Regisztráció Blogot indítok
Adatok
otthonedzek

5 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenek előtt ha kicsit megkésve is, de Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves Olvasómnak! Vagy legalább boldogabbat, mint amilyen a tavalyi volt. Jó, tudom, hogy nem a húsvéti ünnepek után kellene ilyeneket irkálnom, de a velem született lustaságomnak hála az elmúlt hónapokban (is) erősen…..
A napokban futottam bele Dr. John Jaquish TED előadásába. Bár a mondanivalója és maga a cím is (Miért időpocséklás a súlyemelés?) egyszerű provokációnak tűnik, viszont nem beszél teljesen hülyeségeket a doki. Az előadása (számomra) talán legfontosabb része az volt, amikor kifejtette, hogy az emberi…..
Eljutottam a falig és tényleg azt hittem, hogy innen nincs tovább. Hogy nincs már előre. Beragadtam. Tudod te is, hogy miről beszélek! Amikor a napokból hetek lesznek, a hetekből hónapok, majd lassan évek, Te pedig ugyanott toporogsz. Gondold csak végig, hogy az elmúlt egy évben mennyit fejlődtél.…..
forrás: zacheven-esh.com Egészen friss hír, hogy országunk első számú "fitnesz-guru"-ja kapott egy kőkemény gyomrost a Gazdasági Versenyhivataltól, mégpedig egy egészen emberes, negyven millás büntetés formájában. Nézd! Tudod jól, hogy mi a vélemény arról, amit ez a fickó sport helyett művel. Azt a…..
otthonedzek 2023.05.23 20:58:51
Sziasztok!

Roy ételekkel kapcsolatos meglátásaihoz ajánlom az alábbi cikket:
algaegeszseg.com/ismered-ezt-a-megdobbento-kutatast/

De sajnos több dolog is van, amire még felhívnám az értve olvasók figyelmét:
A mai ételek annyival gyengébb minőségűek, hogy gyakorlatilag nincs is közük a régi megfelelőjükhöz. 100 éve az Alacor búzát tenyésztették a gazdák, hozama 20 mázsa körül volt hektáronként. Ma 50-90 mázsás hozamok vannak. Műtrágyával, vegyszerrel, a termőföld kizsarolásával. A folyók a hordalékot több ezer évig terítették, mi ezt pár tíz év alatt kizsákmányoljuk. A hordalék már nem jut vissza, szerves trágyát sem kap. Az állatok génkiválasztott egyedek, a változatosság hátrány, egyentakarmányon előállított egyenhús. Ha a tanyádon tartod,és kaszálsz neki, azzal se vagy előrébb, a talaj, a levegő erősen szennyezett. A fenti vizsgálat megmutatja, mennyit ér a zöldség, gyümölcs, hiába saját termesztés.
Nem világvége hangulatot akarok terjeszteni, csak felhívni a figyelmet arra, hogy az egészségesnek gondolt (akár falusi) étel csupán a jobb választás, de már az sem egészséges sajnos. Nyilván a mekis burgernél fényévekkel jobb. Mi ismerőstől vett hizót vágunk minden évben, csirke saját, tanyán a sokfajta gyümölcs, zöldség megterem, de sajnos már ez sem hibátlan étkezés.
Még egyszer: csupán arra akartam reagálni, hogy a cikkben idézett erősemberek étkezése érdekes, de a mai alapanyagok nem azok, mint az ő idejükben.
Akik rendszeresen olvassák a blogomat, azok úgy vélem jól kiismertek már engem az idők során. Sikeresen megmaradtam egy őskövületnek a mai high-tech világban. Nézd! Ez van! Vagyok aki vagyok, nem fogok és nem is akarok én már másnak tűnni. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nem értem a ma…..
otthonedzek 2023.05.03 20:26:22
otthonedzek 2023.05.03 21:49:29
De legyen, ha szeretnéd. Nekem a gyűrű nem lett rutin, maradtam a nyújtónál, továbbra is azon edzek. Illetve súlyokkal, kétnaponta váltva a mozgásfajtákat. Egyik nap nyújtó, két nap múlva kézi súlyzók, rudas edzések, gép semmi. Két nap múlva ismét nyújtó. Általában hétfő, szerda, péntek, vasárnap ritmusban edzek (igen, utána hétfőn újra, még élek). A covid alatt sokszor csináltam azt, hogy óránként kimentem egy 8-10 huzis sorozatra,nagyon élveztem (itthonról dolgoztam akkor). Az izometriát komolyabban nem kezdtem el, jól érzem magam a megszokott gyakorlatokkal. Akad probléma a családban, ez a nyugodt edzés hátráltatja, de biztos nem vagyok ezzel egyedül. Fehérjében és zsírban gazdag az étrendem, sajnos a munkám miatt most nem tudom 8 órába szorítani az étkezéseket, pedig azt korábban nagyon élveztem. Gyűlölöm a szelet, állandóan bántja a fülem, úgyhogy még mindig sapkában edzek (mindig fúj)... Mivel itthon edzek, mert minden megvan itt, nem néznek hülyének. Amiket írsz, mindig érdeklődve olvasom. Van, amit kipróbálok, van, ami meredek nekem. Sokat nem próbálgatok, mert a napi edzést meg kell csinálnom (ebben borzasztó kocka vagyok) több időm meg nincs. Korábban több blogot, edzéssel kapcsolatos oldalt figyeltem naponta, de már csak a tiedet, annak ellenére, hogy ritkán írsz. Vissza is szoktam olvasni, frissíteni a dolgokat. Ha meglenne pdf-ben, komolyan kinyomtatnám. A sittes csóka a kedvencem, a bolond brit, aki brutál mennyiségeket edzett minden nap. Nagyjából most ennyi jutott eszembe :) örülnék, ha leírnád, mostanában hogy edzel. Milyen gyakorlatokat csinálsz. Erőt növelsz, rugalmasságot, gyorsaságot fejlesztessz? Hogy kombinálod a dolgokat? Az olvasóidat érdekelnék ezek szerintem, legyünk bármennyien is. Üdv, és köszi az eddigieket, engem évek óta inspirálsz a mozgásra!
Lassan fél éve már, hogy szó nélkül eltűntem a blogomról. Nem akarok és nem is fogok itt senki felé szabadkozni, de egyszerűen elegem lett az egész blogolásból. A kevéske szabadidőm jelentős részét azért a célért áldoztam fel, hogy a manapság általánossá vált, dezinformációkban bővelkedő…..
otthonedzek 2023.03.05 07:36:32
forrás: purecalisthenics.com Tavaly ősszel a Covid-19 névre keresztelt biológiai fegyver pár hétre begyalult a talajba. Ez van! Nem szeretnék külön vitákat gerjeszteni, de mindig is úgy gondoltam, hogy nekem semmi szükségem nincs erre a sebtében összetákolt, Kínából Németországba küldött, csupán a…..
otthonedzek 2022.08.10 20:53:56
Szia Roy!

Több dolog is van,amit a mostani írásodban láttam, és egyezik a tapasztalatommal. Én is szoktam pl. csinálni, hogy leveszem a súlyt, és anélkül folytatom a gyakorlatot, úgy érzem ilyenkor az izmoknak pehely a test plusz súlyok nélkül.
De te más edzést nem végzel erőfejlesztéskor? Mármint aznap. Ügyességit pl? Én két naponta edzek az edzéstervem szerint, minden nap nem tudnék (a szabadidő miatt se), mert az izom nem áll készen. Igaz, 30 perces edzést nem próbáltam,lehet attól nem fáradna ki az izomzat. Egyébként erőfejlesztésre pont ezeket a gyakorlatokat használom,és még toliból is rossz lezuhanni plusz 40 kilóval,valóban. A súlymellény egyenesrúdon főleg szépen szól zuhanáskor.
Most nyáron egy kis edzésvàlsággal küzdök, az étrendem sem olyan tűpontos, mint évek óta (kb 3 testzsírszázalékom is lett pluszba, ami persze nem nagy gond, 11-hez képest). De van,hogy csak 3 naponta edzek, ami nálam már a gyász kategória, és nem is harapok úgy. Szerintem az ősz majd segít ezen, de addig is rápróbálok az erőfejlesztésre, kell egy kis változatosság, ami kizökkent. Továbbra is nagy köszi a cikkekért, az értő közönség itt van,figyel. Ja, és korábbi kérdésedre a válasz: IGEN (te az én emberem vagy?) Ha a videód nemrég készült, akkor azért nem vagy annyira vézna, mint leírtad :) valami izom visszajött már. Gyerünk Roy, csak így tovább. Csomó úr is hozhatna esetleg egy kis írást, szerintem neki is lenne közönsége itt, szoktam az általa facen feltett gyakorlatsorokat is művelni, tartalmasak, szóval neki is pacsi :). Bocs, hosszú lett, de rég írtam nektek! Megyek, besötétedett, vár a kerti nyújtó!
otthonedzek 2022.08.11 20:58:18
@deklen1972: Kocsidi Zoltán, Inside Park, edző. Remek eredményei vannak,vendégszerető is itt a blogon. A face oldalán is vannak gyakorlatsorok, videóval bemutatva. Nem csak dumál, csinálja is :)
otthonedzek 2022.08.11 20:59:05
@otthonedzek: vendégszerző,bocs a telefonom néha átírja a szavakat...
forrás: mysanantonio.com Testedzésről írni, vagy beszélni soha nem egyszerű. Már csak azért sem, mert mindenkinek mást jelent az a fogalom, hogy testedzés. Mást jelent egy profi sportolónak és más jelent egy amatőr hobbistának. Mást jelent egy tinédzsernek és mást egy nyugdíjas korúnak. Más egy…..
forrás: behance.net "Nagyszerűen fejlődök." Sokszor és sok esetben kapom ezt a mondatot visszatérő válaszként a hobbisportoló ismerőseim közül arra a kérdésre, hogy jelenleg hol is tartanak. Sajnos az esetek többségében a válaszok mögött nincs semmi. Vagy csak annyi van, hogy egy már korábban…..
otthonedzek 2022.02.10 09:27:09
Sziasztok!

Roy korábban kért már ilyen hozzászólást, akkor is leírtam, most is.
Nagyon sok mindent tanultam a blogjából, de mindenben nem értek azért vele egyet. Viszont az edzéshez való hozzáállását nagyra tartom. Abban is igaza lehet, hogy sokan célt tevesztve edzenek, kell a fokmérő benne. De a trükközés pl. nagyon nem való mindenkinek. Én pl 5 éve (38 évesen) kezdtem komolyabban foglalkozni az edzéssel, addig, gyerekkoromtól kezdve szabályosan elvadítottak a sporttól. Vagyis én nem tinikorom óta mozgok így. Családfenntartóként a kisgyerek, feleségem és a négy nagyszülő elég érdekesen nézne rám, egyetlen kocsit vezetőre a családban, ha passzióból eltörném a kezem-lábam, és hetekre mozgásképtelen lenne miattam mindenki. Ettől függetlenül persze értem a bejegyzést, és valamelyest azonosulok vele, mert próbálok újabb mozgásformákat is tanulni, de pl. annak is örülök, ha egész heti minimálalvás után (beteg, nyűgös gyerek), lesz erőm a nyújtós, gyűrűs edzésekre. És ezeket elvégzem heti négyszer 1-1 órában, de sokszor reggel alig bír az ember felkelni, ha egy ilyen nap után (amit végig is dolgozott, éjszakázni is kellett a gyerek mellett), nemhogy utána meg trükközzön... És ez nem az akaratról szól már. Ne értsetek félre, aki akarja csinálja, én az eddigi eredményeknek is örülök, látom (mérem) a fejlődést, és örülök, ha többen követiteka Roy által leírt gyakorlatokat, de én csak mazsolázok belőlük. Jó edzést mindenkinek (és várom vissza a telet, mert valahogy a tegnapi edzésekkel hiányérzetem volt este, 8 fokban). Roy, kérlek folytasd az érdekes, tartalmas írásokat. Naponta idejövök, és ránézek mi újság nálad! A mozgásformáim nagyrészét innen merítettem, ezért nagyon hálás vagyok!
forrás: inews.co.uk Ha esetleg már TE is átestél a covid 19 vírusfertőzésen, akkor tudni fogod, hogy miről írok. Ha még nem, akkor engedd meg, hogy meséljek Neked kicsit a pokolról. Hol is kezdjem? Láz. Napokon keresztül és kihagyás nélkül. 38 °C magasságánál még nincs igazán gond. Ott tudatodnál…..
otthonedzek 2021.11.02 10:59:22
Sziasztok!

Roy kérésnek eleget téve leírom a covidos visszatérésem tapasztalatait. Én 2020. november közepén kaptam el a betegséget. Mivel csak a szaglásom, ízlelésem ment el, illetve időnként voltak hátfájásaim, ezért kedvezőbb helyzetből vágtam neki a visszatérésnek. Egy éve az volt az ajánlás covid esetén a sportra, hogy 4-6 hét edzéskihagyás min. szükséges, az esetleges vérrögképződés elkerülése érdekében (illetve ha vérrög van, a nagyobb terhelés hatására nehogy bajt okozzon), én ezt betartottam. (vidéki kisvárosban nem sok esélyem volt alapos kivizsgáláshoz jutni abban az időszakban) Mivel IF-ből érkeztem, ezért az étkezésemet nekem is igazítani kellett, bár nem fogytam olyan sokat, mint Roy, de a formám természetesen odalett...
4 hét után kezdtem el az edéseket, erő egyáltalán nem volt. Ezért ehhez kellett igazítani a volument is. Alkalmanként 20-30 perc edzés, kb. fele terhelésen, így kezdtem. Súlyzós edzés, nyújtóval kombinálva. Levegőm még két hónappal később is alig volt gyakorlat közben, pedig tüneteim alig voltak a betegség alatt. Több hónap telt el, mire visszatért az erőm, és a formám a kiindulási (covid előtti) állapothoz. A szaglásom (ami a betegség előtt is gyenge volt), valamint az ízlelésem SEM ÁLLT HELYRE MAI NAPIG SEM TELJESEN!
Az edzés első heteiben kétségbeesett voltam, mert sajnáltam a korábbi eredményeimet, és azt éreztem, hogy sose érem el ugyanazt, vagy jobbat. Fel nem adtam, de nagyon rossz érzés volt a második húzódzkodás után lehullani a rúdról! Utána a levegőt kapkodni, mintha elhízott lennék, majd amikor a szívem újra visszaparancsolt, akkor egy ismétlés sem sikerült. Egyébként ebben az időszakban a Roy által korábban leírtak szerint (a gtg rendszer alapján) próbáltam olajozni a gyakorlatot, mert nem egyszerűen csak gyenge voltam, hanem semmi sem stimmelt. Ez pár hét alatt érezhető javulást eredményezett, de még így is tavasz lett, mire igazán meg voltam elégedve az edzéseimmel. A környezetem legyintett is, hogy, hogy 42 évesen mit akarok, az is szép, hogy egyáltalán rendszeresen edzek... Hirtelen ennyi jutott eszembe erről az időszakról. Meg annyi, hogy a karantén első napján kimentem az udvarra, élveztem a jó levegőt, mire feleségem kiszólt az ablakon: gyere már be, megfulladsz abban a füstben... Nem éreztem azt sem!
Roy, neked kitartást kívánok (tudom, hogy megvan), de kérlek csináltass egy kivizsgálást, és próbálj kicsit lassabban visszatérni, mint tervezted.
Addig mondjuk folytathatnád a gyűrűs gyakorlatokról szól sorozatot, mert tovább kellene lépnem, és nincs meg a folytatásod :)
Roy neked ment a mail!
otthonedzek 2021.11.03 12:22:14
@Guru Josh: Kedves Josh! Mivel nekem is szántál tanácsot, ezért válaszolok: Oltás mellékhatásra utalsz, hogy az kisebb probléma, mint a covid. Ismét leírom: 2020. novemberében kaptam el a betegséget. Az országban akkor még nem volt elérhető oltás!
Komolyabbra fordult tünetek esetén: irány a kórház. Mivel mentem volna be a kórházba: elment a szaglásom, kérek szimatterápiát? Az étkezésem nem ketogén, fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt is (szinte hallom, ahogy Roy csóválja a fejét :) )
És egyébként idén felvettem az oltást is, szóval engem nem kell meggyőznöd, az időrend nem stimmel. Royt többször intettem, hogy kommentháborúba ne keveredjen, én sem fogok, azonban, mivel ezt a blogot olvasom, és nem a josh.guru.blog.hu-t, ezért elsősorban Roy tanácsai érdekelnek, még ha nem is követem szolgaian, amit leír.
forrás: aviecolour.blogspot.com Már a kezdetektől a blogom nem titkolt célja volt, hogy a mai kor testedzésnek csúfolt, de valójában felesleges időtöltésnek bizonyuló trendjeivel szemben olyan edzésmódszerekkel ismertessem meg az olvasóimat, amivel  képesek lehetnek a testük minél sokrétűbb…..
forrás: dotlittles.com Akárkivel is beszélek, mindig megkapom azt hogy manapság sportolni drága mulatság. Gyakorlatilag nem is tudok olyan hobbi-sportot megemlíteni, ami ne pénzszivattyúként üzemelne. Ez ugyanúgy igaz a testépítésre, mint a kocogásra. Ha „komolyan” akarod venni magad, akkor ott…..
otthonedzek 2021.07.18 21:26:02
@Royaliver: Igazából gondolom kicsit klub délután hangulata lesz, mert ha az ember rendesen tolja az edzést, akkor nemigen tud beszélgetni. Nem is gondolom, hogy az lenne a lényeg, hogy keményen végigtoljuk, inkább megnézni a többiek egy-egy gyakorlatát, hasznos dolgokról beszélni, bemutatni. Igazából szerintem Roytól, és Zolitól több napig is szívesen tanulnék, de tuti több ember is van még itt :)
otthonedzek 2021.07.20 10:22:17
@S k e l e t o r: Szia! Személy szerint nagyon sajnálom, ha nem leszel ott, én már terveztem is, hogy szívesen elviszlek, ha pl. Szegedig eljössz (ha jól emlékszem, akkor Szabadka környéki vagy??).
Ne aggódj, itt a törzsközönség több forrást is olvas, szerintem ennek Roy is örül, hiszen több oldalról több hasznos infó jöhet össze (meg persze haszontalan is, de ez az egyén dolga, hogy kiválogassa).
A vasak nálam is háttérbe szorultak, de egy ideje ismét többször nyúzom őket, és továbbra is hasznosak, azért izomfejlesztésre bizony nagyon jók.
otthonedzek 2021.07.20 10:31:24
@Danskati: Néha én is kevésbé nyúzom a vasakat, elvisz a hév a nyújtón. De azért amikor visszatérek hozzájuk (a nyújtót nem hanyagolva), azért érzem, hogy nagyon hasznosak. Így az izomfejlesztés (na jó, egyelőre mostanában a megtartás), és a mozgékonyság, ügyesség (nyújtós gyakorlatok) egyaránt fennmaradnak, fejlődnek. Én mindig bírtam a meleget, de az elmúlt pár hétben nehezen adtam rá magam a nagyobb súlyokkal való mozgásra (a kertbe is este 9 után, vagy reggel fél hatkor mentem a nyújtóra, mert azon kívül odasüt a nap, és a home office-nak is vége). Mindezt 190 centivel, 76 kilósan, 11% teszsírral, mielőtt valaki azt hiszi elhíztam. Mondjuk az is igaz, hogy nálunk a hétvégén esett valamennyi eső, előtte hetekig nem volt összesen 5 mm, és 32 fok alá egy nap se ment a max.
Sose hittem volna, de ezerszer inkább a tél, van egy ónos esős képem a nyújtóról, általában azt szoktam megmutatni az ismerősöknek, akik kérdezik: télen is edzessz a hidegben? aki lehülyéz, azzal hanyagolom az edzésről való beszélgetést, úgysem érti (általában a fotelhuszárok: ugyan, mi olyan nehéz abban a csimpaszkodásban, látom, hogy tök könnyű, ahogy csinálod, aztán mikor mondom neki, hogy elég, ha fél percet "csimpaszkodsz", akkor vágnak egy fejet, a bátrabbja megfogja a rudat, majd lehullik, mint a rohad alma: vágja a kezem, meg most nincs kedvem.
forrás: dreamstime.com 18:00 óra. Kedd délután. Edzőpark. Az idő igazán nagyszerű volt, így a barátnőmmel el is foglaltuk a kicsiny edzőpark teljes területét. Mindketten a szokásos rutinunkat hajtottuk végre. Zsanett a ketogén étrendre való átállása miatt fél évre pihentette az edzését (ennek a…..
Hát ide is eljutottunk. Pontosan a 100. bejegyzésemet olvasod éppen. Egészen őszinte leszek Veled: Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi bejegyzés fog egyszer idekerülni. Az idők során a bejegyzéseimben próbáltam az egészség, a táplálkozás, a mozgás, az edzettség, az erő és az emberi teljesítmény…..
otthonedzek 2021.01.06 11:16:53
@Royaliver: szia! Van már tapasztalatok arra nézve, hogy egy-egy gyakorlatot mennyi ideig érdemes így "olajozni"? Úgy értem, hogy érdemes- e pl havonta gyakorlatot váltani (persze a korábban gyakoroltak edzéstervben tartásával)? Arra gondolok, hogy a megszerzett képesség nem napi többszöri, de minimum heti gyakorlásával a hatékonyság megmarad, de újabbakat lehet fejleszteni? Végezted ezt a módszert több gyakorlattal egymás után? Ha igen, mit tapasztaltak az elsőként gyakorolt mozfásfajtával? Nem gyengült a készség?
otthonedzek 2021.01.06 14:14:30
@S k e l e t o r: köszönöm a tapasztalataidat, hasonló jókat kívánok neked! Egy ideje én is gtgzek, elég kacifántos edzésbeosztás mellett: 5kor kelek, reggel 6ig kinti edzés a nyújtón, és környezetében, utána család ébred, mindenkit elszállítok ahová kell, majd haza, home officeba. Napközben gtg, este mindenkit hazahozok, majd egy 40 perces súlyzós blokk a házban. Mindezt egy héten 5 napon keresztül. Az if miatt szerencsére 6 óra alatt letudom a kaját... Szóval egy ideje az egykezes húzoncra olajozok, az egykezes fekvő és az egy lábas guggolás megy. Azért érdeklődtem az egy hónapnyi gtg után gyakorlat átállásról, mert úgy érzem hamarosan elérem a kitűzött célt, és más gyakorlattal lépnék tovább. Emellett én voltam az aki a koronavírus miatt egy darabig nem edzett. Érdekes tapasztalat volt az is, ha van rá igény, szívesen írok a dologról, edzés újrakezdésről, izomzatra gyakorolt hatásáról stb. Szép napot mindenkinek!
forrás: apkpure.com Először is hadd kérjek elnézést Tőletek! Pár hete már nem írtam egy darab bejegyzést sem. Nem akartam. Nem volt kedvem. Egyszerűen beszippantott a felgyorsult események elsöprő ereje, ami gyakorlatilag lebénított. Írom és mondom ezt úgy, hogy már több mint egy évtizede tisztában…..
otthonedzek 2020.12.26 18:54:07
@Royaliver: Szia! Köszönöm szépen. Hasznosak, így már megvan. Valószínüleg a leírt gyakorlatok nagy részét használni fogom (sokat eddig is csináltam), éppen új edzésterven dolgozom magamnak, és sok belekerül majd. A tapasztalatokkal jelentkezem majd, bár nem teljesen ezt a tervet követem. Köszönet mindenért,éberen figyelem a tovabbiakat. Motivációt nem kell senkitől sem vennem, inkább vissza kell fognom magam, de ötletekért ide mindig szívesen (és sűrűn) jövök. Hajrá Roy!
forrás: radiichina.com Tavasszal, amikor először lecsapott le nálunk a "kínai-vírus", írtam róla pár rövid gondolatot. Álmomban sem gondoltam viszont, hogy újra aktualitása lesz az egésznek majd őszre, de sajnos újra itt vagyunk. Ha van pár perced elmondom, hogy én mit gondolok- és teszek a…..
otthonedzek 2020.11.23 13:53:04
Üdv mindenkinek!
A korábbi kérésre reagálva én is írnék néhány dolgot, mivel napi olvasója vagyok a blognak. (Lennék, ha lenne sűrűbben tartalom ,szóval hajrá Roy :))
Szóval 41 éves vagyok, 190 centi, most épp 80 kiló. Street workout edzés kétnaponta, súlyzós edzéssel kombinálva (általában délelőtt az egyik, délután a másik), egyre inkább a nyújtó felé tolódik az edzésem. Edzésnapon összesen kb. 1.5 óra, de a pihenőnapokon meg megyek a nyújtóra figurázni egy kicsit (macskanyúzás, támaszok, függések, amihez kedvem van, de volumen nélkül) If-et tartom, kb 4 órás időablakban eszek. Korábban nagyon alacsony volt a zsírtartalma az étrendemnek (kb. 30 g), ezt megemeltem 100 g-ra, a szénhidrátot pedig lecsökkentettem. Egy korábbi betegségem miatt évekig nem tudtam több hónapig egybefüggően edzeni, de ez megoldódott, most már edzhetek. Vagyis edzhetnék, ha nem lennék pozitív teszttel (és szaglásvesztéssel) karanténban. Minden edzésem itthon zajlik, az udvarban áll a nyújtóm, itthon súlyzók, fekpad, stb. Esetleg valakinek tapasztalat, hogy mennyit kell kihagyni ilyenkor? Az országos sportegészségügyi intézet tájékoztatóját olvastam, tünetek elmúlta után 2-4 hétig semmi edzés (legalább is olyan nem, ami pulzust emel). Már nem edzettem egy hete, és még legalább 3 hátravan, a fene majd meg esz utána...
Ha már lehet, én is kint nyomom idén télen az edzéseket, de egyelőre nem merek hozzáfogni. A jövő évi közös edzés, találkozó engem is érdekelne, bár én Csongrád megyei vagyok, de az nem lenne akadály. Én is látom azt a (min.) pár embert itt, akivel szívesen eszmét cserélnék, és biztos hasznos lenne.
otthonedzek 2020.11.24 08:34:48
@S k e l e t o r: Szia! Sajnos kicsit fáj is a hátam napok óta, ami a doki szerint normális korona esetén, de így nem merek mozogni.
A lapocka alatt, szóval tüdőcsúcsnál. Inkább várok, és sóvárogva nézegetem naponta a kertben a nyújtót. Köszönöm a biztatást, mindenki vigyázzon magára (bár én home office-ban dolgozok, boltba se járok, aztán mégis...)
forrás: menshealth.com Az első perctől kezdve tudtam, hogy mi a célom a blogommal. Egészségről akartam írni. Edzésről akartam írni. Az emberről akartam írni. A testről. A mozgásról. Az erőről. Magamról. Az utamról. És Rólad. Igen, Rólad! Rólad akartam írni Neked. Arról, hogyan válj saját magad egy…..
otthonedzek 2020.09.14 15:09:06
@Royaliver: köszönöm válaszod, rápróbálok! Bár egyelőre élvezem a többi gyakorlatot, visszatérő fájdalom nélkül! Mivel csak négynaponta húzódzkodok, addigra mindig elmúlik a csuklófájdalom. ha nem fájna, minden nap csinálnám (persze kisebb volumenben), annyira komplett gyakorlat.
otthonedzek 2020.09.14 16:14:18
@Royaliver: farmerséta és nyújtón függeszkedés minden másnap megy :)
otthonedzek 2020.11.14 12:52:39
@Royaliver: és lám, a kétnaponta nyújtón végzett gyakorlatok (húzódzkodás, tolódzkodás, lábemelések függések, függőmérleg-variációk, egyelőre zsugorban) meghozták az eredményt, nincs fájdalom. 100 huzi/edzés (nem egy sorozatban...) és semmi gond. Az if megy tovább, egyelőre életem formájában vagyok, és folyamatosan fejlődött, élvezem a szabad mozgást. Azért edzés napokon maradt a félórás súlyzós edzés is, de semmi izoláció. Csak fekvenyomás, felhúzás, guggolás, kitörések. És várom a meztelen harcos bejegyzést, bár if diétában nem biztos, hogy bevállalom...
Nos, két hete betöltöttem a 43. életévemet. Hát igen! Ami huszonévesen egy szuper esemény volt, az negyven felett már nem egy népünnepély. De hát ez van! Különben meg ne izgulj! Te is leszel ennyi és te sem leszel boldogabb tőle. Na, de hol is tartok most? Nagyjából másfél éve kezdtem el…..
forrás: nownovel.com Mikor először gondoltam, hogy egy blog írásába kezdek, akkor sok dolog még nem volt letisztulva bennem. Volt mögöttem három évtizednyi edzés, annak minden tévútjával és minden sikerével. Annyi különböző módszert és eszközt próbáltam és olyan sokféle partnerrel edzettem, hogy…..
otthonedzek 2020.04.22 14:28:30
Szia!

Én még nem szóltam hozzá a blogodon semmihez sem, viszont az összes bejegyzésedet elolvastam, mióta rátaláltam. Nem értek egyet veled mindenben, amit leírsz (persze nincs olyan edzésmúltam, de a választott profilnevem mutatja talán, mennyire fontosnak tartom (az otthoni) edzést, illetve az egészséges mozgást).
Ettől függetlenül minden nap bekukkantok ide a blogra, mert amit írsz, fontos. Sok mindent hasznosítottam tőled, pár dolgot nem, de nekem ez megfelel. Okoskodni nem akarok, bár néha ökölbe szorult a talpam, mert (sajnos) átfutom a kommenteket is itt. De szerintem nem kell velük foglalkozni, azt írod le, amit jónak gondolsz, ha valaki nem ért egyet vele, ám legyen. Nem fogsz pisztolyt a fejéhez senkinek sem, hogy úgy csinálja, ahogy leírtad. Viszont több bejegyzésedben is említetted az átfogó étkezési elveket, hogy majd írsz róluk, de ez még nem jött el. Én pl. várom, biztos, hogy nekem is lesz belőle hasznosítható (és olyan is, amivel nem értek egyet). Nekem pl. napi rutin egy fél szelet teljes kiőrlésű kenyér, imádom, de ezt a te bejegyzéseid olvasása után is megeszem (ismerem a véleményed a gabonákról, nem osztom teljesen, de nem térítek)
Viszont rengeteg dologban egyezik a gondolkodásunk, szóval csináld tovább (szerintem). Mennyien olvassák, mit kommentelnek?
Én is elkezdtem egy blogot ebben a témában, nagyon kevés olvasója van, de az elején le is írtam, hogy azért csinálom, hogy kiírjam magamból ezeket a dolgokat. Szóval magam miatt írom, nem másért. De nagyon örülök, ha kapok olyan visszajelzést, hogy valaki hasznosnak találta az írásomat. Ezt te már megkaptad több olvasótól is (és most tőlem is), szóval hajrá!
Na, A fekvőtámasz után továbblépünk egy másik alapgyakorlatra. A húzódzkodás alapvetően hátgyakorlat, de a teljes felsőtest részt vesz benne helyes kivitelezés esetén (legalábbis a húzásért felelős izmok). Sokan a fekvőtámaszt nem tudják megcsinálni, még többen  vannak így a húzódzkodással.…..
Sziasztok!   Eljutottunk az edzéshez. Persze a továbbiakban a kajáról még lesz szó (sok)! Miért akarunk (kell) edzenünk? Nem kell, ha elég izmosnak, egészségesnek érzed magad, a napi munkád fedezi a mozgásigényedet. Általában kevesen vannak így (mivel erről írok, én sem). Mit akarunk elérni?…..
Sziasztok!   Az étrenddel kapcsolatban szeretnék még pár dolgot leírni, mielőtt rátérnék a mozgással kapcsolatos dolgokat (még jó, hogy otthoni edzésről van szó, csak arról még alig írtam valamit). Szóval az étrendben szerintem nincsenek kőbe vésett szabályok, csak olyanok, amiket érdemes az…..