Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dudix

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelépett a mozdonyvezető, hoppon maradtak a Somogy Intercity utasai – állította hétfőn a gazdátlanul maradt szerelvényen utazó taszári hölgy. Átmenetileg Dombóváron ragadt a vonat. Az utasok elképedése akkor vált döbbenetté, amikor fény derült a késés okára. A taszári…..
Sándor barátunk, rendszeres olvasónk és szs. nicken kommentelőnk elhatározta, hogy kissé felélénkíti a klasszikus történeti elemeket az ókori Görögországból. Szerzőnk szerényen azt írja, hogy mostanában egy projekt miatt foglalkozik kicsit a Kr.e. 4-3. század (had)történelmi…..
dudix 2009.05.19 09:45:47
@saul:
1. a rómaiak Traianus vezetésével legyőzték a párthusokat, elfoglalták Örményországot és Mezopotámiát a párthus fővárossal, Ktésziphonnal együtt, és bábkirályt ültettek a trónra. Traianus utóda, Hadrianus azonban védhetetlennek tartotta az új hódításokat és feladta őket.
2. engem is érdekelne a forrásod Antonius halálával kapcsolatban, én erről a változatról még sohasem hallottam.
Mandiner blog Az FSZB franchise 2009.05.10 08:01:00
  1991, február: sötét éjszakák telepednek a Szovjetunióból épp kilépni készülő Grúziára. Úgy tűnik, sikerülhet, miután 1990 decemberében az oroszok váratlanul és igen gyorsan kivonultak az országból, magukra hagyva így a dél-oszét kisebbséget, akik inkább…..
dudix 2009.05.10 13:53:19
@gloire: v. a Jereváni Rádió jelenti:
-Moszkvában Mercedeseket osztogatnak...néhány óra múlva jön a helyesbítés:
-a hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
csak nem egészen értettem, h. jön ide, sz. az orosz provokáció gyanúja nem teljesen alaptalan...az oroszok elég intenzíven és eredményesen szították az ellentéteket a kaukázusi nemzetek között a Szu. felbomlása után.
A Kínai gazdaság 1820-ban még nem csak messze a legnagyobb kibocsátással rendelkezik a világon*, de a világ össztermelésének egyenesen a harmadát adja, majd ez az arány a dinasztia bukása idejére 9 % alá zuhan (OECD). Az a gazdaság zuhan ekkorát, mely előtte gyakran nem…..
  A poszt újrájának apropója, hogy egy kedves olvasó - borsod - volt szíves felhívni a figyelmem pár évszám, illetve beosztás tekintetében egy-két eltérésre. Látjátok ez van, amikor siettetik az embert :-)Azt már a Horthy-trilógia óta tudjuk, hogy régi olvasónk és…..