Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sternocleidomastoid

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan hírportál közölte le a héten azt a hírt, ami szerint egy Budapest III. kerületi óvodában az egyik gyerek COVID-19 PCR tesztje fals pozitív eredményt adott, és emiatt feleslegesen kellett komoly járványügyi intézkedéseket tenni az intézményben. Az esetet a járványtagadó mozgalmak követői is…..
Sternocleidomastoid 2020.12.30 13:13:56
Van valaki itt akinek a szakterülete genetika vagy molekuláris biológia?

Van itt ez a három hetes review (
cormandrostenreview.com/report/) , ami 10 módszertani hibát fogalmaz meg az eredeti Corman-Drosten publikációval szemben, és a cikk visszavonását sürgetik (www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2020.25.3.2000045)

A szerzők között virulógusok, biológusok vannak, validnak tűnnek. Valaki rá tud nézni hogy jogosak-e a felvetések és hogy ez mennyire szignifikánsan befolyásolhatja a tesztek eredményeit? Köszönöm!
Az előző részekből láttuk, hogy a metabolizmus gyorsulásával megnő a szervezet oxigénigénye, hogy a cukrot és a zsírsavakat minél gyorsabban el tudja égetni, és ezzel az izmok megnövekedett energiaigényét biztosítani tudja. Az előző részben tárgyaltuk, hogy a megnövekedett oxigén igény kielégítésére…..
Az első részben, amikor az izmok savasodásáról volt szó, csak érintőlegesen beszéltünk a vér savasodásáról.  Viszont a vér PH-jának savas irányba tolódása hatással van légzésünk minőségére is.. Az izmok savasodásának tárgyalásánál láttuk, hogy a monokarboxilát-transzporter a proton puffer rendszer…..
Low carb vagy nem low carb? Az előző részben átvettük a metabolikus folyamatokat és savasodás okait. Megállapítottuk, hogy a savasodást a protonpuffer rendszer egyensúlyának felborulása okozza, és nem a laktát termelés. Azt is láttuk, hogy a vércukorból nyert energiapótlás pazarlóbb mint a…..
Ez a sorozat a hosszabb ideig tartó intenzív edzés hatására létrejövő testen belüli fiziológiai változásokról fog szólni. Fontos kiemelni azt, hogy hosszabb ideig tartó, és intenzív. Ez alatt azt értem, hogy az edzés terjedelme 1-1.5 óra, és az intenzitása minimum a közepes aerob zónában van…..