eltartani a nyugdíjasokat."
Ez termeszetes, a proletaroknak mindidig is dolgozniuk kellett, mig el nem ertek a nyugdijkorhatart. A mostani nyugdijasok is eltartottak az elottuk levo korosztalyt es az a korosztaly is eltartotta az elotte levot es igy tovabb. Bar sok orszagban olyan variacio is van, hogy a befizetett nyugdijjarulek egy resze megy egy allami nyugdijalapba, amit kulonfele penzugyi szervezetek tisztes jutalek fejeben,szigoru ellenorzesek mellet befektetnek vagy egy reszet kamatok elleneben kikolcsonzik. Regebben, ugy 30 eve csak a sajat orszagukban fektethettek be az allami nyugdijalapok a penzuket - peldaul berlakasokba, irodaepuletekbe, ingatlanokba, stb. Ez a globalizacio terjedese kovetkezteben megszunt, ma mar barhol a vilagon mindenfele xarba befektethetnek es vagy nagy profitot szakitanak vagy nagyot buknak a kartya jarasatol fuggoen. Szerencsejatek eszkoze lett a befizeto melosok, alkalmazottak, proletarok penze.
---
"Állandó ellentét ez a két csoport között. A ma nyugdíjas már kapja, így ő csak ezt látja, illetve azt, hogy a ma dolgozók baszogatják őt ezért."
Mondd, mit csinaljon a ma nyugdijasa, hogy ne baszogassak? Adja oda nyugdija egy reszet a meg mindig dolgozoknak esetleg az arvahazaknak, kutyamenhelyeknek, baptista imahazaknak? :)
---
"Én már évek óta hallgatom, hogy nem lesz nyugdíjam, amit ugye csak úgy tudnak megoldani, ha mi már halálunkig fogunk dolgozni, mert azt talán -remélem- nem merik megcsinálni, hogy konkrétan beintenek, hogy igaz, hogy a fizetésed jó részét elvettük tőled, de ezért már nem fogsz kapni semmit."
En meg evek ota csak azt hallom, hogy utolerjuk Burgenlandot, viragzik az orszag, jon a Kanaan.:) En hittem nekik, nem is idegesitett a nyugdijkerdes soha, nem is sporoltam, nem vertem a fogamhoz a garast. Szerencsem volt. :) Azt azert nehezmenyezem, hogy nem 57 eves koromban mehettem nyugdijba, mint megboldogult apam, anyamrol nem is beszelve. (Mar akkor is kivaltsagos helyzetben voltak a nok. :) )
---
"És ezt nem konkrétan a nyugdíjasokra, hanem a tisztelt kÓrmányra,"
Minden nepnek ill. orszagnak olyan kormanya van, amit megerdemel ill. amilyet valaszt maganak. :)
"Tetszettek volna forradalmat csinalni" :) Vagy meghagyni a munkas - paraszt rendszert, ami a dolgozo osztalyert volt, nem a burzsoake.
---
"illetve, de, azokra a nyugdíjasokra, akik járatják a szájukat és követelőznek, tetézve ezt azzal, hogy bezzeg ők mennyit dolgoztak, így kussoljak, megérdemlik."
Miert, nincs igazuk, nem erdemlik meg? (szerenyen kerdezem)
---
És mit lehet csinálni ennyi évesen, betegesen, fáradtan, sántán, szervi bajokkal, akármivel, mert azért az ország népének erre a korára van ez, meg az.
Egeszsegesebben kellet volna elni. Egyszeru, nem? :)
---
Vagy ahogy törvénybe foglalták, majd kötelezően eltart a gyerekem, aki fene tudja mennyit fog keresni, lesz-e munkája, de kötelezően el kell tartania?
Az okori gorogoknel is volt valami hasonlo torveny, ha jol emlekezem, majd utana nezek.
---
"Te most nyugdíjas lettél, kapsz elég pénzt, ha megmozdulnál még Kanadából is,"
En nem szemelyeskedtem, de ha mar elkezdte, hagy vilagositsam fel: Magyarorszagtol nem kapok egy kanyi fillert sem, ugyan is csak 9 evet dolgoztam itthon, a 2 ev katonasaggal egyutt. Szamonkerhetnem az elbaszott ket legszebb ifjonti evemet is az orszagon meg a 7 ev alatt feleslegesen befizetett nyugdijjarulekomat, de nem teszem, nincs jogom hozza, mert hutlenul elhagytam a Szulohazamat, ezt a Draga Szittyafoldet. :)
A kanadai nyugdijamat meg inkabb ne bolygassuk, onnan csak alanyi jogon kapok egy par garast. Nem voltam a SzocialistaMunkaHose
---
"engedd meg, hogy én meg elvárhassam, hogy a munkakörülményeket teremtsék meg mindenkinek"
"Magad uram, ha gazdad nincsen." Tetszik ugye ismerni ezt a mondast? Teremtse meg mindenki maganak az uj munkakorulmenyeket, ez a neoloberalista gazdasagi berendezkedes legfobb szlogenje. Az allamtol nem szabad varni semmit. :(
"hogy ne legyen egy csomó embernek más lehetőség, mint az utca, mert elveszítette az egy év alatt a munkahelyét és még ki tudja mi jön."
Elnezest a bocsanatert, de szinte minden nap latom, hogy mekkora munkaerohiany van Magyarorszagon. Peldaul az epitoipar lendulete be tudna szippantani az osszes munkajat elvesztett embert. Aki akar, talal munkat. Meg az is dolgozik manapsag, aki nem akar. (pl. roma honfitarsaink nagy resze). :) Sot, a kornyezo orszagokbol kell behozni munkaerot egyes iparagaknak. Ja, hogy sokan nem hajlandoak "alantas, meltosagon aluli fizikai "munkat vegezni? Azok meg is erdemlik. Az en koromban meg voltak malteros janyok is az epitkezeseken, sot Kanadaban mind tobb holgy dolgozik atlagon feletti fizetesert villannyszerelokent, gaz - es vizvezetokent, stb., elveve ezzel a ferfiak elol a munkat. :)
---
Videki marxista parasztok egyesuljetek! :)
Pitralon20 2021.02.19 22:12:13
@Neytiri1:
Elnezest kerek az elegge durva hozzaszolasomert, ma ilyen napom volt (maskor is szokott ilyen lenni). Nem ellenetek - a berbol es fizetesbol elokert - voltam durva, hanem ertetek. Nem eleg, hogy az uralkodo osztaly egymasnak uszitja a kizsakmanyoltakat; a noket a ferfiak ellen, a nyugdijasokat a meg dolgozok ellen, a videkieket a varosiak ellen, a magyart a magyar ellen, ezzel is gyengitve a proletar ontudatot, a panaszkodassal tovabb gyengititek magatokat. Erosnek kell lenni!
Hogy a szervezett munkassag egyik nagy martirjanak* buzdito szavainak a mai helyzethez illo valtozataval eljek:
Ne panaszkodjatok, szervezkedjetek!
Az eredeti az volt, amikor kivegeztek koholt vadak alapjan, hogy "Don't mourn, organize!", az az "Ne gyaszoljatok, szervezkedjetek!"
*Joe Hill (1971 - Bo Widerberg teljes film, sajnos csak angolul)
www.youtube.com/watch?v=o539JJoHUWs
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
Ui: megegyszer elnezest.
bircahang Harc a szavakért 2021.02.19 06:06:00
Már írtam arról, hogy mennyire fontos a harc a nyelvért. Ha uraljuk a szavakat, az ellenség beszorul a sarokba, ahonnan kétségbeesett kapálózása már csak minket segít. A ballibek is kiválóan értik ezt. De szerencsére nagyon rosszul csinálják. Tulajdonképpen az utóbbi 10 évben egyetlen sikerük…..
Azt hiszem a címet nem kell megmagyaráznom, ha jót mondok Magyarországról akkor fideszseggnyaló vagyok, ha rosszat akkor hazaköpködök. Ezt már többször megkaptam telibe arcba hát akkor miért ne vállaljam fel? Nincs ezzel baj.  Szokásos éves tisztelgő látogatásomat megtettem széphazámban és itt az…..
Ass blaster Felmelegedés 2020.10.16 21:40:21
  Sokáig halogattam hogy megírjam ezt a posztot mert nem akarok több barátot elveszíteni, így is ritkul körülöttem a levegő liberális oldalról mióta az idő előrehaladtával egyre konzervatívabb, ódivatúbb, begyöpösödöttebb, maradibb őskövületté válok. Viszont minden pszichológus azt mondja hogyha…..
Pitralon20 2020.12.06 09:34:44
@tiborc2008:
"Digger, emiatt nektek nem kell szégyenkeznetek. Úgyanúgy az átkúrt emberek közé tartoztok, mint bárki más."
Honnan jon ez a sunyi szemelyes igeragozas, a tobbes szam masodik szemelyeben torteno megszolitas? Mert a bacsi kulonb ugye, nem tartozik a szerinte "atkurtak" koze.
"Végülis nem történt más, csak egy pillanatra elővillant álkeresztény kleptokráciánk igazi képe."
A fasiszta, naci, oligarchia es az ilyenkor szokasos jelzok, fonevek kimaradtak az elvtarsnal. Soros gazda osszevonja am a szemoldokit az ilyenert. Ettol fuggetlenul elovillant a libsi homofobia is az ugy kapcsan, nem is kicsit.
"Ilyen apró örömökre számíthatunk csak ebben a sokat szenvedett országban,"
Sirni az tudnak, a hatasvadaszat kedveert. A Maria orszaga kimaradt most is, en hozzatettem volna azt is. Inkabb a jelennel foglalkoznal, hogy milyen jo az elet most itt Magyarorszagon: senki sem ehezik, duborog a fogyasztoi tarsadalom szekere, az uzletek, bevasarlo kocsik tomve, oldalkocsis ciganygyerekek Kubaban motorozhatnak, munka dogivel, stb.
"amelynek sajnos csak a söpredéke hajlandó politikusnak állni."
Ez elmondhato szinte a vilag osszes orszagarol, kiveve Ororoszorszagot.
"De legalább néha jókat lehet röhögni rajtuk."
Az igeragozas nem egy erossege az Urnak, ahogy az elobbiekben megtapasztalhattuk. A segitseget megsugon: javitsa ki a rajtukat rajtamra, egybol jobban es igazabban fog hangzani az utolso mondat.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
---
Ui:a raffinalt videki miniszterelnok megint csinalt egy olyan huzast, amit tanitani fognak egykoron: bealdozta a mindenki szamara kellemetlen ratyi parttarsat. Ezzel ket legyet utott egycsapasra (ha nem tobbet). Peldaul ra lehet kenni a Soros berenc nyugati titkosszolgalatokra, hogy milyen aljas modszereket vetnek be a vetojoggal kacerkodo magyarok ellen es vegre megszabadult a Jozsi nenitol is, stb.
A kovetkezo huzasa az lesz, hogy kilepteti Magyarorszagot az Uniobol!! Azzal vege is a egyesult libernayak Europanak. Hazank pedig visszater keleti osei koze.
Eljen a kipcsak osszetartozas!!!! Peace!
Pitralon20 2020.12.07 07:43:41
@BiG74 Bodri:
Elmehet am maga a picsaba a beszukult agyaval. Egy igazi baloldali ugyan ugy gyuloli a mi hazankos nyilaspalantakat mint a libernyakokat. Akik, mint koztudott, benyalnak meg azoknak is a hatalomvagy erdekeben (lasd Jobbik).
---
Vilag proletarjai egyesuljetek!
Idegbaj.blog.hu Netflixmánia 2020.11.04 06:49:03
Pontosan 11 film van, aminek a folytatására várunk. Ezzel csak annyi a baj, hogy tele a hócipőm a Netflix-el. Azért van tele a tököm, mert mire megkedvelném a szereplőket, épp hogy beleélem magam a filmbe, már vége is van annak. Most vagy mi nézzük túlságosan gyorsan a filmeket és a Netflix nem…..
Pitralon20 2020.11.15 20:46:21
@szociál:
A Condor (2018) ket evedja es a Queen of The South (2016) negy evadja hogy tetszett (ha lattad egyaltalan)? A Condor raadasul aktualis, bioterrorizmusra epul.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
Pitralon20 2020.11.15 21:29:19
@s:
Nem szulettem milliomosnak, soha sem nyertem szerencsejatekban, magas kepzettsegem sincs, az utobbi 20 evben meg is ritkan dolgoztam 4 - 5 honapnal tobbet egy evben. Raadasul a csavargas, utazas a munkammal jart, amiert az atlagnal kicsit tobb fizetest kaptam es olyan helyekre jutottam el, amirol masok meg csak nem is almodoznak. Soha sem gyujtottem, penzt bankban nem nagyon tartottam, a holnapra soha sem gondoltam. Most is belexarok mindenbe; jarvanyba, torvenyekbe, stb. A lenyeg az, hogy legyen cigim, nyugodtan kavezhassak, ne fazzak, ne azzak es hagyjon a picsaba mindenki! :) Most csak egy kellemetlensegem van, hogy bezart az egerszaloki nosztalgia furdo egy hete, oda jartam estenkent aztatni es szocializalni. De ezt is kibirom, a tavasszal is bezart 3 honapra, meg is tuleltem. :) Elvezem a reggeleket, hogy milyen franko, megint nem kell csinalnom semmit. :) De neha azert ramszolnak peldaul, hogy illo lenne fat vagni a kandalloba, a valaszom csak ennyi: majd holnap vagy ha kedvem lesz! :) Es olvasok tovabb. :)
Az ELET es a boldogsag szerencse es hozzaallas kerdese szerintem. Meg hogy az ember kifogjon egy jo őrangyalt ott Fenn! :)
---
Peace! :)
A cím megtévesztő, filmek amikben nem buziznak, de filmbuziknak valók ,mert jók :P..
Pitralon20 2020.07.31 09:39:59
@szociál:
"Kínomban a Deadwoodot nézem ..."
Ennek oromere meghivlak egy virtualis varosnezesre Deadwoodba:
indafoto.hu/cascabel-2/deadwood_2019_aug_13
indafoto.hu/cascabel-2/deadwood_2019_aug_23
indafoto.hu/cascabel-2/deadwood_2019_aug_33
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
Pitralon20 2020.08.04 11:45:42
A narco sorozatok kedveloinek (HBO-GO):
Zero Zero Zero
www.imdb.com/title/tt8332438/
"Egyetlen konténernyi, csilipaprikák közé rejtett drogszállítmány útját követi végig a nyolcrészes sorozat és mielőtt bárki legyintene, 32 millió dollárról van szó, amiért sokan bármit megtennének. A Gomorra és Suburra alkotógárdája ezúttal az embert mutatja meg a drog mögött, a sokszereplős sorozat rengeteg helyszínt bejárva több szálon fut, hogy aztán a végére minden és mindenki a helyére kerüljön. Egyszerre véres és művészi."
www.filmtekercs.hu/sorozat/zerozerozero-kritika
hetediksor.hu/2020/04/11/zerozerozero-1-evad-kritika/
---
Világ proletárjai dögöljetek meg! :)