Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LogiCa

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Panzej blogja Majdnem beszólok 2010.06.09 19:10:00
Már megszoktam, hogy engem valahogy mindig megtalálnak a beszólogatós nénik. Valahol mulattat is, ahogy bajuszukat rágcsálva emelgetik az ujjukat, néha kimondottan dühösen, hogy miért rakom le a gyereket maxi cosiban az utcán, ahol biztosan felfázik, hogy miért kíntatom a teszkóban…..
Panzej blogja Korrajz 2010.05.28 09:06:00
- Mi volt ma az oviban az ebéd, gyerekek?- Csontleves cérnatésztával, és paradicsomos káposztafőzelék sült kolbásszal....- No, és kivel játszottál ma, Lackó?- A Botival.- Nálunk is van Botond! És mi is Botinak hivjuk! - kotnyeleskedik bele Mici.- Na, és Attila van nálatok? Mert…..
Panzej blogja Budaörsi sztenderdek 2010.05.21 23:38:00
– Nagyon szeretek Budaörsön lakni! – nézett mélyen a szemembe egy fekete hajú, kopott farmeros, budaörsi anyuka, az egyik a játszótéren fellelhető négyből, természetesen Budaörsön. – Én is imádom! – csatlakozott egy másik, míg a harmadik csak sóhajtozott,…..
LogiCa 2010.05.22 23:22:48
@OMara: Igen, de felelőtlenül lehet felvenni hitelt akár egy apró panellakásra is.
Aki pl. albérletben lakik, az is elveszítheti az állását, és ő is bajba kerülhet.
A Panzej által idézett beszélgetést valóban idegesítő lehetett hallgatni, és egyáltalán nem védeném a nő álláspontját. Volt egy olyan érzésem, hogy a több tízmilliós ház sznob tulajdonosa hitellel "bűnösebb" felelőtlen, mint pl egy egyedülálló anya (1 fizetéssel).
És az hogy felelőtlenség nagy hiteleket bevállalni, mai szemmel már nem olyan nagy megállapítás. Sajnos mára már sokan tudják. Két éve még nem voltak olyan hangosak a "hülyehitelesek" hangok.
LogiCa 2010.05.23 08:12:11
@nanemárrr: Igen, az a nő tényleg gyomorforgató, és pont ezért nem tartom szerencsésnek az ő példáján keresztül bármilyen általánosításra vetemedni.
A minap volt a TV-ben egy nő. Egyedül neveli a két gyerekét. A 11. kerület segített rajtuk, hogy ne kerüljenek az utcára, mert nem tudta fizetni a megemelkedett részleteket. És még csak nem is az volt a baja, hogy nincs állása. Az a riport meg arra volt kiélezve, hogy szegény-szegény hitelcsapdába került asszony. Nála fel sem merült, hogy felelőtlenül kicentizte a fizetnivalójukat. Pedig ő már ténylegesen bajban volt, a 40 milláséknak pedig jelenleg nincs gondjuk a törlesztővel (de még lehet, persze).
Mindegyik hitel veszélyforrás, mindegyik a saját pénzügyi korlátok feszegetése. De egy unszimpatikus nő felelőtlen, egy másik meg sajnálnivaló. Számomra ez a bibi. Jó, nem Panzej tehet róla, egy kicsit sajnálom is, hogy nála "dühöngök", de rengeteg a hitelesekkel foglalkozó poszt mostanában, és az az érzésem, hogy utólag most mindenki annyara okos.
Palkó mai menüje: krumplival turmixolt bolognai szósz, céklapürével kevert vadassal megbolondítva. A Costesnek meg kár éghez csapkodnia a szemét, mert egész finom, megkóstoltam. ..