Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beginner

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sauber videóján jól látszik az új alkatrész működése. A légterelő egyik kereszteleme le-föl csapódik, mintegy öt centiméter széles rés keletkezik, ha a pilóta úgy állítja. A hatás az egyenesben akár 15 km/h óra pluszt jelenthet és előzéseket. Használatának persze…..
Beginner 2011.02.02 14:04:58
@valamik1:
A GPS a saját helyzetét az általa látott (hallott) műholdak időbélyegzőinek eltéréséből számolja ki.
Tehát a műholdak (ismert pozícióból) sugároznak bizonyos időközönként egy "nagyon pontos" időt, melynek a késéséből kiszámítható a műhold(ak) távolsága. több műhold távolságadatából pedig kiszámítható a pozíció. Mivel a műholdak az időadatokat csak bizonyos időközönként küldik (nem tudom mi a periódus, de biztos, hogy nem folyamatos), illetve a számításhoz is idő kell, így egy határon túl nem csökkenthető a pozíciókiírás.
El tudom képzelni, hogy a 10Hz már egy eléggé a határon levő érték, mert 0.1 s alatt kell beérkeznie minimum 5-6 műhold adatnak, és azt feldolgozva számítani pozíciót.
Esetleg tudja valaki, hogy a GPS műhódak mennyi időnként dobnak egy időbélyeget?
B
Az alábbi levél jogvégzetteknek és a jogszabályt ismerőknek kicsit megmosolyogtató lehet, de a segítőkész válaszokat minden bizonnyal örömmel venné a levélíró.Élettársammal két gyermekünk van. Kapcsolatunk végét járja. Nagyobbik fiúnk áprilisban lesz 5 éves, a kicsi…..
Beginner 2010.12.08 17:39:51
@Turboanyu: hány évbe telik azt megtanulni, hogy a koszos cuccot hová kell tenni? Erre egy majmot is be lehet idomítani pár hét alatt.

Sok.

Biztos, mikor hazaér fél 5-kor (közalkalmazott), csak leveti magát a TV elé, és nézi a Mónika Showt, időnként rámordul a gyerekre, hogy hozzon sört, majd este, mikor hulla fáradtan hazaérsz, mosdatlanul, sörszagúan meg akar izélni.....

Azt mondd meg _neki_ inkább, hogy mi az _igazi_ bajod vele!
Levélírónk a gazdasági válság kellős közepén visszautasított egy állást. Vajon jól döntött ?   Sziasztok!   Történetem még igen friss, szinte most esett meg velem. Hosszas bevezetők után a lényegre térek.   Egy hónapja kerestem már állást a szakmámban, túl…..