Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szalakóta

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: ITT   Az önkielégítés erkölcsi megítélésében nagyon sok olyan szempont van, amit nem vizsgáltam meg az előző posztban. De nemcsak én, hanem azok sem, akik emberek millióinak  életére vannak hatással véleményükkel. Most ezeket a szempontokat fogom megvizsgálni,…..
Nemrég olvastam az Otolaryngology - Head and Neck Surgery-ben, hogy a betegek mennyire utálják és nem tartják be a gégediétát, azaz mikor valamilyen hangszalagprobléma kezelése képpen egy ideig tilos beszélniük. Meglepett, ugyanis azt tudtam, hogy nem rajonganak érte, de a…..
Hal(l)ogatom-a siket élet 2008.05.13 22:22:25
Ezt a blogot kizárólag azért hoztam létre, hogy mindenki megtudhassa, hogy hallás után is van élet:D Le fogom írni,hogy miként tudom megoldani a mindennapokat és kihasználom a lehetőséget,hogy itt megköszönjem azon emberek segítségét, akik nélkül nem lenne ilyen könnyű a…..
Rikavagyok érdeklődése miatt jutott eszembe,h megírom ezen posztot. Sokat írtam már a szájrólolvasásról,de még nem foglaltam össze a tapasztalatokat, úh most megteszem.Tehát annyi tudható,h a szájrólolvasás elsajátításához is van egy érzékeny időszak a gyermekek életében…..
A nap pozitív eseménye: reggel bementem egy boltba ahol életemben kb. 2szer jártam és az eladó hölgy szépen artikulálva szóva tette,h már rég látott:) Jól esett, engem biztos jobban megjegyzett mint a többi vevőt:)negatív esemény: vettem egy módszertan könyvet. A címe: Még 135…..
Leírom az új ötletem az írott jelnyelvről, látom népszerű volt a téma:) Szóval szerintem a legegyszerűbb lenne, ha a jelek hangbeli megfelelőjét használnák, hamár úgyis megtanítják a siketeket magyarul írni és olvasni. Tehát pl. van jele annak a "fogalomnak", h alma…..
Hogy ne csak a mindennapok dolgairól kelljen olvasnotok, rugaszkodjunk el kicsit a valóságtól és jöjjön egy kis irodalmi mazsolázgatás, főleg, h ez egy előre írt poszt, úgyhogy amúgy sem tudnám megírni most, h mi történt:Elkezdtem olvasni egy regényt. Már az elején arról…..
Szalakóta 2010.03.14 17:40:07
Hal(l)ogatom-a siket élet 2009.11.10 17:41:23
Szalakóta 2009.11.11 11:27:51
Hal(l)ogatom-a siket élet 2009.10.20 15:12:19
      ..
Szalakóta 2009.10.27 09:04:42
Tudom, hogy nemrég volt, de most megint összegyűlt szerintem pár érdekes link:Jelnyelvből sosem elég:http://www.jelnyelvoktatas.huEzen az oldalon belül pedig ez az írás különösen tetszett. Megpróbálom megszerezni a…..
Hal(l)ogatom-a siket élet 2009.09.21 14:03:37
Szalakóta 2009.09.22 22:05:16
A www.hallatlan.blog.hu-n olvashattok most nagyothallós vicceket. Ezen felbuzdulva én meg megosztom veletek azt a kettő siket viccet, amit ismerek. Kommentekben várom a többit, biztos van még:)Mindegyik nagyon fájdalmas, csak erős idegzetűek olvassák el:) !1. Egy ember megy a szavannán.…..
Azt tudom, hogy van fogyatékossági támogatás. Arra beadtam a kérvényt, de nem kaptam meg, azzal az indoklással,hogy tudok beszélni. Szóval ez kipipálva, ássam el magam, a szemükben nincs semmi bajom.Van még valami? Ti mit tudtatok igényelni? Pl. a rokkantsági nyugdíj az hogy van?…..
Ellkaptam véleltlenül vmi új siketprogramot. A DSF-en volt, ami ugye sportadó, és nem is tudom hogy került oda, mert a műsorában sem volt benne. Mindenesetre elmesélem, mert érdekes témát feszegettek:Egy siket lány nyiltakozott, aki hasonló intézményben dolgozott Németországban,…..
Hal(l)ogatom-a siket élet Diploma 2009.06.24 14:33:47
Nem szoktam magam fényezni,de speciális esetben muszáj:) Meg főleg,h volt már róla szó.Szóval: megszülett múlt héten egy újabb siket diplomás,aki jelen esetben én lennék, és vszinű első nyelvszakos hallássérült:) Tehát semmi sem lehetetlen, csak akarni kell. Jövőre…..
Nos, újabb műsorra figyeltem fel,amit nézhetünk. A neve Hungarorama,ami valójában pillanatnyi időjáráskörkép Magyarországról. Mutatják, hol épp milyen az idő és kiírnak egy csomó infót. Régebben láttam ilyesmi külföldi adókon, és ott zene ment alatta, ezért merem…..
 Először is nincs műsorújság most,mert nincs nálam olyan gép,amin lenne Excel, úh bocsi egy kicsit.Rég írtam magamról. Már javában készülök a diplomára. Bár még mindig nincs időpont.... De csak megadják majd vmikor:)Ezenkivül költözök megint. Hát igen, úgy látszik…..
Faluban jártam és cirkuszt láttam. Eddig minden ok, édesek voltak a tevék.Aztán elhaladt mellettem az autó, amiről ugye hangosbeszélőn hirdetik a műsort (ez vidéki kisebb helyeken van, Bp.-en még nem tapasztaltam ilyet) és én nem hallottam belőle semmit, mégcsak nem is…..
"Csatlakozz Te is a Föld Órája akcióhoz! A FÖLD ÓRÁJA a világ legnagyobb klímavédelmi akciója. Március 28-án este közel egy milliárd ember kapcsolja le a villanyt világszerte, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire.A kezdeményezés Ausztráliából,…..