Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gondos Lívia

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltaképpen egyszerre átlagos, ugyanakkor nagyon izgalmas Lívia és családja története. Átlagos, mert sok magyar család jár hasonló cipőben, ugyanakkor izgalmas, mert megmutatja, hogyan lesz egy családból (voltaképpen valahol kényszerűségből) határátkelő. (A képeket köszönöm a szerzőnek!)..
Gondos Lívia 2020.02.28 15:01:35
@deppate frog: Igen, szerencsére megtehettük, hogy amióta a legnagyobb fiam megszületett, itthon maradjak. Igen, mindent megteszek a gyerekeknek, amit esetleg az az anyuka, aki dolgozik, nem teheti meg, időhiány miatt. De emellett önállóságra is neveljük őket. :)
Gondos Lívia 2020.02.29 15:39:23
@peter3374: Kedves Péter!
Akkor most elárulom, hogy amióta a férjem külföldön dolgozik, semmiféle juttatást nem kaptunk Magyarországon. Se családi pótlékot, se gyest, se semmit. Sőt, amióta a férjem kint dolgozik, az osztrák állam fizette az orvosi ellátásainkat is, amíg ki nem költöztem én is a gyerekekkel. Persze ezeket a dolgokat sokan nem tudják. De mielőtt ilyeneket írsz, jobb lenne előbb utánaolvasni a dolgoknak.
Szép napot! :)
Gondos Lívia 2020.02.29 16:09:01
@Arthamyr: Én az egészségügyre reagáltam a kommentemben, nem másra. Amikor a gyerekek születtek, a férjem még Magyarországon dolgozott. Egyébként igen, mi szinte csak magánorvoshoz jártunk. De amikor nem, azt nem a magyar állam állta. Tudom hihetetlen, de amikor nem magánorvoshoz mentünk, azt az ellátást az osztrák állam állta attól a perctől, hogy a férjem elkezdett itt dolgozni.