Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endilhart

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lencsedékek Basszus. 2007.11.09 17:41:19
Megint olyan hülye vagyok. Jarok kreativ irasra. Azt hittem negykor kezdödik. Hat nem. Felkor. Berohanok, ezerszer bocsanatot kerek, a tanar magaban mosolyog. Nem ertettem miert. Aztan mikor hallgatom amint a többiek az irasaikat olvassak, a tema: a pontossag. Ram kerül a sor, erre a tanar…..
Endilhart 2007.11.09 21:24:20
"Amugy meg szerelmes vagyok bele. Harminc valahany eves lehet, hosszabb haj, csontos fej, kis szakall, börkabat, kötelezö kave es ujsag, mindig egyedül maszkal es olyan igazi iro feje van. Egy igazi iro. Tuti. Mindig komoly abrazata van, csak nagyon nagyon ritkan mosolyog, akkor is olyan, mintha büntudata lenne miatta. Megfigyeltem ebed közben. Egyedül eszik. Sajat vizet hoz, amit nem üvegböl iszik meg hanem kitölt."


Elkepzelem ahogy allsz egy kantaros gatyaban füled mögött egy ceruza es egyik kezeddel szorgosan tekered a cementkeveröt, amibe ez alkalommal közhely cement erlelödik. Itt hull le a lepel, nem csak rolad, hanem erröl az evtizedröl... egy iro kizarolag börkabatban, zsiros hajjal, egy lehetöleg ultrabalos ökoujsaggal, egy mezitlabas pallmallal es apro kis bajuszkas kacsintgatos mosollyal lehet iro... Napersze, meg ahogy a kedves nezö elkepzeli. :)))))))) Fogadjunk hogy stikkje van...olvasas közben a kisujja utolso percevel ovatosan beletur elöször az orraba aztan a fülebe es ezen honapokat erlelödött irodalmi zamatot hanyagul beletörli az obligaltan kockas teritöbe. A borosüvegröl pedig biztos mindig lekapja mar a borszaküzlet melletti sikatorban a cimket, mert ugy a finom:)))
/remelem tudod hogy Kömives Kelemenne nem vol ilyen betonkemeny kötöanyag Magoss Deva varaban mint a közhelyes iro közhelyesseget aladucolo ervrendszerben e kis felvilagositas, töled. Köszönjük.

Örömmel hallom hogy polihisztorsagodat nem megcafolando most egypercesek gyalulasara forditottad prometeuszi lang-tehetsegedet. Szegeny Örkeny foroghat a sirjaban...
Lencsedékek ja igen 2007.11.09 17:48:28
Most talakoztam a Michiellel (belga) es meghivott vacsorara. Jajj. Mit csinaljak. Igent mondtam. Mar tegnap gyanus volt: felorankent fenykepet kellett csinalnia valakinek kettönkröl, meghivott egyszer wishkeyzni es mondta, hogy zongora is van a lakasukon, egyszer jatszhatnek neki.. Gyönyörü.…..
Endilhart 2007.11.09 19:10:55
Ebböl a bejegyzesböl sajnos lemaradt, kimaradt egy-ket resz. A szerzö most közkivanatra potolja a teljes, vagatlan valtozatot.

A teljes, javitatlan valtozat igy hangzik:

"Mar tegnap gyanus volt: felorankent fenykepet kellett csinalnia valakinek kettönkröl, meghivott egyszer wishkeyzni es mondta, hogy zongora is van a lakasukon, egyszer jatszhatnek neki. Michelle egyebkent zongoratanar, de persze csak akkor enged a müveszet delejes csabitasanak, ha eppen nem ökumenikus talalkozokra jar zsoltarokat enekelni, vagy ha eppen nem klezmer koncerted ad hatranyos helyzetü ugandai kisfiuk javara keszülö szeretetcsomagok finanszirozasara. Michelle egyebkent nagyon szep fiu, kockas hasa van, gyönyörü keze es gyönyörü feher fogai. Tudom hogy furcsan hangzik, de minden pillanatban amikor nevet, elkap a fiszketö vagy hogy lesmaroljam, de tudjatok, olyan öblösen.
Vegül elerkezett a nagy nap es talalkoztunk. Az erdö szelen, elöre legyartott összeszerelehetö lemezPANELEKBÖL felhuzott egy mezeskalacshazikot, tudjatok, mint a Jancsi es Juliskaban. Annyira meghatodtam, meg sirtam is örömömben. De ez meg semmi: Michelle egy platos kocsival odaszallitatott egy mini bösendorfer zongorat, es rögtönzött nekem egy akkordot. Persze a gyertyak sem hianyoztak. Kettö volt Michelle füleben, egy a szajaban, egyet az orrara tett es tudjatok mint azokon az aranyos Marineland videokon mint egy foka egyensulyozott vele. Egyebkent Michelleröl tudni kell HOGY a fel tüdejet kivettek, az egyik majat is (vagy abbol eleve csak egy van? annyira butanak erzem magam, tuti veszek egy orvosi szakkönyvet es nem csak az expresszionizmusban hanem ebben is profi leszek), az egyik labarol kiderült hogy vasalt-lakkozott fenyöböl van (amire allitolag maga Robbie Williams tegelt), es allitolag apai agon zsido. Annyira aranyos ahogy ezeket öszinten-mar az elsö-talalkozason elmeseli. De szerintetek, es most komolyan kerdezem, ha arra kerülne a sor (tudjatok) birna az iramot? Vagy, egy mobil lelegeztetögepet megiscsak be kene hogy szervaljak, ertitek, nehogy mar amikor a csucson vagyok akkor krepaljon be. Egyebkent Michelle rendes fiu meg minden, de szerintem HEnrique vagy Christiano lesz a befuto, mert nekik egyreszt kockasabb a hasuk, masreszt, feszesebb a fenekük. Arrol nem beszelve hogy HEnrique rendezö, vago, operatör, es hangmernök is egyszerre. Ilyen emberekkel kene feltölteni a vilagot. Szerintem ök mindent el tudnak erni, es mindenkit meg tudnak kapni. Ezert sietnem kell… nehogy lemaradjak rola…. Futok is, hallom most huzta le a folyoso vegen a wc-et, megyek hogy a lepcsöforduloban ra tudjak „spontan“ nevetni, hatha felfigyel ram ez a Heraklesz, ez a felisten… Jajjj, sziasztok, puszi… Ja, elkezdtem Ibsentöl olvasni a vadkacsat, szuperjo. Meg Hamsunt. Az is jo. Ja es olvasok egy a blue-box technika törteneteröl szolo monografiat. Meg az Expresszionizmus, meg..."
Lencsedékek 2007.11.09 19:16:01
Akit erdekel, ezt valaszoltam a Thomas reakciojara:Szia.Nem tudom miert jo neked, ha masokat piszkalhatsz. Nem igazan erdekel a velemenyed, es szerintem csak az zavar, hogy jol erzem magam itt kint es vannak barataim. Mint ahogy neked nincsenek. Es nem is lesznek, mert elviseklhetetlen a stilusod.…..
Lencsedékek felistenek reggelije 2007.11.09 15:13:47
Azta. Reggel kitamolygok a konyhaba, bekesen megreggelizem es elkezdem irni a nemet hazit. Egyszercsak bejön a szomszedcsaj. Bocsanatot kertem, amiert a mai estet is vegigköhögtem, tudott-e aludni. Tudott. En meg szoljak, ha tul hangosan hallgatja a zenet. Ä, mondom, nem is hallottam eddig..…..
Endilhart 2007.11.09 18:15:52
hat hallod, kezdek felebredni... Nem szeretem ha az ember korabbi kudarcait ugy csüri-csavarja hogy abbol a vegen erenyek, vagy egy isten altal elrendelt ut legyen, mondvan mindennek van s volt ertelme, ha masert nem tapasztalatszerzes szempontjabol. De kezdek megterni, lecsillapodni, es kezdek egyre jobban, kidülledt szemparral racsodalkozni arra, hogy van eleve elrendeles, van \\\"felülröl jövö\\\" utbaigazitas, s bizonyos emberekkel valo egykori ismeretseg villogo stoptablakent arra szolgal, es figyelmeztet, hogy legközelebb messziröl kerüld az ilyet.
Blogot olvasni, de meginkabb irni szerintem idöpocsekolas. Manapsag, es ez egy hatalmas nagy Gemeinplatz, de ettöl függetlenül egy kicsorbithatatlan igazsag, amikor arra nincs idö hogy alaposan kitöröld a valagad, meg hevenyeszett egzisztenciak agymeneset, szofosasat, blödli okoskodasat olvasni teljesen ertelmetlen. Namost miert mondom ezt: mert ebbe a blogba valo bekukkantas raebresztett arra hogy valaki nem hogy nem valtozik, hanem egyre \\\"olyanabb\\\" lesz mint volt. Legalabb lennenek szellemessegek egy ilyen betühalmazban, ha mar fel lett ide stocolva. Nem ertem azt sem,
hogy ilyen sorokat, melyek persze az ominozus merenylöre teljesen jellemzöek (vizualizalva: egy ertelmisegi fagylaltot markololapattal nyalogatni, ill. az ertelmiseginek elkepzelt japankertbe kombajnal behajtani) mint: \\\"Olvasom a expresszionizmusrol szolo könyvem es elöször a filozofiai elözmenyekröl ir\\\" minek kell kenyszeredetten beleeröltetni egy olyan gondolathalmazba, melynek eszmei targymutatojanak indexe Csicso atleta felsötestetöl az olasz csödör Guido feszes hatsofeleig ivel. Meg mindig ugyanaz a massziv selejterotika, ami pornoujsagokban fellelhetö sexstoryk beveztöjekent fist und fertig megallna a helyet. \\\"Egyszercsak bejön meg egy fiu akit eddig nem lattam. Nem tul helyes, de olyan kisugarzasa van! Hatarozott, mosolygos, ö az az ember, aki vilag eleteben mindent eler es megkap majd. Olyan lazan szolt hozzam, mintha mindig is ismert volna. En zavartam a könyveimbe buktam. Erre nyilik az ajto es belep a következö felisten. Na ekkor mar szerintem vörös is voltam es hol a kavemat szürcsölgettem, hol a tejamat, össze vissza kavargattam egyszer ezt, egyszer azt.\\\" Ezutan következne az elöbb emlitett helyeken a .... de ezt most inkabb nem idezem, helyette itt lelöve a poent mit kapunk: Expresszionizmust. Ra kene ebredni vegre valahara, hogy agyuval nem lehet kavespoharba capuccinot spriccelni. Ahhoz, hogy valaki ertelmisegi legyen, nem eleg hogy az altala összehanyt szövegkukaba lazan beledobaljon egy kalapbol random kicibalt neveket, meg jelzöket, mint Fritz Lang, meg Metropolis, meg Woody Allen, meg Bergman, meg Jugendstil.
Ezenkivül sajnalattal veszem eszre hogy a szerzö hölgy (es ez most valoban egy hatalmas megnemerdemelt Kompliment a reszemröl) plagizal.: \\\"Szokasom, hogy figyelem az embereket, taktikaikat, jatszmaikat.\\\" Valoban, es miota? Figyelni az embereket olyanok tudjak, akik kikerültek a \\\"ritmusbol\\\", akik nem az atlagember törvenyei szerint elnek, akik figyelnek, ahelyett hogy blogolnanak, akik idelistak,akik szenvednek, ahelyett hogy megelnek az eletet, olyan közhelyes es olcso-nö szinten, mint a szerzö teszi. De ha igen, akkor tessek mar egy kicsit befele fordulni es azt a nagyon preciz nagyitot önnön valonkra iranyitani. Summa summarum csak annyit mondhatok, inkabb elnek kitaszitattva a vilag megveteset magamra veve, a vilag vegen egy jurtaban, a szabad eg alatt, figyelve a stilustalan, adidasmelegitöt es bubiserot nem viselö szirtisasokat es vadlovakatt, mint olvasni egy olyan ember szoszatyarkodasat, akinek az nagybetüs elet meg mindig az atletafelsötestöl az alkalmismarolason at a jokepü olasz gyereken a megjatszason es a kirakateleten, kirakaterzeseken keresztül a kamuexpresszionizmusig tart.
w Kénkő újratöltve 2007.03.30 02:52:00
Erre nemhogy a betegágyból, de a ravatalról is felkapnám a fejem. Sőt onnan pláne. Van pokol! A pokol egy valós hely, ahol azok égnek, akiknek nem sikerült elhinni, hogy ez tényleg így van. Benedek pápa kifejezetten cáfolja azt a gyanús modern állítást, hogy ez a mese igazából…..
comment:com Szívassuk meg Fábryt! 2007.03.24 15:32:00
Szeretjük a Nap-Keltét, még szombaton is megkacagtatják a nézőt. Aki szánalmas iszapbirkózást, szarpaszírozást akar látni, és nincs jobb dolga, az feltétlenül kattintson ide és tekintse meg szerencsétlen Fábry Sándort a Kereszttűzben. Eleve, a Kereszttűzbe csalni a humoristát…..
w Kergekór 2007.03.19 04:00:00
Jó cucc ez a forradalomünnep, mindenkinek hatalmas poénok jutnak eszébe, nagyokat röhögünk, még fel is írjuk. Másnap aztán értetlenkedve nézegetjük, silabizáljuk, és nem is értjük, mi volt ezen olyan vicces. Megvan a kormánybuktatás menetrendje, jelentem örömmel. Elárulta a…..
w Tűzszínű pizsama 2007.03.14 06:30:00
Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes…..
w Ismeri a Szandi Mandit? 2007.02.19 14:13:00
Szeretném azt hinni, hogy Pilhál György viccel a mai glosszájában, de ha így van, akkor az eddig megszokott göcsörtös-bumburnyák stílustól merőben eltérően, faarcúan, angol módra teszi.A Magyar Nemzet nagy becsben tartott zászlóshajója ugyanis azon élcelődik Kiss Péter angol…..
Endilhart 2007.02.20 14:36:34
A Deomkratát nem kéne felhozni, vagy ha belekeverjük akkor ismerjük el hogy ugyan radikális meg szkítia könyveket (ki nem szarja le...) reklámoz az utolsó oldalon, de az egyik legérdekesebb, legprofibb lap. Noigen, vannak benne néha durva dolgok, de hol nincsenek. Itt az Árpád portáján a gecizés, faszozás-buzizás a módi...ez miért jobb, kimagaslóbb, fennköltebb, elfogadhatóbb mint ott egy durvább cikk. Noch dazu Árpádka is rendszeres olvasója. Persze mondaná eza "munkájához"(sic!) tartozik.
(nehéz munka: megveszi a hetilapokat, és lehülyéz mindenkit) Egyébként egy Szentmihályi-Szabó nemhogy két mondattal (baszdmeg és lófasz néljül), de két szóval elintézte az indexet, jómúltkorában.

A Pilhál most fasz volt, ez tény. De ha nem lenne az MNO akkor a serpenyő egyik vége a pokolig zuhanna, ami a magyar média-médiák kiegyensúlyozottságát illeti. Az Árpáddal az élen. Mert hogy ő minden csak nem kiegyensúlyozott, objektív az szerintem már a leghülyébbeknek is leesett már.

Árpád: ami a káromkodást illeti, hidd el, nem vagyok sznob, sem ultrakeresztény, sem széplélek, de most már tényleg kezdesz az aktuális lófaszokkal és az egyre szarabbúl időzített bazmegekkel meg egyebekkel unalmas lenni... Nehogy megint összecsapd sunyin a tenyered hogy na végre megint faszalegény voltál és polgárpukkasztottál... neeeeem kisfiam, erről szó nincs. Jó dolog a polgápukkasztás, de ha ez az, akkor az is ha pusztakézzel szarral dobálod a Parlamentet, és közben azt hiszed hogy jófej vagy. Bugyuta, elcsépelt, és ami a legvisszataszítóbb (tőled), nekem legalábbis hogy mérhetetlenül ciki. Egyébként kezd az egész Index ilyen lenni. Lassan egy receptet sem lehet elolvasni anélkül, hogy a kloffolást ne geci nagy kloffolásnak és a habarást egy baszottnagy habarásnak írják.
w A fejedelem 2007.02.08 06:00:00
A számítógépes játék elsősorban szórakozás, de néha lehet tanulságos. Nem a pisztollyal rohangálós fajta – illetve az másképp -, hanem a stratégia. Főleg ha azt próbálja ábrázolni, hogyan működik az emberi történelem. Hátrányuk, hogy iszonyú időrablók, mert a jó…..
w Valami Amerika 2007.01.31 03:30:00
Most érdemes visszafogottan spekulálni. Gorka Sebestyén a Klubrádióban kibontotta az új jobboldali párt zászlaját, valamint beígérte, hogy huj-huj-hajrá, két héten belül ők bizony belerobbannak a közéletbe. Szorítkozzunk most csak erre a fellépésre, mivel a felkonferált…..
w De profundis 2007.01.29 05:00:00
Túl van Orbán Viktor is a maga teljesen felesleges megszólalásán. Szembenézett magával, elmondta ő is ugyanazt még egyszer. Lehetne most gurulva nevetni, ahogy a bumburnyák Jones gazda a nők felé fordul, és szól, hogy törődjünk többet asszonyainkkal és leányainkkal. Lehetne a…..
w Úr ír 2007.01.26 11:00:00
Bloggerkolléga írt egyet a Népszabadságba - sőt, nemhogy beleírt, hanem komplett mellékletet töltött meg Szembenézés című töprengésével. A címlapképen a szerző látható kampánybeszéd közben, IGEN MSZP feliratú táblák és lufik közt, olyan arckifejezéssel, mely szerint…..
w Sonderangebot - reloaded 2007.01.24 09:00:00
Címlapon hozza a keddi Blikk a képviselők költségtérítésének ügyét. Felháborító! Arcpirító! - nem fukarkodnak a népharaggal, úgyhogy most már visszavonhatatlanul téma lett belőle. Amit a Blikk ír, az a politika, kérem, sokkal inkább, mint a Népszava meg a Nemzet. Mint…..
w Relációanalízis 2007.01.24 18:54:00
Visszatérő téma volt (és lesz) itt az elviselhető magyar konzervativizmus, úgyhogy tartsuk rajt szemünket a... a mások fajtán. Hogy ne olyat.Új médiaiskola indul, írja a mai (print) Magyar Nemzet. A MAMI-ról - Magyar Média Iskola, így külön írva, hibásan, de mindegy - van szó,…..
w Maci volt 2007.01.16 20:27:00
Abbahagyhatjuk a találgatást, Kósa Lajos tiszta vizet öntött a pohárba. Az új jobboldali pártról szóló igényes publicisztikát nem más helyezte el a Magyar Nemzetben, mint Gyurcsány Ferenc. Napnál világosabb. Horváth Zsolt tehát se nem Orbán titkárnője, se nem Simicska…..
Bizonyára nem csak engem érdekel, hogy vannak-e Magyarországon úgynevezett konzervatívok. Tehát hogy a Mikola-Orbán-Semjén-féle, a szociális demagógia és a vallási téboly közé feszített függőszínpad mellett létezik-e hazánkban egyáltalán az a politikai-filozófiai áramlat,…..
w Bádogember szerenádja 2007.01.09 05:37:00
Hát nézd, édes öregem, Janikám. Dzsoni. Merhogy nyilván tegeződünk is, ha már a Szuláksóban elsírtad nekem a szerelmi szálat, meg azt, ahogy a csámpát legyőzted. Fonák egy figura vagy te, hallod. Részemről elnézegetnélek még egy darabig a magyar politikában, ugyanis ott…..
Endilhart 2007.01.09 17:04:54
Ez a Kóka egy igazi balfasz. Megnéztem a beszélgetést, amit ezzel a Szulákkal összesz.rt, és hát,,, tipikus olyan gyerek lehetett, aki mindig túrkált az orrában,állandóan befingott, néha megverte a többit és a tanárnő egy pofon mellett beállította a sarokba. Talán az lehetett a gúnyneve hogy büdöske.(ráadásul kövér volt, és szemüveges) Aztán valahogy, színleléssel, vagy csak egyszerűen bejött neki ez a tenyérbemászó, túlgesztikulált, nagyonmeggyőzőakarok lenni és lehengerlő
imidzs, és kivakarta magát a büdöske státuszból, és azóta elhiszi magáról hogy ő valaki. (pedig nem, még mindig az orrtúrós büdöske)A gátlástalansága nem alakult át, az még mindig a régi. Enélkül nem lenne milliárdos, hiszen szemlátomást buta is. Ennek ellenére biztos vagyok benne hogy a kocsijában miközben faszán fél kézzel vezet, a másikkal az orrában van könyékig.
Más nem is lehetne a barátnője neve: Camilla, de az ő esetében inkább ch.

Jéé, azt mondja ugyanúgy főz teát, meg pisil, meg szarik... ki gondolta volna. Azt hittem ő ilyet nem csinál, azt hittük, ugye, hogy húszezressel törli ki mindig a seggét, és wc-é deszkája aranyból van. Utálom amikor politikusok, színészek nagyon meghatottan beismerik, önkezüleg leleplezik magukat, hogy, nevetve-mókázva ők is ugyanúgy emberek, ugyanúgy járnak a Tescoba. Ez lehet valakinek bejön, de szerintem a többség arculcsapása. Erőszakkal szuggerálják belénk hogy mi azt hittük ő több, ők félistenek. Holott a legtöbb egy senki, ripacs köcsög.