Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Soszi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség A legterepesebb Swift 2008.07.25 09:30:00
  Suzuki Swift Country, házilag. Miután ügyvezetőnk, Tibor a Használtautón végigzongorázott jó pár variációt 4x4-es téli közlekedésre, Ripley egy kommentben megvillantotta neki a mindenvivő kártyát. Emelt Suzuki Swift 4WD, pótkerék hátul, a tetőrúdon fényszórósorral.…..
Soszi 2008.07.26 14:10:07
Sziasztok!

Elég sok hozzá nem értő emberke írását olvastam, ezért el szeretnék oszlatni pár tévhitet!
Nem az enyém az autó, nekem van egy ugyanilyen 3-ajtós ezüst, az átalakítást a barátom (akié a kék színű) és én végeztük (1991 óta szerelek Suzukikat)mindkét autón. Nem az volt a cél, hogy terepjárót "készítsünk",(hisz aki egy picit is konyít hozzá tudja,hogy elég messze állnak attól!) hanem kicsit egyedibbé akartuk alakítani a gépeket. Az biztos, hogy sikerült. A pótkerékkel kezdődött, mert a hátsó difi miatt kb.25 cm-el alacsonyabb a 4WD csomagtartó. A megemelés pedig azért praktikus, mert pl. akár 30 cm-es járdára is gond nélkül fel lehet állni vele, a gyáli főcsatornán is átkeltem már a jószággal. A kanyarstabilitása sokkal jobb bármilyen hétköznapi autóénál, mert szinte alig alulkormányzott a hátsó hajtás miatt és nem billen ki a kanyarból, ahogy azt gondolnátok. Nem akarom fényezni sem magunkat, de nem egy sufni megoldásról van szó, a kivitelezés előtt gondos tervezés is történt.Amúgy 100%-ban visszaalakítható mindkét autó eredeti állapotára.
A fogyasztás kb. fél literrel több a 2WD-hez képest, rövidebb áttételezésű a hajtáslánc(ami tényleg a Subarutól származik), de valóban picit lomhább a "sima" Swift-nél (lehet venni 5.2-es Grandot, nekem volt 25-30L/100Km. Megéri!)
A féltenglyek simán bírják 4 éve, 50000Km-el ezelőtt alakítottuk át az enyémet. Igazából, ha normálisan használnak és karbantartanak egy Suzukit, a világból kimegy.Vannak idióta emberek akik széthajtanak mindent, de azoknál egy Jeep, vagy egy Landrover is szétesik (azokat is javítunk).
Az egész nekünk önköltségi áron potom összegből és kb. másfél napi munkából megvolt, a rendőrök csak annyit szoktak szólni, hogy lefotózhatják-e, mert baromi jól néz ki!
Esetleg ha valaki elé bevágok, attól elnézést kérek, de nem bunkóságól szokott történni, hanem próbálok életben maradni az utakon, mert sokan sznobságból lenézik a Suzukisokat és leszorítanak stb.(Tény, hogy sok hülye Suzukis van, de legalább annyi hülye BMW-s, Skodás és a többi.)
Minden jót Nektek, ha valami kérdés felmerül nagyon szívesen válaszolok mindenkinek!