Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChiliPapo

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész úgy kezdődött, hogy közös albérletbe költöztünk barátnőmmel. Csinosítgattuk a lakást, persze elsősorban a barátnőm ötletelésével, irányításával. Jöttek a Let's stay home-os táblák, a gyertyák és IKEA-s dolgok sora. Kezdett otthonossá válni a kis bérleményünk és egy szép tavaszi napon…..
ChiliPapo 2020.03.15 10:55:40
@szivar: Igen, nem lehetetlen feladat. :) Főleg a Capsicum Chinense paprikákkal lehet megoldani. De a Capsicum Anuum paprikákkal (Például Jalapeno), sem lehetetlen, pedig az Anuum arra utalna, hogy egynyári. Egy pici albérletben viszont nehéz megoldani az éves teleltetést nálam sajnos megfelelő fénnyel. Örülök, hogy "head start"-tal el tudtad kezdeni az idei szezont. :)
A paprika magról csíráztatása nem egy egyszerű történet… Pláne, ha a Capsicum Chinese, azaz a Kínai Paprika nemzetségébe tartoznak a kiszemelt növények. Ide tartoznak a legerősebb paprikák, Carolina Reaper, Bhut Jolokia és a Trinidad Moruga Scorpion, amikkel idén mi is próbálkozunk. Fontos a…..
ChiliPapo 2020.03.15 10:48:35
@Nancsibacsi: Nem ideálisak a körülmények, nem is várok el a paprikáktól bokronként 2 kg termést. Amíg nincs elég fény és elég meleg, addig alternatív megoldásokat kell találni a lakásban, minnél olcsóbban, minnél egyszerűbben. Ha erkélyen kezd el az ember félig árnyékos helyen ilyen paprikákat termeszteni, akkor nem ebből szeretne az ember megélni, hanem ez egy hobbi lesz számára. Természetesen rengeteg nálam sokkal tapasztaltabb termesztő van, de ez a blog azoknak szól, akik olyanok voltak, mint én és szeretnének kevés tudással nekiállni egy ilyen kis projektnek. Valahol el kell kezdeni. Olyan kérdésekre is próbálok leírni válaszokat, amiket egy szakmabeli már el is felejtett, hogy egy olyannak aki csak 1 napja kezdett el ezzel foglalkozni paprikákkal kérdés lehet, annyira triviális számára(Csírával lefelé, vagy felfelé ültessem a magot például?). Nem tudok és nem is szeretnék mindenre választ adni az első bejegyzésekben. Aki most kezdi, azt nem fogja érdekelni annyira a Hidropónia, vagy hogy pontosan milyen spektrumu ledet használjon. Ezek fontos kérdések egy szint felett, itt a lényeg, hogy öröme legyen az olvasónak és el tudjon indulni. Ha elkapja a dolog, akkor utána úgy is ő is mindent el fog olvasni. És ha valami problémája lesz, akkor majd keresünk rá választ. Mindenki mindig tanul ebben a műfajban.
Természetesen örülök a kommentednek, nem árt ha ez egy szakmaibb fórum is lehet, csak szerettem volna leírni, hogy mi a cél. :)