Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sheis

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Hónapok óta, Magyarországon és Angliában ezernyi fenyegető és trágár üzenetet kapok egy B. Mátyás nevű személytől. Ma a blog.hu szíves közreműködésével, jotunder néven tudott belépni egy citromailes címmel és több kommentelőt is zaklatott. Amíg nem történik változás, a blogolást felfüggesztem.…..
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
Sheis 2021.04.13 18:04:12
Az írás tetszik.
Hű, de rossz lehetett Kertész Imrének lenni.
Ha egy a munkaadónak van egy álláspontja egy dologról amit az nyilvánosan felvállal, és ami ráadásul még erkölcsi szempontból okés, de a munkavállalója ezzel szintén nyilvánosan szembe megy és egy illiberális államban megjelenő propaganda újságban rasszistának és homofóbnak tekinthető kijelentéseket tesz, akkor azt a munkaadó véleményem szerint értékelheti úgy, hogy nem kívánja foglalkoztatni a jövőben az illetőt. Eddig egy kapusedző is eljuthatott volna agyilag.
Ha a munkaadó rasszista és homofób és a munkavállaló ezt nehezményezi, akkor az másként veszi ki magát az én szememben. Magyarországon azért rúgnak ki ha kiállsz a szivárvány családok mellett , Németországban meg fordítva. Nem gondolom, hogy a kettő ugyanaz, mert a rasszista megnyilatkozás alapja a gyűlölet és az hogy különbnek gondolom magam egy másik embernél , ami a mi nagyhatalmas keresztény kultúránkban nem lehetne jelen.
Gondolom most mielőtt a saját hibája beismerése helyett vádolja a Magyar Nemzetet, meg a német fordítást, akkor értette meg, hogy neki még egy ilyen állása egy ilyen országban nem lesz. Kereshet itthon Magyarországon többet, de nyalhat is érte rendesen, és örök időkre el lesz könyvelve valaminek. Na most a Magyar Nemzet ( de szörnyű, hogy így hívják azt az újságot) úgy alakította amit mondott ahogy neki a legjobban megfelelt a számára kiadott parancsnak megfelelően. Szerintem már Pulitzer díjra is felterjesztették az újságírót, mert ilyen jó kis ügyet kreált. Azt teszem még hozzá, hogy rengeteg átgondolatlan hülyeséget mondtam már, és ebből bőséggel kiszármazott mindenféle dolog.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Sheis 2021.03.30 09:35:57
@kemény keleti kommentelő: Chickán Attila egyik legjobb barátja Pintér Sándor, bizony a két oldal nagyon közel áll egymáshoz. Debrecenben konkrétan tudtam arról ahogy a Fidesz egyeztetett a szocialistákkal. Most már nyilván nem szorul erre rá. Érdekes lesz megfigyelni a két párhuzamosan futó ügyet Bigéét és Gyárfásét, mert más utat választottak az ellenük induló támadások hárításában. Gyárfásról pontosan lehetett tudni azokat a dolgokat amik miatt most hirtelen megvádolták, és ő nem csak Tasnádival hanem Kósa Lajossal is kitűnő kapcsolatot ápolt, ő is tudna miről beszélni, de nyilván nem fog. Tisztelem Bigét azzal együtt, hogy látom az interjúban a gyenge pontokat. Ha az ellenzék mérhetetlen nagy szerencsével nyer a választásokon konkrétan Polt Péter Pintér Sándor és a vészhelyzet idején a Fidesz Magyarországon korábban soha nem látott lopássorozatát kellene a bíróságokon vádemelésig terelni, hogy tényleges rendszerváltásról beszéljünk. Ha a legfőbb ügyész és a belügyminiszter előzetesben akkor a maffia állam beigazolódik, és a kétharmados zabrálásokkal ellopott állami vagyon egy része visszaszerezhető. Ha nem történik ilyesmi akkor nem várható más mint hogy a Fidesz által lebontott jogállamiságot felhasználva újabb Mészáros Lőrincek lopnak tovább. Olyat még szívesen látnék, hogy Handót megfosszák az alkotmánybírói címétől , és Deutsh Szájjerrel kart karba öltve járnak elterelésre. Pofám leszakad Szájer hirtelen magánember lett? Bassza meg nálunk olyan ember írta az alkotmányt aki az életét végighazudta, egy igaz szó el nem hagyta a száját.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
Sheis 2021.03.15 18:42:46
"A művészeti díjakat és a középdíjakat a döntéshozók alapvetően nem konkrét alakításokért ítélik oda, hanem azzal a művészi életpálya egészét, a nemzeti kultúra területén felmutatott folyamatos teljesítményt honorálják, ismerik el. Miniszter úr az egyik átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy ezek a díjak elsősorban felelősséget jelentenek a díjazottak számára, hiszen életük és munkásságuk egyúttal példa is kell, hogy legyen a következő nemzedékek és a művészeti élet szereplői számára.” (Dr Kiszely Noémi)
A nemzeti kultúra területén a nagy büdös semmit felmutató Horányi László úgy kapott művészeti díjat 2019-ben, hogy addig két alkalommal ült börtönben. Egyszer csempészett valamit, egyszer pedig jogosítvány nélkül és részegen vezette az autóját és így ölte meg a mellette ülő tehetséges fiatal és szép színésznőt. Ezt a példaértékű életet támogatta meg orbán a díjjal a következő nemzedékek számára.
Ha ezek ismeretében tekintünk 2021-re amikor kiscseke azért kap Kossuth díjat, mert az SZFE-ről kikerült színészek játékát pusztulatnak nevezi éppen akkor amikor indítani kell a támadást az SZFE ellen, hát az nem fejlődés? Jelezném, hogy a hétkeresztes Katona József színház igazgatójának a felesége lesz a következő márc.15. egyik díjazottja. „Sára Bernadette,a feleségem is színész, tőle sokat tanulok művészileg és emberileg egyaránt. „
Az index-nek adott Cseke interjúban van még két kedvencem. Az első a páratlanul szerencsésekről:
„Az igazgatás mellett tanít a Kaposvári Színművészetin, van is végzős színészhallgató osztálya. Mennyi időt és figyelmet tudott nekik szentelni a rendhagyó körülmények mellett?
Az osztályom „kísérleti osztály”: az elméleti óráikat Kaposváron kapták, a gyakorlatuk pedig itt, Kecskeméten valósult meg. Ez fantasztikus lehetőség lehetett a számukra, hiszen öt év alatt végig a kecskeméti színházban szocializálódtak.”
Aztán a nemkívánatos politikáról:
„A művészeti életben, az alkotókat tekintve, mindenki ismer mindenkit. Ha a politika nem avatkozna bele, remekül meglenne a magyar színházi élet. Többször bebizonyosodott, hogy tudunk közösen gondolkodni, alkotni. De abban a pillanatban, amikor valaki ásót hoz, és tovább mélyíti az árkot, a felek egyre távolabb kerülnek egymástól. Jó lenne, ha lecsillapodna ez a gerjesztett hangulat, és hagynák a színházat élni, létezni.”
Péterke, ha nincs politika akkor Te nem vagy színházigazgató, és nincs Kossuth díjad, hanem 75 évesen ványadt képpel tolod a Páratlan párost valahol Tiszadob és vonzáskörzetében. És nagyon boldog vagy , hogy ott még kíváncsi rád valaki.
Ki hozta az ásót, ki mondta ki azt, hogy Pusztulat?
Sheis 2021.03.15 18:48:14
@fortin: Igen szerintem megalkuvó Orbanista izé.
Sheis 2021.03.15 18:49:13
@DarthVader: Ismerek valakit aki személyesen ismeri Lakatos Nintendo nevű honfitársunkat.
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
Sheis 2021.02.14 09:36:01
Néztem ezt:
24.hu/kozelet/2021/02/13/mate-gabor-szfe-katona-jozsef-szinhaz/
És azt láttam magam előtt, ( a Katona József színház épület állapota alapján), ahogy Vidnyánszky mikor ezt az épületet is elfoglalja akkor asztmatikus lihegésével lehunyt szemekkel ahogy szokta mutogatja majd a pesti srácok képernyőjén,hogy és tessék Ascher Tamás itt sem festett ki egyáltalán. És mondjuk Szente Vajk lesz ott az igazgató. Igen V. fizikai paramétereit gúnyolni csúnya dolog, de az is csak olyan tény mint a rendetlenség a főiskolán meg a festetlen falak.
Sheis 2021.02.15 12:50:17
@HaKohen: Természetesen átmásolhatod(:)
Üdv
     Orbánék felszámolják a magyar felsőoktatás maradék autonómiáját. Az egykori kommunista belügyminiszter veje, a jóságos István, aki  úgy lett az amerikanisztika kutatóprofesszora, hogy soha életében nem foglalkozott amerikanisztikával, végrehajtja az ítéleteket.  Az MTA intézeteit…..
     "És ha utunk arra vezet, tisztelettel emeljük meg a kalapunkat a normális társadalmi berendezkedést még valamelyest őrző, a liberalizmusnak és az LMBTQ-ideológiának ellenálló Oroszország nagykövetségének épülete előtt, az amerikai követség és az amerikai zászló láttán pedig ökölbe szorul a…..
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
Sheis 2021.02.03 12:17:16
@naebneerG: Nem tudom, hogy Fülöp Zsolt akinek a rendkívüli és meghatalmazott miniszteri kinevezését Szabó László intézte el benne van-e a "Nobel díj várományos " kutató csoportban.
Sheis 2021.02.04 08:50:07
@naebneerG: Köszönöm, hogy ezt elküldted!
A cikkben említett Jonathan Feng amerikai fizikus esetleg dolgozhatott együtt Takács Endrével?
Sheis 2021.02.05 15:08:30
@naebneerG: Köszönöm szépen.
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
Sheis 2021.01.31 08:56:06
@kemény keleti kommentelő: Ő már vezeti a rektori tanácsot.
"Kedden tisztújítás volt a felsőoktatási intézményvezetőkből álló Magyar Rektori Konferenciánál (MRK), írja az MTI. Az MRK elnöke Borhy László lett az ELTE rektora, társelnöke pedig Mocsai Lajos kézilabdaedző és bölcsész díszdoktor."
Gondolom úgy min ta kézilabda csapatot, ott kurva anyázik a pálya szélén ha nem azt csinálják amit mond.
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
Sheis 2021.01.29 16:54:30
@naebneerG: Ahány egyetem privatizálás cikk olvasásának nekiveselkedek mindenhol az van, hogy adnak 15% béremelést. Ha lesz itt rendszerváltás a választásokon akkor dörzsölt ügyvédekre lesz szükség akik kitalálják hogy Polt Pétert hogy lehet börtönbe dugni, és az alzabrált javak egy részét visszaszerezni. Ennek még attól is sokkal pontosabb tervnek kell lenni, mint a választási koalíciónak .
    GFG egyik rímhingyója, bizonyos Bohár Dániel kezdte mocskolni az SZFE diákjait, a prostisrácok.hu-n. Az SZFE Facebook oldalát kezelő új egyetemi vezetés, végtelen konzervatív értékrendűsége okán, megosztotta ezt a primitív, aljas, gusztustalanságot. Mára már levették.    A Mandiner verőemberei…..
Sheis 2021.01.26 20:04:51
@Vakmacska: Szarvas Józsi a debreceni Vágóhídon csontozta a disznót szakmunkásként,amikor mint a Csokonai Színház csoportos szereplője jelentkezett a színműre. A háta mögött a színházban kinevették , hogy mit képzel, hogy ezzel a külsővel majd fel is veszik . ( Akkor még másik feleség és másik gyermek volt az aktuális) Felvették és most az SZFE-n lesz egyetemi tanár. Hát milyen szép karrier ez már! Hiteles színész volt valamikor, annyira jó szerintem soha sem volt mint pld. Eperjes ( utóbbi megbolondulása előtt). A mandinerben nyilatkozta, hogy volt óraadó tanársegéd Horvai mellett. Ha azon az úton végigmegy az ugye hosszabb lett volna meg munkásabb és a Józsi nem egy intellektuális alkat, ő inkább olyan egyszerű. FIDESZ made men lett így a Jozsi.
Innen
(https://szinhaz.online/harsanyi-sulyom-laszlo-kisse-megszegyenulve-ugyan-de-nem-leszek-a-weores-szinhaz-igazgatoja/)bemásolok egy részletet:.
"2011-ben, még az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház Mohácsi János rendezte Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe bemutatóját követő fogadáson Szarvas Józsi, akivel, mintegy húsz éve jó viszonyban voltam, röhögcsélve meglapogatta a vállam:

– Hallom kirúgtunk?

– Te, Józsikám? – válaszoltam átvéve a derűs hangütést. (Akkoriban távolított el nagy egyetértésben az MSZP és a FIDESZ, mert nem díjazták a Jászai felújítása során mutatott igyekezetemet, ami arra irányult, hogy a rendelkezésre álló pénzt az épület szakmai színvonalára és ne az eltüntetésre fordítsák.)

– Mi közöd neked ehhez? – folytattam.

– Én is fideszes vagyok! Nem tudtad? – jött a magyarázat.

– Nem tudtam – feleltem. – Nem tartom számon a színészek párt szimpátiáját. De még arról sincs fogalmam ki, milyen ideológiát vall.

– Hát pedig, azt nem árt tudni – mondta még mindig rötyögve a régi cimbora.

– De ha már így felvilágosítottál a hovatartozásodról, megtennél nekem egy szívességet?

– Mondjad csak.

– Lennél olyan kedves kinyomozni ott nálatok, hogyha már – jó – színházigazgató nem lehetek, de azért rendezhetek? Vagy, ha rendezni nem is, de mondjuk ügyelő lehetek? Vagy esetleg kellékes, vagy mondjuk portás, az igen?

Elmúlt a kedélyesség, leolvadt a mosoly. Láttam, hogy csalódott volt a Józsi. Ő olyan kedves, baráti hangot ütött meg velem, erre én most egyszerre letámadom. Kellemetlen helyzetet teremtek, amikor el is rötyörészhettünk volna."

Milyen kis tünci bünci a Józsi, ugye?
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
Sheis 2020.11.28 19:03:01
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
Sheis 2020.11.04 18:08:01
Ennek nem bírtam ellenállni:index.hu/kultur/2020/11/04/minden_szinhaz_lazasan_ujratervez/

A legtöbb budapesti színháznak problémát jelent, hogy csak minden harmadik széken ülhetnek a járványügyi intézkedés miatt, és ők korábban már eladták a jegyeket (Centrál, Vígszinház), mi legyen a nézőkkel akik vettek de nem fének be. De ezzel a gonddal nem szembesül a Nemzeti Színház. Ahol a Gobbi Hilda studiószínházban tartandó Caligula helytartójára még mindíg árulják a jegyeket, amiből az derül ki, hogy annak a cc. 60 jegynek sem sikerült gazdát találni.
Jelezém, hogy egyébként az az előadás jó. Nem főigazgató úr rendezte, de ő annyi reklámot biztosított közéleti szerepléseivel a saját színházának, hogy már senki sem vesz nála jegyet.
Egy Nemzetis ülőhelyre 21. 000 Ft állami hozzájárulás jut, ha csak három hely dotációjáról lemondanának esténként akkor egy szabolcsi faluban egy közmunkás családnak megduplázódna a havi jövedelme. Na az nekik milyen katarzis lenne.

A Turay Ida külön eset ők annyit kerestek Dériné programon illetve a kórházi dolgozóknak tartott ingyenes jutalom előadásokon, hogy most szépen be is zárhatnak .
Sheis 2020.11.11 19:14:17
Ajánlom, mert könnyesre nevettem magam, mindazonáltal, hogy sírnivaló:
hvg.hu/360/20201111_Mr_50_szazalek

"Ötven százalék az esélye, hogy kitart az egészségügy – mondja a miniszterelnök. Az nem rossz...A magyar ember úgy vonulhat be a kórházba, csak a legszükségesebb háztartási kellékeket hurcolva magával, hogy aztán akár még ki is jön onnan. Fej vagy írás, ötven százalék, továbbá valamiben úgyis meg kell halni...Hatékony, hozzáértő kormányzás focizta el a reményt ide, a valószínűség zenitjére...A magyar kormány úgy tett, mintha a homoszexualitás fertőzőbb lenne a koronavírusnál."

Amióta ez van mi mind a hárman folyamat betegek vagyunk (nem covid), és én magam nem szűnök meg álmodozni egy országról, ahol nem azért fizettem egy életen át igen sok adót és egészségbiztosítást, hogy a miniszterelnök ellopja, hanem azért hogy orvos próbáljon segíteni rajtam ha beteg vagyok. Tudom azt mondani, hogy álmaim országa nem Magyarország. Amikor Cila néni mondta, hogy vigyük be a kórházba magunkkal a rendszeresen szedett gyógyszereink listáját ki tudtam volna kaparni a szemét. A magas vérnyomásos betegnek sem adnak egy szem gyógyszert sem a kórházban, hiába mondja meg mit szed. Szép ügyesen be kell neki lopni, ha előre nem tudta reggel mikor elindult hogy valamilyét le fogja majd vágni napközben és ezért nem vitte magával azt is induláskor.
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
Sheis 2020.10.20 08:26:05
Személyes találkozási lehetőség Ukrajna 2002-es Érdemes Művészével:
nemzetiszinhaz.hu/hirek/2020/09/bank-ban-maraton

Véleményem szerint az önmagában nagyon érdekes lesz amikor Szász Zsolt méltatja nevezett Bánk bán rendezését, már hallottam méltatni más egyéb dolgokat.
A mai Magyar Nemzet írja hogy Verebes Ernő közérthető átiratában 22-én 19 30-tól lesz egy egy órás Bánk bán előadás , ami után a "meghívott tanárok" részt vehetnek egy beszélgetésen a nagy magyar nemzeti művésszel. Kik lehetnek azok a meghívott tanárok? mennyi érdekes kérdést lehet majd ott feltenni .
Mivel ő középiskolai tanár is volt (természetesen) azt nyilatkozza hogy a remekmű megéreztetése a tanár számára a legnagyobb kihívás, gondolom ebben a témában ad majd irányelveket a pedagógusoknak.
Nem lepne meg ha Szász Zsolt és Verebes Ernő majd tanítanának is az SZFE-n. Már ha egyszer nyilvánosságra merik hozni az új tanárok listáját.
Na most köthetünk fogadásokat, hogy szerintetek mekkora biztosítás lesz a Nemzeti előtt az eseményen, és, hogy a saját gyönyörű testi valóságában megjelenik-e az eseményen Vidnyánszky, vagy sem.
Az operára 5-nél több jegy van most, a 22-i Bánk bán misszió nem értékesíthető (kizárnak bennünket a legjobb dolgokból kérdem én, ez nem a Nemzet Színháza?)
és a Gobbi Hildás Bánk bánra elfogyott a jegy.
        Mielőtt leukránoznák és hazaküldenék (annyira magyar, mint bármelyikünk, amúgy Demeter és Vidnyánszky is az, csak kettejük lelkében van valami az óromán, ószovjet  bolsiortodox világból) Trill Zsoltot, aki tényleg nagyon jó színész...       Ő úgy érzi, hogy Vidnyánszky nyitott ember, hát…..
Sheis 2020.10.19 16:36:41
@jotunder: Sodró Eliza nyílt levelében is benne van, mástól is hallottam. Oroszul mondjuk Tompos Kátya is beszélt, talán Bánsági Ildikó is. Aztán még annyit, hogy volt szerencsém a MITEM-en orosz előadásokat nézni , vagy mondjuk úgy hogy szovjet utódállamok előadásait, és azt kell hogy mondjam , hogy mind a színészek mind a rendezők tekintetében erősebb versenynek lettek volna kitéve ha maradnak, mint így hogy ide jöttek. Mind Vidnyánszky, mind a színészei. És most igen finoman fejeztem ki magam.
Sheis 2020.10.19 17:36:50
@jotunder: Megnéztem a nyílt levelet és Eliza is oroszt mond nem ukránt. De az egyébként jobb?
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
        Az irodalom sittre vág      Gazda ha szól, cselekedni se rest,     felügyelni a szépirodalmat.      Osztja a pénzt és inti a múzsát,    "Vedd kezelésbe a cégbirodalmat!"         Fényteli utcán hoppan a dzsippel,     féli a szolga s nézi a nő.           Régi román feleségét,    …..
Sheis 2020.10.15 12:21:22
@kemény keleti kommentelő: Jézus Mária,ez a kép a szilárdkáról! Erről a képről egy nagyon régi emlékkönyvbe írt versike jut az eszembe:" Mit ér a vagyon ha a férj egy majom, elfogy a vagyon és megmarad a majom."