Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Professor_Shub Niggurath

443 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ópiumbarlang Költözés 2023.07.02 20:13:42
Kipróbálunk egy új platformot, mostantól ITT találtok meg minket...
Ha valami Zegema Beach már szar nem lehet, ezt már párszor megállapítottam, meg is fogom még. Ebben az esetben pedig hatványozottan igaz, mert valószínűleg már ki is adták az év screamo lemezét. Sokat nem tudni róluk, azon kívül, hogy new yorkiak és ez a debüt. Ami a legfaszább az egész lemezben, a…..
Vannak azok a bandák, amiket azért veszek meg bandcampen, mert tudom, hogy úgy is elfelejtem a nevüket. Az ὁ Μέɣας is ilyen, csak még pluszba ilyen bolond görög neve is van, ami tovább nehezíti a dolgot. Viszont itt az első hallgatás után tudtam, hogy ezt még többször is meg kell hallgatni. A…..
Ez meg egy Another Way interjú. Amiben szélsőséges, idióta, szélsőségesen idióta és provokáló kérdéseket tettem fel, hogy felidegesítsem Bandit. Spoiler alert sikerült :D Figyelem az elvárt álláspontokkal ellentétes vélemények is elhangozhatnak, csak saját felelősségre fogyasszátok.Sziasztok! Köszi,…..
Fhu, mennyire szeretem a Bandit-et. Pedig csontra azt játszották eddig, amit a legkevésbé szeretek a grindban meg powerviolenceben is. Amikor alig 20 másodperces lepkefing dalokkal szúrják ki az ember szemét, összesen 7 percben. Erre Ők még rátettek egy lapáttal, mert a Warsaw a maga 7 zseniális…..
ópiumbarlang Tetem - s/t (2023) 2023.05.15 09:04:01
Na, kijött végre a Tetem is! Ők már azzal a lépéssel, hogy hamarabb volt koncert, mint hanganyag, már elve azt az igazi old school underground érzést keltette, amire szükség volt egy kicsit. A sok előbb van merch csomag, mint lemez között. A lelkesedésem kicsit lejjebb hagyott, amikor láttam Őket…..
3 hardcore kislemez, go!Touch – Delivarence (2023) A Touch-ról meg ömlengtem itt párszor, én már tűkön ülve vártam az új lemezt. Ami hiába lett rövidke, de legalább szinte hibátlan. Ők az a banda, ami annak ellenére, hogy klasszikus hardcorenak mondható, nem egy haver is szétadja, aki nem is…..
Harmadik lemezéhez ért, a Heretoir-os Nathanael solo zenekara a Bonjour Tristesse. A magát anarchista black metalként aposztrofáló, egy személyes létesítmény, most se bízta a véletlenre a dolgokat. A lemez címe meg az egész lemez tematikája Fredy Perlman Againts His-tory, Againts Leviathan című,…..
Beigazolódott, amitől féltem, és az új Lamp of Murmur szakított a vámpírkodással és ismét új vizekre evezett. Kimerem jelenteni, hogy a zenekart egyedül egyengető csóka, M, jelenleg a modern black metal egyik sztárja. A messzi Kalifornia forró tájain annyira érzi és érti, hogy működik ez az egész…..
ópiumbarlang Shum - Tornyok (2023) 2023.03.22 19:35:49
Varsás Gábor nem rég akkora keservet feat-elt, a legutóbbi, egyébként világbajnok Fattyú lemezre, hogy Miskolcot hivatalosan is az Alföldhöz csatolták. Pár napra rá pedig ki is dobta a legújabb megmenését a Shummal. Biztos nem fogja sértésnek venni, mert tudom, hogy Ő is imádja a The Body-t. De…..
A Zulu Nation valamikor még a hetvenes években alapult, Afrika Bambaataa jóvoltából. Aki 2016-ig a vezetője is volt a mozgalomnak. Amíg nagy botrány közepette le nem mondott (mondatták), mivel, mint kiderült, több fiatalt is zaklatott az évek során, a program keretein belül. Tipikus esete, hogy egy…..
Wound Man – Human Outline (2023) Első versenyzőnk a New Bedford-i Wound Man. Akik jó hallható módon nem tudták eldönteni, hogy hardcore vagy powerviolence-t akarnak játszani, így a legegyszerűbb megoldást választották. Játszák mindkettőt, egyszerre. Ennek eredménye ez a csodás 19 perc, amiben…..
Ismeritek azt az érzést, amikor megláttok egy baromi ronda borítót, ami ráadásul black metal is és szinte biztosra tudjátok, hogy ez valami orbitális királyság lesz. Ha igen jó helyen jártok, ha nem meg addig nézzétek a Stikkersvin új lemezének borítóját, amíg el nem fog ez az érzés. Mostanában…..
Milyen szégyenteljesen jó már, hogy van itthon olyan hazai kiadó, aki egy nap kettő lemezt is ki tud dobni. Még hozzá úgy, hogy mind a kettő hazai és hiába jönnek ugyanonnan és hiába hasonlóak is, mégis csak egyediek és különlegesek. Halott Kígyók – S/T (2023) Debüt lemez vagy mi, ami kurva jól…..
Január 27.-én, ha jól figyelt az ember, a hajnali órákban hallhatta, ahogy Dylan Walker fingik. Méghozzá nem is egyedül! Hanem Lee Buford segítségével fingotta világra a legújabb Sightless Pit lemezt, ami a semmiből jött, megrágod és kiköpött, megtaposott ás lehugyozott. Tette mindezt már Kristin…..
Néha elég váratlan helyekről jönnek az új zenék. Például, az is elég váratlan volt, amikor az Agyampokla Tomi rám írt, hogy itt egy nagyon fasza dán cucc. És ha úgy van írjunk róluk pár szót, mert nagyon fasza gyerekek, csak nem Agyampokla stíló, annyira. Már akkor lejött, hogy tényleg fasza cucc és…..
Sokan már kételkedtek, sokan már bosszankodtak. Én személy szerint jól szórakoztam, hogy a Duna már saját magát meme-eli, hogy még mindig nincs kész az új lemez. De kész van! Öröm és boldogság lengi át, a hazai underground minden mocskos kis bugyrát. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hét év és ekkora…..
Ahhoz képest, hogy a tavalyi listámon, csak egy hazai zenekar szerepelt, idén nagyon beindultak a dolgok, már januárban. Volt már meglepetés Dog Attack, 7 év után lett új Duna és végre megjelent a még nyáron előrendelt Gipsy SS is. A helyzet pedig az, hogy egyik sem szar. A 2018-as Intergalaktikus…..
A Távolról korábbi lemezéről is írtam már, illetve interjút is csináltam. Őszintén be kell, hogy valljam nekem egyfajta életcélommá vált ezt a projektet lökdössem a relatív reflektorfény irányába! Kicsit nehezen tudom szavakba önteni az érzést, amit nem csak ez az album, hanem úgy általában a TÁVOL…..
ópiumbarlang Aak - III (2023) 2023.01.10 08:57:37
Itt a tél, meg már az új év is. Ez sok mindent jelent, mind közül a legizgalmasabb viszont az, hogy a veszprémi punkok magukra öltik black metal gúnyájukat. És így télvíz derekán, már harmadjára csodálhatjuk meg, a bakonyi tájak, tremolóba foglalt báját. Harmadik nekifutásra azért sikerült egy…..
Új év, új zenék. De mi még a tavalyit sem engedtük el, és miközben én személy szerint pótlom ami kimaradt, meg listákat böngészek még, vettük a fáradtságot és kivételesen írtunk mi is. Fogadjátok szeretettel, gyűlöljétek odaadással, azán dobjátok ti is a saját listáitokat.  Professor…..
Új év, új lendület, vagy valami ilyesmi. Ilyenkor szoktak repkedni a nagy szavak, fogadalmak, kitűzött célok, de én csak annyit mondok, hogy idén is lesz itt valami. Hogy mennyi, meg mi, az majd kiderül. Annyi biztos, hogy az év végét kicsit elengedtem, a legvégén már arra se volt erőm meg kedvem,…..
Simonnal már Zajon arról pofáztunk, hogy végre van egy fasza vampyric black metal itthon is. Noha, a fellépő Denevér, nem ez a Denevér volt, ami így utólag kurva szomorú. Mivel eljött a szar idő és szégyen nem szégyen, én még csak most ültem le először, elejétől a végéig letolni a lemezt. Ami talán…..
A hazai metalcore zászlóshajója, és itt a 90-es évek metalcore-járól van szó, nem a göteborgi bohóckodásról, 3 év után új lemezzel jelentkezett. Aki valami újdonságra számít, az már most léphet is, mert itt olyat nem talál. Talál helyette viszont olyan 90-es évek worshippet, hogy a fal adja a…..
Ha valaki az undorítóan alul értékelt Upstab, egyik daláról nevezi el magát. Na, ott már azért lehetnek sanda gyanúink, hogy mire is számíthatunk. Nyers és gyors fastcore, abból a városból, ahonnan olyan nagy nevek is származnak, mint az Integrity vagy a Ringworm. Mosdatlan és gyors, tuti ez lenne…..