Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pumpkin Jack

34 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Dallal köszöntsd a napot! 2014.05.22 07:31:42
Natáliával adjon az Isten jó reggelt belétek magyarok!!! Mi az elátkozott lónyálat láttam én most??!! Innest: 444.hu ..
Hallottatok már az Észak-Szentinel-szigetről? Nem sokszor kerül be a híradásokba, most mégis megtörtént, az eltűnt malajziai repülőgép lehetséges landolási pontjaként említették. Ennek a valószínűsége csekély, de a sziget így is maga a rejtély: lakik itt egy törzs, amely teljes elzártságban él a…..
Pumpkin Jack 2014.03.26 08:38:32
@burakefendi: ott a pont
Fürödni az aszfaltban? Hát itt se voltam még, bár lehet, nem is vágyok nagyon! Bár aki eléggé nyitott és érdekli a világ sokszínűsége, azt biztos érdekelni fogja a bolygónk egyetlen természetes aszfalt forrása! A La Brea-ban, délnyugat Trinidad-ben található Pitch Lake (Szurok…..
Képzeld el… Este 6 óra van, te pedig egy szélfútta homok dűne tetejéről nézed az aranysárga és vöröslő naplementét.  200 méterrel alattad pedig ott fénylik egy gyönyörű zöld pálmafákkal körülvett oázis, ahol rusztikus, de mégis modern szállodák és épületek…..
“A legszebb barlang, ahol valaha is voltam. Teljesen megérte a kajak túra és a jégfal mászás a gleccseren. Szükséged lesz egy tapasztalt vezetőre, meleg ruhára, felszerelésre a jégmászáshoz.” – mondta egy arizónai látogató a jégbarlangról. Képek alapján olyan ez a hely,…..
A Puerto Princesa Földalatti Folyó Nemzeti Park egy védett terület a Fülöp szigeteken, pontosabban Palawan szigetén, 50 km-re északra Puerto Princesa városától. Kihagyhatatlan turista látványosság! Itt található a világ leghosszabb hajózható földalatti folyója, ami egyúttal a…..
Texel a Nyugati-Fríz szigetek legnagyobb szigete. Aki nem csak Amsterdamra és a tulipánra kiváncsi Hollandiában, annak az egyik legjobb választás. Miért a birkák szigete? Messzi földön híres a texeli birka. Még fajtát is elneveztek róla. A helyiek viccesen szokták mondani, hogy…..
Az egyik leglátványosabb útvonal Norvégiában és az egyik legnépszerűbb turista célpont. Egy rövid megálló a hegy lábánál remek rálátást biztosít a kis hídra az út tetején. A gyönyörű és ijesztő Trollstigen út elején tábla jelzi, hogy 10%-os, azaz igen meredek emelkedő…..
Jobban örülnék, ha a címben csak az orbáni flegmaságban megtestesülő arrogáns politikai stílus újabb megnyilvánulásáról lenne szó. Sajnos azonban a két új paksi blokk építéséről, és az oroszoktól felvett 3000 milliárd (!) forintos hitelről kell beszélnem. A helyzet az,…..
Pumpkin Jack 2014.01.16 10:11:13
@Bogas: Te pedig nem vágod a lényeget. Mert kb. agyhalott vagy. Egy 3000 milliárdos kiadás (bár vannak elemzők, akik a végösszeget 6000 milliárdra becsülik) szerintem egy népszavazást minimum megér. Igenis hadd szóljon már bele az ország abba, hogy el akarja e adósítani magát még 50-100 évre.
Különben meg nem az államadósság ellen harcolt a legjobban a FIDESZ? Akkor ez most már nem számít? Levitték 2-3%-al az államadósságot, majd megnövelik 13%-al? És te ennek örülsz? Agyhalott.............
Pumpkin Jack 2014.01.16 10:27:44
@Bogas: na, tehát beigazolódott, hogy agyhalott vagy :D Köszi! Itt kurvára nem arról van szó, amiről te írsz, de tudod mit, nem akarok belefolyni. Régóta gondolkozok azon, hogy inkább más országnak fizetem az adót, és ez a titokban meghozott, teljes magyarországot pofán fosó döntés az, ami végképp eldöntötte a vitát.
Nem fidesznyikezlek és nem bérkommentelőzlek. Annyit mondok csak, hogy remélem boldog leszel 50 év múlva is, amikor még mindig nem lesz kifizetve ez az adósság, és mindenki visszafele fog mutogatni, hogy azért áll szarul az ország, mert anno 50 éve Orbán megegyezett az oroszokkal. Itt soha nem lesz normális élet. ÉS ez engem elszomorít :(
Pumpkin Jack 2014.01.16 11:02:32
@Bogas: Mire gondolsz előrelépés címén? Kiváncsi lettem :)
Kósa Lajos, amellett, hogy a cívisváros ügyes-bajos dolgait intézi, stadiont gründol, motorozik és művészeti kérdésekbe ad minden bizonnyal felbecsülhetetlen értékű tanácsokat a debreceni MODEM galéria vezetőségének, legutóbb hírszerkesztőnek is felcsapott. A debreceni…..
Pumpkin Jack 2014.01.07 08:07:25
@miller draft: pontosan ezt akartam írni, ugyanezekkel a szavakkal, szóval +1 neked :) Szánalmas gerinctelen banda.
Lali meg amatőr. Azt kellett volna kapásból mondani: a Fidesz meghallja az emberek szavát. Egy rossz döntés született, amit egy ex-mszp-s képviselő hozott meg a tudtunkon kívül, de mi a kisemberek pártján vagyunk, nem hagyhattunk ilyen helyzetet kialakulni. A Fidesz a kismamákkal van, ezért mindent megtettünk azért, hogy minél előbb újra nyisson az állomás. Ráadásul megemeltük a literenkénti árat, ezzel is bizonyítva, hogy a Fidesz nem hagyja az árok szélén az embereket. Ezzel, és a rezsicsökkentéssel együtt egész családok kaptak újra megélhetési lehetőséget. Magyarország jobban teljesít.
Ennyi :P
Pumpkin Jack 2014.01.07 08:50:27
@gwr: :S
A 168Óra volt oly kedves, hogy felhívta a figyelmet Debrecen város kétmillióért megalkotott himnuszára. Az alkotó, a hetilap szerint, a művelődési ház igazgatója és csapata volt. Íme az alkotás! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=96YM7O_Bxlg Hallgatom e…..
Túlélők - SKA/Punk Show - Tánc a világvége után...2013. január 18. (péntek) Dürer Kert Fellépők:   Nagyterem: 18:40 - 19:20 Kötelező Közhelyek 20:00 - 21:00 Macskanadrág 21:40 - 22:40 Auróra 23:20 - 00:30 Paddy and the Rats 01:10 - 02:00…..
Pumpkin Jack 2013.01.20 14:25:16
@anyádnak Én tolom: Te mekkora egy hülye vagy :) Ugye csak vicceltél!
Lehet van köztük műpunk, de 3 zenekart személyesen is ismerek, jó barátok, szerintem sírva menekülnének egy dubstep remixtől. Nem mindenki veri otthon skrillexre:P
Karácsony után pár nappal a cívisvárosban jártunk, ahol immár egy éve szemezgethetnek a helyi lakosok az Ikon étterem kínálatából. Természetesen mi sem csak úgy reformálni mentünk oda, egy klasszikus burgert néztünk ki a kínálatból. Az étterem már az utcán elkezdődik,…..
"A középiskolások véleményére összpontosítottam elsősorban (amikor megoldottam a fölsőoktatás problémáját, kiegészítés tőlem, Poldi), az egyetemistákat ugyanis nem érintik az átalakulások. Értem én, hogy mit mondanak, mit szeretnének, ezt majd a miniszter megfelelő szakmai…..
Pumpkin Jack 2012.12.21 09:10:40
Olvasom a blogokban a röghözkötésről, tandíjról szóló cikkek alatti hozzászólásokat. Sokan azt mondják, h nehogy már külföldön keressenek pénzt azok, akik az adófizetők pénzéből mentek egyetemre. Sokan azt válaszolják, hogy akkor teremtsen olyan országot a mindenkori kormány, ahonnan nem megy ki a végzett orvos (vagy akárki) 5x 10x több fizetés miatt. Válasz erre általában az, hogy lehet nekik millás fizetés de azt is ki kéne fizetnie valakinek. Kizárásos alapon az adófizetőnek. És majd akkor sírjanak az emberek a több fizetésért, ha többet fizetnek be az államkasszába.
Na, ehhez lenne egy két meglátásom.
Fizessünk be többet a kasszába, hogy jobb legyen az országnak? Mégis mire megy el a mostani befizetésünk?
Hoznék egy két példát.
- Magyar minimálbér: 280 Euró
- Holland minimálbér: 1400 Euró
- ugyanaz az uborka magyar Lidl-ben 280 Ft, holland Lidl-ben 1 Euró
- kenyér Mo:300 Ft körül. Hollandia: 1 Euró (Lidl szintén)
- dobozos sör Mo: 190 Ft körül. Hollandia: 99 cent körül (140 Ft)
- egy kávé egy jobb kávézóban Mo: 300-400 Ft. Az amsterdami csatorna parton: 2 Euró (560 Ft körül)
De ugyanez igaz Angliára, Franciaországra.
Mielőtt belekötne valaki: igen, a lakhatás jóval drágább, de a fizetésem arányaihoz képest ugyanannyi százalék egy albérlet. Plusz az internet, mobil, stb szolgáltatások ára is olcsóbb, mint nálunk. Szóval max a lakhatás a sokkal drágább. (tömegszolgáltatást nehogy kimondja valaki, mert a BKV-t nem hasonlítanám a londoni tömegközlekedéshez)
És most jönne a lényeg:
Nagyjából hasonló árak mellett hogyan lehetséges, hogy a minimálbér náluk ötször annyi? És működik mellette az oktatás, az egészségügy, stb stb? Hogy lehet hogy ott a tanárnak is versenyképes a jövedelme, és azt ki tudja gazdálkodni az ország?
Hogy marad meg az ő zsebükben ennyivel több, hogy ugyanannyiért adja az uborkát, de mégis többszörösét viszi haza? És hogy lehet, hogy még az államnak is jut annyi, hogy az országuk nincsen szarban, működnek az alapvető dolgok?

Szóval nekem ne mondja egy okoskodó pöcs sem, hogy fizessek több adót, és attól majd jobb lesz. Éppen eleget fizetek mindenért, és mégsincs semmi látszatja. Minden rohad. Pedig az utóbbi pár évben igen megnőtt a befizetett adóm mértéke, és folyamatosan növelik még mindenféle adókkal.

HOL AZ A PÉNZ, AMIT BEFIZETTÜNK?
HOGYAN LEHETSÉGES, HOGY MÁS ORSZÁGOK KEVESEBB BEFIZETÉSBŐL JOBBAN MŰKÖDNEK?

Nem akarok még többet fizetni az amúgy is kevésből, mikor nagyjából ugyazanon árak mellett a béka segge alatt vagyunk más országokhoz képest.
Pumpkin Jack 2012.12.21 09:28:57
@kovi1970: Áfának nem néztem utána, így is elég beszédes, de igen, ezt is jó tudni, h mennyi adót nyúlnak le FASZSÁGOKRA!!!! Mert arra költik. Soha el nem készülő négyes metró, debreceni 2es villamos, stadion és nagyerdő rekonstrukció, horror áron fizetett 100as vasútvonal felújítás, stb stb. De van pénz nyugdíjemelésre, szolgálati kocsira, köztársasági őrezredre meg a kukim tudja micsodára. Igen, nagyjából erre akartam utalni, hogy a iszonyat mennyiségű adónk az hova megy el.
Pumpkin Jack 2012.12.21 09:33:45
@preddy: Oké, jogos ez is, hogy eléggé más a munkamorál. Azon is változtatni kéne. De először is fejétől bűzlik a hal. Ha az ember azt látja, hogy a vezetés is talicskázik, akkor ő miért küzdjön?
Nagyon nagy felelőssége van a munkavállalónak is, meg az egyszerű közembernek, hogy változzanak a dolgok, de fennt kéne elkezdeni, és utána jöhet a mentalitás változtatása. De az hosszabb folyamat.
Viszont vannak olyanok, sokan, akik szeretnének sokat és jól dolgozni, cserébe szeretnének nyugodt, kiszámítható életet egy normális fizetéssel. Na, ezek mennek el külföldre dolgozni.
Október 26-án, pénteken Hende Csaba a Vas megyei Hegyfalu közelében, az épülő M86-os főút mentén tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret egy vegyes használatú civil és…..
Pumpkin Jack 2012.11.06 10:48:21
@immortalis: :D:D:D Ott a pont :)
Pumpkin Jack 2012.11.06 10:49:15
@Darkwill: Egy ismerősöm írta az előbb, és mennyire igaza van:
"Amúgy ha nem blogozol egész nap, vagy legalább egyórát per nap, totál lemaradsz mindenről. Tegnap az zsidóliberális RTL-en a hírekben, ahol pedig éppen lenne ok szétszedni a kormány bármilyen csíntevési kísérletét, semmiről nem szólt a híradó, de tényleg. Elmesélem az utolsó 15 percét, sajnos csak annyit láttam: Vitrai 80 éves, 4perc, Gotár és Znamenák újra együtt dolgoznak (ez komolyan hír???), a szegedi állatkerti zsiráfok nem szeretik a metál zenét, újabb sok-sok perc! Már senki nem akar tájékoztatni... Van pár arc még a médiában, akik ügyködnek még, de mindenki félti a nyugdíját, (felesleges, úccse lesz) és inkább térdel, és kussol. Vélemények mennek, de csak itt-ott. Az értelmiség költözik, a nem értelmiség (hiperpigmentáltak előnyben) biztosítja a népszaporulatot, jah, és a kedvencem: Személyesen hallottam a kedves miniszterelnök urat, amint a Rektori Konferencián azt mondta: ha tanulni akarsz: vegyél fel diákhitelt... Én is nézegetem már hová kéne menni..."
Tessék elképzelni a következőt: felkérünk egy közepesnél tehetségesebb festőt, hogy fesse meg nekünk kedvenc politikusunk (elképzelt) aktját, ehhez biztosítunk egy majdnem minden igényt kielégítő, de kissé szűkös műtermet, stabil állványt, kiváló minőségű vásznat és…..
Subba Subba Records: Gnesa - Wilder 2012.10.19 17:22:15
köszi marsa! ..
Üdv nektek! Régen írtam, dehát sajna nagyon el vagyunk foglalva azzal a tudattal, hogy lassan tényleg megjeleni az új cd, és a honlapunk is megújul majd, de oda ígérjük, szorgalmasabban fogunk írkálni. De itt lehet ez lesz az utolsó post. Főleg, ha a tartalma miatt ránkküldik a…..
Ezt a levelet kaptam ma iwiwen, gondoltam ide is illenék kirakni:) "Sziasztok! Rövid "alkotóidőszakunk" lezártával végre újra jelentkezünk.  Harminc nap múlva megjelenik első hivatalos nagylemezünk, nem akarunk senkinek csalódást okozni, ezért dolgozunk éjt…..