Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcell Várszegi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
Marcell Várszegi 2020.03.31 21:09:21
@morph on deer: A régebbi Mac Pro-k ez alól kivételek, az meglehetősen PC szerű számítógép volt, és ott nyilván alkatrész szinten javítottak dolgokat, azonban ez nem mondható el egyetlenegy 2013 utáni számítógépükről sem.

Alapvető műszaki problémák vannak a számítógépeikkel sajnos. Ezt mint egy leendő mérnök mondom. Lehetne sorolni a félbehajtható iPhone 6-tól, a kiolvadó procikig a 2018-as MacBook Air-ben, a kamu ventillátorral, a porszemektől tönkremenő gombokon, a megtörő SATA kábeleken, illetve a megtörő kijelzőkábeleken át sokáig a sorozatos tevezési hibáikat, amik teljesen megengedhetetlenek.

A vállalat mentségére szóljon, hogy ha tervezési hibából ered a baj, általában szó nélkül cserélik a dolgokat. DE, itt sem javítás, hanem CSERE történik. (Lásd: ha a csodálatos butterfly billentyűzet tönkre megy, akkor a laptop egész felső házát kicserélik, akkuval, touchpaddal. Sosem javítanak semmit a hibás alkatrész szintjén kívül, maximum a kijelzőt, ez pedig, a már nem garanciális javításoknál aránytalan többletköltséget jelent a kedves vásárlónak.)
Marcell Várszegi 2020.03.31 10:43:57
Nem csak a cég termékei készülnek IT analfabétáknak: a cég alkalmazottai is azok. Bár normális szervizes képzést kellene kapniuk, egy csavarhúzókészlet használatánál több képzést -ami tele van az Apple szükségtelen bitfejeinek tömkelegével- nem kapnak. Az Apple évek óta a "Right-to-repair" legnagyobb ellenharcosa, nem csak itthon, hanem szerte a világban. Nyugaton sem kaptál volna jobb ellátást, ugyanúgy alaplapokat cseréltek volna nálad a "Genius"-ok. Mindez miért van így? Hogy garancia után ki tudják neked számlázni a 200e Ft-os nagyságrendű alaplapcserét. Ami a házat illeti, az alaplapot úgy lehet kicsúsztatni a gépből, hogy egy U alakban hajlított fémrudat dugnak be az alaplap erre kiképzett technikai nyílásaiba. Ezeknek a lyukaknak az átellenes oldalán, az alumínium ház teteje található. 99%, hogy az alulképzett Apple technikus eme folyamat során sértette meg, belülről a gépházat. Még ha cserélhető is fizikailag az alkatrész külön-külön ami meghibásodott, (tegyük fel tönkre ment volna az egyik RAM-od, ami foglalatos) az Apple akkor is alaplapot cserél, hiszen az alkatrészkatalógusukban egyetlen egység az alaplap minden egyes foglalatos alkatrésszel. (Lásd iMac Pro: hiába foglalatos a CPU, RAM, SSD, hálókártya, bármi meghibásodik ezekből, az egész alaplapot kell cserélni.) Aki pedig nem az Apple előírásai szerint jár el, és a vásárló érdekét veszi figyelembe, az elveszít az Apple Authorized Service Provider tanúsítványát.