Regisztráció Blogot indítok
Adatok
twillight

232 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez megint Kertész Péter blogja, a 2007. szeptember 4-i bejegyzés. Ő egyértelmű filoszemita (esetleg cionista), és saját maga is zsidó, hivatkozik is tragikusan elvesztett hozzátartozóira; tehát sok mindennek nevezhető, de antiszemitának aligha. És mégis... Látványos öngól, azt…..
- testelhagyás: nekem alapbeállítottság szerint nem megy. Egyszerűen ragaszkodom a testemhez :) Sajna tippet sem tudok adni, hogyan kéne elkezdeni...:( Spontán előfordulása a halálközeli élmények első lépcsőfoka - levitáció: két embert tudok, akikről több ember beszámolt,…..
magicworld tulpa 2007.12.05 09:01:08
A tulpák az elme gyermekei. Úgy mesélik el kell képzelned egy élőlényt.Ember alakút szoktak, vagy nagyjából ember alakút. Vizualizálnod kell őt.Tedd ezt teljes magányban, egy sötét helyen. Bár Szepes Mária Vörös oroszlánjában egy szobrot keltenek életre sikerült megszereznem…..
Zárjuk a tavalyi tévés évadot összefoglaló poszt-sorozatunkat azzal, hogy hátha a 2009-es év job lesz, mint az előző, amiről itt, itt és itt is írtunk.OktóberA hónap első napján elindult a Comedy Cental hazai kiadása, a VH-1-nal közös csatornán, de nem minden szolgáltató…..
twillight 2009.01.04 14:13:52
@LarryUnderwood: Nem feltétlen csak a "lakótelepieket". A Kijelentés a néztettségi mutatókra vonatkozik, ami abból áll, hogy két panelházban kb. 300-an kapnak dekódert ami méri mit mikor néznek. Ezt felszorozzák az ország lakosságához, és onnan adják meg a néezttségi adatokat (azaz halál megbízhatatlan a módszer).
Konzervatórium Kóklerek II. 2009.01.03 06:03:00
...avagy hogyan lehet kis energia-befektetéssel oktatni az egyetemen (Vendégszerzőnk írása) Természetesen úgy, hogy nem készülünk fel az órákra, sőt, ha lehet, meg sem tartjuk azokat, hanem rásózzuk a tanszéki rabszolgákra, de itt csak a kezdők állnak meg. Ennél sokkal…..
twillight 2009.01.03 15:33:18
@szakértőbb: tudni tudni fogsz róla, kötelezőként valószínűleg fel lesz adva, de nem megy el tiszta 1 hónap a _megtanulására_. Ha nem tölt feleslegesen adatbiflázással végtelen időt, akkor talán lesz ideje hogy gondolkodni is megtanuljon.

Azonkívül biflázás helyett marad szabadideje, amiben művelődhet önfejlesztőileg. És mivel amit biflázással bemagol elfelejti 1 hét múlva (legkésőbb) _nem lesz butább_ azzal hogy kivesszük ezt a felesleget. Az adatokat meg mindíg megtalálja majd a könyvekben amikor kell (az aktuális cucchoz kellő adatok meg úgyis folyamatosan változnak, semmi értelme megtanulni őket).

És mégegyszer: MINEK tanulod meg kétszer ugyanazt? Csak ismételni tudm magam: 4-8 osztályban ugyanaz a töri/biológia/kémai/földrajz anyag van mint középiskolában csak elavult módon tanítva (sokszor elavult tényanyaggal, d enm kevésbé bőven). A filozófiaoktatás meg a felsőoktatásban szó szerint adódik le az, ami két év alatt a középiskolában. Szó szerint. Minek vesztegetjük az időt egyszer már leadott anyagra?
twillight 2009.01.03 15:37:39
@beneipeter: na, itt kezdődik az "ostobaság". Ha bármit is tudnál orvosilag a csakrákról tudnád, hogy semmi közük az idegekhez.
twillight 2009.01.03 16:10:46
@szakértőbb: > de bizony butabb lesz, mert meg a biflazassal is edzene az agyat, amit egyebkent sosem tenne joszantabol.

Tévedsz. Csak leterheled az agyat és gátolod a gondolkodást.

>Mondok egy peldat a kedvvel tanulasra:
orosz kotelezo volt regen, utalta mindenki, nem tanult senki. Most nemkotelezo, lehet angolt, nemetet, amit akarsz... Ha jol tudom, most is a lenyegileg semmilyen idegen nyelven nem beszelok orszaga vagyunk:-)

Ez egyfelől nálam nem volt kérdés, másfelől az, hogy adott céladatok a) haszontalanok (mint egy töriévszám, ahol az események sorrendje bőven elég lenne), vagy b) igen gyakran változik (pl. a latinnevek 1/3-át évente újraírják a tanárok saját bevallás szerint), másfelől duplán-triplán is megtanítják az adott anyagot (ismétlem nézz bele a biológia/kémai/földrajz/filozófia tárgyakba) így csak azt kéne megtanítani egy kompetens tudáshoz, hogy hol férsz hozzá a releváns adatokhoz - és nem amint mondod kilökni a diákot hogy találja meg egyedül.

>Pedig azt vartam volna, hogy most, hogy szabad angolul/nemetul/idegen nyelvul tanulni, "mindekinek perfektje" lesz:-))

Mindenki választ is nyelvet. Tanulja is kötelezően amíg csak iskolába jár (általánostól felsőoktatásig). Oszt hiába lenne kedve tanulni nem tanítják meg. Volt erre "Vezetéselmélet" tárgyból a tanárnak egy mondása: "Én b'meg nem vagyok hajlandó tanítani. Aki azt akarja az iratkozzon be a magántanfolyamomra 200,000-ért!"

>hidd el, a mezony nagy resze vegtelenul keves idot tolt csak el az atalad adatbiflazasnak nevezett dologgal.

Jó nektek. Ahova én jártam, ott az idő 1/3-4/5 részét adatmagolással töltöttük. Pl. töri: 10%-ot ért a "kifejtős" kérdés, 90%-ot az évszámmagolás. földrajz: ahelyett, hogy leolvastuk volna a térképről melyik ország mit termel bebifláztunk mindent. egyetemen a tárgyak 70%-a arról szólt, hogy magolunk adatot, meg 100%-os követelményű ZH-kat írtunk (tehát 300 kérdésből 10-et feladtak, és ebből 10-et vesszőtévesztés nélkül kellett tudni mint beugró).

> Minden esetre versenykepessebbek nem lesznek, az gondolom, igy is latszik.
Koszonom az eszmecseret!
Sziasztok!

Na ebben egyetértünk.
Az ötlet már a sztrájk előtt felmerült, de mostanra a jó Index ki is nyomozta, hogy tényleg perelhető a BKV, amiért nem biztosított elégséges szolgáltatást a hétfői sztrájk 24 órájára, illetve nem hajlandó egy nappal meghosszabbítani a bérletek érvényességét. "A…..
twillight 2008.04.28 20:44:29
ha vki megszervezi a csoportos perelést, akkor egyenlő költségekkel beszállok én is. Elérhetőség:
twillight@freemail.hu

Amúgy nem lenne gondom még a totális sztrájkkal sem, csak a npokat adnák vissza a bérleten!
Ez van, nem kell szeretni. A statisztikákat inkább meg sem nézem. Sajna újratelepíteni nem merek, időm amúgy is semmi.Az utóbbi hetekben mindössze 1 kis 1.5 órás DVD-zésre jutott időm. Occsó DVD-k közt (kezd végre beállni az 900-1000 forintos kategória újdonságokra is!) leltem…..
Jelen esetben egy másik géppel. Sajna ehhez viszont századonként egyszer jutok hozzá. Sebaj.Ami történt:- Először is segítségeteket szeretném kérni: pár hete éjszaka a TV2/RTL-klub vmelyikén volt egy film, amiben vmi vírus halhatatlanná tette az emberek egyik felét, a másik fele…..
magicworld bejegyzés 2008.01.20 22:33:00
fura, de szinte mindent meg lehet szokni. Még azt is, hogy 2 cm-ről ellenőrzöm a monitort, hehCsak E. Murphyt nem szokom meg, ert minden évben egyre szarabbnak érzem a filmjeit, ez a Krump-család 2 meg totál okádék: hogy a legjobb drog, ha az ember felszívja öönmagát... És küllönben…..
még ha lényegében nem is látom, mit gépelek, mert a monitorm mára egy rakás szar, de leaglábbis betűket már nem lehet kivenni rajta.De még mindíg igazságosabb ez a rendszer, mint a közszféra jelen béremelése: ugye ott elméletileg minden béremelés az inflációval egyezik meg: a…..
magicworld átmeneti szünet 2008.01.17 12:05:48
áll be, mert a merevlemezem megadta magát picit, és egyelőre a hiba kijavításán dolgozom, így odahaza nem elérhető a netem. Bocsi és igyekszem...
magicworld definíciók 2008.01.13 23:23:00
Úgy tűnt egyszer, hogy xcsak meg kell csinálni, és most éppen ráérek. Meg t'án meg is ígértem? Valakinek? Csapjunk inkább a lovak közé! <szerkesztve>clairvoyence: tőlünk távol eső helyekről, eseményekről való információ megszerzése anélkül, hogy a…..
magicworld hüpp 2008.01.13 22:50:57
mivel kezdek szinte szart se' láztni a monitoron kénytelen leszek venni egy újat. Azt ugyan nem tudom miből, de muszály, mert kell...
Ebből él. Van fogalma róla, mit csinál. Soha nem is fog megváltozni. Túl messzire is ment.Én megfognám, és addig verném, míg kegyelemért nem könyörög. Aztán tovább verném. Addig amíg már könyörögni sem bír. És akkor tovább verném amíg meg nem unom. És akkor még egy…..
napi 20 látogató átlagban, és a legállandóbban látogatott bejegyzés az inga 2 (bef. rész), ami annyira jó lehet, hogy még egy netes ezoterikus magazin is felrakja a linkjei közé - haha, van mire büszkének lenni. Nem is rossz a csúnya visszaesés, és az eredeti 1-3 látogatóból…..
Ugye lehetne szót vesztegetni a sima, varázslásnál használt kellékek előállítására, de minek? Fogod magad, és összedobos, vagy megveszed boltban, oszt annyi.Ellenben vannak a tárgyak, amik hatalommal bírnak.Namost ezeket nem nehéz előállítani. Egyszerűen gyakorta kapcsolatba kell…..
magicworld --- 2008.01.11 21:33:00
Úgy tűnik a legyeknek és molyoknak kezdenek kifejlődni olyan változatai, amik egész évebn képesek szaporodni, annakokán hogy egész évben egyforma meleg van a lakásokban.... Most csaptam agyon egy molyt... Egy lépéssel közelebb a Skynethez:…..
Ahogy a Shop Stop 2-ben mondták volt: mi másra való a net, minthogy olyan elborult keféléseket láthass, amiben neked a büdös életben nem lesz részed?!? Ennek apropójául álljon itt pár "tipp" hogyan lehet megfelelő anyagot találni a neten.Elsőként megjegyezném, hogy én…..
Ment a szemeim előtt a riport a MF2 vmi fő-producerével, elég lényegtelen volt, mert mindkét fél tudta, hogy gáz van, és jól kéne kijönni belőle. Ami érdekes az ez a mondat volt:"Tudjuk, mint sokan megkritizálták, hogy a filmnek valószínűtlenül yenge a története, és…..
magicworld the news 2008.01.09 22:41:36
Néztem a déli híradót, ottan nyilatkozott George Bush. Annak kapcsán, ogy egy Iráni hajócska megközelítette Irak partjait. Aszondta:"Nem fogjuk tűrni, hogy Irán megsértse a térség amerikai érdekeit."Nem (a "demkoratikus") Irak érdekeit, nem a térség érdekeit,…..
Csak van valaki, aki követi a klasszikus "figyeljük a piac igényeit" elvet: a Bookstation a Keleti pu.-nál beszerzett egy pakknyit az eredeti műből. Potom 150 oldal, angolul, és bár nincs mellette semmi, mégis jó fogás.A könyv a 60-as évek világát idézi erősen, és…..
Az egész úgy indult, hogy... nos, pont olyan események láncolata vezetett ehhez a bejegyzéshez, mint a címben szereplő ötrészes trilógiában fellelhető semények :)(Egyébként létezik egy másik ötrészes trilógia is: az Alapítvány-sorozat Isaac Asimov tollából. Szóljon, aki tud…..