Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Főnix Oszlár Gazdag

0 bejegyzést írt és 1735 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állítólag a miniszterelnök győzni megy Brüsszelbe és megint leveri/leverte -- másképp, magyaros furfangra tanítja -- a nyugati operetállamokat és a Soros-fiúkat. Az Orbán-hívek ünnepelnek, megint sikerült.   Sikert sikerre, győzelmet győzelemre halmozunk. Nem sokkal ezelőtt az Orbán-hívek azt…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.14 11:53:14
@Rodney_2: És ha Bangladesben 2000 forintért be tudok vásárolni, akkor az a legversenyképesebb ország a világon, de nem? ;)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.14 13:46:37
@Rodney_2: Amit nem értek a szélsőjobber populistákban az az alábbi: 1.) ha posztkomcsi dilettánsok, akkor miért akarnak kapitalizmust? 2.) ha nem akarnak kapitalizmust, akkor támogatják a Fideszt? 3.) ha kapitalizmust akarnak, akkor miért nem értik meg azt, hogy a tőketulajdonosok nem az alkalmazotti munkából, hanem a sikertermékek/sikerszolgáltatások létrehozatalából élnek? 4.) ha egy kormányzati politika olcsó bérmunkás telepet csinál egy országból, ahol 10 év után sem jelennek meg a sikertermékek, akkor vajon mi a rendszer stratégiai célja? 5.) ha nem kell a munkaerő, akkor miért kell a népszaporulat? Ha kell a munkaerő, akkor miért nem jók a migráncsok? Ha a migráncsok nem dolgoznak, akkor hogyan jött létre az USA gazdagsága? *** Persze ezek logikus problémák, a szélsőjobberek meg csak gyűlölnek, tehát nincsen közös nevező, mert az egyik racionális, a másik meg génhordozó érvelés. ;)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.14 13:53:08
1000 leütés Inkompetens Európa 2020.12.12 13:38:54
Jelzem, én egyáltalán nem csalódtam ... persze láthatóan sokan igen; én csak azt mondom, az EU nem a jogállamról, nem a liberális demokráciáról szól, ami -- ismerve a modernkori Európa folyamatos megalkuvását a saját eszményeivel és ezért az időről-időre való bail-outot, amire az amerikaiak…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.12 14:39:13
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.12 15:40:03
@HaFr: 1.) 10 éve nem hittem volna,hogy ennyire nem lesznek eredmények, így a rendszer eredménytelenségének a miértje a legfontosabb dolog, amit valaha megértettem a társadalomszervezésről 2.) Orbán és a Fidesz zseni, de csak úgy, ahogy egy autókereskedő és egy cégvezető zseni és ez egy nagyon kiábrándító dolog 3.) a választók reakciói algoritmikusak és szinte mechanikusak, amely az emberiségről alkotott idealista képemet döntette a porba 4.) ha valaki szintlépést akar, az ne foglalkozzon a politikával, mert a politika nem érdekelt a szintlépésben, engem meg csak az érdekel.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.12 16:19:28
@HaFr: Sorry, így kell behalasztani egy threadet profi módon lol.
Igyekszem sosem jósolni, mert az ember -- azokon felül, amik egyébként is adódnak -- nevetséges hibákba tud belefutni. De kérdezem, ki az, aki komolyan hiszi, hogy Orbán valaha is alá fogja vetni magát a tegnapi alkunak és valaha is meg fog valósulni Magyarországon a pénzek felhasználásának…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.11 16:35:42
@tatárfejű kutya: Szerintem megint félrebeszél mindenki. Járt az a pénz az EU-tag Magyarországnak? Igen. Lesz jogállami mechanizmus? Igen, lesz. Szorosabb lett az EU integrációja? Igen. Az EU feladata a 2022-es választás eldöntése? Nem. Érdekli az EU-t a 2022-es magyar választás? Nem, ha demokratikus. Ha Magyarország megszegi az EU-s szerződésekben foglalt demokratikus és jogállami rendelkezéseket, akkor szép lassan kidobják az EU-ból és csődbe megy? Igen. *** Ennyi. 2022-nek meg a tétje az, hogy a magyarok többsége jól érzi-e magát a saját országában.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.11 20:41:18
@miért: Én személy szerint unom, hogy mindig mások a hibásak a mi felelősségi körünkbe tartozó kérdésekben. Mi köze az EU-nak ahhoz, hogy mi itt és most bénák vagyunk és nem tudjuk helyrerakni a saját ügyeinket itthon? Az EU vagy a CDU/CSU kényszerítette ki a 2002-2010 közötti kormányzást? Ha jobbat akarunk, csináljunk jobbat, ne a sült galambra várjunk.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.12 09:54:16
@tatárfejű kutya: Nem az EU szavaz és nem Merkel. Semmi közük sincsen ahhoz, kit választunk meg. Ha a magyarok többsége szerint ez a kormányzás jó, akkor a Fidesz fog győzni. Ha a magyarok nyugodtan akarnak élni, akkor az ellenzéket választják. Ez meg a valóság: hvg.hu/itthon/20201211_zavecz_kutatas_fidesz
Arra a fajta nevelődésre jó lehet az európai politika bárki számára, hogy lássa: milyen vegyesen nulla vagy amorális alakok irányítják a nemzetek és az unió sorsát Johnsontól von der Leyenen és Macronon át természetesen a minden szempontból kirívó Orbánig. Ez talán néhány honfitársunkat közelebb…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09 10:57:52
@Honóriusz: Nem, versenyképes ideológiát és érvrendszert kell alkotni, majd annak a pajzsa alá kell behajtani az összes ellenzéki pártot.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.10 06:44:45
@Reding Roli: A magyar ellenzéknek elsősorban a mérhetetlen gyengeséget kellene leküzdenie. Ideológia->hit->erő->szervezet->politikai hatalom. Ennyire egyszerű a dolog. A többit - ideértve a sopánkodást is - el kellene felejteni.
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.04 09:42:07
@Rodney_2: A Biblia ennél sokkal bölcsebb. A szexuális és nemi kisebbségek ugyanis biológiailag (az agyuk felépítése alapján) kevert neműek, azaz részben férfiak, részben nők. A kevertek nem férfiak vagy nők, hanem férfiak ÉS nők. És ez a megoldás. A kevertekre nem vonatkoznak a tiltások, tehát új szabályozás kell, ami rendezett és értelmes. Ha pedig egy normális (nem meleg) férfi jár orgiákra, hogy kipróbálja - na akkor sújtson le a morál.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.06 10:44:34
@Rodney_2: Az a baj a Fidesszel, hogy a propagandáját az IQ 90 alatti tartománynak írja. Na szóval, Európában a legnagyobb iszlám közösség OROSZORSZÁGBAN van, ami ugye a Fidesz fő haverja és példaképe. Törökország meg teljesen iszlamista. Az oroszok 10%-a MOHAMEDÁN. Miért is fáj a fő bolsevik-kuruc pártnak akkor az iszlám, mitől tartanak Thököly efendi szellemi örökösei? És a politikai hülyék etetése folytatódik. en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Russia
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09 17:33:06
@Glokta: Orbán és a politikai cége (Fidesz-nek is szokták nevezni) a génhordozó érzelmi igazságokra építi rá a propagandáját, miközben a Szájer-ügy a napnál is világosabban utal arra, hogy ez csak egy hazug és cinikus játék a transzcendens értelem elérésére nem képes csőcselékekkel. Orbánnak a hatalom kell, ez nyilvánvaló, a vele együtt utazó holdudvarnak meg a jólét és a pozíció. A hülyék tehát megkapják a génhordozó érzelmi igazságaikat, a holdudvar meg megkapja a hülyék adóját, hogy nyugati szinten éljen belőle. És ennyi az erkölcstelen familista "magyar csoda" lényege. A GDP nem nő jobban, mint ahogy a tendenciák alapján egyébként is nőne, sikertermékek sincsenek. A naciodrogosok a földön fetrengenek örömükben. Ennyit tudunk a jelek szerint.
Kétmillió magyarnak ennyi jut: élelemre szűk 1,5 euró, ha éppen erős napja van a forintnak. (Már rég volt.) A KSH szerint havonta fejenként 27 100 forintot költöttek átlagosan a magyarok élelmiszerekre és nem alkoholos italokra -- ebből a kereseti statisztikákkal, termékenységi rátákkal, a…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.09 15:50:39
@Billy Hill: Azt mondod, hogy volt 6 (HAT) nap már a magyar történelemben, amikor ennél is rosszabb volt a helyzet? Ha ezzel a Fideszt véded, akkor ilyen barátokkal ellenségre sincsen szüksége...:)
A mindenkori német kormányok a XX. század második harmadától leginkább "lojális hátországként" kezelik Magyarországot, amelynek geopolitikai, gazdasági és valamennyi -- történelmi megalapozottságú -- kulturális jelentősége van számukra. Magyarország a közép-európai német túlsúly és ezen keresztül a…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.07 13:33:15
@HaFr: Nem biztos, hogy nincsen rá lehetőség. Nem területi elkülönülésben kellene gondolkodni, hanem jogi elkülönülésben. Amennyiben a kettős jogi státusz kerülne előtérbe, akkor lehetséges lenne kettős törvényalkotói, végrehajtói és bírói hatalmat létrehozni anélkül, hogy a területi egység sérülne. Egyetlen alkotmányban lenne a kettős státusz szabályozva. Így lehetővé válna egy "kétsebességes" Magyarország, ahol mindenki szabadon kiválasztaná, hogy milyen kultúrában kíván élni. Persze egy alapszabály lenne: egymás adóit nem lehetne összekeverni vagy elvenni. Az infrastruktúra használatáért meg eleve fizetne mindenki, aki nem vett részt az építésében. A szétválás előtti, közösen használt infrastruktúra meg népességarányban lenne fenntartva.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.07 13:51:34
@HaFr: Pedig simán működik a személyi, vallási vagy etnikai státuszon alapuló plurális jogrend.
Tamás Gáspár Miklósnál kevesen látják jobban, hogy a marxizmus nem összetévesztendő a politikai (státus-, jog-, elismerési és identitás-) egyenlőségért változatos erővel és felállásban nagyon régóta harcoló aktivisták, politikusok, mártírok, kultúrértelmiség, miegymás fluktuáló ideológiáival. Írt is…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.04 12:04:23
@Rodney_2: A félelem fogja összehozni a fehéreket és a zuhanó népesség. Vagy fehér egység, vagy dezintegráció. 10 éve még röhögtek ezen, most már valóság. Nem idealisztikus elképzelések meg utópiák, hanem a demográfiai és gazdasági valóság fogja létrehozni.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.04 12:05:58
@Rodney_2: Soros egy nevetséges politikai termék antiszemita hülyéknek. A fehér dezintegráció és egység problémája meg egy több évszázados folyamat része.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.04 12:10:07
@Rodney_2: Persze Orbánnak csak a hatalmon maradni/ellenzékbe kerülni elv a fontos, ezért fingja sincsen a geopolitikai helyzet súlyosságáról. Ez nem gond, de akkor vissza kell vonulni.
Itt van ez a Demeter nevű ember, a legújabb határátlépő. Nincs azonban egyedül a silányságában, gondoljunk csak a legutóbb bevetett -- ismertebb -- harcosok közül Parraghra, Káslerre, Vidnyánszkyra, Palkovicsra, Vargára, Deutschra, Kövérre. A silányság alapvetően erkölcsi kategória, de van szabad…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.04 08:02:48
@Rodney_2: A galíciaiak nem osztanak és nem szoroznak, maximum 100-150 ezres kulturális-genetikai befolyásról van szó. 1944-1956 között viszont csaknem EGYMILLIÓ fős értelmiségi-polgári réteg került elűzésre és likvidálásra jórészt a primitív csőcselék által. Nincsen olyan civilizált ország, amely egy ilyen sebet pár évtized alatt kihever. A Szapolyai-magyarok kultúrája eltérő, ez a napnál is világosabb. A galíciaiak meg a Ferdinánd-magyarok mellett állnak jórészt, persze vannak harsány kivételek. Nyilvánvaló, hogy egy föderális állam és egy párhuzamos jogrend jobban működne a két proto-etnikum eltérő jellemzői miatt.
Piaci kofa: szembejön veled egy ügy és rászállsz. Elmegy, rászállsz a következőre. Eladnád magad és az ócska portékádat, de csak nem megy. Nem akartam durvábbat írni, pl. a légy meg az anyag kapcsán, mert nem. Az az olcsó örömködés, ami nemcsak a FB-társadalomban, hanem az ország vezetésére magukat…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.03 09:05:54
@abdul hackeem: Mivel lassan az 50 év feletti fő Fideszes szavazócsoport (adjon nekik Allah hosszú életet) is lassan rájön arra, hogy a mesekönyvek tépkedése ellenére 6%-nyi LGBT-s emberke volt, van és lesz MINDEN társadalomban, ezért NE keverjük már össze a nemi identitást és a szexuális orientációt. Nem Jozefina, mert nem transznemű. 2020 van már, nem 1820, OK?
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.03 09:07:53
@abdul hackeem: Egyébként sz*rok a politikai korrektségre, de ezek a tények és ez az igazság.
A kérdés nem retorikai -- van baj vele, nem is kevés. Mindjárt például, hogy a liberalizmus mint gyakorlat/életmód nem létezik, ez egy ideológiai klisé, amit a bölcsészkarokon és a releváns konferenciákon meg lehet vitatni, a 18945. bőrt le lehet nyúzni a témáról, de végső soron mindig is csak…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.01 21:01:17
@morpho: Néró és Caligula biszex volt. Libsik voltak vagy fasiszta diktátorok? ;)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.01 21:26:20
@HaFr: Még mindig pesszimista vagy 2022-vel kapcsolatban? ;) És Biden még nem is elnök.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.12.01 21:37:41
@HaFr: Most kellene az épeszű magyar embereknek összefogni, múltra és pártállásra való tekintet nélkül.
Szokásomtól eltérően nem az ellenzéki pártok iránti szkepszisemnek akarok hangot adni. Ezt a kérdést már többször körbejártam kezdve az objektív tényezőktől (a magyar nép történelmi múltból örökölt közösségi inkompetenciáitól -- nem elválaszthatóan a függetlenségi etnicizmus nemzetromboló politikai…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.27 10:17:39
@Fülig José: Már csak a nagyonhülyék nem látnak át a folyamatos fideszes demoralizáláson, megosztáson, félreinformáláson, terelésen, álellenzéki pártokon, álellenzéki tévéken stb. stb. stb.. Komolyan azt hiszed, hogy a győzelem kapujában fogjuk a kalapunkat és elmegyünk? Azért ennyire nem vagytok ügyesek és mi sem vagyunk ennyire hülyék. ;)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.27 10:23:33
@Fülig José: A valóság az, hogy nyer az ellenzék 2022-ben és az USA-nak és az EU-nak elege van a ruszki és törökbérenc populistákból. Nem tudnak még prolibb demagógiát előadni, mert már a prolik is undorodnak tőlük (korog a gyomor, elvtársak). Mi a gond?
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.27 13:54:01
@HaFr: Nagyon remélem, a rendszerváltás utáni politikai kultúra eltűnik és egy keresztény, nyugati ellenzék 2022-ben győzelmet arat, új korszakot kezdve.
A budapesti Városháza természetesen. Az előzmény? Kézenfekvő értelmezések szerint a Fidesz közös listára akarja kényszeríteni az ellenzéket a választójogi törvény néhány nappal ezelőtti módosításával. A célja a lista összegyurcsányozása és MSZP-általi korrumpálása. A próbaüzem már zajlik a…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.22 05:51:16
@HaFr: Írtad: "Orbán mindent, de mindent megtesz a hatalma megőrzése érdekében. És még mindig nem értjük ennek a mondatnak a súlyát.". Na de ez jó hír. Ha elveszti az önfegyelmét és átkószál az alkotmányos és emberi jogi, meg a civilizációs határokon túlra, akkor az egész rendszere lebontható lesz egyetlen alkotmánybírósági döntéssel (amely talán egy nemzetközi bírósági döntésen fog alapulni). EGYETLEN komoly átkószálás elég lesz ehhez. A társadalmi szerződés felmondása ebben az esetben az egész rendszer visszamenőleges alkotmányos összeomlását is okozhatja elviekben. Úgyhogy hajrá, tessék átlépni a Rubikonon. Ha meg nem lép át a Rubikonon, akkor 2022-ben elbukja a választást. Az ellenzék teljesítménye senkit sem érdekel, hiszen a GDP növekedés ütemének a változatlansága miatt ez a rendszer semmivel nem jobb, mint a korábbi. A Városházáról: SENKIT SEM ÉRDEKEL MÁR, tudjuk milyenek. De csak jobbak lehetnek az állandó - ÉRTELMETLEN! - pszichológiai terrornál.
Majdnem mindenkinek jobb lenne -- az európai nemzeteknek és ázsiai orientációjú magyaroknak --, ha ki tudnának vágni minket az EU-ból, de persze nem tudnak (és nem akarnak, vö. gazdasági érdekek). Az európai orientációjú magyarok (a harmadik csoport) egy kicsit szenvednének, de legalább okát látnák,…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.17 11:49:45
@HaFr: A budapesti agglomeráció nyugatinak számításával ez is egy lehetséges megoldás. De egy kettős államrend is mehet, két parlamenttel, két jogrendszerrel, területi egység mellett, ha az ország EUs tag marad.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.18 00:28:07
@Gery87: Ki kell lépni és akkor jön Örményország meg a nagy hazafias csoda. ;) Az EU-nál egy rosszabb hely van: az EU-n kívül lenni, de a földrajzi Európában.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.18 00:33:21
@Fülig José: A droid-generáció mindig is jelen volt, ez egy biológiai állandó. A különbség az, hogy a nem populista ideológiák eljutottak a leépülés azon állapotába, amikor már SEMMIFÉLE értelmes világképet nem tudnak a nacionalizmussal szembeállítani, csak a nihilt. Na így nem lehet győzni, sem pedig ellenzéki politizálást folytatni. Nincs világkép, nincsen világos morális értékrend, nincsen cél és nincsen cselekvési minta sem. Csak semmitmondás, vállvonogatás és dilettancia, de még az is töketlen. A másik oldal legalább tökösen dilettáns. Az embereknek már az ilyen apró illúziók is számítanak.
Karácsony népszerű. Nem is lehet nagyon kikezdeni. Ráadásul úgy tűnik, flörtöl a közös ellenzéki kormányfőjelöltséggel. Mit lehet tennie Orbánnak, ha biztosra akar menni vele szemben? Én magam nem hiszem, hogy ez az ellenzék bármilyen felállásban, bárki vezetésével le tudná győzni a Fideszt az…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.16 16:51:14
@HaFr: A jogállam felszámolása a hatalommegosztás felszámolása és sajnos akkor sajnos fel kell kelni a fotelből és meg kell kezdeni az ellenállást (nem én mondom): Alaptörvény Alapvetés C) cikk
(1) A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik. (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.16 17:03:37
@Ex lex: A Fidesz szavazói nem kompatibilisek a Biblia és a nyugati civilizáció emberképével, mert nem hisznek az emberek egyenlőségében, a nemzetet fontosabbnak tartják Istennél és nem szeretik az embertársaikat. Ha ez nem így lenne, akkor nem lennének Fidesz szavazók. Na de azok. Miért is nem lehet mindezt kimondani, ha a keresztény kultúra Magyarország alapja? Miért nem lehet az iszlámmal egy ágyba fekvő Thökölyt elítélni? Ezek tények.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.16 17:26:51
@HaFr: Én pontosan azt írtam, hogy a Fidesz NEM náci: "Orbán tömegpszichológiai és államirányítási know-how-ja messze meghaladja az ellenzék ilyen jellegű ismereteit, de a posztbolsevik/posztfeudális/neonáci/soviniszta/revansiszta tömegek etetésének is van határa. Pl. Hitlerrel szemben már 1939-ben is komoly ellenállás kezdett kialakulni és ez is hozzájárult a háború megindításhoz. Orbán takarója meg sokkal-sokkal rövidebb és demokratikusabb ennél." (!!!!!)
"Pártlistát az a párt állíthat, amely - legalább kilenc megyében és a fővárosban - legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított" - ez az egyik pont, amin a kormány 2020. november 10-én, a dátumbélyegző szerint 23:59 perckor T/13679. számon benyújtott javaslatával módosítanák…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.11 14:21:17
@Fikalnyik Eugén: Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik a Kádár-rendszer volt ruszkibarát diktatúrapárti elitjének a szerepe a jelenlegi rendszerben. Ez pedig jórészt érthetővé teszi az egypártrendszerre hajazó tendenciákat.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.11 14:44:58
@ijontichy: Civisvárosi szerintem mindent elmondott, amire kíváncsiak lehettünk. Szép volt, jó volt, elég volt. ;)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.11 19:34:58
@h.kovacs: Álmodik a nyomor. 1929-1945->2008-2024. Lejárt a szavatosság és lejárt az idő. Tik-tak.
Íme először is a világ hatékonysági (és az ezzel nagyjából szinkron jóléti) állapota történeti kitekintésben:       _________________________________________________ Aztán a kritikus differenciálódási időszak lebontva régiókra: Lehet itt mindenféle kifogást, magyarázatot és…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.10 19:40:29
@pátyi: Abszolúte megértőek vagyunk ezekkel az emberekkel szemben. Mint ahogy abszolúte megértem, ha egy ember rám támad és meg akar ölni. Abszolúte megértem, hogy egy rendszer ki akar végezni. Abszolúte megértem, hogy szociopata szadisták más embereket akarnak kínozni. De teljesen empatikusan kell kezelni őket. Ennek keretében empatikusan ki kell venni a kezükből a fegyvert, teljesen empatikusan le kell venni róluk a náci karkötőt, teljesen empatikusan el kell tőlük venni a politikai hatalmat. De ismétlem, teljesen empatikusan kell ezt csinálni. Még a sóval való beszántást is empatikusan kell csinálni. És demokratikusan. Humánusan. Ideértve egy nürnbergi jellegű bíróságot is. Teljesen empatikusan.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.10 20:39:23
@Carmichael: Sokan összekeverik az őszinte proletárkultúrát a náci könyvégetéssel is. Én nem keverem össze. És nemigen látok sem itt, sem Amerikában őszinte proletárkultúrát.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.11 04:39:10
@Reding Roli: A kérdés már nem ez, hanem az, hogy a lakosság egy része (egy de facto náci és immorális kisebbség) tudatosan és lépésről lépésre kezdi felrúgni a társadalmi szerződést és a Biblia által is tartalmazott civilizációs alapértékeket (szabadság, egyenlőség, Isten nemzet előtt állása stb.).
Az EU-pénzek túlárazott improduktív beruházásokba öntésének olajozott gyakorlata, amelynek során -- hogy, hogy nem -- feltűnően sok "hazai" követ kell felhasználni és aminek magas hányadát a notóriusan rosszul átlátható építőipari cégeknek egy szűk csoportja végzi, ismert az ország lakossága előtt,…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.02 17:32:23
@cvsvrs: A Budapesti ingatlanárak azért magasabbak, mert itt vannak MUNKAHELYEK. Ha nem lennének MUNKAHELYEK, akkor nem lenne kereslet, mint Nógrádban. Ha vannak MUNKAHELYEK, akkor az emberek dolgoznak. Mégpedig SOKAT és HASZNOSAN, különben nem lenne pénz a munkabérükre. *** Új reformkor. Jézusom, honnan kell kibányászni ezt az országot. Na de ez az igazi kihívás. Vágjunk bele. Terjedjen a fény.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.02 17:36:04
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.02 17:49:47
@cvsvrs: OK. MIBŐL fizetik a budapestiek MUNKABÉRÉT, amiből vásárolnak? Kapják, mint a szociális segélyt? Vagy megdolgoznak érte? Na de miből lesznek rentábilisek a budapesti cégek, ha nem jó kapitalisták? (Arc tenyérbe temetése). Nem késő megérteni a kapitalizmust, hiszen még csak 30 éve van ez a rendszer nálunk. Minek siessünk.
A feltétel nélküli alapjövedelemmel (FNA) kampányoló Párbeszéd nevű mikropárt -- és a javaslata, hogy a balos ellenzék emelje be a 2022-es kampányába az FNA-t -- még a koncepció felvizezett formájában is a baloldali identitásradikalizmusok (tehát, meg kell adni, nem a marxizmus) tipikus hibáját…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.25 10:04:10
@HaFr: Valóban néha nehéz megkülönböztetni az ellenzék amatőrségét, fegyelmezetlenségét és a tudatos, koordinált álellenzéki szétbeszéltetést.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.28 08:18:19
@Khonsu: Nekem a győzelem maga az információ megszerzése a Fidesz aktuális propagandamechanizmusának a működéséről. A Fidesz érvelési logikája, pszichológiai dinamikája a fontos, például az, hogy mire válaszolnak és mire nem. Mindez feltárja azt, hogy milyen a Fidesz propaganda pszichológiai háttere, másrészt a súlyos kognitív zavarok is bemutatásra kerülnek ezáltal. Ez összességében feltérképezi a Fidesz - jobban mondva a Fideszt támogató magyar lakosság - igazi filozófiai és világnézeti alapjait. Az alapok birtokában pedig megalkotható egy egyszerű, pszichológiailag és kulturálisan rezonáló ellen-propaganda. Amit nyilván nem itt és most adok elő.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.11.02 08:37:39
@Khonsu: Ha van blogod stb. szívesen megnézném.
Mitől is keresztények a katolikus és a protestáns egyházaink? Nyilván ezzé teszi őket először is az alapításuk, aztán a hagyományuk, a liturgiájuk, továbbá mert annak mondják magukat. Mindezek a dolgok azonban már csak azoknak érdekesek, akik belül vannak az egyházon és ilyenként kielégítik őket a…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.29 18:40:32
@cvsvrs: Valami Orbán...hogyishívják, ja Viktor. Orbán Viktor a Fideszes neve. "Együtt újra sikerülni fog" című írása az, amelyből idézek: "A liberálisok – itt nem részletezendő (!!!!!), Kantig visszanyúló filozófiai megfontolásból – azt hiszik, hogy minden országot, azokat is, amelyeket ma nem liberális demokráciaként irányítanak, arra kell kényszeríteni, hogy elfogadják ezt a kormányzati formát.". Részletezze már valaki valahol ezt. Léci. Csak egyszer. *** Jaj, ne már ez a műmájer rugalmas propaganda, ez nagyon béna.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.29 19:06:09
@cvsvrs: Á, ez csak a kis bunkó magyar antiszemiták vitája volt az SZDSZ-el. De mivel kritizálja a Fidesz Kantot?
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.29 19:19:11
@cvsvrs: Tudjuk, tudjuk, a zöld az kék, a sárga az lila, a nyúl az egy egér és a Fidesz az mindig jó. De mivel kritizálja a Fidesz Kantot?
Felemelő érzés lett úrrá az Uránia előtt demonstráló tömegen, amikor felcsendült Beethoven Egmont nyitánya. A zenemű gyakran hangzik fel az '56-os forradalomról készült archív felvételek kísérőzenéjeként (miután a forradalom idején is gyakran sugározta a rádió) és természetesen tegnap is azt az…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.28 14:27:17
@cvsvrs: Dehogy a CNN fog eltűnni, hanem vélhetően a jólét, a családok biztonsága, a nyugati civilizáció humánus jellege és a szabadság. A helyébe jöhet a frontszolgálat, a halál, a nukleáris háború és a statáriális kivégzések kultúrája. A szabadkőműves mesterek új terve szépen, lassan megvalósul és az ellustult állatfarmot talán visszavágják most egy kicsit. A sok "hazafi" pedig mozog, mint a báb, szemében meg csillog a génhordozó öröm. Építi az új világot, mint náci katona 1942-ben az EU-t, bár még nem is tudhat róla. :) Öröm nézni egy új világ születését. Kíváncsi leszek, hogy az esetleges Nagy Katasztrófát követően mi lesz az indok arra, hogy "feltétlenül egységbe kell szervezni a nyugati civilizáció túlélőit". Jézusom, hogy ez mennyire könnyű a zavartan néző bárányokkal. Esélytelenek teljesen. :)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.29 13:39:38
@cvsvrs: Van harmadik erő, most építjük fel, miközben látjuk, hogy milyen menthetetlenül béna a másik kettő. ;)
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.29 16:09:04
@cvsvrs: Hahaha, Orbán a 78%-os GDP-hez viszonyított államadóssággal mennyivel jobb, mint Gyurcsány (Bajnai) 80%-a? 10 év alatt? Ki hordja most a bohócruhát? Erdogán és a közép-ázsiai iszlám államok a nagy haverok? Ki is küzd az iszlám ellen? Thököly Imre, az iszlámellenes iszlamista terrorelhárító, Rodostóban? Sírnék a nevetéstől, ha nem lenne tragikus. Vagy az eurázsiai egységben hívő kommunista Fideszesek, akik Moszkvában látják a jövőt, mert esetleg ott tanultak? Ez most vicc? Ehhez képest én a Bibliát állítom az értékrendszer középpontjába.
Mindjárt mondok szerintem releváns érveket, de előtte az írás apropója. Olvasom a Pálinkás József új pártjával és az ő ambícióival kapcsolatos (a baloldalhoz sorolt szerzőktől származó), többnyire lesújtó véleményeket. Megkülönböztetve egymástól a Szerencsen náci jelöltet indító balos pártokat és…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.22 10:10:24
@chrisred: Az is része volt a tragédiának.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.22 10:17:25
@cvsvrs: Lölö vagyona arra való, hogy Orbán és Fidesz külpolitikásdit és történelmesdit játszhasson fékek és ellensúlyok nélkül. De az ország nem játékszer és nem hobbiprojekt. Nem tudtak szintet lépni, ez van. Köszönjük a munkát, de most hadd jöjjön egy másik elképzelés is, OK?
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.22 10:26:14
@chrisred: Sajnos már akkor is komoly működési zavarok léptek fel. check.blog.hu/2009/11/24/lopjak_a_kozt
Az előző posztom kapcsán kibontakozott egy vita a FB-okon, aminek volt egy mozzanata -- a tolerancia és az elfogadás konfliktusa --, amitől írnék most még egy kicsit. Néhány évvel ezelőttig a liberális hozzáállás dominálta a hazai nyugatias diskurzusokat a más véleményekkel és identitásokkal…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.11 23:34:21
@cvsvrs: Semmi gond, ha a Fidesz ezt nem akarja megtárgyalni, de akkor vonuljon ki a közéletből.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.12 13:17:45
@cvsvrs: Írtad: "ez nem akarja veled megtárgyalni? ne viccelj már. van választott papság, amibe te nem tartozol bele.". Ki választja a papságot? A nép? Hol lehet rájuk szavazni, mondjad már meg, kérlek. És nem, most nem velem tárgyalsz, hanem a magyar közvéleménnyel, hiszen ez egy nyilvános blog és bárki hozzászólhat. Persze megértem, hogy a farizeus és gnosztikus exlibsi Fidesz kerüli a nyilvánosságot. Miért is tartozna az adófizető, szavazó állampolgárokra az, hogy mit csinál a Fidesz? Hogy mire költi az adófizetők pénzét? Hogy esetleg a gyerekkori haveroknak megy a dohány, sikertermék nélkül? Nincs itt látnivaló. És természetesen miért kellene tudnunk arról, hogy a Jézus elveit 29 ezüstpénzért is szívesen eláruló, már 500 éve is masszívan korrupt, részben esetleg meleg, részben feudális, esetleg részben gyermeksimogató papokkal miről is egyeznek meg a fejünk felett, titokban. Mert mi közünk is van az adóforintjainkhoz, de nem? Hiszen az mind a Fidesz magánvagyonát képezi.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.13 20:57:20
@HaFr: Kiegészítésül írtad: "Ehhez hozzátartozik (bár problematikus), hogyha -- egy példával -- én bolttulajdonos vagyok, ne kelljen tortát sütnöm homoszexuálisoknak, zsidóknak, muszlimoknak vagy éppen keresztényeknek, ha nem akarok (és elviselem ennek a piaci következményeit).". Katasztrofálisnak és kétségbeejtőnek tartom az álláspontodat, mert te a magyar értelmiség krémjéhez tartozol. Ennek ellenére a jelek szerint nem érted a morális különbséget aközött, hogy nem sütök HOMOSZEXUÁLIS TÉMÁJÚ tortát vagy pedig nem sütök HOMOSZEXUÁLISOKNAK. Az előző esetben ugyanis nem az érdekel, hogy KI kéri a tortát, hanem maga a morális elv. A második esetben meg akkor sem szolgálok ki egy homoszexuálist, ha hetero esküvőre kér tortát, hetero jellegekkel. Egyre inkább úgy vélem, hogy a magyar társadalom a kocsmától az akadémiáig olyan szinten újpogány és nietzscheánus, erkölcstelen familista túlélési morális mintákat követ, amelyek kétségbeejtően eltávolodtak a nyugati civilizáció alapértékeitől. Nem csupán történelmi értelemben beszélhetünk tehát kompországról, hanem a magyar társadalom értékrendszerében a nyugati és keresztényi jelleg csak egy üres póz lényegileg, amely talán magyarázatot adhat a polgári értékek teljes és abszolút hiányára is.
Az emberek jelentősen nagy csoportja nem kedveli az öntudatos, színes, dobpergős, nyílt homoszexualitást (köztük jelentős részben olyanok, akik maguk is homoszexuálisok, de 1. nem stílusuk a magamutogatás, 2. valami okból nem akarnak előjönni a homoszexualitásukkal, pl. mert félnek a…..
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.11 17:32:16
@pátyi: Ok, de mi az érved? Még mindig várok rá.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.11 17:35:49
@cvsvrs: A Fidesz nyilvánvalóan nem érti a nyugati civilizációt és nyilvánvalóan nem része annak, hanem csak egy újpogány, posztbolsi, nietzscheánus, kriptomohamedán-kuruc haveri karriercsapat. És ez miért is jó a magyaroknak? Mert ugye az egy főre jutó GDP nem nő, az államadósság nem csökken és sikertermékek nincsenek, csak jachtok és medencés paloták. Ja, és Erdély még mindig a román állam tulajdona, azokkal a milliárdokkal együtt, amit nekik ajándékozunk.
Főnix Oszlár Gazdag 2020.10.11 18:08:43
@pátyi: Mert még nem ismerted fel azt, hogy a Fidesz a posztfeudális és posztbolsevik káoszra rárakott nyugati gnoszticizmus. A mostani "nyugatot" én egy gnosztikus szemétnek tartom, amely tönkreteszi az igazi nyugati civilizációt.