Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gázautós

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha valaki azt hiszi, hogy az autógáz csak egy 1200-es Ladába való, gondolkozzon el. Először üsse be a mobile.de-t találjon ki egy autótípust, amit gyártottak benzinmotorral és keressen gázüzeműeket. Utána olvassa el ezt az írást.Gondolom sokan ismerik és szeretik a BBC…..
Európa különböző országaiban autógázzal járni sokszor hálásabb dolog, mint Magyarországon. Frnaciaországban aki átalakítattja autóját gázüzeműre, vagy gázos autót vásárol az 2000 Eurós adókedvezményt kap, Németroszágban pedig 2018-ig államilag garantáltan…..
A fenti banális kérdést egy kis kitekintés indukálta a környező és más európai országok gázpiacán. Azt gondolná naív módon az egyszerű gondolkodó, hogy biztosan az „Állam Bácsi”az okozója az irreálisan magas LPG-autógáz áraknak, mert magas a jövedéki…..
Vegyük Németország példáját, amely állam az Egyesült Európa közepén található, és gyakorlatilag mindenki átutazik rajta. Az „Állam Bácsi”2018-ig megállapította és egyben garantálja a jövedéki adó szintjét a mai állapotnak megfelelően, ami gyakorlatilag az…..
Kémiailag az LPG Propánból és Butánból áll, a két komponens aránya határozza meg az oktánszámot, amely 105-től mehet egészen 115-ig. A CNG elnevezés az angol „Compressed Natural Gas” kezdőbetűiből alkotott mozaikszó, ami szó szerint komprimált természetes gázt…..
A cseppfolyósított autógázt „LPG”-nek nevezik, az angol Liquified Petroleum Gas  kifejezés kezdőbetűiből alkotott mozaikszó, ami lényegében a propán (C3H8)  és a bután (C4H10)keveréke, nyáron 50-50 % arányban, míg télen ez 60-40 százalék . /Ez az arány…..