Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joco5500

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Brexit árnyékában a brit fővárosba költözni nem feltétlenül tűnik a legjobb ötletek egyikének, de a jelek szerint Józseféknek némi nehézségek után bejött a döntés. Igaz, ehhez nem kevés munka kellett. Pár éve volt egy sorozat: "Ezt látom az ablakomból" címmel. Akkor rengeteg fotó jött. Most a…..
Joco5500 2020.03.16 21:39:26
@nyuszigonosz: Amikor a UK belepett az EU-ba, meg nagyon mas vilag volt. Ahogy egy masik kommentelo is irta, azelott se volt lehetetlen kijutni, valoszinuleg nekem se jelentett volna kulonosebb gondot. Az, hogy epp konnyebb lett kijutni az EU miatt, az egy szerencses helyzet, de a hianya nem akadalyozott volna meg a koltozesben.
Azert, mert valaki kihasznal egy lehetoseget, meg nem feltetlenul kell egyetertenie az elvvel.
Joco5500 2020.03.16 21:57:30
@sörm:
Az nem rasszizmus, ha az ember nem akar olyan kornyeken lakni, ahol nyiltan aruljak a drogot az utcan, ahol napi vendeg a rendor, a mento, ahol a nyilt utcan agyonverhetnek, megkeselhetnek akar ejjel, akar nappal. En ezt kimondom. Szerintem sokkal alsagosabb az a hozzaallas, aki hirdeti, hogy milyen nyitott es elfogado, de kozben ugyanugy azt nezi, hogy a gyereke csak feherek koze jarjon iskolaba, es a szomszed is kizarolag közeposztalybeli angol legyen. Es ezek a dolgok a UK-ben sokkal melyebben gyokereznek, ez reszben vonatkozik az altalad felvetett masik dologra is.
Nem veletlenul kerik itt mindenfele elemzesnel az iskolai vegzettseget. Mas szokasaik vannak a magasabb vegzettsegueknek, es itt ez a normalis. Ha jol ertem, te nem a UK-ben elsz, ugyhogy ezt nem biztos, hogy teljesen atlatod kivulrol.

Nem a vegzettsegem ad identitast. De azt igenis latni kell, hogy csomo olyan magyar van kint valami vegzettseget nem igenylo munkan, aki 5+ ev utan se tanult meg angolul, aki mint mar irtam, a magyar kornyezetebol ki se mozdul, magyar boltba jar, tejfol miatt sir, es meg sorolhatnam. Kozben fennhangon hirdeti, hogy igy meg ugy hulyek az angolok, bezzeg a magyarok a legtalpraesettebb nemzet a vilagon, es ezen felbuzdulva probalja kihasznalni a kiskapukat. Na ezek altalaban nem a kepzett retegbol kerulnek ki. Nem csodalom, hogy az ilyenekbol elege van a briteknek is, legyen az lengyel vagy magyar vagy akarmi.

Az, hogy mas orszagokban mit csinalnak, az mas kerdes, en elsosorban UK-rol irtam, hiszen itt elek. De azert latok abban is kulonbseget, hogy valaki expat-eletmodot folytat, es mellette nem tanulja meg az orszag nyelvet, es az altalam vazolt csoportok kozott. De ebbe mar nem akarok belemenni.
Joco5500 2020.03.16 22:01:19
@blackhairlady: nyugodtan irogassatok meg a szurkalodo, semmitmondo kommenteket, lepereg rolam. Ha nem tetszik, lehet lapozni, vagy a koronavirusrol meg Orbanrol tarsalogni, a valtozatossag kedveert.