Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Blanka

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmklub Kávé és cigaretta 2020.09.10 09:48:12
Ha van egy kis időnk, leülünk egy kávé mellé beszélgetni. És persze rá is gyújtunk, hiszen a kávé mellé az is jár. Hogy miről beszélgetünk? Semmiségekről, az élet apró dolgairól - de nem is ez a lényeg, inkább az, hogy beszélgessünk, néha belekortyolva a kávénkba és fújva a lassan kavargó…..
Sándor Blanka 2020.09.29 19:45:31
Jó kis film volt!
Színészek, zenészek akik (leginkább) önmagukat játsszák, összefutnak bárokban, hotelekben és hasonló helyeken. Egyszerű, hétköznapi, vagy meghökkentő dolgokról beszélnek.
Mindezt persze kávé és cigaretta mellett.
Mindenféle téma felmerül. Egészséges-e ez a kombó, Tesla gépek, Elvis-es összeesküvés elméletek. Furcsa családfa kutatás...
A legszebb az egészben, hogy a beszélgetések emberiek, sokszor nem is kell túl sokat beszélniük egymással az embereknek. Csak figyelnünk kell a mimikájukat, viselkedésüket.
A színészek nagyon jól hozzák a szerepüket..
Viszont, mivel sokféle témát érintünk, tuti, hogy lesz olyan ami kevésbé fog tetszeni egy-egy nézőnek. Számomra is voltak totálisan érdektelen és erőtlen jelenetek. Amik megtetszettek, azok túl hamar értek véget. Az sem tetszett annyira, hogy voltak ismétlődő témák. Persze máshogy és mások mondták, de én ennek akkor sem örültem.
Ami nagyon tetszett, hogy megmutatta, ez a két termék, mennyire az emberek hétköznapjaivá váltak. Leülünk beszélgetni reggelente, kávézni és cigizni. Mindegy is, hogy miről, csak legyen ott a gőzölgő ital, meg a füstölni való. Munkahelyeken vannak cigi és kávé szünetek. Mindenféle korosztály él velük, bár a cigivel talán nem kellene ugye..

Érdekes volt, bár eléggé hullámzó volt a színvonal, a témákat illetően. Ezért nem lesz a kedvenc, de nagyon jó volt.
Filmklub Volver 2020.05.05 11:02:37
Erős és gyenge nők, akik megpróbálnak talpon maradni egy világban, ahol a férfiak csak a saját kis játékaikat űzik? Vagy egyszerűen mindenki csak a maga boldogságát keresi? Almodóvar sajátos látásmódja itt is új megvilágításba helyezi társas és társadalmi szerepeinket, kapcsolatainkat...
Filmklub Eleven hús 2020.03.25 17:58:31
Sajátos szerelmi háromszög: egy nő, egy rendőr és egy bűnöző. Győzhet-e a bosszú, a gyűlölet?..
Lakótelep, bizonytalan egzisztencia - egy átlagos kispolgári család élete, amelyet egy asszony próbál meg összetartani, miközben minden szétesik, mindenki a saját dolgaival, önmagával van elfoglalva. Tehet-e egyáltalán valamit, és annak van-e értelme, vagy inkább hagyjon mindent elrendeződni,…..