Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltán Kiss (vízép. mérnök)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor februárban Budapest titokzatos legendáiról írtam, a listámon eredetileg a város eltűnt szobrai is szerepeltek, köztük a régi nullás kilométerkő. Mindent egyszerre képtelenség bemutatni. A nullás kilométert megjelenítő szobrok története pedig éppen elég izgalmas ahhoz, hogy önálló…..
A Tabán. Girbe-gurba utcácskák, kiskocsmák, macskakövek és lépcsők… Valamikor ezt jelentette ez a szó. De honnan is ered ez a kifejezés? És pontosan mit is jelent? Budapest egyik legmisztikusabb és legkultikusabb része: a Tabán, vagy más néven Rácváros. Ez a városrész számtalanszor átalakult az…..
Zoltán Kiss (vízép. mérnök) 2021.06.19 14:25:58
@Villy: A szentendrei múzeumban megtudjuk, hogy az első világháború után is sok szerb leszármazott, még a volt polgármester is "hazatért" az újonan létrejött SHS Királyságba, és ezt a folyamatot "optálás"nak nevezték.
Kossuth Lajos 1859. június 15.-én felkereste a londoni celebritások leghíresebb fényképészét, John J. E. Mayallt, és lefényképeztette magát. A fotóknak minden bizonnyal kulcsszerepet szánt a tervezett magyar felkelés propagandakampányában, de a sors kereke más irányba fordult, és a képek végül nem…..
A címből kitalálható, hogy a IX. kerületi József Attila lakótelep utcaneveiről lesz szó. A telep több ütemben épült 1957 és 1980 között, az utcanevek zömét azonban közel egyidőben, 1962-63-ban adták. Tulajdonképpen a lakótelep elnevezése is érdekesen alakult, hiszen a rendszerváltásig nem is…..
A középkori Magyarország, azon belül is Buda legfontosabb utcája a Fő utca volt, hiszen ez kötötte össze a Budai várat az olyan stratégiai jelentőségű városokkal, mint Esztergom vagy Visegrád. Az 1600-as évek végén, 1700-as évek elején svábokat telepítettek a területre, köztük egy Christ Antal nevű…..
HamPLÓ Hévvel a szabadba! 2020.03.30 07:00:00
A címben szereplő felszólítás a Budapesti Helyiérdekű Vasutak Rt. szlogenje volt a harmincas években. A nagy gazdasági világválság után megcsappantak a cég bevételei, ekkor találták ki, hogy felfuttatják a turisztikai célú személyforgalmat. Mivel most a valóságban nem ajánlott kirándulni, Noah…..