Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GötkV

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 60 éve tartó próbálkozásokkal szemben az utóbbi 10 évben a mesterséges intelligenciával (továbbiakban: MI) kapcsolatos kutatások és fejlesztések elérték azt a szintet, hogy ma már egyre több hétköznapi eszköz alkalmaz valamilyen jellegű MI-t. Mivel az emberek egyre inkább részesei az MI…..
Az emberiség jövőbeli feladatai között ott szerepel az élelmezés problémájának megoldása is. Bár ebben a kijelentésben annyi az érdekesség, hogy a teljes emberiségre nézve ez valahol mindig is probléma volt. Így inkább azzal lehetne pontosítani a kijelentést, hogy a jövőben ott is gondot okozhat…..
Az USA-ban egyre több otthonban jelennek meg az olyan okoseszközök, amelyek okossága kiterjed arra is, hogy csatlakozni tudnak az internetre. Ilyen eszközök esetén mindig felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen adatokkal dolgoznak ezek az eszközök, és úgy valójában véve mit is csinálnak a tudtunkon…..
A meditáció a vallási hagyományokhoz köthető gyökerei miatt a napjainkig is a misztikum kategóriában él a legtöbb ember fejében. Ha azt nézzük, hogy az utóbbi 50-60 évben a nyugati fejlett világban szép fokozatosan elkezdett visszaszorulni a valamilyen vallási felekezethez való tartozás, de úgy…..
Az elmúlt 20 évben egy új vagyontárgy jelent meg, amely kirobbanó ütemben kezdte el megnövelni a birtokosaik jólétét. Ez a tárgy eszközként használva hozzásegítette a vállalkozásokat, hogy minél inkább megértsék az ügyfeleiket, megnövelje a hatékonyságukat, hogy ezekkel együtt hatalmas növekedésben…..
Egy olyan korszak kezdetén vagyunk, mint amikor létezett az internet előtti világ, amely az éppen aktuális emberi problémákkal együtt, de azért működött. Aztán jött az internet, és ma már a fejlett világ számára nélkülözhetetlenné vált, közben pedig egyre több emberhez eljut a világon. A következő…..
Néhány évvel ez előtt kötelezővé tették minden weboldalra, hogy jelenítsenek meg egy „sütik”-re vonatkozó figyelmeztetést. Valójában véve ez egy baromira felesleges szabályzás és senki az égvilágon nem törődik vele. Vagyis de, mindenkit irritál, aki találkozik vele. A süti figyelmeztetéstől való…..
Egyre fontosabbá válik mind a meglévő offline, vagy induló online vállalkozások számára, hogy tisztában legyenek, milyen online marketing eszközökkel tudják hatékonyabbá tenni a vállalkozásukat. Néhány éve elérhető egy alapismereteket tartalmazó ingyenes online marketing képzés a Google-nél a…..
Mindenki megtapasztalta már azt az érzést, hogy egy negatív hír hatására elkezdte rosszabbul érezni magát, szomorúbb vagy éppen agresszívabb lett. Aztán hiába történik valami jó esemény, vagy pozitív hír, az teljes mértékben eltörpül, semmibe vész, és valamiért továbbra is csak a negatív dolgon…..
Cal Newport informatikus, a Georgetown Egyetem docense heves indulattal bolydította fel az iPhone rajongók érzelmi világát. Cal szerint Steve Jobs egyáltalán nem ezt az utat jelölte ki az iPhone használatának, mint ahogy azt manapság sokan használják.   Jobs elutasította volna a szociális média…..
Nem számít már újdonságnak, de az elterjedése még mindig korlátozott a legújabb virtuális és kiterjeszett valóság technológiákat alkalmazó ruhapróba lehetőségeknek. Azonban manapság egyre inkább nő az igény arra, hogy az üzlet jöjjön az otthonunkba, és ne mi menjünk oda.Egy ruhánál azért mégsem…..
GötkV 2020.05.18 14:11:15
@nagykerek: A ruhaválasztás a test beszkennelésével kezdődik. Tehát a kiválasztott ruha tökéletesen rád fog passzolni, mivel rád lesz szabva. A te alakodnak megfelelő egyedi gyártású ruhát fogod megkapni.
Az adat egy 2017-es globálisan elkészített felmérésből származik a Gallup-tól. Azóta persze lefolyt pár köbméter víz a Dunán, meg az Amazonason, de sokat nem változhatott a helyzet. Jó kérdés, hogy a 2020-as elbocsátási hullám vajon hány érintett munkavállalót kólintott annyira fejbe, hogy ne…..
GötkV 2020.05.13 09:53:48
@Dan da Man: Szia! Köszönöm a véleményt. Majd megvizsgálom annak a lehetőségét is, amit írtál.
GötkV 2020.05.15 06:57:46
@masada: A tényen ez semmit nem változtat.
Mindenki, aki valaha érettségi vizsgát tett, újra kell írnia, mert egy 0. napi sebezhetőség csúszott a rendszerbe: kimaradt az idő. A jó hír, hogy nem kell többet „József Attilákról” és „Petőfi Sándorokról” tanulni, hacsak kifejezetten nem szeretnéd. Az idő beépítésével azonban nyugtalanítóbb lehet…..
Dörömbölt az ajtón, hallózott és hellózott, de csak kevesen vették észre. Aztán jött 2020 és vele együtt a nagy hoppá: bezárnak az iskolák és távoktatásban kell tanulni az internet segítségével. Úgy rontott be ajtóstul, hogy kényszerűségből szokatlan helyzetet teremtve nem csak iskolások, de…..