Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deák Dominika Debora

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmklub Teljesen idegenek 2020.11.13 09:17:37
A mobiltelefon személyiségünk részévé vált. Ott vannak benne társas kapcsolataink, fényképeink, emlékeink, a kedvenc zenéink - de ott vannak titkaink is, amelyeket szeretnénk megőrizni. Mi lenne, ha ezekhez mások is hozzáférhetnének, akár csak a legjobb barátaink is? Ha minden hívásunk, üzenetünk…..
Filmklub Éjszaka a Földön 2020.10.07 09:29:59
Ahogy a Föld forog, az éjszaka is mindig a bolygó más városára esik. Márpedig mindenhol az éjszakai élet sajátos központja a taxi. Különböző városokban különböző emberek ülnek be különböző sofőrök mellé, és lesznek részesei egymás életének néhány percre, amíg az éjszakai utazás tart...
Filmklub A hely 2020.09.25 10:08:02
Egy kávéházi asztalnál jönnek-mennek az emberek: leülnek pár percre, és egy titokzatos idegennek elmondják a vágyaikat. Az idegen képes teljesíteni a vágyakat, de mindennek ára van. Mi vajon mit tennénk meg vágyainkért? És mennyit érnek ezek a vágyak?..
Filmklub Kávé és cigaretta 2020.09.10 09:48:12
Ha van egy kis időnk, leülünk egy kávé mellé beszélgetni. És persze rá is gyújtunk, hiszen a kávé mellé az is jár. Hogy miről beszélgetünk? Semmiségekről, az élet apró dolgairól - de nem is ez a lényeg, inkább az, hogy beszélgessünk, néha belekortyolva a kávénkba és fújva a lassan kavargó…..
Filmklub Beszélj hozzá 2020.05.15 14:03:04
Két férfi és két kómában fekvő nő. Élet és halál körforgásában a szerelem és az erőszak, boldogság és csalódás kettőssége sajátos jelentést kap...
Filmklub Volver 2020.05.05 11:02:37
Erős és gyenge nők, akik megpróbálnak talpon maradni egy világban, ahol a férfiak csak a saját kis játékaikat űzik? Vagy egyszerűen mindenki csak a maga boldogságát keresi? Almodóvar sajátos látásmódja itt is új megvilágításba helyezi társas és társadalmi szerepeinket, kapcsolatainkat...
Filmklub Mindent anyámról 2020.04.12 18:38:16
Egy végzetes baleset, egy szervátültetés, és egy utazás, amelyben megmutatkozik a múlt...
Deák Dominika Debora 2020.05.15 13:30:34
Ez a film egy nagyon nehéz élethelyzetet dolgoz fel. Ez miatt egy nagyon értékes filmnek mondható. Az egész filmben engem Manuela erős személyisége nyűgözött le leginkább. A történet elején nem gondoltam volna róla azt, hogy milyen nehéz körülmények között élt fiatalabb korában. Fiának igyekezett mindent megadni, ő jelentette számára a családot. Úgy gondoltam, hogy Esteban halála miatt olyan állapotba kerül az édesanya, amiből nagyon nehezen tud kikerülni. Jó volt látni, hogy Manuela minden erejét összeszedve, próbált új életet kezdeni úgy, hogy közben adott időt a gyásznak. A megemlékezés egy fontos jelképe volt a Vágy villamosa című darab, amely végig jelen volt a filmben. Érdekes volt látni, hogy Manuela új életében megjelentek a régi életének szereplői. Láthattunk egy folyamatot, miszerint a legtöbb szereplő élete jobbra fordult. Ehhez nagy segítséget nyújtott a színház világa. A régen prostituáltként dolgozó nő színésszé vált, és a mi a legfontosabb, Manuelának sikerült feldolgoznia fia halálát. A színház mellett, egy másik szál is előrébb mozdította a történéseket. A főszereplő barátnője Rose várandós volt, méghozzá Lolától, Esteban apjától. A nő nem tudta felnevelni a gyerekét, mert meghalt. Manuela nevelte fel őt, a baba neve szintén Esteban lett. Ő már találkozhatott az édesapjával, viszont Lola később meghalt. Úgy gondolom Manuelanak a kisbaba segített enyhíteni Esteban hiányát. Összességében tetszett a film, a történet mély mondanivalója miatt, miszerint az ember élete jobbra fordulhat, még egy ilyen súlyos tragédiát követően is.
Lakótelep, bizonytalan egzisztencia - egy átlagos kispolgári család élete, amelyet egy asszony próbál meg összetartani, miközben minden szétesik, mindenki a saját dolgaival, önmagával van elfoglalva. Tehet-e egyáltalán valamit, és annak van-e értelme, vagy inkább hagyjon mindent elrendeződni,…..
Deák Dominika Debora 2020.05.15 09:40:25
Úgy gondolom egy létező problémát mutat be a film. Sajnos ma is vannak olyan feleségek, édesanyák, akik kevés megbecsülést kapnak a családjuktól. Láthatjuk, hogy Glória minden erejével próbálja elvégezni a napi teendőket, egyszerre több munkahelyen dolgozik. Szomorú volt látni, hogy nemcsak a családja, de még ő sincs megelégedve önmagával. Ezzel szemben, a férj folyamatosan dicséretet kap, olyan dolgokért, amik sokkal kevesebb erőfeszítést igényelnek. A gyerekek felnéznek rá, illedelmesen beszélnek vele, az édesanyja támogatja. Glóriával viszont teljesen más a gyerekek kapcsolata. Főleg a nagyobb fiúnál érezhető ez, pl. rendszeresen "öreglánynak" nevezi. Meglepően ért az is, hogy milyen jó kapcsolatot ápol a nagymama az unokájával, inkább őt tekinti a fiú az anyjaként. Bizarr pillanat volt a filmben az, amikor a kisebb fiút örökbe adták az orvosnak, ez viszont egyáltalán nem viselte meg a családot. Érdekes megfigyelni a szomszéd és a kislánya közötti kapcsolatot is. A nő mostohán bánik a lányával. A kislány bűne viszont csak az, hogy emlékezteti az anyát a volt férjére. Ezt kimondott rossz volt végignézni. Belegondolni abba, hogy milyen mély sebeket ejthet ez a kislányon. Egy komoly fordulópont a filmben az, amikor a férj találkozni akar Ingrid Müllerrel, aki egy volt szerelme volt. Ezt ő teljes nyugalommal közli Glóriának, sőt még arra is megkéri, hogy vasalja ki az ingét. Ezt a megaláztatást már nem tudta eltűrni a feleség. Meggyilkolta a férjét, viszont ez nem volt szándékos. Ettől a pillanattól kezdve, teljesen átalakult a főszereplő viselkedése. Sokkal határozottabb lett, bízik önmagában. Jó volt látni, ahogy rendeződnek a kapcsolatok a családban, viszont fájdalmas is egyszerre, hogy ehhez az apa halála kellett. Szerintem a film legnagyobb tanulsága az, hogy csak akkor tisztelik az embert, ha ő is tiszteli önmagát. Teljesen másként alakulhatott volna a család sorsa, ha mindenkit egyenlő félként tekintenek.
Filmklub Eleven hús 2020.03.25 17:58:31
Sajátos szerelmi háromszög: egy nő, egy rendőr és egy bűnöző. Győzhet-e a bosszú, a gyűlölet?..