Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilvi28

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap kezdődik.. az életem egy új fejezete..  Nem akarok ebben a blogban szárnyaló, magasröptű és mélyenszántó gondolatokat írni, mert igazából nem is lenne hozzá lelkierőm. Talán azért csinálom, mert hátha egyszer valakinek jól fog jönni ez a sztori, és lehet amiatt is csinálom, hogy egyszer majd…..
Szilvi28 2020.04.26 00:18:38
Szia, nálam 2017ben diagnosztizáltak Non-Hodgkin lympomát, mire a kemóig eljutottam a IV stádiumban voltam. Hasonló kalandokban volt részem mint neked.

Ne félj! semmi baj nem lesz, nagyon jól gyógyítják ezt a betegséget de sajnos nehezen diagnosztizálják. A PET CT-vel nagyon jól be tudják lőni, hogy hol vannak a csomók.

Egy opció van, végig kell csinálni és végig is tudod csinálni.

Igen, a hajad ki fog hullani, de ennek egy oka van, hogy ráléptél a gyógyulás útjára! Ki fog nőni, hidd el, és szebb lesz, mint a kezelés előtt. És ha csak ez az ára a gyógyulásnak, akkor ez nem nagy ár érte! Hidd el, ez a legkevesebb ebben a helyzetben. Bátra vállald fel, hogy kihullott a hajad és igen, told le hajvágó géppel, mert azt sokkal rosszabb megélni, hogy csomókban elkezd hullani a hajad. Én is így tettem. Vettem kendőket, színeseket, ezeket hordtam.

Mindig csak arra a napra koncentrálj, amiben éppen vagy, próbálj nem kombinálni, túlgondolni. Higgy abban, hogy meggyógyulsz. Egy irány legyen, csak előre.

Lesz hatása a kemónak, de mindenkire másképp hat. Ne hallgass kéretlen tanácsokra, mert ilyenkor van ám belőle bőven! Főleg azok okosak, akinek sosem volt ehhez hasonló bajuk. Figyeld a tested, hogy mire van szüksége.

Én sem beszélgettem a betegtársakkal sokat csak a lehető legminimálisabbat, folyton fülhallgató volt fülemben. Sajnos ilyenkor az emberek, ami érthető is valahol, rázúdítják a másikra a velük történteket.

A kemóval kapcsolatban szívesen leírom neked, hogy nekem milyen testi tüneteket okozott és mi segített elviselni ezeket. Az fontos nagyon, hogy semmilyen cukros, édes ételt ne egyél, mert ez a rohadék a cukorból táplálkozik.
Én 8 db R-CHOP kezelést kaptam, a hatodik után PET CT vizsgálattal igazolták, hogy összehúzódtak a daganatok (tele volt a mellkasom és a kulcs-csont alatti lágy részek is)
Gondolj olyan dolgokra, amiket még csinálni szeretnél!

Remélem, a körülményekhez képest jól bírtad az első kezelést.

Nagy ölelés kíséretében kívánok sok sok erőt neked!