Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thebigben

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budai sétáim során egy-egy meredek kis utca előtt megállva hónapok óta újra és újra felötlik bennem a kérdés: vajon ez lehet az egyik legmeredekebb utca Budapesten? És ha igen, hogyan tudnám bebizonyítani? A válasz látszólag egyszerűnek tűnik: a földmérők módszerével le kell mérni a kezdő és a…..
thebigben 2015.06.06 22:08:58
thebigben 2015.06.07 18:34:44
@Szamiz67: lefele szarabb :)
A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz megmondani egyáltalán, hogy jó-e egy gumi, illetve hol helyezkedik el a konkurensekhez képest, hiszen nehéz memóriából észrevenni egy-két százalékos különbségeket, ehhez…..
Belsőség Michelisz Norbi felnőtt 2015.03.24 16:35:44
Na nem, mintha eddig nem tette volna, de számomra külön öröm, hogy ezt a srácot (akit barátomnak nevezhetek talán) végre úgy tolja egy erős szponzor, ahogy eddig is kellett volna mindig. Hogy kinek mi a véleménye a MOL Group-ról, az most pont nem fontos, itt az a lényeg, hogy…..
Tavaly még mindenki az évek óta menetrendszerűen feltűnő blöffnek hitte, először Varga Miska is csak röhögött rajta, aztán holnap mégis csak bevezetik a vasárnapi zárva tartás nevezetű orbitális baromságot. Ahogy ettől a kormánytól megszokhattuk, folyamatos bénázások,…..
Balázs Viktor TC-közeli egyén, egyben barátunk, nos az ő egyik ismerőse rendelt a múltkor alkatrészt a köztudottan amerikai Chrysler Voyager autójához. Nem, semmi baj nem volt az árral, az is jött, amit kért, csak volt egy kis bibi a zacskón levő felirattal. A Mopar még rendben…..
thebigben 2015.03.16 18:08:11
@230e: valóban van a kaesong nevű ipari park (amit a hyundai üzemeltet) de ott elvileg cipőket, ruhát és órákat gyártanak, nem amerikai autóalkatrészeket.
De néha a porschés is. Meg a passatos phaetonos. Sőt, olykor autó se kell hozzá, hogy ugyanebből a halmazból kerüljön elő valamilyen jelző, mondjuk a cinikus. Könnyed péntek délutáni parasztnéző, mert nem csak videókat kapunk, de olykor ilyen képeket is, pár sor körítéssel.…..
Belsőség Mér' kell ijesztgetni? 2015.03.11 13:45:02
De tényleg, micsoda dolog már. Az ember csak békésen gurul, erre meg rádudálnak. Micsoda viselkedés ez? Hová lesz ez az ország így? Azt hiszem, itt az ideje, hogy mozgalmat indítsunk: senki ne dudálhasson csak úgy a zárt villamospályán tekerő bringásokra. Még a végén…..
Végre közeleg március eleje, nem kell tovább tűkön ülniük, rövidesen megtudjuk, mi lett a 2015. Év Autója, 2-án, a Genfi Autószalon előtti este mindannyian tudni fogjuk. Én mindenesetre még nem is sejtem, melyikre szavazok, ahhoz ülök majd egy napot, táblázatokat készítek,…..
thebigben 2015.02.20 11:51:45
Vagy 15 másodpercnyi, de az megérdemelten. Bodajkon egy előmászó tétova nyuszi mentette meg az egész elcseszett hóhelyzetes bejelentkezést. ..
thebigben 2015.01.25 07:57:02
@yYxQ: mínusz 15 fokban, szakadó hóesésben is lehet artikulálni, ha valakinek ez a szakmája. vannak erre beszédtechnikai gyakorlatok. csak ez a lány nem a hidegtől sejpít.
thebigben 2015.01.26 14:32:53
@yYxQ: Összezárva tartod a fogaidat és az ajkaiddal szándékosan túlartikulálva mondogatod hangosan, hogy háromezer háromszázhetvenhét, meg réparetekmogyoró. A legtágabb és a legpergősebb hangokat váltogatod, addig, amíg nem fáj tőle az arcod (kb fél perc). Skálázni is lehet közben. Plusz még 10 karkörzés ugrálás közben, vagy 5 fekvőtámasz, hogy a felsőtestedben felpörögjön a vérkeringés, mert nem csak a szánkkal beszélünk, hanem az egész felsőtestünkkel. Egy perc az egész, szerintem egy országos tévén egy bejelentkezés megér ennyit. A sejpítést meg egy beszédtechnika tanár pár óra alatt kiszedné.
A Future Cycles cég alapítói, Cameron és Rachel Van Dyke mutatta be ezeket a prototípusokat az idei Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon Detroitban. A "Zeppelin" és a "Cyclone" két hibrid jármű, amit emberi erő, és egy villanymotor kombinációja mozgat. Az időjárás…..
thebigben 2015.01.24 14:38:09
Radikálisan változtattunk és élvezzük. De ha mégsem jön be, akkor önkéntesen stúdióba vonulunk. Ami ezúttal egy BMW volt. Az Égéstér 151. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt jönnek rá a megyei matrica rendszer kiagya(tlan)lói, hogy Budapest nem része Pest megyének. (Jó, mondjuk arról sincs fingjuk, hogy Szászhalombatta nevű település sincs hazánkban, de hát ahol Schmitt doktor álamfő lehet, ott ez még simán…..
thebigben 2015.01.04 03:51:13
Ausztrál hét 4. Ma Sydney, Brisbane és Melbourne villamosait láthatjátok. Ahogy már az előző bejegyzésekben olvashattátok, az ausztrál nagyvárosokra jellemző volt, hogy az európai városokhoz képest nagyon rövid idő alatt nőttek óriásira. Elég, ha Sydneyre gondolunk: az 1861-ben 56 ezres lélekszám,…..
Alig két héttel az Ikarus Egyedi magyar kézbe kerülése után, az állami támogatást is élvező hosszú nevű, "Elektromos és szerelvényes üzemben hibrid hajtású pótkocsis járműtechnológia kutatása és prototípusának elkészítése" projekt újabb fontos állomásához érkezett,…..
A századforduló a magyar konyha fénykoraként él a köztudatban, nem is alaptalanul. Az agrárországban az élelmiszer olcsó volt, a szállítás és az élelmiszeripar forradalmi fejlődésének köszönhetően a választék kibővült, az ellátás pedig függetlenedett az időjárás szeszélyétől. Az éhínség fenyegetése…..
NEM, NEM, SOHA! Nem feledjük a Bajuszos Bácsit és nem bocsájtjuk meg, hogy eltűnt a tömegközlekedési járatokról. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy simán lehetett volna Budapest-ikon (talán nem véletlen, hogy a fővárosunkat fotózó orosz blogger, Varlamov is lőtt róla egy…..
1961. Leonid Rogozov, a 6. szovjet antarktiszi expedíció egyetlen orvosa a “Novolazarevszkaja” állomáson, április 30.-án éjjel vakbélműtétet végzett saját magán, helyi érzéstelenítés kíséretében, egy mérnök, valamint az állomás meteorológusának segítségével...
Belsőség Pimp my ride: India 2014.01.25 18:14:14
Pere Laci - legújabb Totalcar-szerzeményünk - remek, plasztikus elbeszéléseiből már úgy-ahogy megismerhettük Indiát és aki nem rest, az a Karmageddon-blogon olvashat egyebet is tőle, de azért ilyen direktben szembesülni az ottani autós kultúrával azért elég meredek. Öltettől a…..
Filmek és downsizing, valamint némi korom a szívócsőből. És Picoscope! Az Égéstér 103. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
thebigben 2014.01.24 09:02:54
Áprilisban indul a MOL Bubi közbringarendszer. A csepeli bázison jártunk a biciklik karbantartásáért felelős csapat vezetőjénél. Itt tesztelik, alakítják véglegesre a kerékpárokat és dokkoló egységeket. Buppa megnyugtatott minket, hozhat bármilyen időjárást a február, ők…..
December harmincadikán vesszük fel az Égéstér 100-ik adását. Ami lehet, hogy valójában nem is ennyi, hanem mondjuk 95, vagy akár 102. Mindegy, nekünk ez a százas és úgy is hívjuk, úgy is készülünk rá. És ez nem egy akármilyen adás lesz, hiszen a stúdiót ezúttal…..