Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kataphotoz

6 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotós anyukák (meg bárki) inspiráló közössége - hangzik blogunk alcíme.  Neked mi jut eszedbe az ‘inspiráció’ szóról?    Nekem leginkább Múzsa, akinek sajnos pajkos szokása el-eltünedezni. Hol csordultig vagyunk vele, mert folyamatosan zaklat (persze a legalkalmatlanabb pillanatokban), hol pedig…..
Volt időnk ízlelgetni a szót: imposztor-szindróma. Im-posz-tóóóór. Szin-dró-ma! Mint valami súlyos betegség. Az lenne?  Ugyan, dehogy.   Ez csak az önbizalomhiány fancy, modern elnevezése.  Mivel fogékony vagyok a pszichológiára és az önismeretre (még egy egyetemi diplomát is “akasztottam”…..
Nem vagyok különösebben egy kocka alkat, mégis, már az előző mobilos cikkem megírásakor tudtam, hogy a folytatásban muszáj lesz kitérnem a képszerkesztő applikációkra. Előzőleg írtam (és persze azóta is tartom), hogy az okostelefonok is kiváló "játszóteret" nyújtanak a tanulni vágyó fotósoknak.…..
Kataphotoz 2020.06.12 09:28:35
@Zabalint: köszönöm szépen a nagyon hasznos és alapos kiegészítést!!!!
Kataphotoz 2020.06.12 09:29:10
@basaja: Juj köszi, meg fogom nézni!
Kataphotoz 2020.06.26 09:36:36
@geegee: Ne haragudj a késői reakcióért, "fejben" pedig már hamarabb válaszoltam, becsszó. :) Örülök, ha tetszett a cikk. Egyébként jogos a felvetésed, sokáig nekem sincs humorom a képernyőt b..szkurálni, pedig még csak virsli ujjaim sincsenek. (Inkább a ropi felé hajaz...) De a laptopra átvinni sincs kedvem / türelmem, így meg kicsit 22-es csapdája az egész. Végül szinte mindig a telefonos pötyögést választom.
Félve kérdezem csak meg, az ciki, ha nem tudom mi az a viszkókuplung? (De ezentúl nekem is az fog autómatice beugrani, nagyon kösz érte... :D )
Az imposztor-szindróma gyakran érinti azokat az embereket, akiknek problémájuk van az önbizalommal. Tapasztalatból beszélek, én is érintett vagyok a témában, ezért úgy gondolom, hogy fontos beszélni róla. Tünetek: - Kerüljük vagy bagatellizáljuk, ha dicséretet kapunk. - Túlzottan érdekel minket…..
Kataphotoz 2020.06.26 09:30:09
@McKinney: milyen érdekes nézőpont, sosem gondoltam így bele, de nagyon tetszik az elgondolás, látok benne rációt! Meg egyébként a munka világától elrugaszkodva is lehet benne egy nagy adag transzgenerációs cucc - rengeteg frusztrációt "kapunk" régebbről, amely kifejeződhet abban, hogy egyrészt szívesen vezetjük át másokra a saját frusztrációnkat, másrészt rettegünk, hogy valaki céltáblájába meg mi magunk kerülünk be. Bátorság kell ahhoz, hogy az ember vállalja önmagát (akár fotós, akár villanyszerelő, akár bármi), annyi szent.
Ülök a kényelmes fotelban, egy üvegfalnyira tőlem a Dunakanyar zegzugos erdeje lélegzik. Susognak a fák, csicseregnek a madarak, teljes az idill. Én pedig sóhajtozom, szuszogok, erőlködöm. A legutóbbi cikkemben meghirdetett "mobilosfotós" kihívás legjobbjait próbálom kiválogatni, de nincsen könnyű…..
Ott van a fényképezőgéped tárcsáján a videó funkció jele, de eddig még soha nem merted használni? Izgat a gondolat, mit lehetne kihozni belőle, örülnél, ha a családról mozgóképi anyag is készülne, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Kétrészes sorozatunkkal egy kis kedvcsinálót szeretnék adni azoknak,…..
63 nap. Nekem hivatalosan ennyit volt ‘szerencsém’ önkéntes elvonulásban tölteni.  Nem hazudok: egy 3 éves, egy felfelé ívelő vállalkozás (ami nem a fotózás), és a négylábúaknak köszönhetően örökké romokban álló háztartás mellett ez kemény menet volt. Nagyon kemény.  Vallom és élem, hogy nem csak…..
Kataphotoz 2020.05.24 22:34:46
@Petitprince: de jó, nagyon köszönöm a kedves szavakat!
Kataphotoz 2020.05.24 22:35:45
@Voros Sonja: rajtam, és a szerző kollegínákon nem fog múlni, az biztos! ;)
Kataphotoz 2020.05.25 15:20:32
@Environmenta: sosem késő publikálni, ha nem is az egészet, de egy-egy markánsabb darabot! Szerintem nagyon érdekes anyag lenne!
Tény: a mobiltelefonnal való fotózás legalább olyan megosztó jelenség, mint mondjuk a mekis sültkrumpli fagyiba mártogatva. Egyesek egyenesen undorítónak találják, míg mások szerint lehet ugyan élni nélküle, de nem érdemes. S míg utóbbit én sem kifejezetten szívlelem, addig a mobilos fotózásnak…..
Kataphotoz 2020.05.07 10:34:50
@Bobby Newmark: Én jóval alázatosabban állok a fotózás témaköréhez. Nem ítélek és tisztelem a fejlődést. Lehet, hogy 32-ből 31 nem sikerül, de honnan tudhatod külső szemlélőként, hogy annak az 1-nek a sikerében mennyi munka van..? (Egyáltalán: honnan tudhatod, hogy másnak is csak 1 tetszik-e abból a 32-ből és nem mondjuk 31?) Értem és tiszteletben tartom, amit mondasz, de nem tudok csatlakozni a kezdők lenézéséhez. Mindeki (volt?) kezdő.
Kataphotoz 2020.05.07 11:21:25
@Bobby Newmark: Hát igen. Bár én nagyon remélem, hogy többen vannak azok, akik igenis szeretnének fejlődni! :) (Tudom, tudom, naiv vagyok, sokan mondják.... )
Kataphotoz 2020.05.07 11:24:40
@registerz: szuper, örülök, ha tetszett, remélem tudtam kis inspirációt adni a folytatáshoz! Meg kellett gugliznom, mert elbizonytalanodtam, de 'h' nélkül, csak simán Zenit! :)