Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KipcsakVagyok

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég írtam egy posztot, amelyben Orbán hitvallásának vezérmondatáról értekeztem -- akként, hogy az ellenzéki politikusok képtelenek felfogni és a jelentőségén értékelni azt. A mondat lényege, hogy Orbán úgy kel és úgy fekszik, hogy ha nincs hatalmon, akkor meg akarja szerezni a hatalmat, ha pedig…..
KipcsakVagyok 2020.04.04 19:52:37
@morpho: nincsennem? Anglia BoJo, May, Cameron? Ugyan az van mint itthon ellenség kép: EU és a kelet európaiak. Emberek jogainak megnyírbálása. Usa Trump? Tárasdalmi szakadék elmélyítése. Mára jóval több ember van ott TB nélkül mint 5 éve és ezeket az embereket hagyják is meghalni... Nyugat európában szerintem meg azért jobb a helyzet mert a hidegháború alatt muszáj volt tenni az emberekért azért, hogy a vezetők megtarthassák hatalmukat. De a legnagyobb különbség nyugat Európa és Magyarország között az az, hogy nyugaton a cégeket adóztatják és jól működő szociális hálóval védik az embereket, itthon az embereket adóztatják és sarcolják amíg a feltőkésített cégeket segítik.
KipcsakVagyok 2020.04.04 20:56:32
@morpho: annyiból rosszak, hogy tényleg nem egy ember van kitolva a nép elé hanem egy-két párt. Mondjuk ezekben is nagy az összefonódás és nem tesznek nyíltan keresztbe. Max a választások előtt eljátsszák a a nagy ellentétet a hatalom megszerzéséért.

Angol konzervatívoknál akkor váltanak le valakit ha már vállalhatatlan lásd May. BoJo még nem tart ott és meg is tartják még legalább 1 évig. Nyilván más a politika kultúra. Angliában leváltják a miniszterelnököt ha megbukik az emberek szemében. Ezért adott 3 miniszterelnök a konzervatív párt az elmúlt 4 évben, de a cél és a politika azóta sem változott. Brexit. És a munkás párt se megy velük szembe, lásd decemberi szavazás. Ott le van osztva fentről mit kell tenni a kirakat emberek meg arcot adnak neki.

Usa trump: egy vállalhatatlan pacák. De ő tartja a magát a párt érdekeihez: elvenni a kis embertől, adni a tőkéseknek. Ez volt mindig csak mondjuk az elődje bush jólétet tudott teremteni a háborúkból. Szintúgy mint obama, csak ő háború nélkül tudott fegyereket eladni. De hogy az usában is mennyire támogatják a pártok egymást. Lásd Sanders. A demokraták inkább elbuknak még egy választást, csak ne olyan kerüljön oda aki változtatna. A lapok ott is le vannak osztva, nem demokrácia csak annak látszik.

Szóval azért mert nálunk az irányító és a kirakat ember egy és ugyan az attól még nem rossz a rendszer. A rendszer nálunk azért szar mert a vezetőknek egyáltalán nem érdekük az emberekért tenni. Elég ha tömik a zsebüket, ami amúgy is csak kevés embert zavar az országban. Szóval nincs mit tenni.
Magyarország elveszett Trianon után. De nem a területi veszteség miatt hanem a szellemi tőke külföldre kerülése miatt. Itt meg megmaradtak a földművelő parasztok akiknek már az is jólét, hogy van melegvíz a házban.
KipcsakVagyok 2020.04.04 21:08:49
@morpho: ja és a magyar ellenzékről. Ugyanaz mint az angolszász országokban. Rendszerváltás óta azért sok párt kihullott MDF bebizonyította h nem fog tenni az országért. Ők és koalíciós pártjaik el is tűntek azóta. Bár az is igaz hogy még a fidesz 10 uralma alatt nem tett akkora kárt mint annó az mdf. 94 mszp. Hát azok is szarok voltak le is lettek váltva. Jött a fidesz torgyánnal. Nem is csoda, hogy nem akarta a nép őket vissza. Mivel idő közben eltűnt egy csomó párt jött újra az mszp akiket azért választottunk újra h ne mondhassák azt h mert az előző kormány elbaszta. Hát nem jött be elbaszták. Ki marad 2010re? Orbi és a fél náci jobbik a hazaáruló morvaival. Megemlíteném a dk és az lmpt de a magyarok nyilatkoztak. Nem kell demokrácia Magyarországra! Akiknek meg kell azok látják, hogy a magyar "ellenzék" orbit szolgálja. Tisztelet annak az 1,2 kivételnek. De azoktól is meg fognak szabadulni a következő ciklusuk alatt.