Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello Ázsia!

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyaralósan lazára vett napom után végre energiával telve ébredtem. Kipattantam az ágyból, lendületből kitártam a teraszajtót, elém tárult az Akabai-öböl, Eilat (Izrael), és Akaba (Jordánia) városának csodálatos panorámája. Az idő reggel negyed nyolc felé járt, büszkén feszítettem a teraszon annak…..
Első látásra furcsának és ellentmondásosnak tűnhet a címben említett kérdés felvetése egy olyan nyaralóhely tekintetében, ahova a téli hónapokban is tömegesen járnak hidegtől és latyaktól megcsömörlött, D-vitamin pótlására vágyó megfáradt honfitársaink. Bizonyos esetekben mégis lehet…..
Hello Ázsia! 2021.03.30 22:42:31
@vackor1: Alapvetően igazad van, nem is vitatkoznék veled, ha valaki nyaralni utazik Eilatba, akkor tényleg el lehet lenni a tengerparton, és jó pár programmal lehet kiegészíteni az ott tartózkodást, bár ár-érték arányban, szerintem azért vannak jobb úti célok is. Rengeteg előnye van, olcsó odajutni, télen is viszonylag jó idő van, a drágaság pedig legfeljebb azt lepheti meg, aki a pár ezer forintos fapados repjegyekből indul ki. A baj velem van, egyszerűen nem tudok megülni hosszabb ideig egy helyben, így a beszámoló is teljesen szubjektívre sikerült. Bármennyire is csodálatos, de lehet, hogy Maldívon is hasonló dilemmában lennék. :) Izraelbe sem nyaralni mentem, Eilat -mint város - is csak egy mellékága volt az utazásomnak, inkább környék és a sivatagi túrázás érdekelt, és nem is csalódtam benne, hihetetlenül gyönyörű volt. A Vörös-tenger pedig abszolút pozitív csalódás volt, szerintem sehol sem töltöttem még annyi időt (kétszer egy órát) a tengerben, mint itt sznorkellinggel. :)
A kedd reggeli indulás előtt kicsit nehezen szedtem össze magam. Az elmúlt három napban alaposan kimerültem a városban tett maratoni hosszúságú túráktól, de valószínűleg az is rányomta a bélyegét hangulatomra, hogy az utolsó reggelem töltöttem el Jeruzsálemben. A reggelire elfogyasztott - már…..
A Jeruzsálem Óvárosáról készült beszámolóm már a megírása közben elkezdett önálló életet élni, egyre csak hízott és hízott, egészen addig amíg vállalhatatlan hosszúságúra nyúlt úgy, hogy közben csak a felszínét kapargattam a témának. Így rögtönzött döntéssel két részre bontottam a bejegyzést, ami -…..
Jeruzsálem a világ egyik legősibb települése, régészeti feltárások során a város mellett már egy 9000 éves település nyomaira is bukkantak. Történelme tehát hosszú évezredekre nyúlik vissza, és arányosan legalább ilyen hosszú könyveket is írtak róla, szóval nem is nagyon erőlködnék azon, hogy egy…..
Az utazás miatti közel 48 órás ébrenlét és a hosszú délutáni túra az Olajfák hegyére megtette a hatását, képszakadás után teljesen zavartalanul aludtam át az éjszakát. Szédelegve bár, de kipihenten ébredtem. Az előző estén az óváros arab negyedében elfogyasztott hummuszon kívül semmit sem ettem, így…..
Hello Ázsia! 2020.12.28 09:49:16
@Andy73: Köszönöm és nagyon örülök, hogy tudott adni egy kis pluszt is a beszámoló. Csak a véletlen hozta, hogy ez a bejegyzés pont karácsonyra készült el és került ki az index oldalára, de talán pont így lett teljes. Jeruzsálem, és egész Izrael, nagy hatással tud lenni az oda látogatóra, a város légköre és hangulata magával ragadja az embert, egy megmagyarázhatatlan érzés fogja el, ahogy felfedezi a várost, és ehhez még csak nem is kell hívőnek lenni. Lehet, hogy erről és a "Jeruzsálem szindrómáról" is írok majd pár sort. Még rengeteg fotóm és leírni valóm van a városról és az országról, lassan majd készülget a többi poszt is, remélem azokat is hasonlóan érdekesnek fogod találni. A Facebook oldalon még több fotót és pár kiegészítő rövid leírást is találsz. :)
A Kerti Sír (The Garden Tomb) gyors bejárása után siettem vissza a Nabulus Road mellett található "Arab buszállomásra", nehogy lecsússzak az Olajfák hegyére tartó járatról. A 275-ös számú busz már a megállóban várakozott tele helyiekkel, főleg palesztin családokkal, akik érdeklődve szemlélték a…..
Mivel elég korán beértem a városba, és végre a szállást is el tudtam foglalni, úgy gondoltam belefér egy hosszabb csavargás is délutánra. Pont elég időm lenne kimenni és körbenézni kicsit az Olajfák hegyén, majd visszasétálni az óváros felé. A hostel épületéből kilépve célba vettem az alig 100m…..
Bevallom őszintén, hogy a kelleténél egyébként is kicsit kevesebbet foglalkoztam az utazás megtervezésével, és valahogy a munka és a napi rutin között a várakozás izgalma is kicsit alábbhagyott, így elég váratlanul ért, hogy eljött az indulás napja (vagy inkább éjszakája). Kora este szépen…..
"- Izraelbe megyek.” - Eddig kevés utazással kapcsolatos kijelentésem váltott ki annyi megdöbbent arckifejezést az ismeretségi körömben, mint ez a rövidke mondat. Először nem is nagyon értettem a reakciókat, de valljuk be, a folyamatos konfliktusok tényleg nem tesznek jót az országimázsnak, és a…..
Az elmúlt napokat - sőt mondhatni, hogy már heteket is - az eddig készült képek kiválogatásával és az utazások felidézésével töltöttük. Ez első pillantásra nagyon jó mókának tűnt, és jól is esett nosztalgiázni, de a több mint 10.000 kép átnézése nagyobb falatnak bizonyult annál, hogy a…..
És végre elindult az INSTAGRAM oldalunk is!   instagram.com/helloazsia Egyelőre a 2018. júniusi izraeli túra képei és rövid beszámolói kerülnek fel. Közben párhuzamosan készül a blogra az útleírás is, itt egy kicsit bővebb képgalériával. Szóval érdemes lesz követni minket az Instagramon is (meg…..
Helló Ázsia! Indulás előtt.. 2020.05.20 16:34:19
"Egy jó kávé indulás előtt?" Szinte minden alkalommal elhangzik ez a kérdés a reptéri beszállást megelőzően, legyen az akár kora reggel, akár késő este. Valahogy rutinná, megszokássá vált az elmúlt évek alatt. A szokásokhoz ragaszkodva a blog útra bocsájtásának is egy csésze gőzölgő kávé mellett…..