Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsolHerm

42 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérdés az internetről: létezik jelenleg a világon egy aránylag ismeretlen kísérlet arra ,ami képes lenne az életünket átformálni, hogy sikeresebben éljünk?  Válasz: A jelenlegi legfontosabb társadalmi kísérlet az, amelyben világszerte több ezer ember vesz részt egymással összekapcsolódva, minden…..
Kérdés az internetről: Mi az a kis lépés vagy hatalmas ugrás mely segítheti az emberiséget? Válasz: Egy kis lépés egymás felé. Amit most tanulunk a világméretű járvány által és az egyre rosszabbodó társadalmi gazdasági válságon keresztül az, hogy mi egy globálisan integrált, egymástól függő…..
Kérdés az internetről: Milyen lenne az, hogy ha minden ember a Földön egyetlen hatalmas komplexumban élne, ahol mindenki számára lenne elegendő ennivaló, víz akár 1500 évre is, és mindenki ebben a komplexumban dolgozna és járna iskolába?    Válasz: Álljunk meg egy pillanatra! Mi már most is egy…..
Csak azáltal javíthatjuk ki a világot hogy ha kijavítjuk magunkat, pontosabban ha kijavítjuk az egymáshoz való viszonyunkat, azt ahogy egymáshoz kapcsolódunk. Semmi más baj nincs a világgal, kivéve az emberek közötti  törött, torzított kapcsolatokat. Eredendően önkiszolgáló, önigazoló természetünk…..
Kérdés az internetről:  Mivel a válság  példátlan munkanélküliséget okoz az interneten a következő  vélemény található  az UBI (Univerzális Garantált Jövedelem) bevezetéséről: "Tehát lényegében csak pár ember fog dolgozik és a többiek rajtuk csüngve fognak élni." Vajon miért gondolom úgy nem fog…..
Kérdés az internetről: Lehetséges az, hogy a társadalomban zajló egészséges nézeteltérések, viták sokkal inkább képesek világszerte utat nyitni a fejlődésnek, mint az ha mindenki mindenkivel egyetért? Válasz:  Ez a kérdés nagyon fontos! Bármilyen haladás, fejlődés mindig egészséges vitát, vagy akár…..
Kérdés az internetről: Ha minden előre meg van határozva, akkor hogyan lehetünk felelősek a cselekedeteinkért? Válasz: Természetesen nem vagyunk felelősek!  Hogyan hibáztathatnánk valakit, akinek nincs szabad választása cselekedeteiben!   Az, hogy az emberek egy eredendően önszolgáló, önigazoló,…..
Kérdés az internetről: Ön egyetért-e azzal a kijelentéssel, hogy „akik a legnagyobb hatalmat tartják a kezükben, azok a legkevésbé megbízhatóak?“ Válasz: Teljesen egyetértek ezzel. Mindannyian ismerjük azt a kifejezést, hogy a hatalom korruptá teszt. Mindez elkerülhetetlen, hiszen mindannyian egy…..
Bár a kollektív tudatosság elérése valami jó ötletnek vagy vonzó utópiának tűnik, azonban pontosan ez az amire most a Természet evolúciója elkötelez minket. Különösen a világméretű járvány (mely egy kollektív globális csapás volt az emberiség ellen) mutatta meg, hogy mennyire gyengék, hatástalanok…..
Azt hiszem, hogy a korunk „Zeitgeist“ jellemzője a teljes tagadás, mely különösen nyilvánvalóvá vált most, a járvány és a karantén során.  Teljesen tagadjuk, hogy egy fenntarthatatlan,  túlfogyasztó rendszerben élünk, ami önpusztitás felé sodor minket.  Elképesztő, hogy mennyire rabjai lettünk…..
Kérdés az internetről: Mondhatjuk azt, hogy az embereket bizonyos értelemben elektromos erő hajt?   Válasz: Minket nem elektromos erő hajt. Nyilvánvalóan használunk elektromosságot különböző formákban, különböző folyamatokban, de nem az elektromosság adja az életerőnket. Sőt mi több, a Természet…..
A világ maga nem igényel gyógyítást. Az embereknek van szükségük a gyógyításra, azoknak akik használják és építik ezt a világot.  Mi valójában egy tökéletes természeti rendszerben létezünk, ami életet ad, táplál és rendelkezik mindennel amire a világnak valaha is szüksége lesz. De ezt a rendszert…..
Kérdés az internetről: „Rendelkezik bolygónk, a Föld, elég forrással, hogy az összes ország képes legyen tovább fejlődni?“  Válasz: Igen! Azzal a feltétellel persze, ha mi az általános termelést és fogyasztást hozzáigazítjuk a természetes szükségletek és rendelkezésre álló erőforrások optimális…..
Világszerte az emberek kétségbeesve keresik a megfelelő vezetőket, mivel egyre frusztráltabbak és csalódtak a jelenlegi vezetőkben, szakértőkben. De mégsem vezet eredményhez ez a kétségbeesett keresés "egy"  megfelelő vezető iránt.  A globális világnak nincs szüksége "egy" megfelelő vezetőre. A…..
Bár látszólag az emberek többsége békében szeretne élni, mégis azok akik a társadalmakat vezetik könnyedén képesek az embereket gyűlöletre, háborúra, kegyetlen versengésre késztetni. Az igazság az, hogy valamennyien eredendően egocentrikus, individualista és szubjektív természettel születtünk.…..
Vélemény az internetről:  "Amíg a médiát arra használják, hogy kimossák az agyunkat, és egymásellen uszítsanak minket, addig a tömeg nem fog felébredni. Az emberek megmaradnak burkaikon belül, azzal az érzéssel, hogy ők semmire sem képesek. Szeretném azt látni, hogy végre mindannyian felkelünk a…..
Kérdés az internetről:  Most megőrült a világ vagy én őrültem meg?  Válasz: Se a világ nem örült meg, se ön nem őrült. Most megfigyelhetjük, hogy mi történik akkor, amikor mindannyian vakon követjük az eredendően önkiszolgáló, önigazoló, individualista természetünket. Semmi nem fog megváltozni,…..
Amikor megkérdezik az embert, hogy hogyan lehet hozzájárulni a világ korrekciójához, annak jobbá tételéhez, sok okos dolgot mondhatnánk, de végül is a legjobb módja annak, hogy valóban javítsuk a világot az, hogyha saját magunkat korrigáljuk. Mi mindannyian egy ösztönösen önkiszolgáló, önigazoló,…..
Kérdés: Amikor mások egészségéért imádkozunk, veszteséget hozunk létre magunknak, vagy ellenkezőleg, erőt és energiát kapunk az imához? Válasz: Ha imádkozom a másik egészségéért, és ha én magam ugyanabba a rendszerbe vagyok foglaltatva, mint ő, akkor hogyan lehet ez számomra veszteség? Amikor…..
Kérdés: A koronavírus egy további problémát is felszínre hozott. Egyfelől a természet elválaszt minket egymástól. Másrészt egyre több időt kell a szeretteinkkel töltenünk. Ennek eredménye, hogy a járvány lezárulását követően beindultak a válások Kínában. Mit akar ezzel üzenni nekünk a…..
Valóban nagyon sok ország, beleértve azokat is ahol még mindig vannak új koronavírus esetek, elkezdték megnyitni gazdaságukat és a piacaikat. Miért kell a gazdaságot újraépíteni főleg, hogy ha figyelembe vesszük, hogy még mindig nem találtunk gyógymódot a vírusra, még mindig nincsen védőoltás…..
ZsolHerm 2020.06.12 09:49:26
@midnightcoder2: 1. Itt senki nem beszél bölcsészekről. A Természet vastörvémyeiről van szó melyek minket is köteleznek mint a Természet rendszerének integrált részeit.
2. A "Kalasnyikov forgatóknak már eddig is meg volt a lehetőségük "rendezni" a dolgokat, legutóbb 7o- 8o éve meg is próbálták és most készülnek a következó hasonló rendezésre, csak a kalasnyikov mellet nukleáris fegyverekkel is. Szerintem nem érdemes megvárni amig meg is nyomják a gombot ami közelebb lehet mint gondoljuk.
Azért lenne szükség a cikkben emlitett "kritikus tömegre" mely képes lenne egy másik lehetőséget nyújtani, előkésziteni.
ZsolHerm 2020.06.12 10:35:22
@nemecsekerno_007: Bocsánat itt valami tévedés lehet. Én nem beszéltem Természet védőkről, én azokról beszélek akik a Természet valódi törvényeit szeretnék megtanitani az embereknek nem a mű törvényeket amiket ma követünk és közben pusztitunk mindent.
És én azokról sem beszélek akik hisznek abban hogy az ember eredendően jó.
Én azokról beszélek akik tudják hogy az ember önzőnek, másokat kizsákmányolónak született (mindannyian), és ezért kell egy különleges oktatás (ami eddig még nem volt alkalmazva), mely meg tudja tanitani hogy az önzőség, taszités felett (mely nem múlik el) hogyan tudunk mégis úgy együtt működni hogy mindannyian túléljünk.
Ennyi.
Én nem akarok senkit semmiről meggyőzni.
A lényeg az hogy létezik egy gyakorlati módszer, melyről Dr. Laitman beszél ezekben a cikkekben, és bárki kipróbálhatja azt mindenfajta meggyőzés, erőszak, elkötelezettség nélkül.
És ha elég ember (az emlitett 15-2o százalék) belekezd, akkor lehetséges a változás, el tudnánk kerülni a következő válságot akár világháborút.
ZsolHerm 2020.06.12 10:40:36
@midnightcoder2: Ezzel is egyetértek. A baj az hogy a gazdaság vastörényei jelenleg nem követik a Természet vastörvényeit, mi azt hisszük azt csinálhatunk amit csak akarunk, és ezért vagyunk válságban.
Nem tudom pontosan kik a "lilaködösök", de ezt a "Mátrixot" ahol mindenkit és mindent kizsákmányolunk együtt épitettük.
Az Emberiség a Természeten belül létezik, ha a Természet "azt mondja" hogy a szükségteleteken és rendelkezésre álló forrásokon belül kell létezni, akkor mi akarhatunk amit csak akarunk, de újra és újy válságba jutunk amig valóban csak a Kalasnyikov meg a tömegpusztitó fegyverek maradnak.
Kérdés az internetről:  Mindennek van egy másik oldala is? Ez, amit megtalálunk a természetben is? Miért van erre szükség?   A természet ellentétes erőkre épül.   A természetben minden két ellentétes erőből épül fel. Mint a protonok és az elektronok, az elektromosság két pórusán keresztül…..
A koronavírus felfedte az emberiség teljes összekapcsoltságát és az egymástól való függőségét. Ennek megfelelően, ha bölcsek vagyunk, akkor hozzá igazítjuk magunkat ehhez a felfedett kapcsolathoz. Ahogy a szakértők figyelmeztetnek minket a jövőbeni járványokra és a globális problémákra, meg kell…..
Kérdés az internetről: Mondjuk azt, hogy hirtelen az asztronauták egy csoportja, akik hosszú évek óta a Marsonéltek, és ott kiépítettek egy emberi kolóniát, most visszatérnek a Földre. Hogyanmagyaráznád el nekik ezeket az őrült változásokat, amiket mi most megfigyelünk a Földön, aglobális…..