Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BalázsBarbi

45 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érzékeny lelkűektől, valamint a nálam jobban és hitelesebben főző tömegektől már az alcím miatt is elnézést kell, hogy kérjek. Pontosan tudom, hogy a tahini az kell! De azt is, hogy míg csicseriborsó szokott otthon lenni, vagy ha épp nincs, a lányoknál akkor is tutira akad, szezámpaszta/szezámmag…..
BalázsBarbi 2021.08.18 20:33:40
@KeletiGuru: szuper ötlet, kipróbálom!
Szeretitek a perecet? Ugye hogy! Hiszen olyan jó (feltéve, hogy friss) a ligeti vékony, sóval csepegtetett, vagy a sima ropitésztájú mini, de a retró, csokiba mártott is. A legjobb mégis a bajor típusú: tudjátok, ami kívül sötétebb barna, fényes és kérges, belül foszlós és van egy nagyon leheletnyi…..
Ovis koromban tök jól elvoltam az anyák napjával, mert a nagymamámnak csináltam meg a kihajtós üdvözlőlapot és miegymást, de alsóra már valahogy elment a kedvem, és ha valamivel ma is ki lehet kergetni a világból, az az obligát anyák napi himnusz, az Úgy szeretném meghálálni. Pedig amúgy bírom…..
Kicsit rendhagyó poszt a mai - nagyon érdekel, vajon van-e igény ilyesmire. Mármint menütervre. Bármennyire is szeretek főzni és bármilyen sokat is gondolok arra, milyen finom lesz ez vagy az a tervezgetett étel, sokszor előfordul, hogy hirtelen nem tudom, mivel kéne előállni.  Az "az most volt",…..
Nem vagyok az a fajta vasárnapi asszony, akinél húslevest és tartalmas másodikat mesterien megkomponált süti követ. Az utóbbi pár hétben pedig olyan pajtás sem voltam, aki legalább vasárnaponként fixen posztol egyet. Pedig ettünk, főztem mostanában is, csak valahogy mindig más volt napirenden és így…..
asszonypajtás Tortellini in brodo 2021.03.28 13:16:45
Nemrég már érzelegtem róla, milyen jó érzés tervezgetni a főzést, pláne akkor, ha valami olyanról fantáziál az ember, amihez idő és aprólékosság kell. Nekem mostanában ez a kikapcsolódás egyik legjobb módja: az elmúlt hetem hullámvölgyeiben például többször is átgondoltam, milyen klassz is lesz,…..
Az elmúlt egy évben megszaporodott itthon töltött idő egyik negatív hozadéka, hogy nagyon édesszájú lettem. Az egyik pozitív viszont az, hogy többet sütök és főzök, így viszonylag ellenőrzött keretek között tudom kielégíteni az édesség utáni vágyamat. Ma például mini kókuszkockákkal, amiben legalább…..
Szoktál te is úgy lenni, hogy már előző este azon gondolkodsz, milyen finom is lesz a másnapi ebéd, vagy épp desszert? Velem nemcsak akkor, amikor valami bonyolultabb dologba fogok, és előre élvezem a bíbelődést, de akkor is, amikor lehengerlően egyszerűt csinálok, olyasvalamit, amiről egészen…..
Nem tudom, nálatok hogy van, de itthon égető szükség van a negyed káposztákat, két szál répákat, maradék zellert elnyelő ételekre. Eleve csak hárman vagyunk, ebből jellemzően ketten esszük csak ugyanazt: egy méretes kelkáposztával így tuti nem birkózunk meg egyszerre. A maradék zöldségek…..
BalázsBarbi 2021.03.14 08:09:03
@maczakb: Nagyon örülök, ha tetszik és köszönöm, ha majd beszámolsz arról is, hogy sikerült! :)
Nagyon sokféle kenyeret tudok szeretni. Az örökös kedvencem az a parasztkenyér, amit sajnos nem ettem már vagy 10 éve: amikor anyósom még Upponyban lakott, ott, vagy 1-2 faluval arrébb szerzett be belőle. Itt-ott szenesre égett héja, édes-savanyú belseje volt, ha vágtad, nem morzsálódott, hatalmas…..
Nagyon szeretem a házias édességeket -  szerintem már áradoztam róla itt is, hogy egy mákos guba, egy máglyarakás vagy egy aranygaluska simán übereli nálam a legkifinomultabb cukrászsütiket, musszokat, ilyen-olyan textúrákat, ropogós rétegeket és ganázsokat, amik amúgy persze szintén nem piskóták. A…..
A csirkepörköltet hét közben szoktam megkívánni, ami egyrészt rossz, mert este 6-7 körül már nem állok neki,  másrészt jó, mert így mire eljön a hétvége, már nagyon rá vagyok kattanva. Most kedd óra forog a fejemben, hogy jó lenne enni majd a héten.      Méghozzá nem is akárhogyan, hanem…..
Nem tudom, miért épp nyári étel a lángos. Persze nem tagadom, hogy én se megyek haza a Balatonról vagy strandról egy jó sajtos-tejfölös nélkül, de ilyenkor inkább a pavlovi reflexek indulnak be: az ember meghallja a visítva csobbanás hangját és rögtön a büfé felé kell kanyarodnia. Pedig télen…..
Vasárnapi süti, hm... Ha engem kérdeztek, nem is ebéd után esik a legjobban, hanem egy esetleges délutáni szunyókálás befejeztével, kávé mellé. Főleg, ha valami jó kis csokis finomságról, mondjuk brownie-ról van szó.  Nem mondhatnám, hogy tudományos konyhát viszek, de azt még én is elfogadom,…..
Ciki vagy sem, kifejezetten szeretettel gondolok vissza a menzás kosztra. Ez nem azt jelenti, hogy ne tudnék megkülönböztetni egy friss tésztából, friss paradicsommal készült olaszos finomságot az ovis milánóitól, vagy mindegy lenne nekem, hogy a kenyeremen light margarin van-e vagy vaj, inkább azt,…..
Bár az évnek bármely szakában ehetnénk, a legtöbbször inkább csak farsang környékén áll neki az ember (én) fánkot sütni. Két okból spórolom ezt a finomságot különleges alkalmakra. Az egyik az, hogy nem szeretek olajban sütni, mert büdös lesz tőle és mindig macera, ha felelősen szeretnék vele bánni…..
Kár, hogy a múltkor mondtam, hogy magamhoz képest kevés levest teszek fel ide, mert azóta meg csak az van, elnézést. Tervezek majd figyelni arra, hogy ne legyen unalmas a menü, de addig is engedjetek meg még egy levest, mert isteni.    Két klassz alapanyag is van benne, a kettő együtt meg -…..
asszonypajtás Gulyásleves 2021.01.24 13:44:25
Napok óta motoszkál a fejemben, hogy gulyáslevest kellene csinálni, de csak ma láttam neki, mert meg akartam várni, hogy megfelelő tér és idő is legyen hozzá. Na nem mintha bonyolult volna, de azért - ha marhából van - jó sokáig fő és szerettem volna szépre is csinálni: nem elsietve, hanem csinosra…..
BalázsBarbi 2021.01.26 08:34:15
@Leooo: Biztos nagyon finom így is, az ajvár tök jó ötlet. Meg nem árt néha egy kis vörösbor sem. :)
asszonypajtás Tojáspaprikás 2020.12.13 14:22:55
Biztos ismeritek a Jó étvágyat csoportot. Tudjátok azt, ahová a különböző főzős csoportokból szokták kiszerkeszteni a rossz kajafotókat, koszos tűzhelyeket, és margarinnal rétegzett párizsitorták receptjeit. Kicsit félve teszem ki a tojáspörköltet, nehogy ott lássam viszont, mert biztos vagyok…..
BalázsBarbi 2021.01.04 13:51:19
@borga1363: wow, nagyon köszi! Balázs Barbi, 70 781 23 69, Foxpost Eurocenter, Budapest, Bécsi út 154, 1032
BalázsBarbi 2021.01.24 13:46:38
@borga1363: Na ma lett alkalmam főzni egy tisztességes ételt, amiben főszereplő lehetett a paprika és le vagyok nyűgözve. Isteni lett, csodás a színe, szóval nagyon szuper és köszönöm szépen még egyszer. Ja, itt szerepel: asszonypajtas.blog.hu/2021/01/24/gulyasleves_655
BalázsBarbi 2020.12.15 22:57:15
@Anicamárnemtrollkodik: Köszönöm! Én is úgy éreztem, hogy sokkal finomabb, mint ahogy a képen kinéz. <3
A lasagnét nem kell reklámot csinálni: tésztaőrültek és húsimádók egyaránt szeretik mindenféle hátszél nélkül is, ha pedig lasagnéről van szó (hiába utal a név inkább a tészta formájára), a legtöbben a bolognai raguval készült változatra gondolnak. Ennek egy verzióját el készítettem én is. De…..
Ahhoz képest, hogy alapvetően milyen leveses vagyok, eddig viszonylag kevés ilyesmi került ki a blogra, így azt hiszem, ideje törlesztenem kicsit ebből az adósságból. Annál is inkább, mert a legjobban hidegben, sőt zimankóban, mondjuk egy kiadós kirándulásról vagy fárasztó munkanapról megtérve tud…..
Képzeljétek, az Asszonypajtás szerepelni fog a Borsban, illetve annak egy mellékletében, ahol három februári receptet fogok majd mutatni. Nyilván izgulok, mert itt ugye nincs olyan, hogy upsz, véletlenül elírtam valamit, javítom, és igazából azt se tudom, kik fogják olvasni, de nagyon örülök a…..
asszonypajtás Hamburgerbuci 2021.01.10 08:52:29
Régóta csinálok itthon hamburgert. A húst bekeverését nem szoktam nagyon túlgondolni (marha, vagy marha és sertés darált húst használok és csak sóval, borssal és kicsi hagymával ízesítem) és bevallom, hogy sokáig még ezt is kész buciban fecséreltem el. Éreztem persze, hogy ez nem az igazi, de - mint…..
  Az almakompót csodálatos dolog, mert pillanatok alatt elkészül és utána sokféleképpen élvezhető. Lehet simán desszert - és még azt is mondhatjuk, hogy abból diétás -  jó húsok vagy egytálételek mellé, beválik rizskoch vagy császármorzsa kísérőjeként, vagy akár fahéjas palacsintába töltve, enném…..
Csupa ellentét, nem? Egyrészt a tél és a saláta: a salátáról elsőre nekem is az jut eszembe, amit nyár elején csinálok és amiben a kígyóuborkától a paradicsomon, jégsalátán át a frissen fejtett borsóig minden van. Ez nem olyan, de legalább olyan jó - egészséges, finom és szintén szezonális…..