Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diridongo

283 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anya mesél "A család ereje" 2019.02.01 10:18:21
11 éves lett a fiúgyermekem. Nevelésében óriási segítséget nyújt Dr.  Máté Gábor - Dr. Gordon Neufeld: A család ereje c. könyve. A könyv megerősít abban, amivel homályosan korábban is tisztában voltam: A gyermeknevelés alfája és omegálja az érzelmi kötődés (vagy egyszerűbben: az egymásra való…..
Nem pár euróval húzza le a Wizz Air azokat, akik nem akarnak szanaszét ülni a gépen, ügyesen megemelték az ülésválasztás díját azt megelőzően, hogy sutyiban átprogramozták az helyosztó rendszert szétültetősre. A kisgyerekeseket legalább nem ültetik szét, de a nagyobbakat simán elszakítják a…..
anya mindennel próbálkozik...első lépésben kiszerveztem a konyhát a férjemnek és a velünk lakó, főzni igen jól tudó barátunknak.de mivel a hal és a zöldségek szinte eltűntek a menüből, most visszaveszem egy kicsit az irányítást.megpróbálkozom heti kétszeri…..
diridongo 2018.05.07 21:52:46
És miért is indítom ezt a blogot?   Nagyon sokáig fogalmazódott bennem a gondolat, hogy előjövök a hallgatás fogságából, hiszen minden embert, akit gyermekkorában szexuális abúzus ért, abban van... Van egy titok, amit sokáig két fél tud. Aki megteszi és aki elszenvedi. Az én esetemben kevés ember…..
diridongo 2016.10.10 12:49:46
Én láttam külföldön már olyat is, hogy valaki könyvet írt erről az egészről... folyamatosan írt, és írt és írt, a saját gyógyulása érdekében... És publikálta is!!! Ez azért fantasztikus, mert egy ilyenből kigyógyulni nagyon nagyon nagyon nehéz, és sokan, milliók szenvednek csöndben és hangtalanul, észrevétlenül. És sokan öngyilkosságot is elkövetnek, mert nem tudják, hogy ezt fel lehet-e dolgozni , és egyáltalán, mit kell csinálni ilyenkor... Borzalmas, hogy ilyen sokan vannak pedofilok. Hihetetlen. Az ember nem bírja felfogni ésszel. Mégis fel kell fogni, és nyíltan beszélni róla, egyre nyíltabban... hogy azok a némán szenvedő gyerekek és hozzátartozók, akik láthatatlan súlyokat cipelnek, segítséget kaphassanak. Igazából gyermekkönyv is kellene.... megszólítani és elérni a gyerekeket. minél korábban. ... Mese formájában...
És aki ilyen magas szinten feldolgozta már a saját traumáját, mint te, szerintem társadalmi küldetése is van. És te már ráléptél erre az útra, azzal, hogy blogolsz róla, nyíltan! :) gratulálok, a fájdalomban ez az öröm!! :) :) A segítés vágya és lehetősége!! :)

Én más traumákat szenvedtem el - és próbálok anonimitásban ugyan, de beszélni róla. És néhány év múlva talán már nyíltan is. Mert segíteni akarok én is.... a szenvedőknek...
Fontos ez, amit csinálsz, nagoyn nagyon nagyon fontos. Ne hagyd abba!! Csinálhatnál facebook csoportot is... drukkolok nagyon!!!
diridongo 2016.10.10 13:29:15
Ó, köszi, száz évet jártam már terápiába!! :) :) köszönöm szépen én teljesen jól vagyok már!! :)
bura.hu/szakmai-informaciok/torteneteink
itt szerepel már az én történetem is - amarilla név alatt - két részben...
a tied is felkerülhetne, és a többi történet is nagyon nagyon nagyon tanulságos!!!
azokba is érdemes beleolvasni, őrület, hogy miken mennek keresztül az emberek.......
Harmadik részéhez érkezik ma Bea története, aki ápolónőként megjárta már Ausztriát, Svájcot (a történetet ide kattintva olvashatjátok el), valamint Svédországot (itt pótolhatja, aki elmulasztotta). Ma maradunk Skandináviában, de országot váltunk, azaz jöjjön a harmadik…..
diridongo 2014.06.11 19:02:04
Megkaptuk a jövő évre szóló iskolai és zeneiskolai értesítőt. Nagyon izgalmas, Andris végre bekerül az iskolai rendbe, úgy is mondhatnám, kezdődik a "nagy életre való felkészítés"!!  A napközit augusztus 1.től kezdi, hurrá! A zeneiskolába is felvételizni fogunk,…..
Külügyér A norvég luxusbörtön 2013.02.26 07:00:00
A norvég Bastoy körülményei inkább egy nyaralásra, mintsem börtönre hajaznak. Nincs szigor, ám mégis a legkevesebb a visszaeső lakói közt. Norvégia csaknem 4000 büntetését töltő elítéltje szinte tényleg csak a szabadságát veszíti el, amikor leültetik. Általában a…..
diridongo 2013.02.26 23:45:36
@Démonmac1: Norvégia tavaly 7. lett azon a listán, ahol az államokat aszerint rangsorolták, hogy hol jellemző legkevésbé a korrupció. És Norvégia ezen szégyenkezett.
Na, ma alkalmam adódott kipróbálni amit 2 napja megbeszéltem előre a kisfiammal - hogy ti. ha dühös lesz, az ölemben fogom őt tartani úgy, hogy lecsillapodjon. Mondanom sem kell, hogy kiabált: "Anya, nem így beszéltük meg, ez túl szoros, ez túl szoros!!" Mint egy tankönyvből…..
Apával ma valahogy nem bírtunk egymásra hangolódni... Végül valami félreértés folytán elindult egyedül a nagy havazásban a közeli parkba síelni. A gyereket rámhagyva. Hát ez azért nem így megy ám! Sikerült még telefonon időben elcsípnem, szegényem visszafordult. Ingerülten…..
Nem jól kezeltem az ötéves kisfiam dührohamát. Vagyishát izé - eleinte próbáltam viccesre fogni a dolgot - de amikor megütött és féktelenül rúgkapált, és a szobában a székeket kezdte felborogatni óriási erőbedobással (sajnos ez egy kedvenc módszere),  akkor bizony én…..
20.án reggel 39.3 volt az ötéves kisfiam láza. Lázcsillapítóval lement, délután jobban lett... Aznapra karácsonyi gyerek-színházjegyünk volt, 23.ára pedig karácsonyi repülőjegyeink, hogy láthassuk szeretteinket... Hát sajnos a színházba elcipeltük a gyereket... - de…..
Anya mesél Betűvetés 2012.02.21 21:19:00
Új korszak kezdődött nálunk - olvasni tanulunk!Tegnap egy homályos belső indíttatásra a J betűt választottam megtanítani - és így a JAJ, VAJ volt soron - kiszedtük a  betűdobozból a kis fabetűket, aztán a JAJ-t és VAJ-t madzagra kötöttük, és a daruval felhúztuk őket.…..
Ki tudja, miért, hosszú hosszú idő óta ez a mese az abszolúte kedvenc.Alaposan megrágjuk a szavakat, tanulgatjuk, mi mit jelent - irtás, tisztás, kinn rekedt, didereg, pattog a tűz, gőz, árvíz, stb.Andris issza magába a tudást.Ma így kommentálta a farkas kunyerálását: a farkasnak…..
Anya mesél új tánciskola 2012.02.08 22:08:21
Új tánciskolába járunk - Andris az első táncóra után megkérdezte: anya, minden nap jönni fogunk? ..
Anya mesél kakalyuk 2012.01.20 13:57:51
A testtudat az egy nagyon fontos valami! És Andris igen jó ebben! Tegnap pl. a vécén ülve egyszer csak azt mondta: anya, a kakalyukam kinyílik,  hogy kijöhessen a kaka!..
Mondom Andrisnak, hogy neki még nagyon sok születésnapja lesz... És ahogy ő öregszik, úgy öregszünk mi is.Ezen elgondolkodik. Azt mondja - nem! Csak én öregszem! És amikor olyan öreg leszek, mint te, akkor a papa a hasadban lesz.Na, hát ez a színtiszta pszichlógiai tankönyvből…..
Anya mesél Édespanyám! 2012.01.13 14:01:00
Tanítgatom Andrist, hogy annak örülök a legjobban, ha úgy szólít, édesanyám!És ha még azt is hozzáteszi, hogy légy szíves, kérlek szépen, legyél szíves, szeretnék, vagy hasonló, akkor szinte egészen biztos lehet benne, hogy teljesül a kívánsága.Amikor bohóckodik, akkor azt…..
Január van, világosodik lassan ...Andris nagy boldogan mondogatja nekem, hogy most már világossötét van. :) Vagy sötétvilágos. :) Tk. mindkettőnek nagoyn örülünk! ..
Anya mesél gyerek-marketing 2011.11.26 20:24:12
Akármit veszünk a játéküzletben, sajnos van benne mindig egy izgalmaz brossúra, ami tájékoztatja a gyerekeket, hogy mi mindenük nincsen még, és mi mindent vásárolhatnának nekik még a szüleik...Andris már nem is játékaival van elfoglalva, hanem a borssúrával, és nagy…..
Anya mesél Apa elutazott 2011.10.30 09:34:41
Andris reggel mellém bújik az ágyamba, és kérdezi, hogy apa itthon van-e.Mondom neki, hogy ma vasárnap van, és apa kedden fog hazajönni. Holnapután.Andris: akkor, amikor nekem Teddy van az óvodában.Igen, okos kisfiam, akkor, amikor neked Teddy van...
Anya mesél Miért sípol a hűtő? 2011.10.22 11:16:40
Jókedvű reggel, apa keresgél a hűtőben, hogy minden az asztalra kerüljön, amit Andris szeretne.Tej, amiből kakaó készül, narancs- és almalé is. Egy idő után a hűtő panaszkodik, sípol, jelzi, hogy túl soká volt nyitva.Apa kérdezi: -Andris, szerinted…..
Úgy látszik, újra hisztis periódusban vagyunk... Andris ma ismét több fronton is feszegette a határokat.Miután tündéri édesen együtt főzőcskéztünk, kitalálta, hogy ő az éles kis nyársakkal akar enni.Na, hát már elnézést, de azt azért mégsem! Annál is kevésbé, mert…..
 Mindenki áradozik a kisfiunkról, hogy milyen szófogadó, aranyos kisfiú. Ez fontos visszajelzés nekem, hogy ezek szerint tehát jól csináljuk a dolgokat itthon. Nagyon ritkán mondnunk nemet - amit lehet, azt megengedjük.  De olykor persze elkerülhetetlenek az összeütközések.   Mostanában pl. az…..