Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norbi72

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gyanakvó szerelem Alfred Hitchcock film noir jellegű romantikus pszichológiai thrillere, amit 3 Oscar-díjra jelöltek: legjobb film, legjobb színésznő és legjobb filmzene, amelyek közül Joan Fontaine nyerni tudott. Ez volt a rendező negyedik amerikai filmje és az első, aminek nemcsak a rendezője,…..
  Rendezte: Hitchcock, AlfredMűfaj: film noir, krimi, pszichológiai, thrillerFőbb szereplők: Farley Granger, Ruth Roman, Robert WalkerMegjelenés: 1951, Egyesült ÁllamokHossz: kb. 1,5 óraIMDB: 8,0 pontElőzetes: https://youtu.be/J1iSS5r0OVEAjánlott írás: -Mikor látható:…..
A hírnév szárnyán egy angol nyelvű holland comedy dráma Colin Firth és Peter O'Toole főszereplésével, ami többek közt a hírnév értéktelen és mulandó természetéről, valamint arról szól, hogy valójában mennyire kevéssé járul hozzá az értékes és értelmes élethez. Nagyon intelligens, vicces és cinikus…..
Norbi72 2020.04.29 13:40:06
Valóban különös hangulatú, figyelemre méltó alkotás ez a cseh Otarar Votočektől, aki 26 évesen 1969- ben disszidált Hollandiába, és lett filmes új hazájában.

A filmnek egyfajta párja lehetne a Vénusz c. 2006- os film:

port.hu/adatlap/film/tv/venusz-venus/movie-84080

egyrészt annak okán, hogy a főszereplője szintén Peter O'Toole, aki ezúttal is egy híres színészt, ill. egy valaha volt híres színészt alakít - finom utalásokkal arra, hogy akár önmagát is játszhatná -, nem beszélve arról, hogy a film központi témája ebben a filmben is a hírnév. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!