Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roachy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük az alapoknál! Kezdő kovászolóknak ajánlott zamatos fehér kenyér. Ez az első recept, amivel a kezdő tanfolyamaimon is találkozhatsz. Lépésről lépésre végigkövetheted a kovászos kenyérkészítés folyamatait ebben a posztban. Ez egy kimondottan otthonsütők számára összeállított recept, otthoni…..
Roachy 2020.04.23 19:32:40
@Ormós Gabriella: A receptben van leírva, hogy ha hosszú hűtős kelesztés van, akkor csökkenteni kell 120 grammra a kovász mennyiségét, én 140-et tettem bele és kb 10-11 órát volt hűtőben (kb 6fokon). A kenyér BL80 liszttel készült csak a 45 g teljes kiőrlésű búzalisztet cseréltem rozsra, mert nem volt más. Azt gondoltam ez olyan nagyon nem befolyásolja majd a kenyeret. A lefedett sütést is írtad te magad, amihez egy másik cikkedben a jénait is javasoltad ha nincs más, hozzátéve hogy persze azért nem ugyanaz mint a dutch oven. A joghurt helyett tejfölt is írtad. Szóval igazából mindent pontosan az írásaid alapján csináltam, kivéve azt a 45 g teljes kiőrlésű búzalisztet, amit rozsra cseréltem. De gyanítom inkább a gőzhöz lesz köze, mert fel is tűnt, hogy elég hamar elkezdett kérgesedni a kenyér. Ha a jénai rontotta el, akkor azt talán ki kéne majd venni a "Süssünk vasban..." cikkedből, vagy beleírni, hogy az csak gőzgombóc készítésére alkalmas. ;) Egyébként minden más szempontból tökéletes lett a kenyér, csak kicsit lapos. Nem ez az első kovászos kenyerem, de az első édesanyám sütőjében, biztosra akartam menni ezért fedtem inkább le. De akkor a jénait ezek után hanyagolom és beszerzek ide is egy spricnit, vagy egy pataki tálat. Én eddig csak gőzölős sütővel készítettem kovászos kenyereket, vagy vas edényben.