Regisztráció Blogot indítok
Adatok
souh souh

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homárnak régen volt már esküvője, egy ekkora torta manapság 62ezer forint? Persze ha a Sugar Shop olyanokat ír, hogy "Merész gondolatunk támadt: mi lenne, ha a jól megszokott formákat újraterveznénk, hogy ne mindig ugyanaz a háromszög nézzen velünk szembe a…..
János nem volt olyan sikeres, mint múltheti legós versenyzőnk. Családjával a salgópolcok vadonjában cserkészett, amikor váratlanul rájuk rontott egy megvadult árufeltöltő. A fékevesztett alkalmazott targoncájával lányának repítette a bevásárlókocsit, és elsodorta a babakocsit…..
souh souh 2008.09.08 12:01:41
Mint már többször is olvashattatok róla, áldatlan állapotok uralkodnak a jegyfronton az Olimpián. Ennek legfőbb vesztesei kik lennének mások, mint a magyarok. A norvégoknak minden kézimeccsre van egy szektorba szóló ezer jegyük szövetségi szervezésben. Az USA szurkolóknak az…..
A virtual DJ-ben már 3 pozíciót menthetünk egy bizonyos számban, 8 féle megakasztás lehetséges, LOOP-készítést is vállalhatunk.Akár videót is nézhetünk a programon belűl, mindezt alig több mint 10 MB-ért ;)A Virtual DJ 5-ös demó verzióját innen tölthetitek le…..
Ha már kitanultuk az Atomix MP3 csínját-bínját, akkor eggyel följebb léphetünk a "DJ létrán". Az Atomix MP3 továbbfejlesztett változata a Virtual DJ. Nagyjából ugyanúgy néz ki, de sokkal több dolgot lehet benne csinálni. Jobbak az effektek, a samplerek kitűnők (hangok),…..
Az utolsó ikonra kattintva (egy kérdőjel) beállíthatjuk a progi legfontosabb tujajdonságait: Legyen-e időnyújtás, equalézer, keresés, több Atomix, automata BPM, stb.Lehet kísérletezni...
A gombostű ikonra kattintva felvehetjük saját mixünket, és elmenthetjük VAW-ba, vagy MP3-ba.Kattintsunk a Start Recording gombra, majd válasszuk ki a mentés helyét, és kezdjük meg a felvételt.Automata indításról akkor beszélünk, ha rákattintunk a Start recordingra, és aztán a…..
Mint már mondottam volt, a skin teljesen megváltoztatja egy adott program szerkezetét. Most elmagyarázom, honan kell letölteni, és hogyan kell feltelepíteni a skineket.1. Letöltés - A letöltés a hivatalos oldalról történik (Ez ingyen…..
BPM - Egy perc alatt végbemenő leütések száma egy adott műben.VST - Virtual Studio Technology, magyarán virtuális hangszerek.Loop - Előre felvett, kész zene.Sampler - Elektronikus eszköz, amely hangmintákat használ.Skin - A program hátterét teljesen megváltoztatja, itt van rá egy…..
Most a "zeneszerkesztés idegenszavait" fogom leírni, és a hozzájuk tartozó jelentésüket.Enchancer: Az Enchancher vezérli a magas frekvenciák félhang struktúráját, fényesebb hangzást idézve elő.Overdrive: Az effekt a csöves erősítőkhöz hasonló lágy torzítást hoz…..
Amúgy is svungosan induló hétfő reggelünket tovább színezte, hogy nem más, mint Subba Semjén nevezte "minimum furának" a fent látható filmet. Kedvencünk a pampafűben szkreccselő oroszlán, és barátja, a lemezpakoló, de a sztár nyilvánvalóan a pompásan megoldott…..
souh souh 2008.08.04 10:09:15
Egy kicsit feldobhatjuk kedvenc zeneszámunk hangulatát, ha felvétel vagy lejátszás közben belekeverünk ezt-azt. Ezalatt hangokat és effekteket értek. Jobbról a harmadik gombbal hangokat importálhatunk a zenébe. Ehhez csak a kis kockára kell kattintani (pl. horn, vagy alert). Az alattuk…..
Tegyük fel, hogy több ezer számot tartunk számon a számítógépünkön. Az Atomix MP3-ban beépített kereső funkció van, mellyel seperc alatt megtalálhatjuk a keresett számot. A funkció eléréséhez rá kell kattintanuk a nagyító gombjára (jelen esetben sárga)...
Első fázisunkban kezdjük a legalapvetőbb programmal: Az Atomix MP3-mal.Már a progi felépítése is egyszerű, könnyen kezelhető, bárki megtanulhatja kezelni akár 5 perc alatt.Ha rákattintunk az ütemegyeztetés gombra, mind a két szám BPM-je pontosan megegyezik (jelen esetben…..
Sziasztok. Mostantól, (2008 augusztus 1) (majdnem) minden nap újdonságokkal jövök.A fiatalok, vagy akik esetleg most kezdenék el a zeneszerkesztést, itt elsajátíthatják a legalapvetőbb effektek használatát. A kezdetektől a végletekig, szép sorjában haladunk, hogy mindenki értse is,…..