Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyitott Kérdések

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis fetrenke. Hát ez a kis fentrenke kiszúrta magának a holdbéli csónakost. Gondolta elvihetné magával, mert a kis fetrenke nem szokott maga menni. Sehová. Még a holdra se. Pedig most odakészült. Megálmodta ugyanis, hogy változtatni kéne.  Nagyon sok…..
Mai mese mai habbal Futótűz 2020.09.12 17:24:06
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy érzés. Ez volt az az érzés, ami leginkább kikeletkor jön, vagy szerelemkor, vagy a hétköznapokban a másoktól elcsent mosolyokból. Vegyük most csak az alapesetet, amikor se kikelet nincs, se szerelem. Hétfő délután itt elcsenve, ott ellopva, futva haladt…..
Mai mese mai habbal Párnácska 2020.09.03 14:45:42
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy párnácska. Hát ez a párnácska egyszer csak nagyot sóhajtott. A tollpihék a belsejében ekkor mondanom se kell, mind táncot jártak. Az ijedős tangó lenne talán a jó kifejezés, ha az egymásra tapadásukra gondolunk, de az érzékiségnek itt bizony most nyoma…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ártatlan leány. Biz'a nehéz már ilyet találni. De aki keres, az talál! Hát ez az ártatlan leány egy szép napon kezébe vette a csillámló követ, amit nem oly régen egy parton talált. A kő attól volt csillámló, hogy a vízcsepp nem hagyta őt el. Rátapadt,…..
Lélek mosdatás Cérna 2020.08.20 22:52:19
Keveset láttam még? Keveset, biztos. Sokat éltem már? Sokat, biztos!  Sokat láttam már? Sokat, biztos. Keveset éltem még? Keveset, biztos! Fordulj be a körúton, nézd meg, hogy honnan jön valami és hová mész Te. Ha ez megvan, számold meg hány bokád van, tátsd ki szád, és igyál egy kicsit a…..
Mai mese mai habbal Világi tüzek 2020.08.19 11:24:44
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy izzás. Az izzás nem volt pizzás, nem volt tisztás, nem volt biz'a egyik sem. Csak volt, mindig volt. Egy ponton. Egy csöpp ketchup nem hozná őt lázba, csak a csöppent-béli életkor ereje. Amikor még engedte. Akkor még felizzott, körülötte sárga lett a…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy madárfióka. Hát ez a madárfióka már nem volt selymes tollazatában, gubancos ármányok tevékenykedtek az ő bőre takarásában. Nem tudta ezt persze a mi madárfiókánk, csak épp nem repült. Ennek viszont minden okát ismerte. Az idő nem volt szép, az anyjáék…..
Mai mese mai habbal Létráink 2020.08.15 10:33:41
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy létra. Hát ez a létra egyszer fogta magát és elindult oldalra. Tudta ő, hogy az ő dolga összekötni eget és földet, de mégis azt gondolta, hogy van neki még egy kis ideje elidőzni itt-ott a körben, megnézni, miről meséltek a fák, miről a virágok és miről…..
Fura hangulat lett ma rajtam úrrá. A hangulatok tünékenyek, de mégis tudjuk, hogy nagyon mélyek, ha meghallgatjuk az üzeneteit. Csalogatom magamban magamból elő ezeket az üzeneteket. Mi akar most nekem, másoknak üzenni? Az anyai lényemben van valami szépség, valami édes szomorú? A tanult…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy behemót királyfi. Behemócia nem volt, ő nem ott lakozott. Behemót város sem volt, nyelvjárás sem, semmi nem volt, amitől a mi királyfink behemótnak érezhette magát, mégis megtette. Asszonynépek gyűltek köréje, lábát nem csókolgatták, de félték lábnyomát…..
Mai mese mai habbal Éji mese 2020.07.28 22:06:23
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy magányos éjszaka. Mármint ebből sem egy volt, de most egyet mesélünk. Kellemes is volt, bársonyos is volt, levegős is volt, csillagos is volt, sőt még tiszta is. Mármint az éjszaka és az égbolt. Ők valahogy szeretnek együtt tündökölni. Ahogy a magányos…..
Mai mese mai habbal Szerelem 2020.07.26 06:27:55
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szerelem. Hát ez a szerelem nem volt nagy. Pedig hát a szerelemtől ezt várnád. Az van, hogy a szerelem attól nő nagyra, ha van. Ha nincs, akkor más nem növeszti meg. Ha kicsit van, akkor nem is van. De nem tudta ezt a mi legényként. De hogy ne vágjak…..
Mai mese mai habbal Mesemosoda 2020.07.26 06:22:11
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesemosoda. Hát ez a mesemosoda nem használt semmi habosat, csak lúgozott, lúgozott, miközben még a habokat sem engedte felnőni. Csúnya egy mosoda volt ez. Nem várnád. Mert ha mesemosoda, akkor mégis csak azt gondolnád, hogy legalább a kilincs ezüstből…..
Mai mese mai habbal Kezek, lábak 2020.07.24 22:10:42
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy jegyárus. Közvetlen volt, szeretett beszélgetni, szeretett eladni. Ha tehette, kiment az utcára, vitt magával egy kávét, cigit, s onnan nézegette a körút forgalmát. Ritkán jöttek be jegyet venni, csak akik nem tudták mi a módi. Jegyet venni neten szokás,…..
Mai mese mai habbal Menjenek? 2020.07.24 21:21:15
Élve eltemet Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy menet. Hát ez a menet mehetett volna körbe is, hátra is, de előre volt mégiscsak tisztességes. Sok hajadonfőtt menetelő kereste az előrét, ami nehéz volt. Lehet menni a másik háta után, vigyázva, hogy ne tapossanak a sarkára. Lehet nézni a…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szombat délután. Hát ez a szombat délután pont úgy futott bele a hétvégébe, mint az ilyenkor lenni szokott. Már elkezdődött, még van is hátra, de azért láss csudát, ritkán van az úgy, hogy szombat délutánként tudod, hogy már a feléhez közelítesz. Nem…..
Semmit nem látni előre, hátra, oldalra. Felfelé megvan valami az égből, lefelé a nyár elejei harsogó zöld falevelekből. Bent vagyunk a felhőben, és tudtuk, hogy várhatóan nem fogunk látni a fenti kilátóból, máshonnan megfogalmazva - de az is csak abból van - a lenti tájból nem fogunk semmit…..
Visszagondoltam egy régi szerelemre. Visszagondoltam arra a melegségre, amit akkor éreztem és amikor nem tettem azért, hogy megélhessem. Gondoltam átírom a dolgot, s most elképzelem azt, aminek jó lett volna megtörténni. Annyira erős és tiszta volt bennem az érzés, annak az időszaknak az érzése,…..
Így mondom el! Lányommal növök 2020.06.22 19:20:33
Ugrik a szemem, tekintek az égre, belül az utálat, nem értem a lényemet, csak nehezen veszek levegőt. Lábam alól kint a szőnyeg, fáradtan ülnék le valamire, de nincs mire. Fogódzót fognék, kapar a kezem, de csak a levegőt éri el. Nem tudom már mi legyek! Legyek egy egér, aki fusson el, amikor…..
Lélek mosdatás Családban 2020.06.09 12:13:13
Hosszú és nehéz az út a gyermeknevelés célkeresztjei között tántorogva. Hol azt hiszed, soha el nem érhető, hol azt, hogy nem is mérhető. Hol máris megérkezettnek hitted magad, de egyszerre nagyot zuhansz vissza az időben, mert csak hitted, hogy meglépted. Hol észre sem veszed, hogy mi lett volna a…..
Ma, kicsit lelassultam. Tegnap, találkoztam emberekkel, akiket nem ismertem, közösen gondolkoztunk, mind nő volt. Két hetente fogunk találkozni. Pár napja, dolgoztam azon, hogy mit tudok dolgozni. Lassú kavicsmosás képét eredményezte. Ma, nem mentem segíteni valakinek festeni, mert nem tudtam mi…..
Lélek mosdatás Bent az időben 2020.05.30 17:44:11
Nehéz élmény, amikor öregebb leszel, mármint amikor közeleg a születésnapod. Ez egy kicsit a számvetés ideje, akkor is, ha nem viseled magadon az önfelfedezés célkeresztjét. Szép nyári nap lehetett, amikor világra jöhettem. Ma azt gondolom, csak így lehetett. Messze és messze szálltak a madarak,…..
Mai mese mai habbal Mezei táska 2020.05.17 12:36:29
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mezei táska. Ez a mezei táska arról volt híres, hogy bandukolt a mezőn és nem tudta senki meglátni az ő telítését, csak a telítettségét látták. Látták, ahogy vándorolt folyamatosan, egész biztos, hogy akkor sem állt meg, amikor nem látta senki. Ez…..
Túl vagyok azon, hogy legyen akár kérdőjelesen remegés kezemben, vagy számszélén. Túl vagyok azon, hogy összevont szemöldökkel keressem igaz-e, mi lenne az igaz. Túl vagyok azon, hogy sóhajtásom féljen. Túl vagyok az úgynevezett vírusidőszakon. Nekem amit a vírus és az ezzel való világszintű küzdés…..
Ádám almái című filmet néztem újra a gyermekeimmel. Már rég meg akartam mutatni, de vártam valamire, nyilván arra, hogy gondoljam azt, fogják érteni. Még nem beszéltük meg, mit értettek ki ők a film üzenetének, a saját megértésem viszont erősen aktualizálódott, a mai koronavírus járvány vélt és…..