Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EgyszerEszter

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egészéges élet alapja az a szeretet, amit az ember kisgyerekként az anyjától kap. Ez önmagában talán nem tűnik meglepőnek, de szeretnék ennek a kérdésnek egy külön bejegyzést szentelni. Mert rettenetesnek tartom, hogy kismamákat feszt azzal rémísztgetnek – az ún. szakemberek vagy más kismamamák…..
Nem tartom magam rossznak. Nem tartom magam bűnösnek. Épp ezért visszás – nem csak talán az olvasó, de önmagam számára is – hogy ennek a blognak az írását mégis mentegetőzéssel kezdem. Hiszen, aki nem követ el hibát, aki nem cselekszik rosszul, annak nem kell mentegetőznie. Épp ezért boldog vagyok,…..
EgyszerEszter 2020.07.09 15:20:18
@Kamuflázs Dzsúlija: Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, nem szép, hogy rosszul idéztem a tízparancsolatot, javítom alkalomadtán. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a kontextus szempontjából szerintem mindegy, nem gondolnám, hogy a tisztelet eldönthető. Szeretni szeretetreméltó embereket lehet, tisztelni tiszteletreméltóakat. Ha valaki nem méltó a tiszteletünkre, mégis erre kényszerítjük magunkat az ugyanúgy elfojtással vegyes hazugság.
Lélekház A revelációm napja... 2020.07.08 23:36:02
Az előző bejegyzésemben már szóltam a „revelációm” napjáról, arról a pillanatról, amikor rájöttem, hogy az anyám nárcisztikus. Soha olyan összetett érzéssel még nem találkoztam: mintha egész életemben egy bolonddá tett szamár módjára rohantam volna anyám szeretetéért, mint a csacsi, akinek egy…..
Hogy milyen is egy nárcisztikus szülő gyerekekeként felnőni... Ez legelsősorban attól függ, mikor kérdezik az embert. Egy ilyen személy élete ugyanis két szakaszra bontható. És ez a két szakasz olyan éles, olyan markáns felezővonallal, olyan vízválasztóval, határolódik el egymástól, hogy több,…..