Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mez1414

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Mez1414 2020.06.12 14:44:14
@CoDWaW31: Nem kell semmi extrára gondolni. Láttam már többször, aztán amikor előttem szállt le, utána mentem, megszólítottam, bemutatkoztam, elmondtam, hogy nem akarom megijeszteni, egyszerűen csak annyira tetszik, szeretném megismerni, és hogy idegenként nem kérem el a telefonszámát, de ha megad valamilyen más elérhetőséget, szeretnék találkozni vele. A többi azóta történelem :) Nyilván lutri ez is, de semmivel se nagyobb, mint a netes társkeresők, de legalább látott élőben, el tudja dönteni, meg szeretne-e ismerni, vagy sem.
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
Mez1414 2020.03.02 15:04:55
@gyongyi70: Igen, lehet olyan élethelyzet. Plusz az ingatlanos kiszűri helyettem a komolytalanokat. A komoly érdeklődőnél ott kell lenni, persze.

De nem is ez volt a hozzászólásom elsődleges célja :) Arra akartam rávilágítani, hogy a blogger és a kollégái érdeke és felelőssége lenne az ingatlanos közeg szabályozása, mert annak hiányában nem beszélhetünk szakmáról, és csak a vak szerencsén múlik, hogy egy korrekt vagy egy kókler lesz velünk szemben.
Mez1414 2020.03.02 15:26:27
@I Love Buda:

Szerintem a piac ezt csak válságidőszakban tudja magát helyretenni, mert ha leszűkül a kínálat, csak a legjobbak maradnak majd talpon. Egy felfutó/stagnáló piacon erre magától nincs lehetőség, és bárki be tud lépni újként, mert nincsenek egységesen elvárt ismeretek és képzettség.

Amikor alapismereteket írtam, tényleg alapismeretre gondoltam, mert azok is külön szakmák, amiket említettem :) de ha valaki valamit értékesít, alapvető elvárás lenne, hogy az alapvető termékjellemzőkkel tisztában legyen.

Az etikai kódex meg a belső szabályozás akkor ér valamit, ha van egy olyan szervezet, ami ki is tudja kényszeríteni a betartását, mert enélkül csak "önkéntes" elköteleződések vannak, ami sajnos sok esetben nem ér semmit.

Szerintem ti vagytok érdekeltek benne, hogy szabályozzátok/aktívan részt vegyetek a saját szakmátok sztenderdjeinek a kidolgozásában, mert amivel az ember a politikusokra vár, hát, abban a végén kevés a köszönet! :)

Abban is egyetértek, hogy elméletben - és végeredményét tekintve - nektek is érdeketek a vevőt segíteni, éppen ezért lenne fontos, hogy tudjatok érdemi segítséget adni az ingatlannal kapcsolatos legfontosabb információkról.

A tulajdoni lap: ha jól tudom, ti ingyenesen/fillérekért tudjátok lekérni, egy online adatbázisból. Szerintem saját magadat biztosítod be vele, ha szerződéskötéskor és értékesítéskor is lekéred, egyrészt ha csak 100-ból egy esetben is beleszaladsz valami kellemetlenbe, rontod a saját megítélésed, plusz ha a kettő között valami történik az ingatlannal, te tudod bizonyítani, hogy nem akartál becsapni senkit, szerződéskötéskor még nem az volt a tulajdoni lapon, ami.
Mez1414 2020.03.02 15:38:01
@gyongyi70: tudom, hogy ez az eset egy csalás, sok-sok apró hiba és egyéb szerencsétlen helyzet összessége, de rengeteget lehet tanulni belőle. Vásárlóként, ingatlanosként, jogászként is ;)

www.google.com/amp/s/index.hu/belfold/2019/11/07/elado_telek_atveres_csalas_ausztria_hamis_szemelyi_ingatlaniroda/amp