Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pumpah

24 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MoonShot Erőltetett menet 2014.07.26 14:00:00
Az Apollo-8-at eredetileg földkörüli pályára szánták a leendő Apollo-9 legénységével a fedélzetén. Aztán George Low kitalálta, hogy inkább kerüljék meg a Holdat. Houston rettegett attól, hogy az oroszok nyerik a holdversenyt. Erről is beszámol a "Two Sides of the Moon" című…..
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
A Microsoft egy évessé váló új mobil operációsrendszere hamarosan életének újabb szakaszába érkezik, amennyiben több, eddig méltatlanul hanyagolt ország is bekerül azok közé, melyekben lehetséges szoftvert vásárolni a WP7 marketplace-ről. Ma este érdekes dolog fogadott a Zune…..
A Microsoft legutóbbi mobilos operációs rendszere a Windows Phone 7 immár fél éve kikerült a laborból, a beígért frissítések pedig, hát... jönnek is meg nem is.Amikor tavaly októberben megvásároltam a Samsung Omnia7 készülékemet kissé talán túlfűtött lelkesedéssel…..
Sokszor csalódtam már az Index.hu szerkesztőiben, de ekkorát már régen. Legalább a látszatát tartsák már fenn az objektivitásnak könyörgöm!A minap egy tech cikket olvastam az Index.hu-n "Jézuska betelefonált" címmel, ami önmagában is felér egy merénylettel, de ez most…..
Rendelj csomagot a diginél és kapj mellé ingyen agyvérzést. Expressz, Online, ajánlva. Elképesztő, hogy kis hazánkban, vagy a világon bárhol előfordulhat ilyesmi. De komolyan. Először arra gondoltam, hogy írok egy vaskos posztot, amiben körvonalazom a hazai ISP-k…..
Pumpah 2010.12.15 09:16:05
@Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapcsolatot kínálni, mert az utcánkban nincs UPC-s kábel, viszont tudnak, és most figyelj, tudnak Kábeltévét bizotsítani. Parabola antennával. Kábeltévét parabolával. Érdekes. Szerintem marad a t-home, mer azok, bár kurvadrágák és, ahogy hallottam, szarok is, mindenhol ott vannak...
Viszonylag sok pizzát rendelek, így kialakult a rálátásom erre a témára. Na persze az, hogy sok pizzát rendelek, csak annyit jelent, hogy sok pizzát rendelek, semmi többet, ezért ne is várjatok többet tőlem, mint, hogy leírom a tapasztalataimat ezen a téren.Olcsóság, fél…..
A munkahelyem jellegéből adódóan néha szembetalálom magam egynhány olyan informatikai és egyéb elektronyos eszközzel, melyek ma már különféle okok miatt mosolyt csalnak a hozzám hasonló érdeklődésű emberek ábrázatára. A minap egy 56K-s modemmel találkoztam, mégpedig Accorp…..
A Microsoft új mobil operációs rendszere a Windows Phone7 immár az egész világon útjára indult, hogy felvegye a versenyt a konkurens platformokkal. A kezdő számok jó startot mutatnak. Az SDK 500,000 letöltést kapott, 13,000 fejlesztő van regisztrálva, és jelenleg több mint 2000…..
Ha már bejegyzést írtam a Windows Phone 7 mobil operációs rendszerről, ráadásul duplát, akkor csak megveszek egy ilyen eszközt, szinte azon nyomban, amint Magyarországon is megjelenik, gondoltam és cselekedtem is. El is mentem a T-mobil egyik T-pontjába (Mammut I. fenti), hogy…..
A Windows Phone 7 egy teljesen új, végleges állapotában még meg sem jelent mobil operációs rendszer, melyet a Microsoft azért fejlesztett, hogy versenybe tudjon szállni a kor követelményeinek megfelelő okostelefon szoftver piacon. Korábbi piaci pozícióit elveszítve, a redmondi…..
A héten kicsit szellősek a napjaim a munkahelyen, és, mivel az iroda (vagy mi) nem éppen a történések epicentruma, gondoltam hasznosan töltök egy pár órát és lenyomok egy két népet a Civilization 2-ben. Ez a játék, amit Sid Meier neve fémjelez ugyan, de a keze munkája, ha jól…..
Fél éve közelebbi kapcsolatba kerültem egy bizonyos "The guild"  című alkotással, amely, mint kiderült egy sorozat. Nem TV sorozat, hanem Internetes sorozat. A napokban gondoltam egyet és elkezdtem keresni, aminek az lett az eredménye, hogy átfutottam az első két…..
Úgy tűnik, hogy, ha az ember 30 év körüli nő, jogosan érezheti úgy, hogy feljutott a csúcsra, ha hiba van, akkor nem miatta, és a férfiak csak azért vannak, hogy megvegyék neki a kocsit.Felháborodva tapasztalom, hogy, kerülve az általánosítást -> egyes, a feljebb vázolt…..
Adott egy magát fiatalnak érző alsóközépkorú egyén, aki rongyosra játszotta anno a számítógépét mindenféle fasza párszínes, vagy más szempontból primitív játékkal. Plusz adott egy emulátor, amivel visszazöttyenhet a 16 évvel ezelőtti valóságba. Eredmény, elmélyült 8…..
A mai napra, valamilyen tartós elmebaj folytán, sikerült lencsefőzeléket rendelni, minek eredményeképpen sikerült viszonylag alacsony útiköltségen eljutnom egy pár percre Románia legsötétebb pontjaira egyidőben. Egyszer már elhatároztam, hogy soha, semmilyen körülmények között…..
Ma megtapasztaltam, hogy milyen lehet egy vegyipari munkások által egyenesen a gyárba szervezett koktélpartin Pina colada-t szívni.Történt ugyanis, hogy az irodám mellett közvetlenül elterülő mosdókat takarítási szertartásnak vetette alá a magyarul szinte alig beszélő, de roppant…..
Itt a tavasz és a MIX10 konferencia, ami sok rejtélyről lerántotta a leplet a Windows Phone 7 series-zel, a Microsoft új mobil operációs rendszerével kapcsolatban. Az előző bejegyzésben taglaltuk a bejelentéskor homályosan megismert tulajdonságokat, most pedig próbálunk kissé…..
Megjelent a Windows Phone 7 Series néven elhíresült Windows mobile 7 és kissé átrendezte az arcokat. Szerintem kevesen számítottak ilyen gyökeres változásokra, és mivel a mobil 7es fejlesztését több, mint 3 éve bejelentették, az egyszeri halandó, a "kiszivárgott"…..
Vonzódásom a mobiltelefonokhoz széles körben ismert. Az a tény is, hogy nem nagyon óvom őket. Soha nem volt tokban, vagy egyéb protektor eszközben egyik készülékem se. Kevés kivétellel azonban, a nagyobb bajok eddig elkerültek. Történt egyszer réges régen, hogy befűrészelve…..
Kissé talán önzőbbnek kéne lenni, és akkor kevesebb csalódás érne az ismerőseimet illetően. Ezekben a percekben épp az infarktust próbálom elkerülni, eddig sikeresen. Szombat este van és, bár nem vagyok híve a kötelező szombati szórakozásnak, a mai napon azért lett volna…..
Értem én, hogy a fordítással foglalkozó fiatalok heves késztetést éreznek a kommersz (barátokközt) szleng használatára a munkák során, de azért az "A motornak meszeltek" kifejezés már egy kicsit túl kommersz, a "para" kifejezés mondatonkénti használatával…..
Ennyit a pletykákról. A hétvégére hazahoztam némi munkát, mert hétfőre nagyon kész kell lennie, de nem nagyon volt kedvem ezért benn maradni  plusz 5 órát. A melóhelyen egy inteles (xeon) póvermekkel dolgozok, itthon egy quadcore alapú PC a pajti. Mások csodáinak a csodájára…..