Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liszi Dániel

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Faust és az ördög köté az egyességet, Egy lélek a tét, kettő játékában, s ez egyszerFaust az ki nyer az ördög ellen."   "Hiába látsz valamit jónak, S adnál szépet az utókornak, mert bár a jószándék felövezett,  a halál útja is…..
Jő a körte, fény gyullan,Ben. Franklin megnyughat!Találmánya sikert verőÍgy született a fénynyelő. Szegény báró befogadta,Candide jól be is csapta.Csúcsra vitte, dicsőítette,Lejáratta és megkövezte. Hugo se tétlenkedett, Írta a nagy verseket!Bár drámái…..
(Angol tanárnak tetszett, nekem jó emlékem van hozzá, a többi mit számít? ) Cloudy Moon Will you shelter as you canIf Darkness falls upon them?Will you punish if it needed,Erase the ones, willin' to kill? Can't you see the moon,Thee started to move.I know this move of the moon..It started…..
Újabb vers a borús napokra. Tanárom szerint ebből kilehetne hozni még többet is, tegyük hát próbára! Szerintetek mivel lehetne jobb, kifejezőbb? Még álmomban hozzám szóltak,Meghallottam, hogy nekem szólnak.Nem reagáltam, s ők tovább szóltak,"Keljél, lépjél, gyere!" így…..
 Ég és föld majd' leszakadt amikor végre kiértem a mocskos Londoni utakra. Már az alkony is beköszöntött, de ezt is csak onnan tudtam meg, hogy az emberek már haza siettek nem pedig a kocsmákba. Megpróbáltam leszállni egy közeli kerítésre, de a helyi rühes macska…..
Lassan múlik a gyors beszédEgy lélek sem tesz-cselekszik,S egy pillanat el is tűnik... Egy levél száll és leesik,És világ észre sem veszi,Hogy az idő így múlik.....
Szitkosok népe,Szót nem szóltok, he?Szép úri szavakmerre lehettek? Ritka fajta ma,Hogy nem káromolnak,Mire fel vannak,Hogy engem szidnak? Mit oldhatnak megpiszkos, sértetttetteikkel?..
Egy kezdő pöcörgése Lefogva 2012.04.04 09:55:00
Láncok fognakengem vissza...Lefognak s nemeresztenek. Lépnék, ha nemSúly húzna le.Egy súly, amelyel nem ereszt. Miért nem teszek,küzdök ellene?Mert, nekem kell ezt viselnem...
Egy kezdő pöcörgése Csak várom 2012.04.04 09:49:00
Csak mosolygok,Szót nem szólok.Néz rám furcsán"Mi az? Mit látsz?"Én csak mosolygokÉs annyit mondok:"Egy kis nyugalom vanmellettem" - így vártam... Itt lebegtek a szavak felettünk...Mi meg csak léptünkS csöndben mentünk.Vártam és reméltem,Nézem és csodálom.Vártam, hogy…..
Felhő csúszik fenn az égen,S a kis fa már nyúl is érte.Kacér szellő lágyan tolja,S a kis fa nézi felhőt búsan."Hova megy a fehér koma?" Kicsi fácska lépni próbál,Bagoly jajgat mélán, lomhán...Jajgatna tán hangosabban, hogyhaHangja meg nem botlana. Így ment tova egy faÁlma,…..
Bártiméusz   1 Ezer meg ezer horog kapott bele az eszenciámba és kezdtek elragadni a megszokott és kényelmes Másvilágból. Szerencsémre csak kétfejűek... Mármint a horgok. Biztos csak egy kezdő lehet az, aki megidéz engem, az Ezüstholdas Kígyót, a Hatalmas Nemhozót. 30 nevem és…..
Egy kezdő pöcörgése A vad 2012.03.31 17:03:00
Rohanj, rohanj, kicsi vadSzarvas-társam, fussál csak!Vadász keres, s nyomodban Járja e rétet te érted.Járja és eltéved,Kiutat keres és nemPihen meg, még nem. Amott a fény, arraSzaladj, Lépteid tartsMeg ne akadj! A nyíl száll, rohanjál!Menekülj, míg szíved jár, Menekülj, meg…..
Egy kezdő pöcörgése A szürke 2012.03.31 16:16:00
 Hosszú idő és bújkálás után végre elszántam magam arra hogy publikálom a frisseimet :) Kezdjük is hát el a friss vers sorozatot. A szürke Az embert néztem,Csak egy lelket láttam.A világ mozgott,Én meg álltam. Látott az ember...Lelke már várt,S a változásMessze van…..
Három eshetőség áll fenn jelen helyzetben: vagy szenilis lettem, vagy paranormális jelenségek játszódnak le a házunkban, vagy nekem lettek hirtelen természetfeletti képességeim. Mind a három eléggé hihetetlenül és borzasztó hülyén hangzik, tudom. 18 évesen hogy lehetnék én…..
Sosem voltam nagy fanja ennek a sorozatnak, bár a tengeri kalandok általában lekötnek, és Johnny Depp-et is bírom. Az igazság az, hogy kíváncsi voltam, mit hoznak ki az alkotók a sokadik lehúzott rókabőrből, és a moziból való távozás után megállapítottam, hogy kellemesen…..
Liszi Dániel 2011.09.09 16:10:24
@Muse: Szió :D Tudod mit érdemes még megnézni? a Gulliver utazásait (Jack Black ver.). Vicces, jó hangulatú, tanulságos gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt :D
 Napsütötte réten próbálom elsajátítani nagyapám tanítását. Ősi, indián rituálékat tanított nekem mikor még kisgyermek voltam. Egy indián törzsben nevelkedtem fel, mint a törzsi sámáncsalád egyetlen leszármazottja. Ám én nem sámánnak, hanem harcosnak szerettem volna…..
Egy kezdő pöcörgése A lámpa 2008.07.31 21:40:00
  A falu nagymenői egy ódon, elhagyatott házban gyűltek össze. Mindegyik vagány gyereknek számított a helyi iskolában. Most készültek életük legnagyobb csínytevésére. Behemót, akinek ez csak a gúnyneve, látott egy filmben egy játékot. Úgy hívják Oroszrulett. Kristóf…..
Egy kezdő pöcörgése 45 2008.07.30 22:27:00
  45 Mondat Percről    Az osztályteremben fülledt levegő áradt széjjel. Pillanatról-pillanatra egyre izgatottabb mindenki. Egy lágy szellő megy végig a termen és kellemes hűvösség csapja meg arcunkat. Ez az utolsó... Utolsó óránk, utolsó évünk,…..
Egy kezdő pöcörgése A csúszás 2008.07.30 22:26:00
  Fehér felhőkből szálingóznak alá a hópelyhek. Végre esik! Évek óta alig-alig várom, hogy essen a hó. Hisz a gyermekévek legszebb pillanatai a szép, friss, fehér, talpunk alatt ropogó hóban telik el. Szánkózás, jégkorcsolyázás, hógolyócsaták, jégszobrászat,…..
 Csendes, júliusi éjszaka volt. Elizabeth éppen haza sietett. Nagy, fekete ballon kabátját kigombolva hagyta. 20-as éveinek az elején járhatott. Sok férfi próbálta elnyerni kegyét szépsége és vidámsága miatt. Örök vidám hangulata gyakran ráragadt a társaságára is. Viszont…..
Egy kezdő pöcörgése Dilemmák 2008.07.30 22:17:00
 „Fáj a szemem”- sikít egy gondolat a fejemben... Nem kapok levegőt... Fáj a szemem...    Érzek. Valami homályos fény dereng át a vékony hártyán, mely körülvesz. Néhány perce vagyok csak magamnál, mégis mennyit tapasztalhattam eddig. Fájdalom, fuldoklás, fáradtság.…..