Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IT-fejvadász

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lazulást ne vidd túlzásba: a jópofaság és a szemtelenség közti határon olykor nehéz lavírozni. Szemkontaktus, érthető bemutatkozás, határozott kézfogás (tudod, nem a döglött halas, nem a politikusé, és nem a csontroppantós). Ha megkínálnak kávéval vagy ásványvízzel,…..
Ebben az alfejezetben pontokba szedtük, amit érdemes szem előtt tartani egy interjúval kapcsolatban. Ha szakmai felkészültséged és IT tapasztalataid nem is hagynak kívánnivalót maguk után, a zsíros haj, a láncdohányos szag, a sötét nadrág alól kivillanó színes mesezokni, a…..
Nem tűnik egy túl fontos kérdésnek első blikkre, de mégse söpörjük a szőnyeg alá. Mik itt a lehetőségek? Legyen .doc, .rtf, .xml, .pdf... vagy mi? Láttunk már sok mindent, például még a mai napig előfordul az is nagyritkán, hogy postai úton kapunk kézzel írott…..
Az önéletrajz a lényegre szorítkozik, a kísérőlevélben fejtheted ki, hogy mik a terveid, céljaid, miért jelentkeztél az adott pozícióra, milyen pluszt tudsz nyújtani a cégnek, ahova jelentkezel. Megemlítheted a referenciáidat: egyrészt azokat a munkákat, amikre büszke vagy,…..
A helyesírás nem elég A helyesírás az angol nyelvű önéletrajzoknál is kötelező, ennek ellenőrzése még egyszerűbb, hiszen a legtöbb szövegszerkesztőben rendelkezésre áll beépített ellenőrző program. Ám mindez nem elég, mert a lényeg a szavak használatában, a…..
Packard álnevű olvasóm készített Excelben egy díjcsomag kalkulátort, amellyel kideríthető, hogy érdemes-e külföldön vett és feltört iPhone-t használni. A függvényekkel teletűzdelt táblázat a három nagy szolgáltató csomagjait hasonlítja össze, a Pannon és a Vodafone…..
IT-fejvadász 2008.09.05 19:12:57
Érdekes olvasni a hazai iPhone-nal kapcsolatos bejegyzéseket. Sokan vagy nem olvasnak a sorok között vagy nem is akarnak, illetve 5 perc gondolkodás és némi számolás után érzelmi alapon kommentelnek.

szvsz:
- az iPhone 3G-je rengeteg felhasználónak lesz világszerte, de továbbra sem kifejezetten Mo. a célcsoport
- itthon továbbra is első sorban annak érdemes ilyen készüléket vásárolnia, aki legalább havi 10 ezer Ft-ot elkölt mobil telco-ra
- az egyik leghatékonyabb és legokosabban kialakított marketing-kampányt sikerült globálisan felhúzni az iPhone mögé
- a hazai ár a mellé adott szolgáltatással korrekt
- fel lehet úgyis fogni, hogy 2 évre 2-300.00 Ft-ba kerül a készülék, de ez alatt ingyen netezünk, telefonálunk, SMS-ezünk (hálón belül)
- nem értem azokat, akik független telefonnal szeretnének spórolni - feltöltőkártyás SIM-et raknak bele majd a spórolás jegyében? a cégtől kapott flotta SIM-et? ekkor lesz az iPhone-ból valóban mutogatni való divattelefon, de azt az ismerősöknek már nem tesszük hozzá, hogy egyik szolgáltatást sem használjuk ki, mert vagy nincs rá pénzünk, vagy nem kívánunk rá szánni
- azokat a céges SIM-et használókat ellenben maximálisan megértem, akiknek csak a készülék kell, mert szép/divatos/egyedi/tetszik nekik
- még jó hogy marketingfogás a 990 Ft - ennyire naivak nem lehetünk, hogy az ellenkezőjét gondoljuk
- remélem a Steve Jobs által elmondott 199 dolláros ajánlott vételárat mindenki a helyén kezeli
- személy szerint még a 17 ezres csomag is vonzó lenne számomra a havi mobiltelco költségemhez, így fontolóra veszem

remélem nem sértettem meg senkit,
üdv
1. Helyesírási hibák Inkább mutasd meg öt embernek az önéletrajzodat, mielőtt elküldöd. Mások hamarabb észreveszik az elírásokat, egyszerűen azért, mert "elfogulatlanul" olvassák a szöveget. 2. Hosszú körmondatok Az egyszerű és érthető fogalmazás azt jelenti, hogy…..
Olyan munkákat, amire büszke vagy (pl. egy díjnyertes szoftver, egy bonyolult projekt levezénylése vagy egy komplex informatikai rendszer megtervezése és kivitelezése). Olyan embereket, akik objektív - de valószínűleg inkább pozitív - képet tudnak rólad festeni. Célszerű nem a…..
Az önéletrajz ne legyen túl hosszú. Maximum 2-3 oldal legyen a terjedelme. Az ennél sokkal hosszabb resumé a legtöbb esetben nem túl előnyös. Az önéletrajz írás célja az, hogy behívjanak interjúra, semmi más. Nem célja, hogy minden kártyádat ott terítsd ki! Az interjún úgyis…..
A fejvadász Ha munkaerő-közvetítőnek (fejvadásznak, kapcsolatokkal rendelkező ismerősödnek stb.) küldesz önéletrajzot általános célból, írj bele mindent, amihez értesz, mert valószínűleg sokféle lehetőség vár rád (legalábbis nálunk). Minél több információt adsz meg…..